Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μπάμπη άψογος καί από εδώ,σού τά είπα καί κατ'ιδίαν ότι μού άρεσε ότι σέ κάποιο πρόσφατο σου μήνυμα λές ότι δέν έχεις υπομονή μέ τήν ξυλογλυπτική ,αλλά βλέπω ότι τό έχεις τελικά :grinning-smiley-043

Μερικές φορές η ικανοποίηση που νοιώθεις βλέπωντας τα πρόσωπα των ανθρώπων που αγαπάς όταν τους χαρίζεις κάτι που τους αρέσει και το θέλουν είναι ανεκτίμητη!

Ετσι, εχω κανει ηδη αποσβεση με τις 3-4 κατασκευουλες που εχω φτιαξει.

Γιατί το λές; Εννοείς οτι δεν τη χρησιμοποιείς;
Γιατί κι εγώ που τη χρησιμοποιώ, δεν φτάνει που μπαίνω μέσα, κουράζομαι κι απο πάνω... :flipout:
Κι αν θες να το δούμε και καθαρά οικονομικά, εκτός απ´ το κόστος των εργαλείων, ξύλα χρώματα βερνίκια γυαλόχαρτα κλπ κοστίζουν κάμποσα κι αυτά.
Προχθές πήγα να ρίξω μια ματιά σ´ ένα εξειδικευμένο μαγαζί που πουλάει υλικά για αγιογραφίες και νά κάτι βερνικάκια να κάτι γομμαλάκες να κάτι πινελάκια... πάει το 60-άρι...
Τι να κάνεις όμως;
Μερικές φορές η ικανοποίηση που νοιώθεις βλέπωντας τα πρόσωπα των ανθρώπων που αγαπάς όταν τους χαρίζεις κάτι που τους αρέσει και το θέλουν είναι ανεκτίμητη!

:SFGSFGSF::grinning-smiley-043::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μπάμπη άψογος καί από εδώ,σού τά είπα καί κατ'ιδίαν ότι μού άρεσε ότι σέ κάποιο πρόσφατο σου μήνυμα λές ότι δέν έχεις υπομονή μέ τήν ξυλογλυπτική ,αλλά βλέπω ότι τό έχεις τελικά :grinning-smiley-043

Τι να κάνω ρε Δημήτρη, και να μην τόχα το απόκτησα... Άλλοι χάνουν τα γυαλιά τους κι άλλοι την πληρώνουν. :grandpa:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    124.8 KB · Views: 349
Ανηψιέ Νίκο :silly:, δεν είναι ακόμα έτοιμα αλλά κι όταν ετοιμαστούν και τα δείς πάλι το ίδιο θα μου πείς, οτι θέλουν κι άλλο χέρι, αλλά τα θέλω επίτηδες έτσι.

πολύ έξυπνο και πρακτικό αυτό με τα γυαλιά Μπάμπη...είμαι και εγώ σε αυτούς που χρειάζομαι πλέον κάτι γυαλιά (πρεσβυωπίας μάλλον) για να διαβάζω τις οδηγίες με εκείνα τα πολύ μικρά γραμματάκια (που είναι και σε γκρι χρώμα πάνω σε άσπρο φόντο), τα είχα πάρει πριν 2 χρόνια από ένα φαρμακείο και άρχισα να τα χρησιμοποιώ πέρσι όταν το μακρύ μακρύ μου χέρι δεν έχει άλλο μήκος για να εξυπηρετήσει τα μάτια μου....την είχα δει την φώτο με αυτό που έφτιαχνες πριν βάλεις τα γυαλιά πάνω και δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι...αρχικά νόμιζα ότι είναι κάτι σαν φτερά αγγέλου...σήμερα κατάλαβα πως ήταν μύτες....

Τι να κάνω ρε Δημήτρη, και να μην τόχα το απόκτησα... Άλλοι χάνουν τα γυαλιά τους κι άλλοι την πληρώνουν. :grandpa:[/

Ωραιο σχεδιο και αυτο.
Δικο σου ή υπαρχει καπου?

πολύ έξυπνο και πρακτικό αυτό με τα γυαλιά Μπάμπη...είμαι και εγώ σε αυτούς που χρειάζομαι πλέον κάτι γυαλιά (πρεσβυωπίας μάλλον) για να διαβάζω τις οδηγίες με εκείνα τα πολύ μικρά γραμματάκια (που είναι και σε γκρι χρώμα πάνω σε άσπρο φόντο), τα είχα πάρει πριν 2 χρόνια από ένα φαρμακείο και άρχισα να τα χρησιμοποιώ πέρσι όταν το μακρύ μακρύ μου χέρι δεν έχει άλλο μήκος για να εξυπηρετήσει τα μάτια μου....την είχα δει την φώτο με αυτό που έφτιαχνες πριν βάλεις τα γυαλιά πάνω και δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι...αρχικά νόμιζα ότι είναι κάτι σαν φτερά αγγέλου...σήμερα κατάλαβα πως ήταν μύτες....

Τι να κάνω ρε Δημήτρη, και να μην τόχα το απόκτησα... Άλλοι χάνουν τα γυαλιά τους κι άλλοι την πληρώνουν. :grandpa:[/

Ωραιο σχεδιο και αυτο.
Δικο σου ή υπαρχει καπου?

Μπαμπη φοβερη ιδεα!

Μέχρι να μπει ο Μπάμπης...εδώ και για πιο πολλά ζευγάρια εδώ. Το έχει φτιάξει ο παππούς Κώστας.

Η ιδέα δεν είναι δική μου.
Φίλη το έφερε απο Γερμανία ένα, (είναι το καφέ στις φωτογραφίες), επειδή έχανε τα γυαλιά της συνεχώς. Κι επειδή μ´ αυτό βολεύτηκε τρομερά τ.ωρα όλοι θέλουν κι από ένα ίδιο να το έχουν στο σαλόνι ή δίπλα στο κομοδίνο τους.
Μπορεί να φαίνεται μια σαχλαμαρίτσα αλλά για μένα είναι κόλαση, πολύ λεπτοδουλειά στο κόψιμο, αφού θέλαν ενιαίο κομμάτι κι όχι ξεχωριστή βάση, και πάρα πολύ τρίψιμο.
Μ´ αυτό το πατερνάκι που πόσταρε ο Παναγιώτης :grinning-smiley-043 μάλλον τελειώνουν τα βάσανά μου. Είναι ασυληκριτα πιο απλό στη χρήση και το ιλδιο πρακτικό. Σ´ όποιον δεν αρέσει και θέλει ενιαίο κομμάτι χωρίς ξεχωριστή βάση απλά έχασε. -bye-

Ο λόγος του ποστ, είναι γιά να επισημάνω πόσο σημαντικό είναι το θέμα της ασφάλειας και των μέσων που (πρέπει να) χρησιμοποιούμε γιά να την επιτύχουμε.

Attachments

• image.jpeg
    image.jpeg
    137.4 KB · Views: 155
Πολύ ωραίες οι μύτες σου Μπάμπη!

Σωτήρη πήγαινε σε οφθαλμίατρο να κάνεις κανονική εξέταση. Τα λάθος γυαλιά δημιουργούν μεγαλύτερη ζημιά στο μάτι από τη μη χρήση γυαλιών.

Μαστόρια, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, αποφάσισα να πάω σε παγκοπρίονο. Ήμουν ανάμεσα σε πριονοκορδέλα, δισκοπρίονο χειρός, και παγκοπρίονο.
Έτσι λοιπόν άρχισα να skroutzάρω!

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3277

http://www.bmtools.gr/index.php?opt..._id=3905&virtuemart_category_id=57&Itemid=470

http://pandu.gr/p/2861418-FEMI-FALTSOPRIONA---TR078.html

Πως τα βλέπετε?....δυστηχώς το μπάτζετ μου, δεν μου επιτρέπει γιά dewalt!

Μαστόρια, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, αποφάσισα να πάω σε παγκοπρίονο. Ήμουν ανάμεσα σε πριονοκορδέλα, δισκοπρίονο χειρός, και παγκοπρίονο.
Έτσι λοιπόν άρχισα να skroutzάρω!

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3277

http://www.bmtools.gr/index.php?opt..._id=3905&virtuemart_category_id=57&Itemid=470

http://pandu.gr/p/2861418-FEMI-FALTSOPRIONA---TR078.html

Πως τα βλέπετε?....δυστηχώς το μπάτζετ μου, δεν μου επιτρέπει γιά dewalt!

Καλημερα.
Γνώμη μου ειναι να μην πας σε τέτοιο τύπο παγκο/φαλτσοπρίονου.
Ειναι λίγο απο τα 2 και τίποτα καλο απο κανένα.
Το παγκοπριονο πρέπει να εχει παγκο, δηλ. τραπεζι εργασιας όσο αντέχεις μεγαλύτερο (οικονομικά & χωροταξικά)
Με ενα μεγάλο τραπεζι, φτιάχνεις κι ενα συρταρωτο πλαίσιο (sled) και κόβεις οπως και με το φαλτσοπριονο και όχι μονο.
Δυστυχως σ αυτή την κατηγορία παίζει μου του το PTS-10 και δεν εχει και μεγάλο τραπεζι, αλλα εχει έτοιμο το συρταρωτο.
Ανεβαίνεις βέβαια σε χρήματα.
Αλλιώς δες κανονικό επιτραπέζιο τύπου Einhell ts 2025 ή σε Boston ή σε Ryobi κι αυτα αν εχεις χώρο.
Απλή γνώμη ειναι κι όχι προτροπή αγοράς.

Συμφωνώ με τον Χρήστο. Όχι σε τέτοιο μηχάνημα. Χοντρικά δες το σαν την γοργόνα, ούτε μισή γυναίκα, μισό ψάρι.
Ψαξ' το και σκέψου το λίγο παραπάνω.