Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δες και το προσαρτημα της dremel (εφαρμοζει χωρις ανταπτορα στο Μακιτα) που μετατρεπει το εργαλειο σε σεγα!!
Εχω κοψει χαλκοσωληνα για δοκιμη. Ειναι πολυ δυνατο εξαρτημα.

http://www.dremeleurope.com/gr/el/o...ρτήματα-multi-max/dremel®-multi-maxmulti-flex

Πολύ ωραίο το προσάρτημα... Τελικά, αν ψαχτείς λίγο, υπάρχουν πάρα πολλά εξαρτήματα που μπορεί να σου κάνουν τη ζωή εύκολη.
Κάπου είδα, σ´ένα βιντεάκι, κι ένα πάρα πολύ καλό εξάρτημα για σέγα που κόβει κεραμικά. Δεν είναι λάμα-λεπίδα, είναι λάμα κυκλική σαν χοντρό σύρμα με διαμάντι. Ωραία κοπή έκανε και, κυρίως, με πολύ μεγάλη ακρίβενα.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτο του Λιντλ http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/www_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=1416 το ξερει καποιος;γιατι φοβαμαι οτι τα 22W παραειναι λιγα.

Ειναι μια συσκευη 'χαραξης και μοντελισμου'. Επομενως τα 22 watt ειναι υπεραρκετα για αυτο τον σκοπο. Οπως και τα 19.99 ευρω που ειναι τιμη χωμα συνδυασμενα με την τριχρονη εγγυηση.

Αν ειναι να τρυπας και να κοβεις συνεχως σκληρα ξυλα, μεταλλα και σωληνες πας στα πιο δυνατα rotary (μεγαλυτερη ροπη) οπως στο skil/einhel/black&decker με ~35-50 ευρω και με ~90 εως 130watt.
Το dremel 4000 κοστιζει παραπανω αλλα εχει 175watt (τα οποια φαινονται...)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Πολύ ωραίο το προσάρτημα... Τελικά, αν ψαχτείς λίγο, υπάρχουν πάρα πολλά εξαρτήματα που μπορεί να σου κάνουν τη ζωή εύκολη.
Κάπου είδα, σ´ένα βιντεάκι, κι ένα πάρα πολύ καλό εξάρτημα για σέγα που κόβει κεραμικά. Δεν είναι λάμα-λεπίδα, είναι λάμα κυκλική σαν χοντρό σύρμα με διαμάντι. Ωραία κοπή έκανε και, κυρίως, με πολύ μεγάλη ακρίβενα.

Yπαρχουν και εξαρτηματα για τα διαφορα εργαλεια dremel για κεραμικα (και αλλα σκληρα υλικα) που δουλευουν σαν σεγα με ειδικα προσαρτηματα.
Το κατω ειναι για τα rotary tools και το πανω, που ειναι διαγωνια με το χοντρο στελεχος, για το dremel Trio.

10333679724_d7016f1bab_c.jpg

Ειναι μια συσκευη 'χαραξης και μοντελισμου'. Επομενως τα 22 watt ειναι υπεραρκετα για αυτο τον σκοπο. Οπως και τα 19.99 ευρω που ειναι τιμη χωμα συνδυασμενα με την τριχρονη εγγυηση.

Αν ειναι να τρυπας και να κοβεις συνεχως σκληρα ξυλα, μεταλλα και σωληνες πας στα πιο δυνατα rotary (μεγαλυτερη ροπη) οπως στο skil/einhel/black&decker με ~35-50 ευρω και με ~90 εως 130watt.
Το dremel 4000 κοστιζει παραπανω αλλα εχει 175watt (τα οποια φαινονται...)

Σε ευχαριστω πολυ για τις επισημανσεις/βοηθειες φιλε μου...αλλα κυριως που μου προτεινες τον Sunwayman d40a :grinning-smiley-043 με τον οποιο εχω μεινει με ανοιχτο το στομα....δεν γινονται αυτα,τοση δυναμη/διαρκεια με τετοια διαχυση δεν την φανταζομουν με τιποτα απο 4 ενελουπ.

Ναι, στον προτεινα γιατι ειμουν σιγουρος για τον φακο. Επειδη τον ειχα ηδη αγορασει και ειχα δει πως αποδιδει. Ειναι πραγματικα ωραιοτατος και χρησιμος φακος με 4χΑΑ.
Παρομοια εντυπωση μου ειχε κανει θυμαμαι πριν απο 2 χρονια και ο 8χΑΑ Fenix TK41. Ενας απο τους πλεον αγαπημενους μου φακους.

Για την συσκευουλα του lidl, θα ελεγα να περιμενεις την ασυρματη εκδοση. Την εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Αν ομως δεν σε ενοχλει το καλωδιο, η συγκεκριμενη συσκευη ειναι απο τις μικροτερες rotary της αγορας. Για την ακριβεια, δεν εχω δει πιο μικρη/λεπτη. Παντως η τιμη της ειναι εξαιρετικη.

Παιδιά έχετε να προτείνετε κανένα σετάκι τρυπάνια καρβιδίου?
Κατά προτίμηση με brad μύτη για ξύλο

Για ξυλο χρησιμοποιω τρυπανακια brad με επικαλυψη τιτανιου (τα χρυσαφενια). Τα dewalt τιτανιου με ακιδα ειναι μια χαρα και σωστα τιμολογημενα.
Εχει και τρυπανια καρβιδιου με ακιδα αλλα δεν εχω αποψη.

Καρβιδιου, μονο φρεζοτρυπανα εχω χρησιμοποιησει. Τι ξυλο θελεις να τρυπησεις? Το σετ καρβιδιου,για περισσοτερη διαρκεια ζωης το θελεις?

Ναι γιατί συνήθως δουλεύω πολύ σκληρά ξύλα του στύλ βεγκέ και έχω βαρεθεί να τα καίω...

Τα brad point είναι αυτά που έχουν και στο πλάι αυτάκια, για να χαράσουν καλό κύκλο στο ξύλο και να μή πετάει

Last edited:

Ναι, στον προτεινα γιατι ειμουν σιγουρος για τον φακο. Επειδη τον ειχα ηδη αγορασει και ειχα δει πως αποδιδει. Ειναι πραγματικα ωραιοτατος και χρησιμος φακος με 4χΑΑ.
Παρομοια εντυπωση μου ειχε κανει θυμαμαι πριν απο 2 χρονια και ο 8χΑΑ Fenix TK41. Ενας απο τους πλεον αγαπημενους μου φακους.

Για την συσκευουλα του lidl, θα ελεγα να περιμενεις την ασυρματη εκδοση. Την εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Αν ομως δεν σε ενοχλει το καλωδιο, η συγκεκριμενη συσκευη ειναι απο τις μικροτερες rotary της αγορας. Για την ακριβεια, δεν εχω δει πιο μικρη/λεπτη. Παντως η τιμη της ειναι εξαιρετικη.

:a0210:

Καταλαβα, εχει νοημα που ρωτας για καλα τρυπανακια.
Aν εχεις βρει καποια καλη μαρκα, ικανοποιητικη για σκληρο ξυλο, πες.

Τα brad points ειναι αυτα με την ακιδα στη μεση (τρυπανια ακιδας) και οντως ολα εχουν αυτακια για 'καθαρη' τρυπα.

Παντως το αλφα και το ωμεγα για 'ευκολο' τρυπημα σκληρου ξυλου ειναι το ποσο κοφτερο ειναι το τρυπανακι. Ξερεις οτι ακομα και καινουρια τρυπανια, πολλες φορες δεν ειναι (σωστα) ακονισμενα!
Αν κανεις αρκετη τετοια δουλεια καλο ειναι να επενδυσεις σε εναν ακονιστη τρυπανιων. Υπαρχει και ειδικο κερι που επιβραδυνει την θερμοτητα λογω τριβης αλλα δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε.

Έβλεπα τα κομμάτια τις festool αλλά είναι ακριβά τα άτιμα... Γύρω στο 15άρι το ένα...

Εσυ εισαι ψαγμενος!
Νομιζω οτι δεν εχω ξανακουσει αυτη την μαρκα αλλα εμεινα εντυπωσιασμενος απο την γκαμα προιοντων της και την ποιοτητα!!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

μια αλλη προταση για πολυεργαλειο βλεπω να ειναι αυτο το skill (125 w),για κατι ενδιαμεσο.το εχει κανεις?
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5503 QUOTE]

Εχω το αντιστοιχο ρευματος της krausmann http://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=1302

Σιγουρα δεν εχει την αισθηση και την ποιοτητα ενος dremel, αλλα την δουλεια του την κανει. Και με κλασμα του κοστους..
Επειδη ομως σε αυτα τα εργαλεια το μοτερακι ειναι αρκετα ευαισθητο αν το ζορισεις θα προτιμουσα, στα οικονομικα μοντελα, καποιο με οσο περισσοτερα χρονια εγγυησης γινεται (aka parkside...)

Την έμαθα από τον woodwhisperer. Στην Αμερική θεωρείται κορυφή. Δυστυχώς έχει τελείως δικό της σύστημα και για τα τρυπάνια θέλει δικό της τσόκ...

Κούραση...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ωραίο εργαλείο... Πολύ έξυπνο :a0210:

AEG-4002395130962.jpg

22912488_w640_h640_bws12cliset.jpg

Περι ποιοτητος...

Στο κεντρο βλεπουμε επιτυχημενη προσπαθεια διατρησης με τρυπανακι dremel ελαχιστου μεγεθους (0.8μμ) και διπλα αποτυχημενη προσπαθεια με τρυπανακι no name αντιστοιχης διαμετρου.

Το σετ τρυπανιων της dremel (set 628) ειναι προδιαγραφης για ξυλο, πλαστικο και μαλακα μεταλλα. Το μεταλλο που τρυπηθηκε ΔΕΝ ηταν μαλακο, αλλα ηθελα να τσεκαρω τις αντοχες του τρυπανιου.
Χρησιμοποιησα επιτηδες το μικρο 0.8μμ (τρυπανι μεγεθους βελονας) το οποιο ειναι και το πιο ευαισθητο αλλα και αυτο που μπορει να σου πει πολλα για την ποιοτητα του ατσαλιου που χρησιμοποιει η dremel.

Αξια και δικαιολογημενη λοιπον η (σχετικα μικρη) διαφορα τιμης απο τα noname τρυπανια. Κοστος του σετ (7 τρυπανακια) ~7ευρω.

10344629445_3caa0f719a_c.jpg

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ωραίο εργαλείο... Πολύ έξυπνο :a0210:

AEG-4002395130962.jpg

22912488_w640_h640_bws12cliset.jpg

Πραγματι, πολυ εξυπνο!

Μπαμπη λεω να το παρεις.
Και επειδη θα πεις πως εχεις το μακιτα.... μπορω να σε απαλλαξω απο αυτο
(να μου το πουλησεις δλδ) :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πραγματι, πολυ εξυπνο!

Μπαμπη λεω να το παρεις.
Και επειδη θα πεις πως εχεις το μακιτα.... μπορω να σε απαλλαξω απο αυτο
(να μου το πουλησεις δλδ) :p
-bye-

Έλα μια μέρα σπίτι... Πάρτο να κάνεις καμιά δουλειά... και με τά σε βλέπω να τα σκάς