Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν , τρία είναι τα βασικά εργαλεία όσο αφορά το ξύλο και απαιτούν ακρίβεια και σταθερότητα (ποιότητα), κορδέλα , πλάνη , παγκοπριονο . Σε αυτά τα τρία αξίζει να επενδύσεις και ας είναι όλα τα υπόλοιπα εργαλεία μπατζετ .
Τα Jet σε γενικές γραμμές είναι πολύ ποιοτικά , αρκετά πάνω από τα Boston .

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Νικόλα το έχω ξαναγράψει παλαιότερα. Δουλεύει λίγο άγρια. Κάνει πολύ φασαρία αλλά έχει μεγάλα "ωφέλιμα" μεγέθη εργασίας.
Πέρα απο την πλάκα,η φασαρία παλεύεται.ένα ανεπαρκές εργαλείο όχι.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Για 100 ευρω παραπανω αυτος σου δινει 54 χιλιοστα μεγαλυτερο φαρδος.
Τα οποια θα σου χρειαστουν σιγουρα.
https://www.e-unicut.com/site/product/Πλάνη-Ξεχονδριστήρας-JET-JPT-10B?prdId=JET-JPT-10B&extLang=

Tο Hobby στο site τους βλέπω ότι παραμένει & σε αυτήν την περίπτωση, που ομολογουμένως όμως είναι μια κλάση ανώτερο μηχάνημα.

Τα μηχανήματα της Jet ,αν και κινέζικα , είναι ψηλά σε τιμές .Συμφωνώ με τον Ηλία , καμία σχέση με boston , .Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Triton είναι ό,τι καλύτερο στην σχέση απόδοσης τιμής .
Α, και κάποιος μου έστειλε ένα μήνυμα ζητώντας τη γνώμη μου σχετικά με το παγκοπρίονο της Bosch το GTS 10 XC , που είναι υπερτιμημένο , και έχει και λειτουργία "γωνιάστρας" αλλά έλα που δεν είναι . Όλα αυτά τα λεγόμενα παγκοπρίονα , που τα λένε και δισκοπρίονα πάγκου , είναι φτιαγμένα για jobsite δουλειές στην οικοδομή , οπότε μην περιμένετε να είναι πραγματικές γωνιάστρες . Αν πραγματικά θέλετε ακρίβεια ,σταθερότητα και ταχύτητα , θα πάτε σε Hammer ή σε alpendorf ,αλλά αυτά είναι μηχανήματα " εκτός συναγωνισμού" για μας . Αλλιώς φτιάξτε ένα παγκοπρίονο ,σαν του Κυριάκου , τουλάχιστον να μην ξοδεύεστε .
Εκφράζω προσωπική άποψη , προς αποφυγή παρεξηγήσεων (αυτό το βάζω πάντα , γιατί μ´αρέσει , δίνει έναν .....τεχνοκρακτικό άέρα ρε παιδί μου !!!)

Επειδη εμενα ειναι πιο ομορφο.
Χεχεχεχε

GKS190 εχει επανω.

Θα συμφωνησω σε ολα με τον Βαγγελη με την διαφοροποιηση ομως πως δισκοπριονο φτιαχνεις, ξεχονδριστηρα πλανη αντε φτιαξε...

Επειδη εμενα ειναι πιο ομορφο.
Χεχεχεχε

GKS190 εχει επανω.

Θα συμφωνησω σε ολα με τον Βαγγελη με την διαφοροποιηση ομως πως δισκοπριονο φτιαχνεις, ξεχονδριστηρα πλανη αντε φτιαξε...
Εχεις ρυθμιση κλισης στο εργαλειο σου?

Καλα τα diy παγκοπριονα αλλα υστερουν σε υψος κοπης. Εκτος και αν βαλεις κανα θηριο.

εχει δουλέψει κανείς δεματικά που να αντέχουν πάνω απο 2 χρ'ονια στον ήλιο;

Μεταλικά... :grinning-smiley-043
Πέρα απ´ την πλάκα τώρα, γιατί τα μεταλικά είναι πανάκριβα, εγώ δεν έχει βρεί πλαστικά δεματικά ν´ αντέχουν πάνω από δύο χρόνια, όσο χοντρά κι αν χρησιμοποίησα. Τωλρα δεν θυμάμαι ακριβωλς το διάστημα αλλά κάπου εκεί άντεξαν, 2-3 χρόνια.

Όπως τα λέει ο Μπάμπης.
Είχα βάλει σε όλα τα κάγκελα της ταράτσας να μην κάθονται οι δεκοχτούρες και κουτσουλάν τις τέντες. μετά από 2 χρόνια, με το που φύσαγε πολύς αέρας ή με το που τα ακουμπούσες κοβόντουσαν.

Τα δεματικα της Legrand. Τα εχω σε εγκατασταση κεραιας στο χωριο τουλαχιστον 10 χρονια.
Ολα τα αλλα αντεχουν στον ηλιο και στις καιρικες συνθηκες με το ζορι ενα χρονο αντε λιγο παραπανω η λιγο λιγοτερο, πχ αυτα απο το πρακτικερ το jumbo και γενικα ολα τα φτηνα.

Να επιλεγεται μαυρα για τον ηλιο. Τα ασπρα ειναι συνηθως που δεν αντςχουν και φυσικα τα φθηνιαρικα προελευσεως καδου.