Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

πήγα και γω στο Lidl Bazaar το Σάββατο, περισσότερο από περιέργεια... Πραγματικός χαμός, καθ'ότι και τελευταία μέρα, έβγαλαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο 1!!! Στο ταμείο μετρούσαν με το κομμάτι ό,τι κ να έπαιρνες, στο 1. Από εργαλεία πολύ λίγα πράγματα, εγώ πήρα τα ακόλουθα:

1 σετ με λάμες για σέγα (για μέταλλο, ξύλο χοντρό/λεπτό, πλαστικό)
2 συρματόβουρτσες για γωνιακό τροχό (ακτινική/ποτήρι) --αυτή τη βδομάδα τις βγάζει στα 5 τη μία!!!
1 σετ με 5000 συρραπτικά κ καρφιά για το καρφωτικό αέρος (το πακέτο με τα 2000 το είχα πάρει 3)
3 μουσαμάδες 5μέτρων για προστασία δαπέδου για βάψιμο
και κάτι ψιλολοΐδια ακόμη (σετ με 2 θερμοφόρες, καθαριστικό αρμών σιλικόνης)

σύνολο... 9!!!

πάντως όπως ειπώθηκε ήταν λίγο αθλιότητα, ειδικά προς το τέλος που έφερναν κάτι τεράστιες κούτες με μέσα χύμα πράγματα χωρίς συσκευασίες και ορμούσαν όλοι να ψαχουλέψουν. Σε πανηγύρι/λαϊκή τα πράγματα είναι σαφώς πιο πολιτισμένα. Ενδεικτική εικόνα:

Προς το τέλος άρχισαν και τα "μα το είδα πρώτος κύριέ μου, δε μπορείτε να το πάρετε -μα μου το ζητάει ο μικρός, κρίμα είναι"...

Πάντως οι σεκιουριτάδες μου είπαν ότι το πανηγύρι στήνεται κάθε τρίμηνο περίπου, ανάλογα με τα στοκ στις αποθήκες και ότι δεν το διαφημίζουν για λόγους ασφαλείας να μην έχουν ατυχήματα...

Εργαλεία έβγαλαν στο χύμα? Αξεσουάρ είχα δει και εγώ, αλλά όχι εργαλεία...

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ηλεκτρικά εργαλεία όχι δεν έβγαλαν (εκτός από το προαναφερθέν dremel-like με NiMH, αλλά ανοιγμένες συσκευασίες, έδειχνε να λείπουν εξαρτήματα...).
στις χύμα κούτες στο τέλος που έβγαλαν, υπήρχαν χύμα κάτι κατσαβίδια, λίμες, ράσπες κλπ από ανοιγμένα σετ... πολύ decadence!

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πήρα και εγώ το σετακι με τα συρραπτικα του αεροκαρφωτικου με 1 ευρώ. Και ας τα είχα ξαναπάρει την προηγούμενη. Επίσης διαμαντοδισκο 230 χιλιοστών με 3 ευρώ!

Καλησπερα και καλη εβδομαδα σε ολους...
Ψαχνω ενα δραπανοκατσαβιδο (να μπορει να τρυπαει τουβλο και μπετο), που να μπορει να κανει και αλλα πραγματα, δλδ καμια λιανση κανα τριψιμο κτλ κτλ...μεταλα και ξυλο...
νομιζω οτι το σημαντικο ειναι να εχει πολλες ταχυτητες περιστροφης ετσι ωστε με τα καταλληλα προσαρτηματα να μπορει να χρησιμοποιηθει για περισσοτερες εργασιες...
Χρηση σπιτι και αποθηκη για μοτο συμμαζεματα (εξ ου και τα τριψηματα κτλ κτλ)...

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6189

Ειδα το παραπανω πολυ καλη κατασκευη, αλλα ακριβο...
Τι προτεινεται οι ειδικοι σαν φθηνοτερη λυση...

Λειανση και τριψιμο καλυτερα να παρεις τον γωνιακο τροχο που βγαζει το lidl την Πεμπτη. Παιρνει συρματοβουρτσες και αλλους δισκους τριψιματος περαν απο τους δισκους κοπης και λειανσης.
Δεν ειναι μπαταριας, αλλα εχει ρυθμιζομενες στροφες και ειναι τσαμπα στα 25 ευρω... Eχει και διαφορους δισκους/βουρτσες σετακια με 5 ευρω το σετ. Αξιζει τον κοπο αν δεν εχει παρομοιο εργαλειο.

Για δραπανοκατσαβιδο 18βολτ μπαταριας, σαν φτηνοτερη (δοκιμασμενη και 3χρονη εγγυημενη λυση) ειτε περιμενεις το αντιστοιχο Parkside ειτε ακομα καλυτερα το 24βολτο κρουστικο δραπανο parkside.

Απο κει και περα βλεπεις και τα einhell, αλλα προσοχη η μπαταρια να ειναι λιθιου.

(Να σου πω την αληθεια για κρουστικο δραπανα, ιδιαιτερα για μπετο, δεν θα αγοραζα μπαταριας..)

Η τιμή στα 100 δεν είναι κ πολύ ακριβή για επώνυμο με μπαταρία λιθίου και κρουστική λειτουργία. Το δραπανοκατσάβιδο του lidl που πήρα είναι μεν λιθίου 18V στα 60 αλλά δεν έχει κρουστικό. Υπάρχει όμως έκδοση με κρουστικό, πάλι λιθίου στα 80: PABH 18 LI A1

http://www.lidl-service.com/cps/rde/xchg/SID-0EFB46E4-4E9966A4/lsp/hs.xsl/product.html?id=49267426

Κάλεσέ τους στην εξυπηρέτηση πελατών να ρωτήσεις μήπως υπάρχει σε κάποιο κατάστημα... είχα δει μερικά στο Γέρακα πριν μερικές βδομάδες.

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, αν θέλεις να κάνεις κανονικό σκάψιμο, ίσως το ρεύματος να είναι καλύτερη και φθηνότερη λύση...

Η τιμή στα 100 δεν είναι κ πολύ ακριβή για επώνυμο με μπαταρία λιθίου και κρουστική λειτουργία. Το δραπανοκατσάβιδο του lidl που πήρα είναι μεν λιθίου 18V στα 60 αλλά δεν έχει κρουστικό. Υπάρχει όμως έκδοση με κρουστικό, πάλι λιθίου στα 80: PABH 18 LI A1

http://www.lidl-service.com/cps/rde/xchg/SID-0EFB46E4-4E9966A4/lsp/hs.xsl/product.html?id=49267426

Κάλεσέ τους στην εξυπηρέτηση πελατών να ρωτήσεις μήπως υπάρχει σε κάποιο κατάστημα... είχα δει μερικά στο Γέρακα πριν μερικές βδομάδες.

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, αν θέλεις να κάνεις κανονικό σκάψιμο, ίσως το ρεύματος να είναι καλύτερη και φθηνότερη λύση...

Το έχω το κρουστικό αλλά δεν με βόλεψε γιατί έχει SDS τσόκ. @asotosios Αν σου κάνει δικό σου με ένα 40αρικάκι :) Ολοκαίνουριο :)

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το έχω το κρουστικό αλλά δεν με βόλεψε γιατί έχει SDS τσόκ. @asotosios Αν σου κάνει δικό σου με ένα 40αρικάκι :) Ολοκαίνουριο :)

Υπάρχει κι αυτό αν δεν σε βολεύει το SDS.

images

η χρηση σε οτι αφορα τρυπηματα μπετο κτλ
ειναι πολυ ηπια και περιστασιακη...δεν ψαχνω κατι για να σκαψω το σπιτι...αλλα θα κατα καιρους χρειαζομαι διαφορα τρυπηματα/κια στο σπιτι και πρεπει να δανειζομαι...
και επειδη στα δανεικα χερια χαλανε ειπα να μην πιεζω πολυ την τυχη μου...
Απο εκει και περα για λιανσεις/τριψηματα κτλ θα ηθελα περισσοτερα πραγματα μιας και η ενασχοληση με ολα τα αλλα ειναι περισσοτερα, και μιας και σκεφτομαι να αρχισω μια μοτο ανακατασκευη, ειπα να παρω κατι που να μπορω να κανω σχετικα απο ολα αλλα απο λιγο...

Η αληθεια ειναι οτι και εμενα τα κατω απο 100 δεν μου φανηκαν πολλα μιας και ειναι μαρκας...αλλα ελεγα μηπως μπορει να παιξει κατι με λιγοτερα...εποχες που ειναι...
Δεν θα χρειαστω δυναμη οπως πχ ενος γωνιακου... νομιζω οτι πιο σημαντικο για την δικη μου χρηση ειναι η κλιμακωση σε στροφες

Αν εννοεις αυτοhttp://www.lidl-service.com/cps/rde/xchg/SID-0EFB46E4-4E9966A4/lsp/hs.xsl/product.html?id=49267426...και αν εισαι Αθηνα, ευχαριστως να το δω...!!!

Μιχαλη θελω να φτιαξω ενα μαχαιρι που εχω παρει μονο λεπιδα!
Ενα πανεμορφο δαμασκινο!

Κυριακο, η μουρια ειναι απο τα καλυτερα ξυλα για δαμασκινη λαβη.

Μολις εκοψα 2 μικρα κορμουδακια μουριας (συκαμινια οπως τη λεμε) που εμποδιζαν ενα αλλο δεντρο και θα σου κοψω ενα κομματι.
Θα σου δωσω και το κομματι απο την καρυδια που σου εχω φυλλαξει, αλλα η μουρια ειναι σαφως καλυτερο ξυλο για το σκοπο που το θες.

enduras1, τι επεξεργασια θα κανεις στο ξυλο? (πως θα το στεγνωσεις, πως θα το σταθεροποιησεις κτλ)

Η μεν καρυδια ειναι ξερη, ο κορμος ηταν ξερος πανω στο δεντρο, η μουρια ομως ειναι φρεσκοτατη και πραγματι υπαρχει θεμα με το στεγνωμα.
Επειδη εχω κρατησει και γω 2-3 κομματια μουριας για πιθανες κατασκευες στο μελλον, θα ειχε ενδιαφερον πως στεγνωνει καλυτερα το ξυλο.

11296087034_e65319eb2c.jpg

Δεξια η μουρια που αν και το κομματι σε ογκο ειναι ιδιο με την καρυδια αριστερα, εχει υπερδιπλασιο βαρος.

Υπαρχουν πολλοι τροποι.
Ενδεικτικα μπορεις να το εμβαπτισεις σε αλκοολη μια εβδομαδα σε ενα αεροστεγες δοχειο ωστε να ποτησει και επειτα να το αφησεις να στεγνωσει.
Αλλη λυση ειναι ειναι να το καλυψεις με ρητινη ολοκληρο η με κερι και να το βαλεις σε καποιον χωρο θερμο πχ σε ενα καλοριφερ ωστε να χασει την υγρασια του.
Σε ολες τιε περιπτωσεις θελει ξεφλουδισμα απο τον φλοιο του!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το κερί δεν θα λειώσει στο καλοριφέρ;

Δε θα ειναι πανω στο καλοριφερ αλλα κοντα.
Θα το επιχειρησω και θα σου πω.
Επισης εχω ενα κοματι με πανεμορφα νερα απο ελια!

δεν ριχνεις καμμια ματια στο greekblades.com να δεις πως?

Το στέγνωμα πρέπει να γίνει σταδιακά σε ξηρό μέρος για να μην έχεις απότομα πιτσικαρίσματα και σκισίματα. Όχι κοντά σε δυνατές εστίες θερμότητας. Πράμα δύσκολο πλέον για τον Ελληνικό χειμώνα με τη μαντάρα θέρμανση και την υγρασία...
Επίσης απ' όσο θυμάμαι από κάτι μάστορες τα βάζανε σε βαρέλι με αλμυρό νερό για να αποβάλουν τους χυμούς πιο γρήγορα και χωρίς προβλήματα με σκασίματα.

Και απ όσο ξέρω, κερί ή ρυτίνη βάζουν μόνο στα σόκορα για να αποτρέψουν ακριβώς το γρήγορο στέγνωμα. Αν καλυφθεί τελείως δεν θα στεγνώσει ποτέ

Last edited: