Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

θα ηθελα μια προταση για πτυσομενο παγκο εργασιας...
π.χ

http://www.plus4u.gr/images/120/120077056.jpg

Οποιος εχει τι πρεπει να προσεξω και τι να αποφυγω...

Προοριζεται κυριως για ξυλοκατασκευες (οχι ιδιαιτερος βαρυες δουλειες...κανενα κοψιμο κανενα τρυπημα και ισως αν υπαρχει δυνατοτητα για μια μικρη μεγγενη για αλλες εργασιες...Μιλαμε παντα για ερασιτεχνικη χρηση...:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εχμ...
Μάλλον θα έχει απαντηθεί ήδη αλλά είναι πολλές οι σελίδες..
Laser για θερμοκρασίες χώρου υπάρχει? Και πόσο αξιόπιστο είναι?
Το θέλω για το σπίτι μπας και λύσω κάποια θέματα με την μόνωση που έχω...

Στο e-bay εάν ψάξεις για infrared thermometer θα βρεις πολύ φθηνά
Εάν θες κάτι αποδεκτό από την τεχνική κοινότητα lol-sic πάρε fluke

Μετά από ένα μήνα ερευνά εύρεσης χαμηλότερης τιμής για το GLM 250 VF από την πώληση του PLR 50 στον Babis K. το παρήγγειλα χτες και το παρέλαβα σήμερα το απόγευμα.

Bosch%20GLM%20250%20vf%20features.jpg

Από πού το πήρες και πόσο σου κόστισε; (Μου βάζεις ιδέες)

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτό που θέλω είναι να είναι αξιόπιστο, μην πάρω κανά ότι να' ναι και δείχνει ότι να' ναι... τα υπόλοιπα μου περισσεύουν ;)

Εντάξει τα φτηνιάρικα δεν τα λές αξιόπιστα από την άποψη ακρίβειας, αλλά σε φάση σύγκρισης θα σου δώσουν καλά αποτελέσματα. Εγώ ας πούμε ξέρω ότι μου δίνει 1 βαθμό λιγότερο σχεδόν στάνταρ σε σύγκριση με το πολύμετρο με το θερμοζεύγος. Οπότε ξέρω τι μου γίνεται και κάνω ανάλογους υπολογισμούς.

Δεν ξέρω τι ακρίβεια χρειάζεσαι βέβαια για τη δουλειά σου...

Απο φιλο που την πηρε, μου ειπε οτι για τα λεφτα της ειναι πολυ καλη...
απο οτι βλεπω ειναι αρκετα πληρες σετ...οποτε γιατι οχι...σε αυτα τα λεφτα δεν νομιζω οτι μπορεις να βρεις κατι πιο πληρες...

Βρισκεις ανετα στην Ελλαδα παρομοιο σετ και με περισσοτερα τεμαχια και σε χαμηλοτερη τιμη. Προσφατα ειδα οτι βγαζει και η Mannesmann.
Απο τα 94 τεμαχια βεβαια, τα 30+ ειναι μυτες bit..

Αλλα το βασικο θεμα εδω ειναι η ποιοτητα, γιαυτο ρωταει ο φιλος παραπανω. Αν και γενικα στα εργαλεια του lidl το κλασμα price/value ειναι πολυ καλο, καθε εργαλειο πρεπει να κρινεται ξεχωριστα.
Και 200 τεμαχια να ειχε, δε σου λεει κατι αν πρωτα σπαει/φθειρεται το bit και οχι η βιδα! Αν το σετ κοστιζε 10 ευρω, ακομα καλυτερο για τα λεφτα του θα ηταν, αλλα δε λεει και πολλα αναφορικα με την ποιοτητα :))

40 ευρω δεν ειναι καθολου λιγα οταν με σχεδον τα μισα παιρνεις καταξιωμενη και αξιοπιστη μαρκα με τα βασικα τεμαχια που χρησιμοποιεις το 99% των περιπτωσεων.

Αναλογα με την ποιοτητα λοιπον, το σετακι μπορει να ειναι και πολυ ακριβο..!!

Εχμ...
Μάλλον θα έχει απαντηθεί ήδη αλλά είναι πολλές οι σελίδες..
Laser για θερμοκρασίες χώρου υπάρχει? Και πόσο αξιόπιστο είναι?
Το θέλω για το σπίτι μπας και λύσω κάποια θέματα με την μόνωση που έχω...

Τα παντα υπαρχουν αλλα εσυ θελεις μαλλον κατι πληρες και ειδικο σαν το Bosch PTD1 στο οποιο εχω καταληξει ψαχνοντας για αξιοπιστο εργαλειο. Δυστυχως ξεφευγει σε τιμη.
http://www.bosch-do-it.com/gr/el/ερασιτέχνες/εργαλεία/ptd-1-3165140653480-209564.jsp#tab_1

Εχω προσπαθησει προσφατα να κανω αυτο που θελεις να κανεις και εσυ αλλα τα κινεζικα ειναι για την πλακα τα περισσοτερα. Δεν ειναι ουτε σταθερα ουτε αξιοπιστα.
Εγω εχω παρει αυτο http://dx.com/p/mini-1-3-lcd-digital-infrared-thermometer-with-white-led-light-2xaaa-67535

Υπαρχουν και αυτα
http://dx.com/s/thermometer+infrared

Βρισκεις ανετα στην Ελλαδα παρομοιο σετ και με περισσοτερα τεμαχια και σε χαμηλοτερη τιμη. Προσφατα ειδα οτι βγαζει και η Mannesmann.
Απο τα 94 τεμαχια βεβαια, τα 30+ ειναι μυτες bit..

Αλλα το βασικο θεμα εδω ειναι η ποιοτητα, γιαυτο ρωταει ο φιλος παραπανω. Αν και γενικα στα εργαλεια του lidl το κλασμα price/value ειναι πολυ καλο, καθε εργαλειο πρεπει να κρινεται ξεχωριστα.
Και 200 τεμαχια να ειχε, δε σου λεει κατι αν πρωτα σπαει/φθειρεται το bit και οχι η βιδα! Αν το σετ κοστιζε 10 ευρω, ακομα καλυτερο για τα λεφτα του θα ηταν, αλλα δε λεει και πολλα αναφορικα με την ποιοτητα :))

40 ευρω δεν ειναι καθολου λιγα οταν με σχεδον τα μισα παιρνεις καταξιωμενη και αξιοπιστη μαρκα με τα βασικα τεμαχια που χρησιμοποιεις το 99% των περιπτωσεων.

Αναλογα με την ποιοτητα λοιπον, το σετακι μπορει να ειναι και πολυ ακριβο..!!

Φιλε Χιωτης,
μιας και ασχολουμε αρκετα με επισκευες αυτοκινητων και μηχανων (ερασιτεχνικα παντα), καθως και το παλικαρι που μου ειπε την συγκεκριμενη, πιστευω οτι το καλα που μου ειπε και το μετεφερα στον φιλο εχει να κανει με την πληροτητα της συγκεκριμενης συλλογης, καθως και για την αντοχη της (ποιοτητα καρυδακια, καστανιων κτλ)...
Οπως την βλεπω για καποιον που ασχολειται ερασιτεχνικα και θελει κατι για ολες τις δουλειες η συγκεκριμενη δειχνει πληρης σαν συλλογη...
ΑΝ υπαρχουν πιο value for money, μπορει απλα εγω δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω οποτε και να προτεινω κατι αλλο...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ωραίος ο Χιώτης..
Και μάλλον θα προτιμήσω το bosch για να κάνω σωστά αυτό που θέλω.
Ευχαριστώ!

Ωραίος ο Χιώτης..
Και μάλλον θα προτιμήσω το bosch για να κάνω σωστά αυτό που θέλω.
Ευχαριστώ!

Το bosch φενεται πολύ καλό,
αν ανέβεις σε αυτή την κατηγορία τοτε έχε υποψη σου και τα fluke
http://www.genieshop.gr/index.php?route=product/product&product_id=1956
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb...ords=fluke+infrared&rh=i:aps,k:fluke+infrared

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb...ords=fluke+infrared&rh=i:aps,k:fluke+infrared

εξαρτάται τι θέλει να μετρήσει κανείς.
Στις συνηθισμένες μετρήσεις +/-1 βαθμός δεν είναι τόσο πρόβλημα, ιδίως αν το πιστολάκι αυτό κάνει κάτω από 10 ευρώ με μεταφορικά όπως το πήρα εγώ.

Φιλε Χιωτης,
μιας και ασχολουμε αρκετα με επισκευες αυτοκινητων και μηχανων (ερασιτεχνικα παντα), καθως και το παλικαρι που μου ειπε την συγκεκριμενη, πιστευω οτι το καλα που μου ειπε και το μετεφερα στον φιλο εχει να κανει με την πληροτητα της συγκεκριμενης συλλογης, καθως και για την αντοχη της (ποιοτητα καρυδακια, καστανιων κτλ)...
Οπως την βλεπω για καποιον που ασχολειται ερασιτεχνικα και θελει κατι για ολες τις δουλειες η συγκεκριμενη δειχνει πληρης σαν συλλογη...
ΑΝ υπαρχουν πιο value for money, μπορει απλα εγω δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω οποτε και να προτεινω κατι αλλο...

Πολυ καλα εκανες και μετεφερες αποψεις για το εργαλειο. Εδω πρεπει να λεμε τις αποψεις μας και να βοηθαμε ο ενας τον αλλον.

Απλα, η βασικη αιτια που ανοιξα τον διαλογο ειναι η εκφραση 'πολυ καλο για τα λεφτα του' που προσωπικα πιστευω οτι δεν βοηθαει καποιον να κρινει ποιοτικα και εν τελει σωστα αν πραγματι αξιζει ενα προιον.

Την χρησιμοποιουσα και εγω καποτε μεχρι που ενας ξαδερφος μου (την) ειπε 'ευγενικα' οτι αλλο το 'καλο για τα λεφτα του' και αλλο το 'best value for money'... και ειχε δικιο..:))))

Το σετακι σιγουρα ειναι καλο για τα λεφτα του, ειναι ομως best value for money ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τόσο καλά είναι τα fluke? ..

εξαρτάται τι θέλει να μετρήσει κανείς.
Στις συνηθισμένες μετρήσεις +/-1 βαθμός δεν είναι τόσο πρόβλημα, ιδίως αν το πιστολάκι αυτό κάνει κάτω από 10 ευρώ με μεταφορικά όπως το πήρα εγώ.

Χτες ηθελα να μετρησω την θερμοκρασια που ανεβασε μια ατσαλινη ραβδος (εκανα πειραματα κοπης με διαφορα δισκακια dremel..:).
Πηρα θερμοκρασια λοιπον με το κινεζικο και μου εβγαλε 26 βαθμους. Προφανως δεν εστιαζε στην μικρη ραβδο διαμετρου 1εκ.

Τωρα αν θες το εργαλειο για να βρεις θερμογεφυρες και ευαισθητα σημεια στον τοιχο/παραθυρα κλπ., πιστευω οτι δυσκολα κινεζικο θερμομετρο θα εκανε αξιοπιστη δουλεια.
Ασε που βασει λανθασμενων αποτελεσματων πιθανως να ξοδεψεις τσαμπα λεφτα σε μονωσεις κλπ. Οποτε σε τετοιες περιπτωσεις βασιζεσαι σε ειδικο εργαλειο.

Last edited:

σου έβγαλε 26 τι σημαίνει?

για να μετρήσεις θερμογέφυρες ή ό,τιδήποτε άλλο μπορείς, αρκεί να ξέρεις τις απαιτήσεις σου.
Εσύ πχ θέλεις απόλυτη ακρίβεια ή σχετική?
αλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Θερμογέφυρα μπορείς να μετρήσεις πχ κάλλιστα με ένα κινέζικο που αντί για 20 σου δείχνει πχ 24.
Σημείο βρασμού όμως όχι διότι θα σου δείχνει 104...

Πηρα χτες για πρωτη φορα κατσαβιδια powerfix απο το lidl, περισσοτερο απο περιεργεια να τσεκαρω την ποιοτητα τους επειδη τα ειχαν σε τιμη φτηνοτερη απο τιμη Λαικης αγορας, ανα τεμαχιο...!!!

11351671615_249ec881a5_b.jpg

Ομολογουμενως ειναι εξαιρετικα και ποιοτικοτατα αντιγραφα των stanley/facom. (Η stanley παρεμπιπτοντως εχει αγορασει την facom εδω και καμμια δεκαρια χρονια).

Μου εκανε εντυπωση η αισθηση και το ανετο αντιολισθητικο κρατημα της λαβης.
Εχουν μαγνητικη ακρη καθως και παξιμαδακι (τα μεσαια/μεγαλα κατσαβιδια) στη βαση της λαμας για εξτρα μοχλευση με κλειδακι, αν χρειαστει.
Επισης, η πλαστικη βαση που κουμπωνει η λαμα εχει σχημα παξιμαδιου, για τον ιδιο λογο προφανως, για να χρησιμοποιεις κλειδι σε περιπτωση που σε ζοριζει η βιδα.
Στην κορυφη υπαρχει μια πολυ βολικη τρυπα για να κρεμας το εργαλειο, αν θες.
Το υλικο του κατσαβιδιου λεει οτι ειναι ατσαλι χρωμιου βαναδιου. Αν ειναι ετσι, τοτε μαζι με την υπολοιπη κατασκευη, μιλαμε για best value for money :))

Αυτο που θα δοκιμασω σε καποια φαση ειναι να βαλω ενα μικροτερο κατσαβιδακι στην τρυπα της κεφαλης, σαν μοχλο, και να δω αν αντεχει σε πιεση ξεβιδωματος κολλημενης βιδας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τόσο καλά είναι τα fluke? ..

H fluke γενικά βγάζει απίστευτα όργανα, τα οποία τα χρησιμοποιούμε και στο πανεπιστήμιο για μετρήσεις ακριβείας σε ερευνητική εργασία όπου η ακρίβεια είναι απαραίτητη. Ειδικά τα μετρητικά για ποιότητα ισχύος είναι κορυφαία...

σου έβγαλε 26 τι σημαίνει?

για να μετρήσεις θερμογέφυρες ή ό,τιδήποτε άλλο μπορείς, αρκεί να ξέρεις τις απαιτήσεις σου.
Εσύ πχ θέλεις απόλυτη ακρίβεια ή σχετική?
αλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Θερμογέφυρα μπορείς να μετρήσεις πχ κάλλιστα με ένα κινέζικο που αντί για 20 σου δείχνει πχ 24.
Σημείο βρασμού όμως όχι διότι θα σου δείχνει 104...

Απολυτη ακριβεια, με την απολυτη την εννοια του ορου, νομιζω οτι δεν χρειαζεται κανεις ερασιτεχνης.
Αν ξερεις τι και γιατι μετρας, τοτε κανεις τη δουλεια σου ανετα με το κινεζικο, τις περισσοτερες φορες (χθες δεν μπορουσε ομως να δει τους ~60 βαθμους της ραβδου και επαιρνε θερμοκρασια του παγκου -την βρηκε μετα απο αρκετες προσπαθειες).

Τωρα για να τσεκαρεις ενα τοιχο ολοκληρο η και παραθυρο για να βρεις "αδυναμα" σημεια, το κινεζικο απλα δεν κανει. Το εχω προσπαθησει. Δεν βγαζεις ακρη με τιποτα.
Το bosch εχει φτιαχτει για τον σκοπο ακριβως που το θελει ο φιλος. Να βρει διαρροες θερμοτητος/πιθανες υγρασιες σε τοιχους και παραθυρα. Αυτο δεν γινεται με τα κινεζικα ουτε με τις πιο φιλοτιμες προσπαθειες.