Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλησπέρα.

Δοκίμασα σήμερα με το Bosch gsb 12v να κάνω κάποιες τρύπες σε μπετό για πρώτη φορά με 10αρι τρυπάνι. Μέχρι 6 που είχα δοκιμάσει ήταν σούπερ. Τώρα όμως είδα με δυσκολία άνοιγε την τρύπα. Το τρυπάνι ίσα ίσα χωρούσε στο gsb. Πόσο ρόλο παίζει το τρυπάνι; Γιατί ήταν παλιό και λίγο φθαρμένο στη μύτη.

Από την άλλη σκέφτομαι καιρό να πάρω κι ένα δράπανο με καλώδιο για πιο βαριές δουλειές. Παλαιότερα κοίταζα το Bosch GSB 13 RE.

Θανάση, ξεκίνα την τρύπα με το 6 και μετά ανέβα σε 8 ή 10 που θέλεις...Καλημέρα!!!

Καλή μέρα και καλή Κυριακή.
Προσωπικά έχω το gsb 13 και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Ότι τρύπημα και αν χρειαστώ μέχρι 8-10 το βγάζει ανετότατα. Για παραπάνω, ότι δραπανο κι αν είχα θα πιάσω το sds. Αν τώρα δεν έχεις πιστολέτο, με προτρύπημα ανοίγεις οποια τρύπα θέλεις χωρίς ιδιαίτερο ζόρι.
Όμως σε κάθε περίπτωση τον σημαντικότερο ρόλο τον παίζουν τα τρυπάνια.
Με το πιο φτηνό δραπανο και τρυπάνι καλό (πχ μπλε σειρά multi της bosch) ανοίγω ότι τρύπα θέλω.
Αντίθετα με το καλύτερο δραπανο της αγοράς και τρυπάνια του κιλού (5 ευρώ το ματσάκι) το πιθανότερο είναι να μην κάνω την δουλειά μου.
Το ίδιο ισχύει με όλα τα αναλώσιμα (μύτες τρυπάνια δίσκοι λαμες)
Όλοι (και πρώτος εγω) Ρίχνουμε το βάρος στο εργαλείο και συνήθως ξεχνάμε ότι την πραγματική επαφή με το προς επεξεργασία αντικείμενο, δεν την κάνει το εργαλείο αλλά το αναλώσιμο (τρυπανι- μυτη-δισκος-λαμα). Εκεί χρειάζεσαι την ποιότητα για εύκολη, γρήγορη και ακριβή πρόοδο εργασίας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Καλημέρα.

Επειδή μπαταρίας έχω, σκέφτομαι να πάω σε ηλεκτρικό αυτή τη φορά για κάτι πιο δυνατό. Και στην περίπτωση που χρειαστώ σε μπετό μεγαλύτερο του 10, να μπορεί να κάνει ικανοποιητικά τη δουλειά.

Μέχρι στιγμής βλέπω αυτά τα 2. Έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε; Το Makita το βλέπω πιο δυνατό.

https://www.skroutz.gr/s/88665/Bosch-GSB-13-RE.html

https://www.skroutz.gr/s/9272701/Makita-M8101.html

Το Bosch GSB 13 RE ειναι εξαιρετικο εργαλειο, δεν θα σε αφησει ποτε. Ενα κρουστικο ρευματος πρεπει να υπαρχει σε καθε σπιτι, μετα βλεπεις εαν θελεις και ενα 18V μπαταριας.
Με καλο τρυπανι και κακο εργαλειο, καποια στιγμη θα τρυπησεις
Με καλο εργαλειο και κακο τρυπανι, δεν θα τρυπησεις ποτε

Eiναι και τα δυο πολυ καλα σχεδιασμένα ειδικα για πετρα μπετον τοιχοποιια. Προτιμω το cyl5 σαν πιο ανθεκτικο.

Τα cyl9 ειναι το καλύτερο τρυπανι για ολα τα υλικα. Αν θες μονο για μπετον, εγω θα προτιμούσα το cyl5.

Eiναι και τα δυο πολυ καλα σχεδιασμένα ειδικα για πετρα μπετον τοιχοποιια. Προτιμω το cyl5 σαν πιο ανθεκτικο.

Τα cyl9 ειναι το καλύτερο τρυπανι για ολα τα υλικα. Αν θες μονο για μπετον, εγω θα προτιμούσα το cyl5.

Έχεις δίκιο Μιχάλη.. τα cyl 5 είναι και για μπετό και πέτρα εκτός από το πλακάκι.

...Και μια παρατήρηση για να τα ξεχωρίζουμε..
Τα Cyl 5 είναι σκούρα μπλε.
Ενώ τα Cyl 9 είναι ανοικτό μπλε..

Αγγελε υπαρχουν ειδικα τρυπανια για καθε υλικο ξεχωριστα που ειναι ανωτερα απο τα CYL9 multiconstruction που ειναι για ολα.
Πχ. θεωρα τα CYL5 καλυτερα για μπετον, τα dewalt extreme κοβαλτιου καλυτερα για μεταλλο, τα CYL9 ceramics ανωτερα για πλακακι και παει λεγοντας.

Tα CYL9 ειναι αριστα τρυπανια για ολα τα υλικα. Αν ειναι να εχεις ενα σετακι τρυπανια ολο κι ολο, αυτο ειναι πραγματικα το ιδανικο.

Ναι ναι, εχεις δικιο.
Δεν ειχα δει οτι το link ηταν cyl5.
Παντως, τα cyl9 ειναι πολυ καλα. Οπως ειχα πει παλαιοτερα, με το ιδιο δραπανο ειδα τεραστια διαφορα, στις ιδιες τρυπες, σε σχεση με καποια lidl που παλευα.

3 cyl 9 υπάρχει; έχω 4,6 και 8 αλλά θέλω και ένα για ξυλο 3αρι. Εκτός αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο για ξυλο. Πάντως με αυτά ανοίγω κι εγώ άνετα τρύπες σε τοίχους, έχω βρει τη χαρά μου.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nαι υπαρχει CYL-9 τρυπανι των 3mm και το εχω βρει και εγω πολυ χρησιμο.
https://www.kentrovidas.gr/showprod...MzNjEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0
Οκ σε ευχαριστώ, είχα ένα ξυλου της bosch και το εσπασα μετά από πολύ ζόρισμα βέβαια και πολλά τρύπημα τα.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν και για ξυλο βολευουν αυτα που εχουν μυτη για κεντραρισμα μπροστα (ισως σε τοσο μικρα μεγεθη δεν πολυ-χρειαζεται, βεβαια).

Δεν χρησιμοποιω συνηθως CYL9 σε ξυλο, αλλα αν θυμαμαι καλα μια φορα που το χρησιμοποιησα, η τρυπα στην κατω μερια βγηκε πολυ καλυτερη απο οτι συνηθως με τα τρυπανια για ξυλο.

Κανένα οικονομικό αερόμετρο με μέτρηση και σε bar έχετε να προτείνετε; Επειδή οι μετρήσεις θα γίνουν σε δυσπρόσιτα σημεία, θα προτιμούσα να έχει ακροφύσιο και να κρατάει την μέτρηση στην μνήμη για κάποια δευτερόλεπτα.

Στελιο ενα ειναι το Vigil της Michelin.

02-schrader-vigil-michelin-tyre-pressure-gauge-meter-classentials-classic-car-vintage-accessory-03.jpg