Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

H επομενη γενια εργαλειων μπαταριας της Makita.

40v XGT Next Generation Technology

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτη ειναι μια αλλη εντελως πλατφορμα εργαλειων με 40βολτες μπαταριες. Αλλαζει το βολταζ, οπως πας απο 12βολτα σε 18βολτα που δεν εχουν ιδιες μπαταριες.

Για τους επαγγελματιες και οχι μονο που μεχρι σημερα δεν πιστευουν, και εχουν ενα δικιο, οτι η αλλαγη απο ρευμα σε μπαταρια δεν αξιζει.
Μενει βεβαια να δουμε την ισχυ των νεων εργαλειων και την διαρκεια των νεων μπαταριων.

Κατα τα αλλα απο αλλαγες μπαταριων... οντως η Μακιτα ειναι πρωταθλητρια! Σεβασμος στον πελατη στο επακρο..:))

Aπο οτι καταλαβαινω θα ειναι αποκλειστικα για την νεα σειρα 40βολτων εργαλειων.
Δεν θα ειναι backwards compatible σαν την flex της Dewalt που αναγνωριζει το ειδος του εργαλειου απο το βολταζ και δινει αναλογως την καταλληλη ταση.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Aπο οτι καταλαβαινω θα ειναι αποκλειστικα για την νεα σειρα 40βολτων εργαλειων.
Δεν θα ειναι backwards compatible σαν την flex της Dewalt που αναγνωριζει το ειδος του εργαλειου απο το βολταζ και δινει αναλογως την καταλληλη ταση.
Αυτο καταλαβα και τω παρουσιαζοντας νεα εργαλεια ταυτοχρον?

Αλλα γιαιτ πρωταθλητρια αλλαγων στις μπαταριες?
Οι 18βολτες υπαρχουν απο τα μεσα της προηγουμενης δεκαετιας. Αναβαθμιζμενες μεν αλλα ιδια κουμπωματα και συνεργασια σχεδον με ολα τα παλια εργαλεια.

Η 12βολτη σειρα μακιτα αλλαξε μπαταριες πριν 2 περιπου χρονια.
Εμεινα με 5-6 12βολτα μακιτα εργαλεια στο χερι ενω εχει βγαλει καποια παρα πολυ καλα 12βολτα που ηθελα να παρω αλλα δυστυχως αλλαξε συστημα μπαταριας.

Επισης η 7βολτη σειρα της μακιτα αλλαξε και αυτη μπαταριες οταν περασε απο καδμιου σε λιθιου. Η ryobi δεν αλλαξε και μπορεις σε εργαλεια 15 +ετιας να βαλεις λιθιου.
Για την 18βολτη σειρα της Μακιτα δεν εχω αποψη αλλα ολο και κατι θα εχει αλλαξει. Η 40βολτη σειρα επισης θα μπορουσε να εχει πιο εξυπνο συστημα μπαταριας ωστε να χρησιμοποιουνται και απο την 18βολτη σειρα σαν την Dewalt.

Εχει παρει το ματι σας καποιο μικρο ποιοτικο σετ καρυδακια με υποδοχη hex για το παλμικο?
Θελω μονο καρυδακια, γιατι εχω χαθει στις μυτες. Θελω ποιοτικο γιατι αυτη τη στιγμη εχω κατι χυμα, συν ενα σετ καστανιας 5/8 με ανταπτορα.
Θελω λιγα νουμερα, 10-12-13-15.

Μετά από μερεμέτια υδραυλικού στο μπάνιο, άφησα μια τρύπα ανοικτή στα πλακάκια (22Χ32 εκ) κάτω από τη μπανιέρα, για δυνατότητα επίσκεψης (με το χέρι ή το ... μάτι για τους σωλήνες). Η τρύπα είναι σε μέρος που δεν φαίνεται άμεσα και δεν θα ενοχλεί ότι και να βάλω.
Σκέπτομαι να την κλείσω με ένα πλέγμα με μικρή τρύπα ώστε ο χώρος να αερίζεται (η σύζυγος φοβάται μήπως κυκλοφορούν κατσαρίδες ...).
Βρήκα στο διαδίκτυο θυρίδες επίσκεψης αλλά προορίζονται για γυψοσανίδες, κυρίως, και είναι τελείως κλειστές. Βρήκα και διάτρητες για τζάκια αλλά έχουν μεγάλα ανοίγματα-τρύπες.

Έχετε να προτείνετε κάποια λύση;

Συνηθως κατω απο τη μπανιερα δεν αφηνουμε τρυπα/θυριδα επισκεψης ναι, αλλα ειναι κλειστη.
Αλλιως κατσαριδες και αλλα πραγματακια θα κρυβονται εκει.

Θεωρητικά, έχεις δίκιο, αλλά γιαυτό σκέπτομαι πλέγμα με μικρή τρύπα ώστε να μην μπαίνουν τέτοιου είδους ζωύφια και να αερίζεται ο χώρος.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εχει παρει το ματι σας καποιο μικρο ποιοτικο σετ καρυδακια με υποδοχη hex για το παλμικο?
Θελω μονο καρυδακια, γιατι εχω χαθει στις μυτες. Θελω ποιοτικο γιατι αυτη τη στιγμη εχω κατι χυμα, συν ενα σετ καστανιας 5/8 με ανταπτορα.

Σε αυτή την περίπτωση βρίσκεις ένα μαγαζί με πχιοτικά προϊόντα και αγοράζεις μόνο αυτά που σου λείπουν ...εγώ αυτό έκανα (Μητρόπουλος)

Θεωρητικά, έχεις δίκιο, αλλά γιαυτό σκέπτομαι πλέγμα με μικρή τρύπα ώστε να μην μπαίνουν τέτοιου είδους ζωύφια και να αερίζεται ο χώρος.

Εγω στην θεση σου θα εβαζα στρατζα 2 χιλιοστα ανοξειδοτη μεγαλυτερη περιμετρικα κατα 2-3 ποντους δηλ 25χ35 με τρυπημα στο πλακακι,οπου καλο θα ηταν να βρισκει στους αρμους το τρυπημα,στις 4 γωνιες και πολλες τρυπες στο κεντρο ωστε να αεριζεται...

Μετά από μερεμέτια υδραυλικού στο μπάνιο, άφησα μια τρύπα ανοικτή στα πλακάκια (22Χ32 εκ) κάτω από τη μπανιέρα, για δυνατότητα επίσκεψης (με το χέρι ή το ... μάτι για τους σωλήνες). Η τρύπα είναι σε μέρος που δεν φαίνεται άμεσα και δεν θα ενοχλεί ότι και να βάλω.
Σκέπτομαι να την κλείσω με ένα πλέγμα με μικρή τρύπα ώστε ο χώρος να αερίζεται (η σύζυγος φοβάται μήπως κυκλοφορούν κατσαρίδες ...).
Βρήκα στο διαδίκτυο θυρίδες επίσκεψης αλλά προορίζονται για γυψοσανίδες, κυρίως, και είναι τελείως κλειστές. Βρήκα και διάτρητες για τζάκια αλλά έχουν μεγάλα ανοίγματα-τρύπες.

Έχετε να προτείνετε κάποια λύση;

https://www.kyrpagiannis.gr/index.p...097/MAGNHTIKH-UYRIDA-ELEGXOY-8947-detail.html

Μακη, αν το αισθητικο δεν εχει τοση βαρυτητα, μπορουμε να φτιαξουμε με 4 πηχακια και πλεγμα που βαζουν στις σιτες για τα κουνουπια μια κατασκευουλα απλουστατη και μικρη η οποια θα πιανει στο πλακακι γυρω γυρω με velcro. Το ειχα κανει στη Ρουμανια επειδη χρειαστηκε ο υδραυλικος να σπασει ενα πλακακι για να επισκευτει την υδροροη που ειχε θεμα.
Μου ειπε να το αφησω ανοιχτο για να το παρακολουθουμε και μετα θα το εκλεινε με πλακακι. Ομως συντομα ειδα ...ζωα να βολταρουν εκει μεσα και εκανα αυτο που σου ειπα.

Παρε πηχακια και χριτσ χρατσ της αρεσκειας σου και ελα να το φτιαξουμε εδω. Εχω καλο πλεγμα κουνουπιων :))

Δεν ξερω αν θυμασαι την τριαδα της Dewalt που πηρα για το παλμικο στην τελευταία επίσκεψη μου στην Χιο.

Για κάποιον άγνωστο λόγο,δεν έλαβα μήνυμα των απαντήσεων που δόθηκαν στο ερώτημά μου, από τους KOSSTV, panoss1 και Μιχάλη και τις διάβασα τώρα, όταν μπήκα στο νήμα περισσότερο από περιέργεια.
Σας ευχαριστώ και τους τρεις για τις προτάσεις σας.

@KOSSTV
Εννοείς, δηλαδή, φύλλο ανοξείδωτο, πάχους 2 mm, στο οποίο θα ανοίξω τρύπες με διάμετρο που θέλω;

@panoss1
Η 1η πρόταση καταλαβαίνω ότι βασίζεται σε μαγνήτες που στηρίζουν ένα πλακάκι, αλλά, εκτός του ότι, στην περίπτωσή μου, το άνοιγμα είναι μεγαλύτερο από ένα πλακάκι 20Χ20, η κατασκευή αυτή δεν εξασφαλίζει τον αερισμό που επιδιώκω.
Η 2η πρόταση ίσως θέλει επιτόπιο έλεγχο για το μέγεθος των ανοιγμάτων (έχω δει στο διαδίκτυο πολλές παρόμοιες θυρίδες, αλλά έχουν το μειονέκτημα του μεγάλου ανοίγματος)

@Χιώτης
Μιχάλη, είναι ενδιαφέρουσα η πρότασή σου και όταν επιστρέψεις, με το καλό, θα το συζητήσουμε.

@KOSSTV
Εννοείς, δηλαδή, φύλλο ανοξείδωτο, πάχους 2 mm, στο οποίο θα ανοίξω τρύπες με διάμετρο που θέλω;

Ναι αυτο ακριβως....οσο μεγαλυτερες τρυπες σε διαμετρο ανοιξεις τοσο καλυτερος αερισμος...

Οπωσδηποτε, μην ανοιξεις και με ΠΟΛΥ μεγαλη διαμετρο, γιατι τα εντομα εχουν την ενοχλητικη συνηθεια να σε εκπλησσουν παντα με το ποσο μικρες τρυπες χρειαζονται για να περασουν, σε σχεση με το φαινομενο μεγεθος τους.
Ισως η λυση του Μιχαλη (σιτα) να ειναι πιο ασφαλης.