Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ψάχνω κι εγώ, αλλά ό,τι έχω δει τοπικά είναι είτε μικρό είτε πανάκριβο. Μετά τις γιορτές θα χτυπήσω μάλλον αυτό...
http://www.ebay.co.uk/itm/181181978638?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Ψάχνω και γω κάτι στην κατηγορία αυτή (θερμαινόμενο και με σχετικά μεγάλο κάδο). Για δώστε τα φώτα σας οι γνώστες...

Εγω δεν ξερω τι από τα 2 αξιζει να πάρω αύριο από το Lidl. Ο γωνιακός τροχός φαινεται ταμάμ για τα λεφτά του (δεν έχω και θέλω εναν). Το επαναφορτιζομενο κατσαβιδακι λέει τίποτα πέρα από το οτι έχει μπαταρία λιθίου ;

Στα 25 ευρω με 7,2 V και μπαταρια ληθιου δεν θα βρεις τπτ αλλο.
Γνωμη μου αν και δε το εχω δουλεψει οτι αξιζει.

Επισης ο γωνιακος επειδη τον εχω ειναι καλος και το μονο που δεν μου αρεσει προσωπικα ειναι οτι δεν μπορεις να τον δουλεψεις με το ενα χερι.
Ισως να μην ειναι σωστο αυτο που λεω αλλα πολλες φορες δεν βολευει και τα μοντελα που επιτρεπουν κλειδωμα του διακοπτη με εξυπηρετουν αφανταστα.

Το κατσαβίδι είναι θεϊκό. Μπόλικη δύναμη και η μπαταρία κρατάει αρκετό καιρό με νορμάλ χρήση. Τέλειο. Δεν το αλλάζω με τίποτα και έχω 3-4 δραπανοκατσάβιδα. Μόνη βλακεία ότι δεν αλλάζει η μπαταρία του χωρίς άνοιγμα, και ότι είναι χοντρούλικο μπροστά οπότε δεν μπορεί να μπεί σε στριμωγμένα σημεία. Αλλά έχω σετάκι με μύτες που είχε εύκαμπτη προέκταση και πλέον χωράει παντού :)

Για το γωνιακό, δεν έχει κλείδωμα? Εντύπωση μου κάνει... Μέχρι και το πιο φτηνιάρικο που έχω πιάσει, έχει.

Μεγάλες βίδες σε ξύλο βιδώνει άνετα? Και αντέχει?

Για κατασκευή πέργκολας θα χρειαστώ 2ο και το σκέφτομαι.

Ε εντάξει ας είμαστε ρεαλιστές...

Για τέτοια δουλειά με μεγάλα στριφόνια θέλεις δύναμη. Το μικρούλι ούτε σαν λαβή θα βολεύει για τέτοιες δουλειές...
Μια καλή καστάνια και είσαι θεός.
Ή κανένα καλό μεγάλο αερόκλειδο σαν αυτά που έχουν στα συνεργεία :p

για τέτοιες δουλειές, είναι ιδανικό κάτι σαν αυτό:
http://www.ebay.co.uk/itm/POWER-DRIVER-industrial-automatic-screwdriver-/121233452722
το είχα πάρει από μια έκθεση σπιτιού στην Αγγλία και είναι καταπληκτικό αν θέλεις να βιδώσεις πολλές βίδες σε ξύλο. Είναι ένα αυτόματο τσοκ που μπαίνει πάνω από το κανονικό (έχει adaptor hex). Μέσα έχει το μπιτ για τη βίδα που θες και ένα σύστημα με ελατήριο κ μπίλιες ρουλεμάν που κρατάνε τη βίδα που βάζεις στη σωστή θέση αυτόματα. Οπότε για κάθε βίδα, την κουμπώνεις στο τσοκ και μετά κατευθείαν βιδώνεις στο ξύλο χωρίς να χρειάζεται να την κρατάς. Κάνει και για ξεβίδωμα!

Μιλαω για κλειδωμα του διακοπτη και οχι για κλειδωμα αξονα παιδια.
Αυτο ειναι που δεν με βολευει εμενα.
Πρεπει δλδ να πιεζεις μονιμα τον διακοπτη για να δουλεψει.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μιλαω για κλειδωμα του διακοπτη και οχι για κλειδωμα αξονα παιδια.
Αυτο ειναι που δεν με βολευει εμενα.
Πρεπει δλδ να πιεζεις μονιμα τον διακοπτη για να δουλεψει.

Για τον άξονα είναι άλλο κουμπί, το μπροστινό. Για τον διακόπτη υπάρχει το άλλο (μικρό στρογγυλό κόκκινο) πάνω απ´το διακόπτη.

90983_01_f.jpg

Last edited:

Τι έχεις σαν πρώτο ?

Για στριφώνια χρειάζεσαι παλμικό κατσαβίδι με 140-150 Nm δύναμη/ροπή και πάνω αναλόγως το μέγεθος.

Για μεγάλες βίδες χρειάζεσαι 50-60 Nm δύναμη/ροπή και πάνω αναλόγως το μέγεθος.

Το 10 Nm που προσφέρει το συγκεκριμένο κατσαβίδι κάνει μόνο για μικρές βίδες.

Μπαμπη αυτο το κοκκινο κουμπακι ειναι για να πατιεται και να αποτρεπει την κατα λαθος ενεργοποιηση του τροχου.
Δεν ειναι δλδ οπως οι Bosch που ο διακοπτης κλειδωνει στην θεση ON και μπορεις να αφησεις τον διακοπτη και να εξακολουθησει να δουλευει.
Εχι την φιλοσοφια των μεγαλων τροχων στα 230 χιλιοστα.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ναί;
Αν είναι έτσι, που για να το λές έτσι θα είναι, τον έχω κι εγώ αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει, αν είναι έτσι ξαναλέω τότε είναι μεγάλη γκάφα. Τροχός που δεν δουλεύεται με και το ένα χέρι είναι μισός τροχός.

Ναί;
Αν είναι έτσι, που για να το λές έτσι θα είναι, τον έχω κι εγώ αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει, αν είναι έτσι ξαναλέω τότε είναι μεγάλη γκάφα. Τροχός που δεν δουλεύεται με και το ένα χέρι είναι μισός τροχός.

Ψτ, αυτο απαγορευεται απο διεθνεις κανονες ασφαλειας κυριος -bye-

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Και το φραπέ πως θα τον κρατάμε ρε φιλαράκι? :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Και το φραπέ πως θα τον κρατάμε ρε φιλαράκι? :D

Στο διαλειμμα , στο κολατσιο :ernaehrung004:

Χαχαχαχαχα!

Δυστυχως ετσι ειναι. Πολλες φορες δε μπορεις να κρατας με τα δυο χερια τον τροχο αν και θα επρεπε η ακομη κουραζεσαι να πατας την σκανδαλη!

Δεν νομίζω... Ένας (γαμάτος) τροχός που έχω Metabo μια χαρά δουλεύεται και με το ένα χέρι. (Δεν θυμάμαι όμως αν τον κρατάω πατημένο ταυτόχρονα :flipout:)
Και τώρα θα σου πώ κάτι που ξέρω οτι θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου αλλά θα στο πώ... :smile:
Μετά το τέλος της σχολικής περιόδου στο γυμνάσιο, για να βρώ λεφτά για διακοπές, δούλευα στον Ταύρο στην εταιρία Soulis. (Μην ρωτήσεις αν υπήρχαν καλοριφέρ τότε :p)
Εκεί μου είχαν δώσει ένα ζευγάρι γυαλιά κι ένα τροχό και η δουλειά μου ήταν να καθαρίζω τους λέβητες απ´τα γρέζια. Ήθελα να σε είχα εκεί να έβλεπα πως θα καθάριζες τα γρέζια μέσα στην τρύπα κρατώντας τον και με τα δύο χέρια...