Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παρακαλω! Εγω προμηθευομαι εξαρτηματα απο εδω, εχει λιγα μεταφορικα/αντικαταβολη.

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5386

Aν θελεις να ψαξεις στο ebay/internet, google..."dremel 4486". Aλλα οι διαφορες ειναι μικρες λογω μεταφορικων.

Για Ελληνικα μαγαζια στο διαδικτυο, βαλε 'πολυσφιγκτηρας dremel"

Ειχα παρει αυτον τον σφιγκτηρα απο το praktiker για ενα einhell που εχω.
Μου ειπαν απο την einhell οτι κανουν τα εξαρτηματα του dremel.
Δυστυχως ομως το συγκεκριμενο δεν βιδωνε στο σωμα, ειχαν την ιδια διαμετρο.
Ετσι το εδωσα πισω και πηρα απλα μυτες και τις αλλαζω αναλογα με το μεγεθος των εξαρτηματων.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ειχα παρει αυτον τον σφιγκτηρα απο το praktiker για ενα einhell που εχω.
Μου ειπαν απο την einhell οτι κανουν τα εξαρτηματα του dremel.
Δυστυχως ομως το συγκεκριμενο δεν βιδωνε στο σωμα, ειχαν την ιδια διαμετρο.
Ετσι το εδωσα πισω και πηρα απλα μυτες και τις αλλαζω αναλογα με το μεγεθος των εξαρτηματων.

Ετσι, γιαυτο ακριβως ειπα στον Ντινο να ανεβασω φωτο απο το σπειρωμα, περα απο την διαμετρο.

Γενικως οπως ειπα και παραπανω, αν το εργαλειο δεν εχει το δικο του, αποκλειστικο, εξαρτημα, οι πιθανοτητες ειναι να ταλαιπωρηθεις.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Θα μετρησω διαστασεις του δικου μου και θα σου πω αν δεν σου κανει (πολυ) κοπο...

χαχα, αν ηταν κοπος, εστω και λιγος, δεν θα εμπαινα στον κοπο να στο προτεινω.
Το χομπυ ειναι χαρα σε ολες του τις διαστασεις και εκφανσεις :))

H μετρηση της διαμετρου στη βαση(εκει που τελειωνει το πρασινο) δινει 18.60χιλιοστα

10187561486_8645ab3c34_c.jpg

Παρελαβα σημερα απο το Κεντρο Βιδας την (αποσπωμενη) μεγγενη Dremel Multi Vice.

Kυριος λογος ηταν η αντικατασταση της μεγγενης δραπανου που μου χαλασε και δευτερος (τερπνο μετα του ωφελιμου) να κρατα τα rotary tools σε οποιαδηποτε θεση βολευει.

Οπως βλεπετε ο σφιγκτηρας με τον αξονα του μπορει να βγει απο τη βαση που τον κρατα και να χρησιμοποιηθει σαν μια αμιγως μεγγενη ενος κολωνατου δραπανου.
Δεν εχει βεβαια τις εγκοπες για να βιδωνει στη βαση του κολωνατου δραπανου, αλλα προσωπικα ποτε δεν βιδωσα μεγγενη δραπανου στη βαση του.

Η κατασκευη ειναι απλη και καθαρη. Στην μεγγενη ολα ειναι απο καλο πλαστικο εκτος απο τον αξονα που ειναι σιδερενιος. Τα παπουτσακια στις δαγκανες βγαινουν. Μπαινουν οταν σφιγγεις ευαισθητο αντικειμενο.
Το ανοιγμα των δαγκανων φτανει περιπου 20 εκατοστα. Η μεγγενη ειναι ιδανικη για μικρομεσαιες δουλειες DIY. Iδανικη και για οσους θελουν να βαστα το dremel τους σε οποιαδηποτε θεση.

Η βαση της μεγγενης και η μπιλια που σφιγγει στον παγκο ειναι απο ειδικο πλαστικο και αλουμινιο. Η αλουμινενια μπιλια γυριζει ευκολα σε οποια θεση θελεις και κραταει εξαιρετικα σταθερα γυριζοντας την μπλε ροδελα.
Η τιμη της ειναι 35 ευρω. Ακριβη μεν, αλλα συνδυαζει τρια πραγματα. Κανονικη μεγγενη, αποσπωμενη μεγγενη και το ιδιαιτερο προσον να κρατα το dremel με ειδικο εξαρτημα.

10208949926_b9e668713c_b.jpg

Μαζι με την μεγγενη δοκιμασα και τα τρυπανακια της Dremel κυριως για να δω τι λενε απο ποιοτητα και ειδικοτερα τα μικρα των 0.8 και 1.2μμ που ειναι και τα πιο επιρρεπη σε στραβωμα/σπασιμο.
6 ευρω στοιχισαν, αλλα αν ανταποκρινονται καλυτερα απο τα φτηνα του σωρου, τοτε ειναι φτηνα!

Ερχεται σε μια πολυ καλη θηκουλα η οποια εφαρμοζει σε ειδικο χωρο που υπαρχει στο πλαστικο αξεσουαρ που μπαινει στον αξονα του κολωνατου δραπανου που ειναι για να βαζεις τα διαφορα bits και το κλειδι.

10210588846_dec5a905f6_z.jpg

Nα και ενα αξιολογο πρωτοποριακο εργαλειο. Πιστολι κολλας με μπαταρια λιθιου που κρατα πολυ και φορτιση με USB!

1-PT-18958.jpg

maxresdefault.jpg

Αυτο ακριβως,οχι. Αλλα εχω το αντιστοιχο cordless που ειναι αψογο για μικρομαστορεματα.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ναι δεν με ενδιαφερει το ρευμα,θελω να το βαλω στον παγκο του εργαστηριου..

Ξερεις ομως οτι τα εργαλεια με ρευμα εχουν μεγαλυτερη ροπη απ'οτι τα cordless.
Aλλα αν ειναι ομως για ψιλοδουλειες (οπως αναφερεις αλλωστε), τροχισματα, γυαλισματα, δεν υπαρχει θεμα.

Αν κοβεις ομως πχ. σωληνες και γενικοτερα σκληρα υλικα (οπου ασκεις πιεση στο εργαλειο) θα δεις οτι υπαρχει διαφορα, τα cordless ζοριζονται.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παιδες, παλι χρησιμοποιησα το κολλητηρακι του Lidl, και δεν μπορω να μη τονισω ποσο απιστευτα βολικο ειναι.
Με μπαταριες ΑΑ, ζεσταινει σε 15-20 δευτερολεπτα, ιδανικο για μικροδουλιτσες και καλωδιακια. 9 ευρω..

9843892436_bd39a15160_b.jpg

Για οποιον ενδιαφερεται το Σαββατο 26/10 το lidl το εχει σε προσφορα στα 8
Στο site δεν εχει ανεβει ακομα, το ειδα στο φυλλαδιο.

Nα και ενα αξιολογο πρωτοποριακο εργαλειο. Πιστολι κολλας με μπαταρια λιθιου που κρατα πολυ και φορτιση με USB!

1-PT-18958.jpg

Καλόοοο !!! Για δώσε info από που και τιμή.

Eπειδη εχει μονο λιγους μηνες που εχει βγει στην αγορα, το βρηκα μονο εδω http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6649

Η bosch προτεινει αρχικη λιανικη τιμη με ΦΠΑ, 39,99 Ευρω. Στην Αγγλια πουλιεται ηδη φτηνοτερα, 30 ευρω...οπως και παντου που λειτουργει σωστα η αγορα.

Δεν μπορεις να το εισαγεις απο την Eυρωπη, Αγγλια, Αmazon.uk και αλλους retailers, υπαρχει περιορισμος!! Η Ελλαδα βλεπεις ακομα θεωρειται αγελαδα, ετοιμοθανατη μεν, αλλα παντα αγελαδα.

Oποιος ασχολειται με τον μοντελισμο η του αρεσουν τα εργαλεια γκατζετ, εδω ειναι ενας απιθανος μινι ταινιολειαντηρας απο την Proxxon, που σημειωτεον εχει πολυ μεγαλη γκαμα mini ηλεκτρικων εργαλειων.
Yπαρχει και στην Ελληνικη αγορα με περιπου 130 ευρω.

BSL%20220%20E.jpg

Eπειδη εχει μονο λιγους μηνες που εχει βγει στην αγορα, το βρηκα μονο εδω http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6649

Η bosch προτεινει αρχικη λιανικη τιμη με ΦΠΑ, 39,99 Ευρω. Στην Αγγλια πουλιεται ηδη φτηνοτερα, 30 ευρω...οπως και παντου που λειτουργει σωστα η αγορα.

Δεν μπορεις να το εισαγεις απο την Eυρωπη, Αγγλια, Αmazon.uk και αλλους retailers, υπαρχει περιορισμος!! Η Ελλαδα βλεπεις ακομα θεωρειται αγελαδα, ετοιμοθανατη μεν, αλλα παντα αγελαδα.

Ευχαριστώ φίλε... Καταχωρήθηκε στην wishlist μου ;)

Καλημερα και καλη εβδομαδα!

Δυστυχως ξενοικιαστηκε το πανω σπιτι (μενω σε μονοκατοικια στο ισογειο και νοικιαζουμε τονν 1ο οροφο) και θα χρειαστω να επισκευασω καποια ταβανια τα οποια δυστυχως εχουν ανοιξει επειδη ηταν περασμενα με κολλα.

Επισης στο εξοχικο θα κανω μια υλοποιηση με σποτακια και φωτοβολταικο οποτε θα χρειαστει να κανω λοιυκια στα μπαλκονια και στοκους τριψηματα.

Επειδη ειναι αρκετα μεγαλες επιφανειες σκεφτομαι να αγορασω ενα τριβειο τοιχου και εχω καταληξει σε αυτο

http://youtools.gr/index.php?route=product/product&path=17_172&product_id=1536

592613%20GRAPHITE-500x500.jpg

Εχει κανεις εμπειρια, προτασεις κλπ?

Χμμ εμπειρία έχω από συνεργεία που δούλευα και φίλο που νοικιάζει εργαλεία κι έχω νοικιάσει 5-6 φορές. Το θέμα είναι ότι πάντα ήταν μάρκας Flex και κοστίζει σχεδόν 3 το Graphite. Επίσης το συγκεκριμένο παίρνει και δική του σκούπα αναρρόφησης οι οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε κλειστούς χώρους που τρίβεις στόκους.

Για το συγκεκριμένο αν δεν βρεις review ή κάποιον(ους) που το έχουν δουλέψει δύσκολά θα μάθεις για την αξιοπιστία και τις επιδόσεις του. Αυτό το εργαλείο πάντως δεν είναι κάτι που θα χρειαστείς συχνά εκτός κι αν μπλέκεις με σοβάδες και στόκους σε μεγάλες επιφάνεις όλη την ώρα επαγγελματικά οπότε και πας σε Flex που ειλικρινά είναι κορυφαίο.

Η γνώμη μου είναι να εξετάσεις και την πιθανότητα να νοικιάσεις κάποιο για τη συγκεκριμένη δουλειά που θες να κάνεις εκτός κι αν έχεις σκοπό να συνεχίσεις και με άλλες τέτοιες εργασίες.

Για την μαρκα αυτη εχω ακουσει πολυ καλα σχολια απο γυψοσανιδαδες και απο ελαιοχρωματιστες και πλακαδες για τα αναδευτηρια που εχει.

Σκεφτομαι να προβω σε αγορα καθως το οτι θα τις αναλαβω μονος μου και τις δυο περιπτωσεις στην ουσια θα καλυψει μονο αυτο τα εξοδα αγορας του.

Για να δω και τα Φλεξ...

Χμμ εμπειρία έχω από συνεργεία που δούλευα και φίλο που νοικιάζει εργαλεία κι έχω νοικιάσει 5-6 φορές. Το θέμα είναι ότι πάντα ήταν μάρκας Flex και κοστίζει σχεδόν 3 το Graphite. Επίσης το συγκεκριμένο παίρνει και δική του σκούπα αναρρόφησης οι οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε κλειστούς χώρους που τρίβεις στόκους.

Για το συγκεκριμένο αν δεν βρεις review ή κάποιον(ους) που το έχουν δουλέψει δύσκολά θα μάθεις για την αξιοπιστία και τις επιδόσεις του. Αυτό το εργαλείο πάντως δεν είναι κάτι που θα χρειαστείς συχνά εκτός κι αν μπλέκεις με σοβάδες και στόκους σε μεγάλες επιφάνεις όλη την ώρα επαγγελματικά οπότε και πας σε Flex που ειλικρινά είναι κορυφαίο.

Η γνώμη μου είναι να εξετάσεις και την πιθανότητα να νοικιάσεις κάποιο για τη συγκεκριμένη δουλειά που θες να κάνεις εκτός κι αν έχεις σκοπό να συνεχίσεις και με άλλες τέτοιες εργασίες.

+1