Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

ποιο θα χρησιμοποιεις πιο συχνα? και καθε πότε? και σε τι χρηση.
γιατι αν ειναι να βαζεις καμια ουπα αραια και που και δεν χρησιμοποιεις καλεμια, τοτε το να δωσεις τοσα λεφτα για sds...
και μαλιστα για ενα εργαλειο που και οι κριτικες του δεν ειναι αψογες, δεν μου φαινεται καλη κινηση
https://www.skroutz.gr/s/11182063/Dewalt-DCH133M1-18V-1x4Ah.html
η dewalt βγαζει και καλυτερα κομματια σε sds με λιγο παραπανω βαλαντιο
το sds σου θελεις να ειναι απαραιτητα μπαταριας?

στη θεση σου θα επαιρνα το παλμικο που κανει σετ με αυτο που εχεις και με τα λεφτα που θα γλυτωνα θα επαιρνα ενα φτηνο ρευματος ή θα περιμενα αργοτερα να παρω ενα ακριβοτερο sds μπαταριας της dewalt

υγ
υπ'οψιν οσους μαστορους εχω δει μεχρι τωρα σε εργα οικοδομικα (και a/c και συναφη) χρησιμοποιουν makita (στα δε μηχανουργεια, βασικα μπλε bosch)
ειδικα σε sds μεχρι τωρα δεν εχω δει τιποτε αλλο

στην ερωτηση μου γιατι δεν βαζουν αλλες καλες και αξιοπιστες μαρκες η απαντηση ειναι οτι αν χαλασει, βρισκουν αμεσως ανταλλακτικα και το εχουν φτιαγμενο την επομενη μερα ενω σε αλλες μαρκες μπορει να περιμενουν και 15 μερες για ενα ανταλλακτικο.
βεβαια αυτο εχει να κανει και με τις μπαταριες προφανως, ετσι κι εσυ αφου εχεις dewalt συνεχισε με αυτη τη μαρκα

Γιωργο ο λογος που επελεξα το Dewalt SDS ειναι οτι ηταν το ισχυροτερο και ελαφρυτερο στην κατηγορια του. Στις δοκιμες που εκανα πραγματικα με εντυπωσιασε η δυναμη του, σαν να ειχα ηλεκτρικο εργαλειο στα χερια μου.

Αναφορικα με την ερωτηση σου, την απαντηση την γνωριζεις μονο εσυ που ξερεις τις αναγκες σου. Και τα δυο εργαλεια ειναι χρησιμοτατα και το ερωτημα σου ισως πρεπει να αλλαξει σε ...'ποιο εργαλειο να αγορασω πρωτο'.

Προσωπικα χρησιμοποιω τα εργαλεια SDS ακομα και για τρυπες σε τοιχοποιια καθως οχι μονο μειωνουν τον χρονο διατρησης στο ελαχιστα αλλα και η καθε διατρηση αυτη καθ'εαυτη γινεται πανευκολα, σαν παιχιδακι.
Το καλεμισμα ειναι ενα μεγαλο ατου επισης. Ολα βεβαια εξαρτωνται οπως ειπα απο τις αναγκες του καθενος οι οποιες και οριζουν την προτεραιοτητα της αγορας του καθε εργαλειου για το συμπληρωμα της εργαλειοθηκης.

καλημερα!
για μενα, απο τη στιγμη που δεν ειμαστε επαγγελματιες να δουλευουμε ενα εργαλειο συνεχομενα με τις ωρες, (οπου εκει μετραει περισσοτερο η αντοχη και το βαρος), αυτο που εχει σημασια ειναι η ακριβεια.
αυτος ειναι και ο μονος λογος που σαν ερασιτεχνης, δεν θα παρεις ενα parkside με ολα του τα καλα, αλλά θα ξηλωθεις 5-6 φορες παραπανω.
αν πας να κανεις μια τρυπα και την δεκαρα ουπα στην κανει για 11mm τοτε γιατι να μην παρεις κατι φτηνο? για να ψαχνεις 9αρες βιδες?
γιατι ενταξει καλο και αγιο το sds, θα συντομευσει τα τρυπηματα, αλλά τι τρυπηματα?

για το συγκεκριμενο εργαλειο διαβαζω οτι ο αξονας ειναι παρακεντρος! μην κοιτας το ονομα.
ο λογος υπαρξης των sds ειναι το καλεμισμα κατα κυριο λογο (εκει το συγκεκριμενο dewalt θα τα πηγαινει αριστα)και το απλο τρυπημα και δευτερευων το τρυπημα ακριβειας.
αν τωρα το τρυπημα του ειναι καλο, αυτο ειναι θεαρεστο (δες metabo και μπλε bosch)
σε παλιους τουβλινους τοιχους στις τρυπες που ανοιγα με το parkside sds η δεκαρα ουπα ψιλοκολύμπαγε. σε μικροτερες ηταν σχετικα καλα.
η κατασταση βελτιωθηκε λιγο με τρυπανια της bosch και της dewalt πραγμα που σημαινει οτι και τα τρυπανια sds της parkside ειναι κινεζιές περαν του εργαλειου.
και παλι ομως σε μαλακα υλικα (τουβλα κλπ) προτιμω να τρυπαω με το εξαιρετικο κρουστικο δραπανο της stayer κι ας κανω ελαχιστα δευτερολεπτα παραπανω.

την ακριβεια θα την δεις στο μεταλλο. εκει ολα τα sds χανουν απο τα αντιστοιχα κρουστικα δραπανα τα οποια και αυτα ειναι χειροτερα απο τα αντιστοιχα απλα δραπανα. μιλω παντα για της αυτης κλασης εργαλεια.
αν προσεξεις το sds metabo των 220 ευρω εχει δυο ταχυτητες πραγμα που σημαινει οτι η σοβαρη αυτη εταιρεια, το συγκεκριμενο sds της το εχει φτιαξει και για τρυπηματα μεταλλου
αυτο μου λεει πολλα σχετικα με την ακριβεια του εργαλειου.

για αυτο ξανασκεψου το θεμα του συγκεκριμενου sds εργαλειου γιατι αν προσθεσεις και το βαρος της μπαταριας, τοτε αφου θα το δουλευεις μεσα σε σπιτι, γιατι να μην πας σε ενα καλο ρευματος που και περισσοτερη δυναμη θα εχει, και περισσοτερη ακριβεια αφου το μικροτερο βαρος σημαινει οτι καπου χανει , ειτε σε ποιοτητα πλαστικων, γραναζιων, ή στηριξης του αξονα κλπ

και εγώ όπως ο Μιχάλης , παντού πλέον χρησιμοποιώ μόνο SDS ,είτε τούβλο είτε μπετό. Τα κλασσικά δραπανοκατσάβιδα (ρεύματος , μπαταρίας έχω μόνο 12v) μόνο για ξύλο και μέταλλο.
Από πολύ παλιά είχα αγοράσει ένα μικρό sds της Μakita στα 500W ,που δεν έχει καν καλέμισμα, μόνο τρύπημα και κρούση . Ελαφρύ πνευματικό για όλες τις δουλειές , δεν ξέρω αν το βγάζει άλλο ,γιατί δεν το έχω δει στην αγορά . Του έχω αλλάξει τα φώτα ,τρυπάει τα πάντα , απλά το sds , είναι αλήθεια , θέλει μια σχετική εμπειρία στον χειρισμό .
Y.G. Και όμως το βγάζει ακόμη , https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=12036 στα 120 ευρώνια.

Το δυνατο σημειο στα SDS τρυπανια ειναι ξεκαθαρα ο μηχανισμος κρουσης με τα συγκεκριμενα bits.

Σε περιπτωση αμιγους διατρησης μεταλλων δεν χρησιμοποιουμε ποτε κρουση οποτε δεν ξερω αν εχει νοημα η χρηση ειδικα ενος SDS δραπανου (χωρις κρουση), ειτε ακομα εαν υπαρχει SDS bit ξεχωριστο για μεταλλο.

Mην σαν επηρρεαζουν καποιες ελαχιστες αναφορες για ελαττωματικο τσοκ, οι διεθνης κριτικες για το δραπανο της Dewalt ειναι παρα πολυ καλες.
Σε καποιες περιπτωσεις που γνωριζω προσωπικα, το προβλημα το ειχαν τα μεγαλα δουλεμενα η τσιπικα καινουρια SDS bits τα οποια ηταν στραβα!!

Παρ'ολο που η Dewalt δεν ειναι σε καμμια περιπτωση Bosch η Μακιτα στο θεμα της ποιοτητας κατασκευης, δεν νομιζω να υπαρχει γενικοτερο θεμα με το τσοκ.
Το δικο μου για παραδειγμα ειναι μια χαρα. Εαν δεν ηταν, θα γυριζα το εργαλειο πισω, το οποιο παρεμπιπτοντως εχει και τριετη εγγυση.

Τελος, να πω την προσωπικη μου αποψη οτι τα εργαλεια μπαταριας δεν ειναι μονο για περιπτωσεις που δεν υπαρχει ρευμα, ειναι για παντου καθως η ευελιξια, ευκολια και η ασφαλεια που σου προσφερουν ειναι ανεκτιμητης αξιας.

Last edited:
κι εγω δεν νομιζω να υπαρχει sds bit μονο για μεταλλο αλλά υπαρχουν τα τετρακοπα με κεφαλη απο καρβιδιο που τρυπανε-κοβουν τα μπετοσιδερα. αυτα κανουν και για μεταλλο.
και ενταξει φυσιολογικο ειναι αν βαλεις το ταχυτσοκ με προσαρμογεα χωρις κρουση να εχει μποσικα που φαινονται στην ακριβεια απο ελαχιστα ως πολυ αναλογα και την ποιοτητα του εργαλειου (οπότε σε αυτη τη περιπτωση ειναι προτιμοτερο ενα καλο κρουστικο δραπανοκατσαβιδο) αλλά και μονο με το bit καρβιδιου εχει συνηθως μια μικρη διαφορα (παντα σε σχεση με τη ποιοτητα του εργαλειου) για αυτο ειπα οτι η ακριβεια θα φανει στο μεταλλο.
κατα τα άλλα συμφωνω οτι τα μπαταριας ειναι οπως τα λες.
μπορει αυτοι που εγραψαν κριτικες να επεσαν σε αστοχιες υλικου, δεν ειδα ομως το ιδιο στο ακριβοτερο κρουστικο της dewalt για αυτο και η ενσταση μου για το συγκεκριμενο μοντελο.
αλλά αφου εσυ εισαι ευχαριστημενος και απο οτι λες και πολλοι αλλοι, τοτε το εργαλειο θα αξιζει.
ισως φταιει και η μερικη απογοητευση μου σε τουβλινους τοιχους (σε μπετο δεν εχω προβλημα μαλλον λογω σκληροτητας υλικου) σε χοντρες ουπες απο 10+ απο το πιστολετο της park που το ηθελα πιο ακριβες. για αυτο ειπα αν ειναι να πληρωσει κατι ακριβοτερα, ας παει σε σιγουρη λυση
καλη μας μερα!

Αγαπητοί καταρχήν να ευχαριστήσω για τις άμεσες και εμπεριστατομένες απαντήσεις σας.
Σίγουρα η εμπειρια σας παίζει μεγάλο ρόλο!

Στο ψητό,
Μάρκα: το Dewalt είναι μονόδρομος γιατί αφενός για τα δεδομένα μου (ερασιτέχνης) η ποιότητα είναι άνω του μετρίου αφετέρου υπάρχει ήδη εργαλείο μπαταρίας της ίδιας μάρκας άρα υπάρχει προίκα σε μπαταριες και φορτιστή. Αν και είμαι υπέρμαχος των ιαπωνικών προϊόντων (βλ. Makita στην προκειμένη) γενικότερα.

Μπαταρία ή ρεύμα: Μπαταρία γιατί είναι μεγάλη υπόθεση να μην έχεις τον περιορισμό του καλωδίου είτε εντός σπιτιού είτε εκτός
Άλλωστε πλέον τα εργαλεία μπαταρίας έχουν αρκετή δύναμη και είναι σχεδόν συγκρίσιμα με αυτά του ρεύματος

Μέταλλο: για το τρύπημα σε μέταλλο είχα την εντύπωση ότι το sds δεν ενδείκνυται, κάνω λάθος; Αν και για τρύπημα μεγαλύτερης ακρίβειας σε ξύλο και μέταλλο έχω το DCD795 το οποιο έχει και δύναμη αλλά και επιλογή 2 ταχυτήτων ειδικά για το μέταλλο.
Κριτικές Dewalt: διάβασα τις κριτικές στο σκρουτζ και προβλημάτισαν αλλά είναι μόλις 13 κριτικές! Αντιθέτως στο amazon.com έχει βαθμολογία 4,8 από 280 κριτικές, στο amazon.de 4,7 σε σύνολο 95 κρατικών και στο ebay.com 4,9 με 100 αξιολογήσεις. Εσείς θεωρείτε οτι τίθεται θέμα αξιοπιστίας για το εργαλείο από 3-4 δυσαρεστημένους στην Ελλάδα. Κι αν το πάρω και εχει θέμα έκκεντρου τσοκ δεν φαίνεται κατα την αγορά ή μέσα στις πρώτες ημέρες για να αντικατασταθεί με καινούργιο;

Το σκεπτικό μου είναι ότι αν πάω στην λύση του sds θα έχω μεγαλύτερο εύρος εργασιών δηλαδή εύκολο τρύπημα σε τοιχοποιεία ακόμη και μεγάλου μεγέθους >10mm.
Επιπλέον θα υπάρχει η λύση σε καλέμισμα αν και όποτε χρειαστεί.
Για βιδώματα θα υπάρχει το DCD795.
Αν πάω στη λύση της άμεσης αγοράς παλμικού DCF887 τότε αυτό θα αναλάβει τα βιδώματα, που σίγουρα είναι περισσότερα από τρυπήματα σε τοιχοποιεία, και για τα τρυπήματα θα έχω το DCD795 ένα κρουστικό ρεύματος 700watt.
Είναι σωστό το σκεπτικό μου;
Έχει λογική ή κάπου το χάνω;

Παρακαλώ τις εμπειρίες σας.
Τις προάλλες χρειάστηκε να κάμω 3 τρύπες σε τοίχο αλλά η μία έπεσε σε μπετόν και δυστυχως μετά από ώρα προσπάθειας δεν έγινε όπως έπρεπε.
Χρησιμοποιήσα το κρουστικό dewalt dcd795 με ένα τρυπάνι 8αρι από μια συλλογή της bosch.
Από ότι κατάλαβα τα τρυπάνια από το σετακι της bosch είναι για τούβλο και όχι κάτι παραπάνω.
Έτσι προανατολίζομαι να πάρω ένα σετ με τρυπάνια της προκοπής.
Ψάχνοντας στις ίντερνετ βρήκα δύο σετάκια της dewalt αυτό 100 τεμαχίων και αυτό 63 τεμαχίων οι τιμές τους είναι περί που στα 80.

Σε μια επίσκεψη μου στο λερόϋ είδα αυτό της Dexter Pro το οποίο φαίνεται άνω του μετρίου και στην μισή τιμή από τα παραπάνω.

Έχει δοκιμάσει κάποιος τα Dexter Pro, αξίζουν ή να κοιταξω τα dewalt; :hmmmm2:
Ίσως κάποια εναλλακτική πρόταση; :grandpa:

Τις προάλλες αγόρασα αυτό με 8,90 το οποίο και χρησιμοποίησα για τρύπημα σε μπετόν με 8αρι με το DCD795.
Οι εντυπώσεις μου ήταν πολύ καλές μιας και έκανα 6 τρυπήματα σχετικά εύκολα χωρίς ζόρισμα ή κόλλημα.
Δεν ξέρω σε βάθος χρόνου αν θα έχουν διάρκεια και αντοχές αλλά σε σύγκριση με την συλλογή με τρυπάνια Χ της Bosch είναι πολύ καλύτερα τρυπάνια με διαφορά!

Μέταλλο: για το τρύπημα σε μέταλλο είχα την εντύπωση ότι το sds δεν ενδείκνυται, κάνω λάθος;
οχι δεν κανεις λαθος, το sds δεν ενδεικνυται για τρυπημα σε μεταλλο. ειτε χρησιμοποιοντας τετρακοπα bit sds, ειτε απλα τρυπανια μεταλλου μεσω ταχυτσοκ.
ο λογος ειναι οτι τα "λεφτα" πανε στο μηχανισμο κρουσης με εμβολα, ακομα και στη μηχανισμο απορροφησης κραδασμων και οχι στην ποιοτητα του αξονα και της στηριξης του

ανεφερα το μεταλλο ως ενδειξη ακριβειας τρυπηματος. οχι ως κριτηριο αγορας του πιστολετου, το πως τα παει δηλαδη σε τρυπηματα μεταλλου.

μου εκανε και μενα εντυπωση τοσο η καλη κριτικη του μιχαλη οσο και το πληθος των καλων βαθμολογιων στο amazon σε σχεση με τις ελληνικες κριτικες
πιθανα να ετυχαν καποια ελλατωματικα μοντελα καθως δεν θελω να πιστεψω οτι στην ελλαδα στο συγκεκριμενο μοντελο, ο εισαγωγεας φερνει κατι με υποδιαιστερες προδιαγραφες
ειναι γνωστο οτι τα εργοστασια εχουν παραλληλες γραμμες παραγωγης (η φιατ εχει εξη) με αρκετες διαφορες στα παραγωμενα κομματια αναλογα για που τα στελνουν
τελειως αλλες οι προδιαγραφες για αμερικη, αλλες για ιταλια, αλλες για ελλαδα και αλλες για αλβανια

τωρα για το συγκεκριμενο μοντελο μπορει να ετυχε και μονο, οταν το παρεις ομως κανε ενα τρυπημα για 14αρα ουπα σε τουβλο με και χωρις κρουση , για να εισαι σιγουρος

Η dewalt από οσα μου εχουν πει στα πιστολετα της εχει θεμα με τα εκκεντρα τσοκ ειτε ρευμα ειτε μπαταρια...πολλοι γνωστοι το εχουν παει για σερβις για αυτο το λογω....
Αυτο ομως που κανεις δεν ξερει ειναι ο τροπος χρησης του εργαλειου και εχει θεμα το συγκερκιμενο σημειο....και δεν μου εχει δωθει σαφη απαντηση του πως και γιατι...
Γνωστος μου δουλευε το συγκεκριμενο επι 2-3 μερες σε λαξευση(σμιλευση λειτουργια) πισσας σε ταρατσα ωσπου και τα επαιξε ...στο σερβις του ανεφεραν θεμα στο σημειο αυτο και να μην το χρησιμοποιησει παλι σε αναλογη τετοια δουλεια...
Με το παραπανω θελω να πω οτι τα παραπονα ισως εχουν και αιτια η οποια δεν αναφερεται παντοτε...οποτε δεν θα απετρεπα τον φιλο Ανασταση να το παρει....

οφειλω να διορθωσω ενα λαθος που εκανα. και χαιρομαι που εκανα λαθος! ;)
τελικα το πιστολετο της parkside δεν εχει κανενα θεμα ακριβειας για sds. τι ειχε γινει?

τα bit με τα οποια ερχεται ειναι για το διαολο πεσκεσι! με τα δυο μικρα ψιλοεχανε, με το 10αρι οπως σας ειπα εχανε πολυ
στη πορεια αγορασα ενα 5αρι και ενα 6αρι bosch kai dewalt και εκανα δουλεια αλλά το απεδωσα στα μικρα παχη και μηκη (ειναι κοντα)

καποια στιγμη οπως ειπα δανειστηκα δυο τρυπανια ενα δεκαρι και ενα δωδεκαρι απο φιλο και αυτα bosch kai dewalt και διορθωθηκε λιγο η κατασταση.
ελα που ομως και αυτα ησαν ταλαιπωρημενα προφανως. καλυτερες οι τρυπες απο τα μαμισια, αλλά και παλι οχι αψογες.
ετσι εμεινα με την αποψη οτι το πιστολετο καπου χανει σε εκκεντροτητα και το χρησιμοποιουσα μονο με μικρα μπιτακια σε τουβλοτοιχο και αν ηθελα μεγαλες τρυπες, εβαζα στη συνεχεια το δραπανοκατσαβιδο

πριν λιγο καιρο το λιντλ εφερε μαζι με το πενταρι κρουστικο νομιζω, ενα σετ με sds bit τα οποια ελεγαν πανω 7Χ αν και δικοπα. τα ειχε σε καλη τιμη για αυτο τα τσιμπησα. εικονα στη προσοψη τοιχος απο τουβλα.
εκ πρωτης οψεως ιδια με τα μαμισια
σημερα με την ευκαιρια αυτων που ειπαμε, σκεφτηκα να τα δοκιμασω για πρωτη φορα. το σπειρωμα τους λιγο διαφορετικο απο αυτα που ειχε μαζι το εργαλειο κατα τα άλλα ιδια.

ω! του θαυματος, και το 10αρι του και το 12 αρι του ειναι αψογα!
η ουπα εμπαινε μεχρι τη μεση και μετα με σφυρι , οπως πρεπει να γινεται. παρα την κρουστικη λειτουργεια σε τουβλο.

τελικα δεν εφταιγε το εργαλειο, εφταιγαν τα τρυπανια που ειχε μαζι του απο τη μανα του. και το λαθος μου οτι δεν εβαλα καινουργια bit σε μεγαλα νουμερα οταν το τσεκαρα.
προφανως στην parkside καποιοι κανουν βλακειες, αντι να βαλουν μαζι 3 τρυπανια απο τα δικα τους τα 7Χ, βαζουν σαβουρα του κερατα!
για αυτο οποιος τα εχει παιδια, πεταμα.
το κρουστικο πιστολετο 1050w της παρκσαιντ ειναι αστερι! τα τρυπανια ομως με τα οποια ερχεται μαζι ειναι για κλαματα.

Φαντασου ποσοι την εχουμε πατησει ετσι Νικολα και ριχνουμε το φταιξιμο στο αμοιρο εργαλειο, αφηνοντας μαλιστα και αρνητικες κριτικες :))

μιχαλη προφανως! ισως να συμβαινει το ιδιο και με το συγκεκριμενο sds της dewalt.
απορω ομως γιατι στο ακριβοτερο δεν υπαρχει καποια αναλογη κακη κριτικη. να βαζει στο ακριβο η εταιρεια, καλυτερα bit ?
αν ναι, τοτε φταινε τα τρυπανακια και οχι το εργαλειο , αν και η dewalt ειναι ονομα στα bit.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Η dewalt από οσα μου εχουν πει στα πιστολετα της εχει θεμα με τα εκκεντρα τσοκ ειτε ρευμα ειτε μπαταρια...πολλοι γνωστοι το εχουν παει για σερβις για αυτο το λογω....
Αυτο ομως που κανεις δεν ξερει ειναι ο τροπος χρησης του εργαλειου και εχει θεμα το συγκερκιμενο σημειο....και δεν μου εχει δωθει σαφη απαντηση του πως και γιατι...
Γνωστος μου δουλευε το συγκεκριμενο επι 2-3 μερες σε λαξευση(σμιλευση λειτουργια) πισσας σε ταρατσα ωσπου και τα επαιξε ...στο σερβις του ανεφεραν θεμα στο σημειο αυτο και να μην το χρησιμοποιησει παλι σε αναλογη τετοια δουλεια...
Με το παραπανω θελω να πω οτι τα παραπονα ισως εχουν και αιτια η οποια δεν αναφερεται παντοτε...οποτε δεν θα απετρεπα τον φιλο Ανασταση να το παρει....

Κωστή δεν εχω αντίλογο σε αυτό που αναφέρεις για το πρόβλημα στο τσοκ ουτε προσωπική εμπειρία.
Όμως μου προκαλεί εντύπωση οτι στο εξωτερικό δεν γίνεται ουτε λόγος γιαυτό το θέμα.
Η
Μια σκέψη μου ειναι οτι ισως φέρνουν εργαλεία διαλογής στην Ελλάδα, πράγμα που νομίζω δεν στέκει. Από την άλλη ίσως οι οδηγίες προς το service να είναι τέτοιες για να γλυτώνουν τις αντικαταστάσεις;
Πάντως το να μην γνωρίζουν οι Έλληνες τεχνικοί τον τροπο που χρησιμοποιείται το εργαλείο το αποκλείω.

Βέβαια σχόλια όπως το παρακάτω το θεωρώ από υπερβολή έως και στα όρια του υπερφυσικού: "Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι πεταμένα λεφτά. Έχουμε στη δουλειά εφτά τέτοια κομμάτια. Αγοράστηκαν καινούργια και μετά από ένα μήνα χαλάσανε σχεδόν όλα. Είναι εργαλεία πολύ χαμηλής ποιότητας"
Να χαλάσουν 7 κομμάτια σε ένα μήνα ή ακόμη και τρεις μήνες μαλλον κάτι συμβαίνει και δεν μπορώ να το δεχθώ, μιλάμε για Dewalt. Ακόμη και σε φτηνές κινέζικες μάρκες (skill, bulle, Bormann, Einehell, Dexter κλπ) σε τόσο μικρό διάστημα δεν το δέχομαι, αδυνατώ!

Λοιπόν το δίλημμα παραμένει, πρώτα sds ή πρώτα παλμικό;

#nickolas χαίρομαι που ο προβληματισμός μου είχε θετικό αντίκτυπο στο εργαλείο σου :ernaehrung004:

;) ναι παλι καλα!

εχω 2 δραπανοκατσαβιδα μπαταριας και δυο απλα κατσαβιδια μπαταριας
και υπηρχαν φορες που χρησιμοποιουσα ταυτοχρονα και τα 4
δεν εχω παλμικο κατσαβιδι. αν χρειαζομαι παραπανω δυναμη στο βιδωμα απο οτι με τα 18βολτα δραπανα, βαζω το δραπανακατσαβιδο μπλακεντεκερ ρευματος
ετσι εξακολουθω να σου προτεινω να παρεις το παλμικο πρωτα, τοσο για να αποφυγεις το βαλε βγαλε μπιτ, οσο και για την δυναμη του βιδωματος.
απο οτι λενε, οποιος αρχισει να βιδωνει με παλμικο, δεν επιστρεφει στο δραπανοκατσαβιδο για βιδωματα...

ετσι κι αλλιως ουπες ανοιγεις με το κρουστικο δραπανοκατσαβιδο σου και αφου δεν σου χρειαζεται αμεσα το καλεμισμα, το sds μπορει να περιμενει, μεχρι τουλαχιστον να ξεκαθαρισει τι συμβαινει με το εν λογω μοντελο. εννοειται οτι το παλμικο θα το εχεις με δευτερη μπαταρια.
γνωμη μου βεβαια, αλλά νιωθω οτι σε τρωει αν μη τι αλλο λογω εκπληξης το sds ;)

Ανάσταση συγουρα είναι υπερβολή τα όσα λέγονται...Εγώ στηρίζομαι στα όσα συνεργάτες λένε μιας και αξιόπιστο εργαλείο είναι κάποιο που έχει χρησιμοποιήσει εν δραση...
Εγώ πάντως δεν είναι κατά και εξήγησα τον λόγω...

Τώρα όσο αφορά παλμικο και Sds είναι 2 διαφορετικά εργαλεία με διαφορετικες δυνατοτητες και εργασιες που θα πρέπει να τα βάλεις ούτως αλλιώς στην φαρέτρα των εργαλείων σου...
Το πιο από τα 2 πρώτα μόνο εσύ ξερεις...
Όπως είπε και ο Νικος έχεις το ένα Dewalt για τρύπημα οπότε το Sds μπορεί να περιμενει λίγο...

Ένα χρήσιμο δεματικό της Fischer που έχω βολευτεί εδώ και μερικούς μήνες που το ανακάλυψα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Νεο γκατζετακι απο την Dewalt, μια εργαλειοθηκη που περιλαμβανει και μια σκαλα μεσα !!

Dewalt DWST25090 Dewalt step stool Tool box!
Dewalt-Step-Ladder-Tool-Box-with-Lid.jpg

Eδω τα δυο κομματια της εργαλειοθηκης, το σωμα και το καπακι
Dewalt-Step-Ladder-Tool-Box-Top-Parts.jpg

Κατω απο το καπακι υπαρχει μια πτυσσομενη σκαλα, ενα σκαλοπατι για την ακριβεια :)
Dewalt-Step-Ladder-Tool-Box-Bottom.jpg

Το αρθρο:https://toolguyd.com/dewalt-step-stool-tool-box-dwst25090-092020/

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ένα χρήσιμο δεματικό της Fischer που έχω βολευτεί εδώ και μερικούς μήνες που το ανακάλυψα

Πολύ έξυπνο και χρήσιμο προϊόν.
Μια γρήγορη ματιά που έριξα είδα ότι μόνο τα Practiker τα φέρνουν.