Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μπάμπη εδώ Αθήνα από που αγοράζεις τεφλον; στο κόβουν;

θα ψαξεις για ertalon και οχι teflon. To teflon ειναι παρα πολυ βαρυτερο και ακριβοτερο και το πληρωνεις ειδικα για αντιτριβικο και ενισχυμενη αντοχη. Το ertalon θα κανει την ιδια δουλεια και θα ειναι ελαφρυτερο και φτηνοτερο.

Σε καταστηματα εργαλειων και σιδηρικων πουλιεται σε πλακες και μασιφ αξονες και καρε και λογικα σου κοβουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Thanks
Order has been accomplished.

Τωρα για τροφοδοτικο. Αυτα που ειναι για εκτυπωτες, ασυρματα τηλεφωνα κλπ, που βγαζουν 12v κανουν?
Θελω ενα τροφοδοτικο με ενσωματομενου φις με καλωδιο.

θα ψαξεις για ertalon και οχι teflon. To teflon ειναι παρα πολυ βαρυτερο και ακριβοτερο και το πληρωνεις ειδικα για αντιτριβικο και ενισχυμενη αντοχη. Το ertalon θα κανει την ιδια δουλεια και θα ειναι ελαφρυτερο και φτηνοτερο.

Σε καταστηματα εργαλειων και σιδηρικων πουλιεται σε πλακες και μασιφ αξονες και καρε και λογικα σου κοβουν.
Το είδα το ερταλον, μου θυμίζει πολύ τις επαγγελματικες επιφάνειες κοπής που έχει και το μακρο. http://ecofrost.gr/plaka-kophs-pol-niou-60x40x1-5cm-prasino.html
Φαντάζομαι ότι και αυτό θα κάνει μιας που είναι αρκετά ολισθηρό.
Αλλά επιμένω, το Miter gauge πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμο και πρέπει να είναι αξιόπιστο. Δεν αντικαθιστά το ενα το άλλο. Ακόμα και sled με 45μοιρες να είναι έχεις.
Άσε που εκεί που κόβεις θα μπεις στον πειρασμό να μην βγάλεις το sled μόνο και μόνο για ένα κόψιμο, τα βάλεις το gauge και ο Θεός βοηθός.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπορείς να βάλεις ταινία αλουμινίου ή ball plunger και να μαζεψεις τα μπόσικα. Άλλη λύση ειναι η κατασκευή sled.
Υπαρχει και το Incra v27 αλλα δυσκολο να το βρείς Ελλάδα..
Ταινία αλουμινίου λες εεε θα προσπαθήσω να την βάλω στο μαμά gauge για να δω αν θα βελτιωθεί καθόλου.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Jks το Ερταλον το ήξερα αλλά δεν μου πήγε ποτέ το μυαλό ότι θα το έχουν καταστήματα με σίδερα.

Έψαξα λίγο τώρα και έχει (η τουλάχιστον έτσι γράφει στην σελίδα του) ο γελαδακης που είναι μια στραντζα αποθήκη με σίδερα πολύ κοντά μου στον άγιο Δημήτριο.

Έχει κανείς ιδέα από τιμή για να ξέρω στο περίπου;

Για το teflon τα είπε καλύτερα ο jks13.
Εγώ τυχαία το βρήκα απο ένα φίλο που μάζεψε ρατάλια από διάλυση super market. Μάλλον το χρησιμοποιούσαν σαν επιφάνεια κοπής.
Εκτός του οτι γλυστράει απλά πολύ εύκολα, δεν μαζεύει και καθόλου πριονίδι ώστε να μπουκώσει.
Τώρα για ρο βάλε-βγάλε είναι γελοία η διαδηκασία, απλά το ακουμπάς και δουλεύεις κι όταν δεν το χρειάζεσαι απλά το σηκώνεις και το ακουμπάς κάπου μέχρι να το χρειαστείς.
Βέβαια όπως βολεύεται ο καθένας, κι εγώ έχω miter gauge της Wolfcraft αλλά προτιμώ τη λύση του sled.

Δεν ξέρω αν πρεπει να το ρωτησω εδώ αλλά ξερει κάποιος πως λέγεται στα ελληνικά το tarred bank line.

Τα forstner του lidl είναι κυριολεκτικά κατηγορίας ΓΤΠ .Χρειάστηκε σήμερα να ανοίξω κάτι τρύπες για κάτι κάθετα μπόγια δέστε με lidl https://postimg.org/image/90ytsk9ex/. Χρησιμοποίησα μετά ένα 35αρι της Wofcraft , https://postimg.org/image/x5zja9tpl/ ,η διαφορά πολύ μεγάλη . Οι foto δεν βγήκαν πολύ καλές , αλλά πιστέψτε με δεν συγκρίνονταν .Είχα spare και forstner της Makita από την ομαδική του Κυριάκου , αλλά ο .....μακάλας τάχω ξεχάσει στο Εξοχικό και δεν μπόρεσα να τα δοκιμάσω. Οι τρύπες έγιναν με ένα κολωνάτο Bosch pdb40.

Εγώ απορώ ...αφού είχες καλύτερα τρυπάνια γιατί δοκίμασες με του Lidl ???
Να πεις ότι ρώτησε κάποιος για συγκεκριμένο τεστ....δεν είδα κάτι.
Οι πληροφορίες αυτού του είδους δεν βοηθάνε κανέναν, και θα σου πω γιατί ...εγώ του lidl έχω και δεν τα βλέπω "ΓΤΠ". 2-3 φορές που χρειάστηκα έκανα την δουλειά μου έστω και δύσκολα .... από το να μην είχα τίποτα ???
Αν συνεχίσω να χρειάζομαι συχνότερα ...σίγουρα θα αγοράσω κάτι καλύτερο και ακριβότερο. Αυτό το ξέρουν όλοι. Αφήστε τον κόσμο να μπει στον χώρο των εργαλείων και των κατασκευών.

ο καθένας έχει την άποψή του , εξακολουθώ και υποστηρίζω ότι τα forstner του lidl είναι της πλάκας . Πιστεύω ότι οι πληροφορίες αυτές βοηθούν , για να αποφεύγουν συμφορουμίτες από το να τα χρησιμοποιήσουν , εφόσον μπορούν να τα αποφύγουν . Εξηγώ , αν διάβασες το νήμα , ότι τα καλά τα είχα αφήσει στο εξοχικό . Αν θυμάμαι καλά και άλλα παιδιά έχουν αρνητική άποψη για τα τρυπάνια του lidl .Αν τώρα εσύ θέλεις να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς , no problem its a free country m8.

Δεν έγινα κατανοητός ....δεν πειράζει ...εγώ δεν είπα ότι δεν είναι της πλάκας, είπα όμως ότι όταν χρειάστηκε έκανα δουλειά μου έστω και με το δύσκολο τρόπο. Πληροφορία είναι να πεις ότι μου έσπασε και πετάχτηκε επάνω μου άρα είναι επικίνδυνο ή ότι μου έκαψε το τρυπάνι ή πήρε φωτιά το ξύλο.
Αυτό το "αν διάβασες το νήμα" (σχόλιο Θα εννοείς μάλλον) πολύ μου άρεσε ... δηλ υπήρχε περίπτωση να σχολιάσω χωρίς να το διαβάσω?

Πάντως οι χαρακτηρισμοί "ΓΤΠ" δεν μου αρέσουν ...τι να κάνουμε ...

Δεν έγινα κατανοητός ....δεν πειράζει ...εγώ δεν είπα ότι δεν είναι της πλάκας, είπα όμως ότι όταν χρειάστηκε έκανα δουλειά μου έστω και με το δύσκολο τρόπο. Πληροφορία είναι να πεις ότι μου έσπασε και πετάχτηκε επάνω μου άρα είναι επικίνδυνο ή ότι μου έκαψε το τρυπάνι ή πήρε φωτιά το ξύλο.
Αυτό το "αν διάβασες το νήμα" (σχόλιο Θα εννοείς μάλλον) πολύ μου άρεσε ... δηλ υπήρχε περίπτωση να σχολιάσω χωρίς να το διαβάσω?

Πάντως οι χαρακτηρισμοί "ΓΤΠ" δεν μου αρέσουν ...τι να κάνουμε ...

Συμφωνω μαζι σου. Ειναι γνωστο οτι δεν ειμαι φαν τουν εργαλειων lidl αλλα τα συγκεκριμενα τα εχω και εγω και μεχρι τωρα εκανα καποιες τρυπες σε mdf και πευκο και εμεινα αρκετα ικανοποιημενος. Στο σταθερο δραπανο του Lidl, δεν μπορω να πω οτι ειχα καποιο θεμα, ειτε με το να τρεμουν ή να μην κοβουν. Και η κοπη ηταν καθαρη.
Δεν ξερω αν μιλαμε βεβαια για τα ιδια γιατι μαλλον εχει 2-3 ειδη. Εγω εχω αυτα που ειναι 5 στο μαυρο κουτι.

Και μια παρατηρηση για τις φωτογραφιες.
Στην πρωτη υπαρχει και μια αλλη τρυπα μικροτερη η οποια δεν ειναι ουτε αυτη καθαρη στην κοπη. Αυτη με τι τρυπανι εγινε? Αν βεβαια εγινε πρωτα η μικρη τοτε το fostner δεν ειχε υλικο να πατησει ο κεντραδορος.
Στην δευτερη φωτο δεν υπαρχει η μικροτερη τρυπα.

Last edited:
Και επειδη δεν ειχα δοκιμασει το D35 πηγα τωρα και εκανα τρυπα σε πευκο.

DSC_0829.jpgDSC_0828.jpg

Εμενα μια χαρα τρυπα μου φαινεται.

τα τρυπάνια fostner του λιντλ με χρήση από κολονάτο δράπανο, είναι οκ θα μπορούσαμε να πούμε με δυσκολία δουλεύουν ακόμη και σε ελιά, δεν συγκρίνονται με τα επώνυμα wolfcraft etc αλλά όσο κάνουν τα 5 κάνει το 1 από τα επώνυμα.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

τα τρυπάνια fostner του λιντλ με χρήση από κολονάτο δράπανο, είναι οκ θα μπορούσαμε να πούμε με δυσκολία δουλεύουν ακόμη και σε ελιά, δεν συγκρίνονται με τα επώνυμα wolfcraft etc αλλά όσο κάνουν τα 5 κάνει το 1 από τα επώνυμα.

Ακριβώς.

Εγώ που και που τα χρησιμοποιώ με το κολωνάτο χωρίς κανένα θέμα. Απλά τρυπάνε λίγο πιο αργά, αυτό είναι όλο.
Για χρήση με δράπανο τα αποφεύγω πάντως! :p