Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Black and Decker mouse
http://www.kounelis.com.gr/products...r-mouse-18-eksartimata-55w-me-kasetina-ka1000
Βολικο παλμικο τριβειο, με διαφορα εξαρτηματα για μεγαλυτερη ευελιξια.

Δες και εδω να παρεις μια ιδεα τι κυκλοφορει στην πιατσα.
http://www.bestprice.gr/cat/3507/sanders-trowels?f-898=5944

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου αλλα θελω ακομα μια ερωτηση....απο ολα αυτα εσεις ποιο θα προτεινατε και γιατι?

Καλησπερα παιδια,

Εχω φαει "χωσιμο" (οι παντρεμενοι καταλαβαινουν) και θα ηθελα να τριψω, καθαρισω απο χρωμα και λειανση ενα ξυλινο μικρο επιπλο που εχω.

Για πειτε καμια ιδεα για μηχανημα -σχετικα φτηνη- ετσι ωστε να μην με "φαει" το υαλοχαρτο με το χερι !!!

Άν έχει σκαλίσματα ή μπογιά που δε βγαίνει με τίποτα, τότε θα κάνεις δουλειά πανεύκολα με διαβρωτικό. Και μετά τρίψιμο ίσα ίσα για να καθαρίσει και να γυαλίσει.

Σήμερα μου ήρθε ένα μεγάλο πακέτο :D
ImageUploadedByTapatalk1386853549.543569.jpg

ImageUploadedByTapatalk1386853579.127311.jpg

Περιμένω μια βάση ακόμα για τα άλεν ταφ αν και δεν ξέρω πότε θα την έχω. Εάν έχετε κάτι υπ´όψιν σας καλοδεχούμενο.

2 βίδες ανά άλεν και είσαι τζέτ

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου αλλα θελω ακομα μια ερωτηση....απο ολα αυτα εσεις ποιο θα προτεινατε και γιατι?

Aπο μικρα τριβεια ρευματος, θα προτιμουσα το B&D mouse που ειναι 'πολυμορφικο' και βολευει πολυ. Γιαυτο το ειχα βαλει σε ξεχωριστο λινκ παραπανω.

Απο cordless, θα εβλεπα το bosch Prio. Το ειχα δοκιμασει παλαιοτερα απο φιλο. Παρα πολυ βολικο και κραταει περιπου 20 λεπτα συνεχως. Φορτιζει περιπου σε μιση ωρα.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=2177

To κακό με αυτά τα μικρά και χοντρό grit είναι ότι είναι πολύ εύκολο να το παρακάνεις σε σημεία και να δημιουργήσεις ανωμαλίες στις επιφάνειες. Προσεκτικά...

Άν έχει σκαλίσματα ή μπογιά που δε βγαίνει με τίποτα, τότε θα κάνεις δουλειά πανεύκολα με διαβρωτικό. Και μετά τρίψιμο ίσα ίσα για να καθαρίσει και να γυαλίσει.

Αμα εχει σκαλισματα, και δεν θες να βαλεις πανω διαβρωτικα, πρεπει πας στα ειδικα bits καθαρισμου/λειανσης που μπαινουν σε rotary tools τυπου dremel.

$(KGrHqR,!l!E64oy61-gBOyVFWB0C!~~60_12.JPG

To κακό με αυτά τα μικρά και χοντρό grit είναι ότι είναι πολύ εύκολο να το παρακάνεις σε σημεία και να δημιουργήσεις ανωμαλίες στις επιφάνειες. Προσεκτικά...

χεχε, το προσεκτικα ειναι μια κουβεντα στα μικρα. Μια ταχυτητα εχουν.

Εχεις δικιο ομως, λιγο να σου ξεφυγει η προσοχη, ακομα και με το σωστο νουμερο γυαλοχαρτο, την εκατσες..

Αρα ειτε με πολυ μεγαλη προσοχη στα μικρα, ειτε με το χερι, ειτε με ρυθμιζομενη ταχυτητα οπου πας πια σε παλμικο πολυεργαλειο

Κακά τα ψέμματα, το φινίρισμα θέλει χέρι... ηλεκτρικά μόνο για τα χοντρά σε νέες κατασκευές.

Τα απέφευγα και γω τα διαβρωτικά, αλλά μετά το καλοκαίρι που καθάρισα ένα παλιό σκαλιστό τραπέζι μέσα σε χρόνο dt, είμαι πολύ υπέρ... Ειδικά για αγγαρεία δουλειά που δεν την κάνεις με μεράκι, το χεράτο γυαλοχαρτάρισμα του χρώματος θα αγγίξει τα όρια της τρέλλας.

Καλησπερα παιδια,

Εχω φαει "χωσιμο" (οι παντρεμενοι καταλαβαινουν) και θα ηθελα να τριψω, καθαρισω απο χρωμα και λειανση ενα ξυλινο μικρο επιπλο που εχω.

Για πειτε καμια ιδεα για μηχανημα -σχετικα φτηνη- ετσι ωστε να μην με "φαει" το υαλοχαρτο με το χερι !!!

μηπως πρωτα να το δουλεψεις με διαβρωτικο μπογιας/βερνικιου?

Μετά από ένα μήνα ερευνά εύρεσης χαμηλότερης τιμής για το GLM 250 VF από την πώληση του PLR 50 στον Babis K. το παρήγγειλα χτες και το παρέλαβα σήμερα το απόγευμα.

Bosch%20GLM%20250%20vf%20features.jpg

Πολύ καλό φαίνεται. Εγώ σκέφτομαι να κάνω ένα δώρο στην αδερφή και επειδή λέω να διαθέσω μέχρι 150 (7μελής οικογένεια πρέπει να πάρω σε όλους...), κοιτούσα το leica disto d2. Αυτό τι λέει; Αξίζει; Έχεις κάποιο να προτείνεις;

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μετά από ένα μήνα ερευνά εύρεσης χαμηλότερης τιμής για το GLM 250 VF από την πώληση του PLR 50 στον Babis K. το παρήγγειλα χτες και το παρέλαβα σήμερα το απόγευμα.

Bosch%20GLM%20250%20vf%20features.jpg

Καλορίζικο και καλοδούλευτο...

250 μέτρα; :blink:
Σου δίνουν και κυάλια μαζί; Πως θα βλέπεις στα 250 μέτρα που στοχεύει το laser; :D

Παιδες αυτη η κασετινα με τα καρυδακια (94 κομματια) απο ποιοτητα τι λεει, την εχει κανενας;
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...www_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?id=83

Απο φιλο που την πηρε, μου ειπε οτι για τα λεφτα της ειναι πολυ καλη...
απο οτι βλεπω ειναι αρκετα πληρες σετ...οποτε γιατι οχι...σε αυτα τα λεφτα δεν νομιζω οτι μπορεις να βρεις κατι πιο πληρες...

Αναφέρει ότι έχει τηλεσκοπικό viewfinder :)

Παρεμπιπτώντως, πέρασα σήμερα και χτύπησα το ρούτερ και ένα ακονιστήρι τρυπανιών. Δυστυχώς δεν είχε ούτε σφιχτήρες ούτε το βαλιτσάκι με τα καρυδάκια, ούτε την ηλεκτρική σκούπα (κατάστημα Αγίας Παρασκευής). Θα δώ μήπως βρώ αλλού γιατί θα χρειαστώ έξτρα σφιχτήρες σύντομα.

Εκ πρώτης όψης το router φαίνεται ποιοτικό. Δεν είχα χρόνο να το δοκιμάσω, αλλά είναι ελάχιστα μικρότερο του πράσινου bosch pof 1200 που εμφανέστατα πάει να ανταγωνιστεί, και φαίνεται ποιοτικότερο σαν πλαστικό. Ρυθμιστικά δεν πρόλαβα να τα ελέγξω αναλυτικά, αλλά απ' όσο είδα έχει και ρύθμιση ταχύτητας, και ρύθμιση ύψους με στόπ και σκαλίτσα για εύκολη ρύθμιση των επιπέδων για το ρουτάρισμα με πολλά περάσματα για να μην πιέζουμε το ρούτερ και τα κοπτικά. Αυτό που δεν πρόσεξα είναι αν έχει μικρορύθμιση ύψους, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι κάτι απαραίτητο. Κάνεις δουλειά και χεράτα με λίγη προσοχή. Θα γράψω περισσότερα σήμερα το βράδυ αφού παίξω λιγάκι.

Το ακονιστήρι το πήρα παρορμητικά οπότε δεν έχω άποψη :)

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλορίζικο και καλοδούλευτο...

250 μέτρα; :blink:
Σου δίνουν και κυάλια μαζί; Πως θα βλέπεις στα 250 μέτρα που στοχεύει το laser; :D

Έχει Viewfinder/διόπτρα στα πλάγια.

images

usageimg-62977.jpg

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Α, μάλιστα... Τώρα εξηγείται. Απίστευτο "εργαλείο"... :a0210:

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εχμ...
Μάλλον θα έχει απαντηθεί ήδη αλλά είναι πολλές οι σελίδες..
Laser για θερμοκρασίες χώρου υπάρχει? Και πόσο αξιόπιστο είναι?
Το θέλω για το σπίτι μπας και λύσω κάποια θέματα με την μόνωση που έχω...