Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Γειά χαρά και καλή χρονιά σε όλη τη μαστροπαρέα. Θέλω να αγοράσω μέγγενη πάγκου για ερασιτεχνική χρήση. Είμαι μεταξύ μιας περιστρεφόμενης Stanley χυτοσίδηρου 100 mm και μιας σταθερής ατσάλινης Bulle 150 mm. Πρακτικά έχουν ίδιο κόστος. Τείνω Bulle λογω ανθεκτικότερου υλικού.Ποιά προτείνετε;

Stanley= 6 kg & Bulle= 5 kg

Last edited by a moderator:
Καλημέρα.Μην ορκίζεσαι περι ανθεκτικότητας ατσαλιού έναντι χυτοσίδηρου..Εν πάσει περιπτώσει,Bulle απο εμένα λόγω μεγαλύτερου ανοίγματος σιαγόνων,και επειδή δεν εμπιστεύομαι τις περιστρεφόμενες.

Καλως ορισες στην παρεα μας και Χρονια πολλα και σε σενα!

θα συμφωνησω με τον Νικο καθως υπαρχουν ατσαλια και ατσαλια και της bule δεν πιστευω να ειναι το τοπ κραμα.. Απο αυτην την αποψη θα εμπιστευομουν την Stanley περισσοτερο σαν μαρκα, μια χαρα ειναι το μαντεμι ιδιως για DIY.

Η λειτουργικοτητα και η ευχρηστια που σου δινει η περιστρεφομενη βαση νομιζω οτι ειναι προφανης. Oποτε, εαν το μικροτερο ανοιγμα σε βολευει, τοτε θα σου προτεινα την Stanley.

Για τους πιστους του διδυμου τροχου για το τροχισμα σκαρπελων.

https://www.google.com/search?q=BGM-100&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b

Υποδοχεας ολως των jig για χρηση διδυμο απο την ΤΟΡΜΕΚ

bgm-100_1276x956.jpg

Αναλογα την χρηση που θες.
Εισαι σιγουρος οτι θελεις τετοιο κοφτη βαρεως τυπου του μισου κιλου? Αν θα εχεις αναλογη και συχνη χρηση τοτε εισαι οκ.

Εγω εχω τον μικρο Cobolt των 200μμ και ποτε δεν σκεφτηκα ουτε χρειαστηκα μεγαλυτερο για DIY. Ατσαλοσυρματα 3-4μμ και πανω καλυτερα με τροχουδακι η πριονι/σεγα.
Υπαρχουν και τα ψαλιδια μπετου με 10 ευρουδακια, για τους μερακληδες:))

Αναλογα την χρηση που θες.
Εισαι σιγουρος οτι θελεις τετοιο κοφτη βαρεως τυπου του μισου κιλου? Αν θα εχεις αναλογη και συχνη χρηση τοτε εισαι οκ.

Εγω εχω τον μικρο Cobolt των 200μμ και ποτε δεν σκεφτηκα ουτε χρειαστηκα μεγαλυτερο για DIY. Ατσαλοσυρματα 3-4μμ και πανω καλυτερα με τροχουδακι η πριονι/σεγα.
Υπαρχουν και τα ψαλιδια μπετου με 10 ευρουδακια, για τους μερακληδες:))
Ευχαριστώ και εγω για τον 200 πήγαινα αλλα ειδα αυτόν και μου γυάλισε

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω τον 250 εχω και χθες τον χρειαστηκα να κοψω βιδες γωνιες-γαντζους 5 χιλιστων για να μειωσω το στελεχος τους.

Για την φυση του εργαλειου προσωπικα πιστευω χρειαζεται.
και εγω έτσι το σκέφτηκα μια που το παίρνω να παρω τον μεγαλο και να χρειαστεί να κόψω κάτι Πιο μεγάλο να τα τα βγάλει πέρα και γενικά να ειναι πιο δυνατό

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το φορητό Σταντ να είχα για το DeWALT και τίποτα άλλο

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιες υλοποιησεις σε τιμες που αρεσουν και στην τσεπη μας εχει η evolution απο την Αγγλια.

https://www.amazon.co.uk/Evolution-...r=8-2-spons&keywords=Evolution+Rage+5-S&psc=1

Fury 5-s

815u6EVZLaL._SL1500_.jpg

Και το Rage 5-S

https://www.amazon.co.uk/Evolution-...r=8-1-spons&keywords=Evolution+Rage+5-S&psc=1

81rGSyotEJL._SL1500_.jpg
Ειδικα για το fury θα πονταρα ενα ευρω οτι ειναι το ακριβώς ιδιο με το einhell απλα με δισκο evolutiοn.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το πρώτο είναι οπός τα λες το δεύτερο ίδιο το bulle !
Να γίνει "clopy" - paste. Δεν είναι κάτι το άπιαστο.
Απλά το DeWALT κοστίζει! Προτιμώ να τα ξοδέψω σε άλλα εργαλεία και να έχω diy Σταντ

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ειδικα για το fury θα πονταρα ενα ευρω οτι ειναι το ακριβώς ιδιο με το einhell απλα με δισκο evolutiοn.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Θα το εχανες :P Εχει και διαφορετικο μοτερ με λιγοτερες στροφες. Το σασι, φραχτης κλπ ναι ειναι φασον.

Last edited by a moderator:
Το ποσό δεν είναι και ...τεράστιο , αλλά πόσο δύσκολο είναι πια να περάσεις δυο οδηγούς και ένα συρτάρι σε ένα ντουλάπι .

Έχω ένα παρόμοιο αλλά νομίζω είναι μόνο για τους απλούς οδηγούς, δεν το έχω δοκιμάσει στους άλλους. Το είχα αγοράσει 7 νομίζω και είναι εξυπηρετικοτατο.
801e172e2215168d978529c7dccac58d.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk