Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Από την Δευτέρα 21/10 στα Lidl ανάμεσα στα άλλα υπάρχουν και αυτά τα 2

- μου το είχε προτείνει ο Χιωτης και το είχα στην λίστα αναμονής http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/www_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=1420

- Το έχω ήδη. Πολύ καλή κασετίνα για μικροδουλειές και μικρές βίδες κάθε είδους
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/www_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=1424

O φακός με τα κροκοδειλάκια είναι πολύ κακός. Η βάση του είναι ελαφρυά και κουνιέται εύκολα. Τα κροκοδειλάκια είναι ελεύθερα μόνο να πάνε πάνω κάτω, οπότε δε βολεύουν και πολύ αν θέλεις να πιάσεις κάτι όχι παράλληλα με κάτι άλλο. Ο μεγεθυντικός φακός δε χρειάζεται σχεδόν ποτέ. Ο φωτισμός είναι ωραίος, αλλά αν έχεις καλό φωτισμό δε σου χρειάζεται.

θα σού λεγα να πάρεις ένα από το Φανό με περισσότερη ελευθερία στα κροκοδειλάκια.

O φακός με τα κροκοδειλάκια είναι πολύ κακός. Η βάση του είναι ελαφρυά και κουνιέται εύκολα. Τα κροκοδειλάκια είναι ελεύθερα μόνο να πάνε πάνω κάτω, οπότε δε βολεύουν και πολύ αν θέλεις να πιάσεις κάτι όχι παράλληλα με κάτι άλλο. Ο μεγεθυντικός φακός δε χρειάζεται σχεδόν ποτέ. Ο φωτισμός είναι ωραίος, αλλά αν έχεις καλό φωτισμό δε σου χρειάζεται.

θα σού λεγα να πάρεις ένα από το Φανό με περισσότερη ελευθερία στα κροκοδειλάκια.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε... "από το Φανό" εννοείς αυτό το μαγαζί στην Σολωμού 39 http://www.fanos.gr/ ?

ακριβώς

Nα και ενα αξιολογο πρωτοποριακο εργαλειο. Πιστολι κολλας με μπαταρια λιθιου που κρατα πολυ και φορτιση με USB!

1-PT-18958.jpg

maxresdefault.jpg

έχω και γω ένα πιστόλι κόλλας (όχι μπαταρίας)
μπορείς να μου λύσεις - λύσεται την απορία,
που το χρησιμοποιείται?
όσες φορές (λίγες) το δοκίμασα, δεν έμεινα ικανοποιημένος με την ποιότητα της κόλλησης

όποτε χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω μπορούσα να χρησιμοποιήσω και κανονική κόλλα (ανάλογη με το υλικό),
το μόνο που αντιλαμβάνομε είναι ότι στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα (βέβαια υπάρχουν και οι στιγμής και οι εποξικές των 15 λεπτών κλπ),
μόνο που πάντα προτιμώ πιο ισχυρές κολλήσεις

ποιές είναι οι βασικές χρήσεις που κανείς θα προτιμήσει πιστόλι κόλλας?

πχ, θες να περασεις τρυγυρω απο ενα ντουλαπι ενα ψιλο καλωδιακι. ριγα, για φωτισμο.. με το πιστολι κολας το κανεις παιχνιδι, διχως καρφωματα κτλ κτλ.. θες να στηριξεις ενα μπιχλιμπιδι στο μπιμπελο της γυναικας σου που εριξες κατω και γκρινιαζει, τσακ ετοιμος.. και παρα παρα πολεες αλλες χρησεις..

Το έχω χρησιμοποιήσει (ένα ρεύματος που έχω) σε κανάλια καλωδίων που τα στερεώνω στον τοίχο. Έχουν μεν ήδη αυτοκόλλητη ταινία αλλά έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο σίγουρο και μακροχρόνιο...

Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδανικό για soldering αλλά πρέπει να το φτιάξει κανείς μόνος. Και κάπου είχα βρει αυτά τα κωνικά εξαρτήματα και δνε μπορώ να θυμηθώ που.

FO8BQ8PF9T3NG16.LARGE.jpg

Στα φωτογραφικά υπάρχει κάτι παρόμοιο που το λένε gorilapod ή κάπως έτσι

Eγω παντως κανω τη δουλεια μου μια χαρα με το φτηνο απο το Lidl. Τον φακο τον εχω βγαλει και χρησιμοποιω μονο τη βαση με τα κροκοδειλακια.
Η βαση ειναι βαρεια και δινει μεγαλη ευσταθεια σε οτι κρατουν τα κροκοδειλακια.

Το έχω χρησιμοποιήσει (ένα ρεύματος που έχω) σε κανάλια καλωδίων που τα στερεώνω στον τοίχο. Έχουν μεν ήδη αυτοκόλλητη ταινία αλλά έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο σίγουρο και μακροχρόνιο...

Δεν ξεκολάει μετα απο καιρό;

έχω και γω ένα πιστόλι κόλλας (όχι μπαταρίας)
μπορείς να μου λύσεις - λύσεται την απορία,
που το χρησιμοποιείται?
όσες φορές (λίγες) το δοκίμασα, δεν έμεινα ικανοποιημένος με την ποιότητα της κόλλησης

όποτε χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω μπορούσα να χρησιμοποιήσω και κανονική κόλλα (ανάλογη με το υλικό),
το μόνο που αντιλαμβάνομε είναι ότι στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα (βέβαια υπάρχουν και οι στιγμής και οι εποξικές των 15 λεπτών κλπ),
μόνο που πάντα προτιμώ πιο ισχυρές κολλήσεις

ποιές είναι οι βασικές χρήσεις που κανείς θα προτιμήσει πιστόλι κόλλας?

Το πιστολι κολλας ΔΕΝ ειναι πανακεια. Δεν κανει ισχυρες κολλησεις. Δεν αναπληρωνει τις αλλες κολλες. Δεν ειναι και 'το' απαραιτητο εργαλειο.

Βασικες χρησεις ειναι οι απλες και γρηγορες κολλησεις, ιδιαιτερα αν εχεις να τις κανεις σε ποσοτητα. Τα glue sticks ειναι παμφθηνα.
Αντι να εχεις μια απλη UHU, εχεις ενα πιστολι κολλας που δεν τελειωνει. Ειναι εργαλειο αποκλειστικα για χομπυ και μικροδουλειες.

Ομως, οι επι μερους χρησεις του πιστολιου ειναι αφανταστα πιο χρησιμες απο τις βασικες. Στα πιο πανω ποστ, ειδες καποιες χρησεις.
Εγω θα σου πω την τελευταια χρηση που εκανα:

Eχω εναν αποχυμωτη απο τον οποιο εχασα μια μικρη πλαστικη ταπα που συγκρατουσε τον χυμο οταν εκλεινες/σηκωνες το στομιο/βρυσακι.
Με το πιστολι κολλας, εκλεισα την τρυπα και παραλληλα διαμορφωσα μια ταπα σαν και αυτη που χαθηκε.

Παραδοξως, το πιστολι κολλας μου εχει φανει χρησιμο ΟΧΙ τοσο για την βασικη του χρηση αλλα για αλλες, οπου η κολλα σιλικονης κανει καλη δουλεια.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτές τις μέρες ψάχνω να δώ τι υπάρχει απο εξαρτήματα για το πολυμηχάνημα της Makita που πήρα πρόσφατα.
Απ´ότι είδα στην Ελληνική αγορά υπάρχουν αρκετά εξαρτήματα, κυρίως της BOSCH, αλλά νομίζω οτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι απ´τα μηχανήματα της Makita, ίσως και χωρίς αντάπτορα.
Αυτό όμως το εξάρτημα που βρήκα, και μου φαίνεται πάρα πολύ χρήσιμο, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να το παραγγείλω απο Γερμανία. Το ερώτημα όμως είναι αν θα βρώ αντάπτοτα για να ταιριάξει στο Makita ή θα χρειαστεί να καταφύγω σε πατέντες.

Fein_MultiMaster_Profil-Schleifset.jpg

63806183013_profile_sanding_fein_multimaster.jpg

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

OK, εντάξει είμαστε !!!!!

Ταιριάζει ο αντάπτορας της συσκευασίας. :a0210:

MAK3132488.jpg

Model Number: 3132488

Adapts the Makita multi-tool fitting to accept other accessories such as Fein.
Please note this adaptor is supplied with the full kits but not TM3000C or cordless body only unit.

"Σοβαρη" δουλεια μπορεις να κανεις με αυτα τα πολυεργαλεια ?

Σοβαρη δουλεια μπορεις να κανεις και μια χαρα μαλιστα.
Χοντρες δουλειες ειναι δυσκολο να κανεις λογω μεγεθους και συνεπως, ισχυος.

Ενταξει, θα παρω ενα :p

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

OK, εντάξει είμαστε !!!!!

Ταιριάζει ο αντάπτορας της συσκευασίας. :a0210:

MAK3132488.jpg

Model Number: 3132488

Adapts the Makita multi-tool fitting to accept other accessories such as Fein.
Please note this adaptor is supplied with the full kits but not TM3000C or cordless body only unit.

Δες και το προσαρτημα της dremel (εφαρμοζει χωρις ανταπτορα στο Μακιτα) που μετατρεπει το εργαλειο σε σεγα!!
Εχω κοψει χαλκοσωληνα για δοκιμη. Ειναι πολυ δυνατο εξαρτημα.

http://www.dremeleurope.com/gr/el/o...ρτήματα-multi-max/dremel®-multi-maxmulti-flex

Kαι ενα ωραιο ψαλιδακι επαναφορτιζομενο bosch. Δεν ξερω τι λεει, γιαυτο το παρηγγειλα απο το παρακατω λινκ.
Νομιζω οτι θα ειναι χρησιμο γενικοτερα. Κοβει μαλακα υλικα μεχρι 6μμ.

TLS.030090.jpg

http://toolspro.gr/catalog/product_info.php?products_id=437