Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ωραια ας ξεκινησουμε

Καποια προτιμηση (μαρκα, μοντελα,ποιοτητα,μαγαζι, τιμες κτλ)

• Εργαλειοθηκη
  • κατσαβιδια
  • ταναλιες
  • κλειδια
  • δραπανακατσαβιδο
  • μυτες

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πάρε μια βαλίτσα σαν αυτή.

Δεν είναι Facom αλλά, ούτως ή άλλως, δεν χρειάζεται να είναι. Αν ψάξεις θα τη βρείς και κάτω από 100 και δεν είναι της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη, είναι καλή ποιότητα.
Κάνε και κάποιοες προσθήκες ηλεκτικών εργαλείων (πχ δραπανοκατσάβιδο) και, για δουλειές του σπιτιού (και αρκετά παραπάνω), είσαι Jet.

ergaleiothiki_cr-deals.gr.jpg

Την προηγουμενη Πεμπτη ειχε το Lidl ενα ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΟ σετ καστανιας 1/2" και 1/4" σε βαλιτσακι με 39,99!!!
Τσιμπα το να εχεις καλυμενα τα βασικα.
Επειτα εφοσον το θελεις για ηλεκτρολογικες ργασιες θελεις μονωμενα κατσαβιδια και πενσες κοφτακια.

Η βαλιτσα που προτεινει ο Μπαμπης ειναι πολυ καλο και ΣΥΜΑΖΕΜΕΝΟ σετ!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Η βαλιτσα που προτεινει ο Μπαμπης ειναι πολυ καλο και ΣΥΜΑΖΕΜΕΝΟ σετ!

Την έχω εδώ και 3 χρόνια στο εξοχικό και μου έχει λύσει τα χέρια, γι´αυτό την προτείνω. Και δεν είναι ψεύτικα.
Θέλει λίγο προσοχή όμως γιατί κυκλοφορεί και η έκδοση (πιο παλιά σαν τη δική μου) με Γερμανοπολύγωνα χωρίς καστάνια. Η καινούριες είναι με καστάνια.

Τώρα μόλις βρήκα αυτό:

Last edited:

Σαν ιδιοκτητης της πτυσομενης εργαλειοθήκης που ειδες παραπάνω, να σου πω οτι ολα αυτα αγοραστηκαν λιγα λιγα σε βαθος 6μηνου γιατί δεν ειναι καθόλου φτηνα. Βεβαια στα εργαλεια οτι πληρώνεις παιρνεις. Αν διαβασεις αυτα που εγραψα θα δεις κ απο ποιες εταιριες είναι. Αν θελεις λεπτομερειες στειλε μου πμ να σου πω.

Λίγα λίγα και καλά. Καλύτερα να πάρεις ένα καλό εργαλείο και να μην χρειαστεί αντικατάσταση σχεδόν ποτέ, παρά το αντίθετο. Ότι χρειάζεσαι και από καλή εταιρία και σιγά σιγά θα ολοκληρώσεις τη συλλογή σου.

Παιδιά, το "λίγα λίγα και καλά" είναι ή για επαγγελματίες ή για τρελούς χομπίστες. Αν απλά θες να εξυπητετείσαι στο σπίτι σου και να μην τρέχεις κάθε φορά να δανείζεσαι εργαλεία δεξιά κι αριστερά, δεν αξίζει.
Έχω πληρώσει - εδώ και πάνω απο 20 χρόνια σιγά σιγά - τα δάνεια της Αγγλίας σε Facom και τα 3/4 από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί 4-5 φορές επειδή τα λυπάμαι.

Λίγα λίγα και καλά. Καλύτερα να πάρεις ένα καλό εργαλείο και να μην χρειαστεί αντικατάσταση σχεδόν ποτέ, παρά το αντίθετο. Ότι χρειάζεσαι και από καλή εταιρία και σιγά σιγά θα ολοκληρώσεις τη συλλογή σου.

Κανενα προβλημα.Και εγω αυτης της αποψης ειμαι.Δηλ το σετακι που λεει οφιλος δεν ειναι καλο με τα 180 εργαλεια?

Τι μαρκες πρεπει να κοιταξω σε καθε ειδος ξεχωριστα?

Δεν προκειτε να κανω τρελλες δουλειες απλα δεν θελω να τα φτυσουν με το καλημερα,

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παιδιά, το "λίγα λίγα και καλά" είναι ή για επαγγελματίες ή για τρελούς χομπίστες. Αν απλά θες να εξυπητετείσαι στο σπίτι σου και να μην τρέχεις κάθε φορά να δανείζεσαι εργαλεία δεξιά κι αριστερά, δεν αξίζει.
Έχω πληρώσει - εδώ και πάνω απο 20 χρόνια σιγά σιγά - τα δάνεια της Αγγλίας σε Facom και τα 3/4 από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί 4-5 φορές επειδή τα λυπάμαι.

Ok, καπως ετσι ειμαι απλα οπως ειπα και στον προηγουμενο δεν θελω να τα φτυσουν με το καλημερα,
Απλα θελω να εχω ενα γεματο σετ απο "καλα" εργαλεια για να μην τρεχω δεξια και αριστερα για το δωσε αυτο και δωσε εκεινο...

Αν θελεις να αρχισεις με τα βασικα και αρκετα καλης ποιοτητος εργαλεια, να παρεις μια κασετινα stanley.
Η stanley αρκετες κασετινες/εργαλειοθηκες με διαφορα εργαλεια. Πιο μικρες και πιο μεγαλες για να κανεις μια αρχη.

1-90-597a.jpg

http://www.electrotools.gr/521-1-90-597.html

Σκοπεύω να αγοράσω ένα δραπανοκατσάβιδο μιας και το χρειάζομαι άμεσα.

Η χρήση του δεν θα είναι επαγγελματική, κυρίως σε ξύλο θα το δουλεύω.

Με λίγο ψάξιμο κατέληξα σε αυτό http://www.skroutz.gr/s/320036/Makita-6271DWPET8.html

Να προχωρήσω?

επειδή είναι με μπαταρίες Νικελίου Καδμίου, όχι.

Αν και προκειται για μπαταρια ΝιCd, και οχι λιθιου, θα σου ελεγα να το παρεις λογω μαρκας. Ερχεται και σε πολυ χρησιμο σετακι με δευτερη μπαταρια απ'οτι βλεπω.

Εχω ενα παρομοιο, αλλα παλαιοτερο, makita ΝιCd, πανισχυρο σε ροπη, και οι μπαταριες κρατησαν γυρω στα 15 χρονια. Αν ηταν οποιαδηποτε αλλη μαρκα μπαταριας ΝιCd, θα σου ελεγα μακρυα..

Απο την αλλη, αν δεν θελεις παλαιας κοπης μπαταριες, η bosch βγαζει 12βολτο PSR δραπανοκατσαβιδο γυρω στα 70-80 ευρω. Με μπαταρια λιθιου.

ναι δεν το λέω για θέμα ποιότητας. Σε επαγγελματική χρήση οι NiCd ίσως είναι και καλύτερες (αποδίδουν μεγαλύτερο ρεύμα) και το φαινόμενο αυτοεκφόρτισης δεν είναι τόσο πρόβλημα γιατί τα φορτίζουν κάθε βράδυ στο μαγαζί. Στο σπίτι όμως που θα το ανοίξεις μετά απο 3 μήνες από την τελευταία χρήση, θα είναι άδειο και θα θέλει μερικές ώρες να φορτίσει πριν το χρησιμοποιήσεις...
Α επίσης δεν βλέπω να έχει κρουστική λειτουργία που είναι χρήσιμη...

Σωστά τα λέτε αλλά εγώ που ήθελα και καλή μάρκα και κρουστικό και λιθίου και 18V πλήρωσα τα διπλά λεφτά.
Για κάθε πράγμα υπάρχει και το ανάλογο τίμημα.
Αλλο πράγμα να ξεκινάς απ´το πόσα θέλω να ξοδέψω κι άλλο απ´το τι θέλω να πάρω.

makita-li-ion-akku-schlagbohrschrauber-bhp453-rftk-set--1-x-3-0-ah-.jpg

ναι δεν το λέω για θέμα ποιότητας. Σε επαγγελματική χρήση οι NiCd ίσως είναι και καλύτερες (αποδίδουν μεγαλύτερο ρεύμα) και το φαινόμενο αυτοεκφόρτισης δεν είναι τόσο πρόβλημα γιατί τα φορτίζουν κάθε βράδυ στο μαγαζί. Στο σπίτι όμως που θα το ανοίξεις μετά απο 3 μήνες από την τελευταία χρήση, θα είναι άδειο και θα θέλει μερικές ώρες να φορτίσει πριν το χρησιμοποιήσεις...
Α επίσης δεν βλέπω να έχει κρουστική λειτουργία που είναι χρήσιμη...

Σιγουρα, οι μπαταριες λιθιου ειναι δεν εχουν φαινομενο μνημης και αποφορτιζονται με αργους ρυθμους.

Ομως, σε νορμαλ θερμοκρασιες οι καλες μπαταριες καδμιου, οπως της μακιτα, αποφορτιζονται περιπου 10% το μηνα. Οποτε και μετα απο 3 μηνες να το χρησιμοποιησεις παλι θα εχεις αρκετη ενεργεια.

Ο φιλος το θελει κυριως για εργασια σε ξυλο. Γραφει για δραπανοκατσαβιδο χωρις αναφορα για κρουστικη χρηση.

Αν καποιος γνωριζει τα μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα καθε μπαταριας, μπορει να εκμεταλευτει καλες προσφορες οπως την παραπανω με το σετακι της Μακιτα. Το δραπανακι της οποιας, δεν παιζεται..!!

Εγώ τουλάχιστον έχω καταλήξει ότι για ερασιτεχνική χρήση το καλύτερο για την δική μου τσέπη είναι ένα εργαλείο επιπέδου lidl που συζητάμε εδώ. Να μπορώ δηλαδή να το χρησιμοποιώ 4-5 φορές το χρόνο για 10-15 χρόνια απροβλημάτιστα. Στο παρελθόν όποτε είχα αγοράσει τα απολύτως φθηνότερα εργαλεία από πχ praktiker στην δεύτερη-τρίτη χρήση ήταν για πέταμα, οπότε υπήρχε πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα για τα πολύ λίγα εργαλεία που χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά ή έστω πολλές φορές το χρόνο έχω αγοράσει κάτι κορυφαίο για να μην τρέχω κάθε τρεις και λίγο για καινούργιο. Πχ ένα στραβοκατσάβιδο που να πιάνει τις κλασσικές βίδες των υπολογιστών έδωσα κάπου 20 ευρώ και έχω ησυχάσει τα τελευταία χρόνια, όπως και το ίδιο έκανα για τα κατσαβιδάκια ωρολογοποιού που πραγματικά μου έχει τύχει να μείνω και στα μισά της δουλειάς από την πρώτη μόνο χρήση (πρέπει να έχω καταστρέψει πάνω από 8-10 σετ τα τελευταία 15 χρόνια πριν αποφασίσω να αγοράσω επώνυμα).