Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

αν δεν κοψεις μπολικα σιδερα δεν μαθαινεις την ιδιοσυγκρασια του σιδερου στο κοψιμο.

καθε δουλεια θελει το δικο της εργαλειο. ομως σχεδον παντα σπανε οι δισκοι κοπης στο τελειωμα της κοψιας. στο τελος ειναι που θελει την μεγαλυτερη προσοχη και την ελαφρυνση πιεσης στο κοψιμο. ειτε δουλευεις με dremel ειτε με γωνιακο τροχο.

Σχετικα με τροχους και αστοχιες με δισκους, θα προτεινα ο καθενας να εχει για καθε χρηση συναισθηση των ικανοτητων του και της καταστασεως του. Αλλιως εργαζεσαι ξεκουραστος, με καλη θεση εργασιας με εναν παγκο, και αλλιως μετα μια μερα με κόπωση, πανω σε μια σκαλωσια, με μετριο φωτισμο....

Παιδιά έχω ένα έκκεντρο τριβείο αρκετά δυνατό,το οποίο δε χρησιμοποιώ.Σκέφτομαι να το μετατρέψω σε drum sander,και η ερώτηση είναι άν η εκκεντρότητα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Νομιζω οτι για λεπτο επεξεργασια θα σε εκνευρισει, θα βγαζεις αστοχιες, αλλα, γιατι να μην το δοκιμασεις; Ειδαλλος αμα δεν το θες, κατι θα το καμω εγω και ολοι οι υπολοιποι στο φορουμ (gift hint)...εχουμε μεγαλα νυχια....

Η διαφορα στην αφαιρεση υλικου ειναι τεραστια μεταξυ του drum sander και του εκκεντρου. Αν στησεις το εκκεντρο σαν κυκλικο τριβειο θα σε παιδεψει εκτος αν το θελεις για φινιρισμα και ψιλοτριψιματακια, δηλαδη να κανει την δουλεια που ειναι φτιαγμενο να κανει.

Απο εκει και περα, αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι η βαση του θα δεχεται 'τοπικη' πιεση, δηλαδη δεν θα παταει ολο το πελμα πανω στο ξυλο, αντιθετως, θα παταει το ξυλο πανω σε μερος της βασης. Αυτο δεν ξερω τι συνεπεια μπορει να εχει στη βαση του εκκεντρου. Η εκκεντροτητα απο μονη της δεν εμποδιζει.

Παντως ενδιαφερουσα σαν σκεψη Νικο!

Σκεφτεσαι προφανως να κανεις και μια οριζοντια βαση καθετη στην επιφανεια της βασης του εκκεντρου, ετσι?

To καλο ειναι οτι θα μπορεις να χρησιμοποιεις ολο τον δισκο σαν τριβειο σε αντιθεση με το κυκλικο τριβειο που χρησιμοποιεις συνηθως μονο το αριστερο μερος του δισκου!

Καλησπερα παιδια,

Θα ηθελα την γνωση σας σε κατι.
Η πεθερα μου (μια χαρα τα παω) ειναι σε μια πολυκατοικια στον δευτερο οροφο που λογο οτι δεν πληρωνουν τους εχουν κοψει το κοινοχρηστο ρευμα.
Το βραδυ για να μπει στο σπιτι χρεισιμοποιει φακο.
Επισης της εχουμε βαλει ενα ασυρμοτο κουδουνι για να μπορει καποιος που θα ερθει να την ειδοποει.
Το θεμα τωρα ειναι πως μπορω να κανω κατι ετσι ωστε πριν μπει στην εισοδο της πολυκατοικιας να αναβει το φως της εξωπορτας στον 2ο προφο ετσι ωστε να υπαρχει φως στην σκαλα για να ανεβει?
Σκεφτομουν να βαλω καποια ασυρματη πριζα με τηλεκοντρολ αλλα δεν ξερω εαν "πιανει" απο την εισοδο της πολυκατοικιας.
Εχει δουλεψει καποιος κατι αντίστοιχο?

Θα βοηθουσε πολυ εαν υπαρχουν καποια λινκς απο τυχόν προιοντα.

Το ασύρματο κουδούνι με ρελεδακι,να ενεργοποιεί εναν αυτόματο κλιμακοστασίου,που θα δίνει στη λάμπα σου.

Σκεφτομουν να βαλω καποια ασυρματη πριζα με τηλεκοντρολ αλλα δεν ξερω εαν "πιανει" απο την εισοδο της πολυκατοικιας.
Εχει δουλεψει καποιος κατι αντίστοιχο?

Θα βοηθουσε πολυ εαν υπαρχουν καποια λινκς απο τυχόν προιοντα.

Καλησπέρα,εφόσον έχει εμβέλεια τό ασύρματο κουδούνι πού έβαλες (από τήν είσοδο στόν δεύτερο όροφο),τότε θά έχει καί η ασύρματη μπρίζα η ασύρματο ντουί μέ τηλεκοντρόλ,αυτά όλα δουλεύουν στούς 433 Mhz.
Αλλά σέ παρεμφερής θέσης,γιατί 2-3 μέτρα πιό εκεί πιό εδώ μπορεί να μήν έχουν εμβέλεια,σέ κλειστούς χώρους τά πράγματα δυσκολεύουν.

Ρίξε μιά ματιά εδώ

Συνάδελφοι αυτού τού τύπου τό τριβείο δίσκου καί ταινίας,μπορείτε νά μού πείτε η χρήση τής ταινίας στό κάθετο καί τόσο λεπτή άν κατάλαβα σωστά 2,5 cm πλάτος,πού έχει εφαρμογές ?.Γιά τό κυκλικό τριβείο γνωρίζω μιάς καί έχω.

http://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&path=66_110&product_id=305

BT75-860x860-350x350.jpg

Η διαφορα στην αφαιρεση υλικου ειναι τεραστια μεταξυ του drum sander και του εκκεντρου. Αν στησεις το εκκεντρο σαν κυκλικο τριβειο θα σε παιδεψει εκτος αν το θελεις για φινιρισμα και ψιλοτριψιματακια, δηλαδη να κανει την δουλεια που ειναι φτιαγμενο να κανει.

Απο εκει και περα, αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι η βαση του θα δεχεται 'τοπικη' πιεση, δηλαδη δεν θα παταει ολο το πελμα πανω στο ξυλο, αντιθετως, θα παταει το ξυλο πανω σε μερος της βασης. Αυτο δεν ξερω τι συνεπεια μπορει να εχει στη βαση του εκκεντρου. Η εκκεντροτητα απο μονη της δεν εμποδιζει.

Παντως ενδιαφερουσα σαν σκεψη Νικο!
Παιδιά επιβεβαιώνω,δεν κάνει.Η αφαίρεση υλικού είναι μικρή, και οι κρανδασμοί σπουν @@,τσάμπα η φασαρία να το στήσω πρόχειρα.Έκαστο εργαλείο στο είδος του.
Σας ερωτώ λοιπόν για τούτο αν έχετε άποψη,ψήνω την καλή μου να μου το κάνει δωράκι!
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8412#perigrafi

Παιδιά επιβεβαιώνω,δεν κάνει.Η αφαίρεση υλικού είναι μικρή, και οι κρανδασμοί σπουν @@,τσάμπα η φασαρία να το στήσω πρόχειρα.Έκαστο εργαλείο στο είδος του.
Σας ερωτώ λοιπόν για τούτο αν έχετε άποψη,ψήνω την καλή μου να μου το κάνει δωράκι!
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8412#perigrafi

Ο Παππούς έχει τό μεγαλύτερο Νίκο,καί είναι ευχαριστημένος,δέν ξέρω νά τό έχεις κάποιος από τούς συνήθης ύποπτους,πάρτο να μας κάνεις καί κανα review.:grinning-smiley-043
Νά τήν προσέχεις τήν καλή σου,άν σού κάνει τέτοια δώρα :worshippy:

Μου φαινεται παρα πολυ χρησιμο εργαλειο Νικο, 2 σε 1, και μου αρεσει ιδιαιτερα ο καθετος φραχτης που εχει για τον λειαντηρα.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Συνάδελφοι αυτού τού τύπου τό τριβείο δίσκου καί ταινίας,μπορείτε νά μού πείτε η χρήση τής ταινίας στό κάθετο καί τόσο λεπτή άν κατάλαβα σωστά 2,5 cm πλάτος,πού έχει εφαρμογές ?.Γιά τό κυκλικό τριβείο γνωρίζω μιάς καί έχω.

http://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&path=66_110&product_id=305

BT75-860x860-350x350.jpg

Καλησπέρα. Δες εδώ στο 1,59 που έχει ο youtuber κάτι αντίστοιχο, https://www.youtube.com/watch?v=GUcYse-ApoY και θα καταλάβεις. Παρεμπιπτόντως ο εν λόγο youtuberas είναι πολύ αξιόλογος σε αυτά που κάνει, αξίζει να ακολουθήσει όποιος θέλει το κανάλι.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Την προσέχω φίλε,ένα σκασμό πράματα έχω κάνει στο εστιατόριο,το τερπνόν μετα του ωφελίμου!

:SFGSFGSF:

Καλησπέρα. Δες εδώ στο 1,59 που έχει ο youtuber κάτι αντίστοιχο, και θα καταλάβεις. Παρεμπιπτόντως ο εν λόγο youtuberas είναι πολύ αξιόλογος σε αυτά που κάνει, αξίζει να ακολουθήσει όποιος θέλει το κανάλι.

Eυχαριστώ Κώστα όντως αξιόλογο κανάλι,από ότι κατάλαβα είναι γιά λείανση μετάλλων περισσότερο αυτή η στενή κάθετη ταινία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

... από ότι κατάλαβα είναι γιά λείανση μετάλλων περισσότερο αυτή η στενή κάθετη ταινία.

για λειανση και τροχισμα