Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ενα 10βολτο συρραπτικο απο την Μακιτα. Μαξιμουμ μεγεθος συρραφιδων 10χ10μμ. Παιρνει και 7χ10μμ.
ST113DZ.jpg

http://www.makitauk.com/products/co...dless-staplers/st113dz-10-8v-stapler-cxt.html

Πανακριβα τα συρραπτικα και καρφωτικα μπαταριας. Δεν εχει βγει στο αμαζον αλλα φανταζομαι οτι θα κοστιζει γυρω στα 200 ευρω..

Eξαιρεση το μικρο 3.6ν της bosch το οποιο ειναι ισχυροτατο και κανει γυρω στα 60.https://www.amazon.de/Bosch-Akku-Ta...coding=UTF8&psc=1&refRID=F8W31XCRPJ7KGDRHPAC5

Το ιδιο μοντελο εχει αντιγραψει η Einhel https://www.amazon.de/Einhell-Tacke...coding=UTF8&psc=1&refRID=MDEJKWZZJ8G34D17SPAQ

Καιρο τωρα μου αρεσουν οι αλεποουρες!
Πιστευω για μορσες ειναι ιδανικες.
Εδω ενα χρησιμο βιντεακι.

Tό έχω Κυριάκο ένα χρόνο ,αυτό στό βίντεο ειναι το παλιό μοντέλο 400 watt τό νέο μοντέλο είναι 500 watt η λάμα είναι 20 cm.
Πολύ καλά κόβει καί σχετικά γρήγορα,έκανα τέστ μέ χρονόμετρο αλλά δέν θυμάμαι τούς χρόνους,μέ τό tajima χειρός νά κόψω δοκάρι 7 χ 7 cm πιστεύοντας ότι μέ τό χειροκίνητο Τajima θά τό έκοβα πιό γρήγορα,αλλά μέ τό B&D Scorpion τό έκοψα πιό γρήγορα ίσα πάνω στό νήμα.

Βέβαια έχει πολύ κραδασμούς,στόν ελαφρύ πάγκο τής B&D έκανα τόν τιραμόλα (έβαζα πόδι στήν τραβέρσα) γιά νά μπορέσω νά τό κόψω.Σε σταθερό πάγκο στήν μέγγενη δέν έχει κανένα θέμα.

prioni11.jpg

prioni10.jpg

Μαστόρια, υπάρχει κάποιο παρόμοιο attachment γιά γωνιακό τροχό? Να είναι σχετικά οικονομικό. Επίσης αν υπάρχει ανταλλακτική λάμα από υφιστάμενο ηλεκτρικό ξυλοκοφτικό (25cm) θα τη κάνουμε τη πατέντα!

Attachments

• IMG_3630.JPG
    IMG_3630.JPG
    59.9 KB · Views: 146
Μην κάνετε καμια βλακεία.
Ο Γωνιακός τροχός δεν προσφέρει καμιά προστασία σε περίπτωση κλωτσίματος.

Εκει βλεπω και εγω την μεγαλη αστοχια οπως και στην υλοποιηση με δισκοπριονο.
Η μη λιπανση της αλυσιδας θα την καταστρεψει.

Μιχαλη καποιος στα Χανια δινει ενα 334Τ σε πολυ καλη τιμη και κατασταση.
1000 φορες να παρεις εκεινο.

Εδω μιλαμε για βαρβατο εργαλειο μπαταριας!
18βολτο ρουτερ μπαταριας απο την Μακιτα!! Ερχεται σιγα σιγα.

Makita-Cordless-Brushless-Router.jpg

Brusheless, με ρυθμιζομενη ταχυτητα και lock button για να μην αναβει κατα λαθος. Εχει την ιδια φορμα με το ρουτερ ρευματος της Μακιτα.

Εγω εχω αγωνια για το ποτε θα βγουν επιτελους τα 10βολτα ρουτερακια, ειτε bosch ειτε Μακιτα :))

Το παρήγγειλες ή ακόμα?

10βολτο δύσκολο το κόβω πάντως. Εδώ το 18βολτο είναι απλά κουρετικό περιθωρίων...

Το παρήγγειλες ή ακόμα?

10βολτο δύσκολο το κόβω πάντως. Εδώ το 18βολτο είναι απλά κουρετικό περιθωρίων...

Δεν μου αρεσει η 18βολτη σειρα της μακιτα, ουτε η 10βολτη σειρα που την εχω ηδη. Σαν την μπλε bosch σειρα, δεν υπαρχει καμμια κατα τη γνωμη μου..:))
Εαν ομως βγει 10βολτο μακιτα trimmer (οχι ρουτερ, σωστα το παρατηρησες), πριν βγαλει 10βολτο η bosch, θα το αγορασω!

Το παρήγγειλες ή ακόμα?

Νικόλα εγώ τό υπολογίζω άν βγεί τό 10 βολτο σε ρούτερ,νά είναι σέ ισχύ σάν τό dremel μέ τό εξάρτημα τής φρέζας πού παίρνει μικρά μπίτ αυλακώσεων καί ακμών,δηλαδή γιά καλλιτεχνίες περισσότερο,όπως π.χ εσύ κάνεις οβάλ τίς ακμές στά ρεσώ κ.τ.λ ,δέν θά είναι γιά χοντροδουλειές δηλαδή.

Last edited:
Νικόλα εγώ τό υπολογίζω άν βγεί τό 10 βολτο σε ρούτερ,νά είναι σέ ισχύ σάν τό dremel μέ τό εξάρτημα τής φρέζας πού παίρνει μικρά μπίτ αυλακώσεων καί ακμών,δηλαδή γιά καλλιτεχνίες περισσότερο,όπως π.χ εσύ κάνεις οβάλ τίς ακμές στά ρεσώ κ.τ.λ ,δέν θά είναι γιά χοντροδουλειές δηλαδή.

Δημήτρη πάλι δεν θα βολεύει με τόσο μικρό μέγεθος ακόμα και για ρεσώ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είμαι περίεργος...
Με τέτοια κατανομή βάρους πως δουλεύεται αυτό. :chinscratch:

Μια χαρά δουλεύεται Θείε Μπάμπη, ίσα ίσα που με το βάρος από πάνω θα πατάει και καλύτερα!