Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για κοκκωση λεει ο φιλος οχι για μηκος.
Αν δεν απατωμαι δλδ και μιλαμε για τον Σιφη

εννοειται οτι εχει ΟΛΕΣ τις κοκκκωσεις

http://www.skrallisandco.com/products.php

απο οσο ξερω πουλα σε εξαδες....ισως και να δεχεται διαφορα νουμερα μεσα στην εξαδα

εχω ακουσει και για καποιον Ραπτοπουλο επισης

Last edited:

Ευχαριστω...

(που θα βρω τον πολυσφικτηρα ?)

Παρακαλω! Εγω προμηθευομαι εξαρτηματα απο εδω, εχει λιγα μεταφορικα/αντικαταβολη.

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5386

Aν θελεις να ψαξεις στο ebay/internet, google..."dremel 4486". Aλλα οι διαφορες ειναι μικρες λογω μεταφορικων.

Για Ελληνικα μαγαζια στο διαδικτυο, βαλε 'πολυσφιγκτηρας dremel"

Οποτε θα περιμενω για τον Parkside!
Και δε μπορω καθολου την αναμονη!!!

Ο Ραπτοπουλος στην Σπυρου Πατση, χρονια μαγαζι με τορνους κοπτικα κλπ.

Παρακαλω! Εγω προμηθευομαι εξαρτηματα απο εδω, εχει λιγα μεταφορικα/αντικαταβολη.

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5386

Aν θελεις να ψαξεις στο ebay/internet, google..."dremel 4486". Aλλα οι διαφορες ειναι μικρες λογω μεταφορικων.

Για Ελληνικα μαγαζια στο διαδικτυο, βαλε 'πολυσφιγκτηρας dremel"

:a0210:

Παιδες ηρθε το πρωι απο Αμαζον η βαση εργασιας της dremel (μετατραπει το εργαλειο σε μινι κολωνατο δραπανο). Νομιζω οτι ειναι το πιο χρησιμο και καλοφτιαγμενο προσαρτημα!!
http://www.dremeleurope.com/gr/el/o...d=2020BE6DF747FC4859E330050C5616D5.sl021-vm_1

Τωρα μπορεις να τρυπας (και οχι μονο) με ακριβεια καθετα ειτε υπο γωνια (ανα 15 μοιρες). Εχει επισης ενα τηλεσκοπικο αξονα που ρυθμιζεται στο υψος για τη διαχειριση του καλωδιου.
Μπορεις να εχεις το εργαλειο και σε οριζοντια θεση, για να κανεις δουλεια (τριψιμο/γυαλισμα) με ελευθερα χερια. Μεγαλη δουλεια για καποιους.

Το τρυπανι ρυθμιζεται καθ'υψος και επιπλεον ρυθμιζεται το ποσο καταβαινει ο μοχλος. Κανονικα δηλαδη ολες οι χρησεις μιας μεγαλης βασης κολωνατου δραπανου.
Στην κορυφη του αξονα μπορεις να βαλεις ενα εξαρτημα που εχει θεσεις για διαφορα τρυπανια και bits. Αν δεν το θες, βαζεις την πλαστικη ταπα του αξονα και εισαι πιο περιποιημενος.

Η βαση ειναι απο αλουμινιο και εχει τις τομες για να προσαρμοσεις μεγγενη για κολωνατο δραπανο. Εξαιρετικη η ποιοτητα γενικοτερα και πολυ ελαφρυ.

Δυστυχως μου εσπασε μια μεγγενη που ειχα για τα κολωνατα και πρεπει να παραγγειλω αλλη. Χωρις δαυτη δεν κανεις δουλεια αν τρυπας μικροαντικειμενα. Θα παρω την wolfcraft την μικρη.
http://www.toolshouse.gr/our-shop/Μέγγενες/wolfcraft-4920000-μέγγενη-αυτόματη-63mm-4920000/103-24611

10185140704_78ac28863e_b.jpg

10185294596_77e2587d26_b.jpg

Ωραία η βάση. Πόσο στιβαρή είναι? Έχει καθόλου τζόγο όταν τρυπάς μικροαντικείμενα? Ρωτάω γιατί θα χρειαστώ κάτι αρκετά ακριβές για τα προτζεκτάκια που δουλεύω τώρα... 45 μοίρες φτάνει? το einhell που πήρα είναι για κλάμματα όπως είναι... θέλει μετατροπές...

Χιώτη καλοδούλευτη.
Και μένα μου αρέσει αλλά 70 ευρώ νταβατζιλίκι δεν τα δίνω.

Χιώτη καλοδούλευτη.

58 :p

40 έδωσα πριν κανένα μήνα για μια αντίστοιχη της Wolfcraft, που παίρνει κανονικό δράπανο, αλλά καθόλου ευκολόχρηστη ή ακριβής...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

40 έδωσα πριν κανένα μήνα για μια αντίστοιχη της Wolfcraft, που παίρνει κανονικό δράπανο, αλλά καθόλου ευκολόχρηστη ή ακριβής...

Για λέγε... Για λέγε... Μήπως και μας γλυτώσεις απο πεταμένα λεφτά. Τη ζαχαρώνω πολύ καιρό μια τέτοια φτηνή βάση αλλά για γωνιακό τροχό. Φαντάζομαι ποιοτικά ίδιες θα είναι.

Mια βασούλα που σφίγγει στη θέση του μπράτσου είναι γι ανα κρατάει και καλά κάθετο το δράπανο. Με ελατήρια για το κατεβασμα και ανέβασμα.

Αλλά οι ανοχές της είναι ψιλοκακές. Kάνει μόνο για χοντροδουλειές.

http://www.amazon.co.uk/Wolfcraft-4522-Mobil-Drill-Stand/dp/B0001P19PO

Υπάρχει στο leroy merlin

Χιώτη καλοδούλευτη.

Ευχαριστω Χουαν! Αλλα ποια 70 ευρω?

Μου στοιχισε 51 ευρω με τα μεταφορικα!

Και αν πραγματικα χρειαζεσαι κατι παρομοιο και ποιοτικο, ειναι μια πολυ καλη τιμη.

Απλα δεν υπαρχει καλυτερη εναλλακτικη για dremloδουλειες, το εχω ψαξει πολυ.

παλαιοτερα dremel ειναι συμβατα ?

58 :p

Να σου πω τι εχω παρατηρησει εχοντας παιξει με αρκετες βασεις για τα αρκετα rotary εργαλεια που εχω εγω και ο πατερας μου.
Καμμια δεν ηταν αποκλειστικα για το συγκεκριμενο εργαλειο και καμμια δεν ειχε την ακριβεια που θελεις. Ολες θελαν και μια πατεντα για να προσαρμοστουν καλυτερα.

Ο λογος που προχωρησα στην βαση dremel ειναι επειδη εχει κατασκευαστει ΜΟΝΟ για τα dremel (αν και βιδωνει απανω και το rotary της Parkside χωρις ομως να 'καθεται' τελεια).
Η διαφορα με το dremel επανω ειναι εμφανεστατη, το εργαλειο προσαρμοζεται και ζυγιζει ΤΕΛΕΙΑ πανω στη βαση. Αυτο εχει ως αποτελεσμα προφανως την ακριβεια που θες.
Δεν το εχω δοκιμασει ακομα, αλλα 'ειδα' το τρυπανι των 8μμ στις 35,000 στροφες και 'ακουσα' το ολο συστημα εν λειτουργια, και μου αρεσε..

Θελω να αγορασω την μεγγενη wolfcraft (η παλια μου χαλασε) για να μπορεσω να την τεσταρω δυνατα, στην πραξη και σωστα.

Καποιος ρωτουσε αν προσαρμοζεται στις 45 μοιρες. Η απαντηση ειναι, ναι. Απο καθετη θεση ρυθμιζεται αν βημα των 15 μοιρων μεχρι την οριζοντιοποιηση.

Κυριακο σε ευχαριστω!! Βλεπω εκ των υστερων οτι τη βαση την εχει και ο φιλος μας στα 52.84 ευρω!!!
http://www.toolshouse.gr/our-shop/Π...n™-220-26150220jb/245-445?keyword=βαση+dremel

παλαιοτερα dremel ειναι συμβατα ?

Ναι, απο το Dremel 200 μεχρι το 8200. Με, η χωρις καλωδιο.

Εξαιρεση το καινουριο corded 4200 που εχει αλλο συστημα προσαρμογης bits, χωρις καθολου κλειδι. Θελει καποιο προσαρμογεα νομιζω.

8mm ???
Στο dremel ???

Ναι, απο το Dremel 200 μεχρι το 8200. Με, η χωρις καλωδιο.

Εξαιρεση το καινουριο corded 4200 που εχει αλλο συστημα προσαρμογης bits, χωρις καθολου κλειδι. Θελει καποιο προσαρμογεα νομιζω.

Αυτο που εχω ειναι πολυ παλιο (15ετιας)...
Δεν ειναι κανενα απο αυτα που κυκλοφορουν σημερα...

Αυτο που εχω ειναι πολυ παλιο (15ετιας)...
Δεν ειναι κανενα απο αυτα που κυκλοφορουν σημερα...

Εκει κανεις ερωτηση στην Dremel, η σε καποιο Ελληνικο μαγαζι (κεντρο βιδας/ντετσικας/ν.ιωνια που ειναι και γνωστες της μαρκας).
Αλλιως αν θες μετραω ακριβως τη διαμετρο της βασης του 4000 και ανεβαζω φωτο να συγκρινεις το σπειρωμα, αν η διαμετρος ειναι η ιδια.

Θα μετρησω διαστασεις του δικου μου και θα σου πω αν δεν σου κανει (πολυ) κοπο...