Μια χαζή ερώτηση, γιατί πρέπει να έχει ρύθμιση στροφών?Δεν υπαρχει περιπτωση να βαλεις κοπτικο με π.χ. 40mm διαμετρο σε τοσες πολλες στροφες. Δεν νομιζω οτι υπαρχει ρουτερ χωρις ρυθμιση στροφων, εστω και σε 3-4 διακριτες σκαλες.
Για πες εντυπώσεις?Παιδιά το έχω εγώ έχει ρυθμίζουν οι στροφές.
Μια χαζή ερώτηση, γιατί πρέπει να έχει ρύθμιση στροφών?
Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Για πες εντυπώσεις?
Τι σε χαλάει και τι σου αρέσει στο εργαλείο?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
To καθε κοπτικο, αναλογα με την διαμετρο του εχει και τις αντιστοιχες στροφες λειτουργιας. Ισχυει σε ολα τα ειδη κοπης.
Στα ρουτερ συγκεκριμενα επειδη η επιφανεια ειναι τελικη και εμφανης ισχυουν τα παρακατω.
Μεγαλη διαμετρος με πολλες στροφες
1. καψιμο του ξυλου, πραγμα που μπορει να συμβει ακομα και στις 10000 στροφες. Στις 30000 θα καψεις το ξυλο και θα παρεις και εσυ φωτια μαζι με τα πριονιδια και την σκουπα. (αυτο το εχω παθει σε μικρη κλιμακα)
2. επικινδυνοτητα κατα την κοπη. Η ταχυτητα που βρισκει το κοπτικο το ξυλο σε συνδιασμο με μια ατυχη στιγμη (ροζος, ατροχιστο κοπτικο) εχει ως αποτελεσμα να σπανε και να εκτοξευονται ρουλεμαν, λεπιδες και ολοκληρα κομματια ξυλο μαζι με το εργαλειο που κλωτσαει σαν μουλαρι.
3. Κραδασμοι. Κανενα εργαλειο δεν ειναι 100% ζυγιασμενο. Αυτο σημαινει οτι ενα εργαλειο D50 θα κοβει μια χαρα στι 10000 για τις οποιες φτιαχτηκε αλλα στις 30000 θα τρεμει τοσο ωστε εσυ θα το θεωρεις ανεπαισθητο, αλλα πολυ πιθανο να ξεσφιξει απο την φωλια και να φυγει. Μετα θα ψαχνεις που και ποσο βαθια καρφωθηκε. Το ιδιο ισχυει και για τα ρουλεμαν. Αυτο βεβαια μειωνεται οταν το κοπτικο σου κανει 2 φορες την τιμη του dexter ρουτερ αλλα δεν αποκλειονται οταν το δουλευεις εκτος προδιαγραφων.
Μέχρι στιγμής έχουμε
Enduras x1 set
Sharkovios x1 set
Mikep x1 set
Panava X1 set
Αρα Γιάννη συστήνεις το ρούτερ μέ κοπτικό νά τό δουλεύουμε μέχρι τίς 10.000 στροφές ?
Καί εμένα δέν μού αρέσει πού έχουν κάτι κοπτικά περιθωρίων στάνταρ 30.000 στροφές.
Στο ρούτερ του Lidl σε ποιόν αριθμό είναι οι 10.000 στροφές ??...να μην ψάχνω το manual τώρα.
Τα περιθωριων είναι εξειδικευμενη περίπτωση και χωρίς να είμαι σίγουρος παίρνουν μόνο 6, 8 η 1/4 κολετ. Σε αυτόν τον άξονα δεν έχεις κοπτικά με πολύ μεγάλες διαμετρους και η βάση αυτών των ρούτερ έχει μικρή τρυπα αλλά και κουρευεις λεπτά υλικά. Εκεί οι πολλές στροφές είναι ιδανικές, δεν καίγεται τίποτα και βγάζεις καλύτερη ακμή κοπής.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.