Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μάλλον θα καταλήξω σε αυτό http://www.skroutz.gr/s/320036/Makita-6271DWPET8.html λόγω γιαπωνέζου και ολοκληρωμένου σετ.

Για πιο βαριές εργασίες αν χρειαστώ αργότερα που δεν νομίζω θα πάρω ένα κρουστικο δραπανο ρεύματος.

Αλλά δύο αξιόλογα

http://www.skroutz.gr/s/92325/Bosch-PSR-14-4.html

http://www.skroutz.gr/s/339514/Bosch-GSR-12-2-V-Professional.html

Τα μόνα αξιόλογα είναι τα παρακάτω :

Bosch GSB 10.8-2-LI Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο Μπαταρίας,2 X 2.0Ah + LBoxx + φορτιστή μισής ώρας, 30Nm
Ροπή στρέψης, μέγ. (σκληρό βίδωμα) 30 Nm
Ροπή στρέψης, μέγ. (απαλό βίδωμα) 15 Nm
Ονομαστικές στροφές (1η ταχύτητα/2η ταχύτητα) 0 – 380 / 0 – 1.300 min-1
Αριθμός κρούσεων, μέγ. 19.500 min-1
Περιοχή σύσφιγξης του τσοκ, ελάχ./μέγ. 1 / 10 mm
Σπείρωμα του άξονα του δράπανου 1/2"
Τάση μπαταρίας 10,8 V
Χωρητικότητα μπαταρίας 2 Ah
Βάρος με μπαταρία 1 kg
Βαθμίδες ροπής στρέψης 20+1
Μήκος 189,0 mm
Ύψος 182,0 mm
Τύπος στοιχείων Ιόντα λιθίου
Διάμετρος τρυπήματος ξύλο, μέγ. 19 mm
Διάμετρος τρυπήματος χάλυβας, μέγ. 10 mm
Διάμετρος τρυπήματος τοιχοποιία, μέγ. 10 mm
Διάμετρος βιδών, μέγ. 7 mm

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6350

gsb10-8-2-liprofessional-113356.jpg

Bosch GSR 10.8 2-LI Δραπανοκατσάβιδο Μπαταρίας, 2 X 2.0Ah + LBoxx + φορτιστή μισής ώρας, 30Nm
Ροπή στρέψης, μέγ. (σκληρό βίδωμα) 30 Nm
Ροπή στρέψης, μέγ. (απαλό βίδωμα) 15 Nm
Ονομαστικές στροφές (1η ταχύτητα/2η ταχύτητα) 0 – 400 / 1.300 min-1
Περιοχή σύσφιγξης του τσοκ, ελάχ./μέγ. 1 / 10 mm
Τάση μπαταρίας 10,8 V
Χωρητικότητα μπαταρίας 2 Ah
Βάρος με μπαταρία 0,95 kg
Βαθμίδες ροπής στρέψης 20+1
Μήκος 169,0 mm
Διάμετρος τρυπήματος ξύλο, μέγ. 19 mm
Διάμετρος τρυπήματος χάλυβας, μέγ. 10 mm
Διάμετρος βιδών, μέγ. 7 mm

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6350

gsr10-8-2-liprofessional-113353.jpg

Bosch GDR 10.8 2-LI Περιστροφικό κρουστικό κατσαβίδι μπαταρίας, 2 X 2.0Ah + LBoxx + φορτιστή μισής ώρας, 105Nm
Χωρητικότητα μπαταρίας 2,0 Ah
Αριθμός στροφών χωρίς φορτίο 0 – 2.600 min-1
Βάρος με μπαταρία 1,0 kg
Ροπή στρέψης, μέγ. (σκληρό βίδωμα) 105 Nm
Ονομαστικός αριθμός κρούσεων 0 – 3.100 min-1
Τάση μπαταρίας 10,8 V
Υποδοχή εργαλείου Εσωτερικό εξάγωνο 1/4"

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=1959

gdr10-8-liprofessional-114132.jpg

Last edited:

272 ευρώ (στις αρχές του έτους είχε 240 !)

Bosch GSR 10.8 2-LI Δραπανοκατσάβιδο
Bosch GDR 10.8 2-LI Περιστροφικό κρουστικό κατσαβίδι
Bosch GLL 10.8

+ 2x2.0Ah
+ LBoxx
+ φορτιστή

http://www.dgtools.gr/eshop/product.aspx?id=10128

80615990CL0-o1.jpg

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τα συνοδευτικά εξαρτήματα που υπάρχουν στην τσάντα του Makita μην περιμένετε να είναι αντίστοιχης ποιότητας με το εργαλείο.
Δεν είναι της πλάκας αλλά όταν χρειάστηκα τρυπάνι για σοβαρή και - κυρίως - γρήγορη δουλειά χρησιμοποίησα τα BENMAN κοβαλτίου. Ακριβά αλλά καμία σχέση.

Από που τα πήρες αυτά?

το παλμικό κατσαβίδι για ποιά χρήση είναι; για μπουλόνια ζάντας;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Από που τα πήρες αυτά?

Εγώ τα πήρα απο εδώ

Υπάρχουν και τα Maxpower αλλά στοιχίζουν 62

benman-74678.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

272 ευρώ (στις αρχές του έτους είχε 240 !)

Bosch GSR 10.8 2-LI Δραπανοκατσάβιδο
Bosch GDR 10.8 2-LI Περιστροφικό κρουστικό κατσαβίδι
Bosch GLL 10.8

+ 2x2.0Ah
+ LBoxx
+ φορτιστή

http://www.dgtools.gr/eshop/product.aspx?id=10128

80615990CL0-o1.jpg

Διακρίνω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη BOSCH ή είναι ιδέα μου; :D

Διόρθωση:

Στο σετ των 272 ευρώ παραπάνω οι μπαταρίες είναι 1,3Ah και όχι 2,0Ah

Αξιόπιστα φαίνονται, αλλά δεν νομίζω και τα makita να έχουν θέμα αξιοπιστίας.

Ίσα ίσα, φίλους υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους που έχωρωτήσειβρτα makita είναι στην κορυφή προτίμησης τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εγώ τα πήρα απο εδώ

Υπάρχουν και τα Maxpower αλλά στοιχίζουν 62

benman-74678.jpg

Μια ερώτηση, γιατί στο παρελθόν ήμουν από τους ανθρώπους που είχαν μια σειρά με κινεζιές, που τις περισσότερες φορές σε άφηναν στη μέση της πρώτης χρήσης και έτρεχα μετά και αγόραζα 1 καλό τρυπάνι για την δουλειά που είχα τότε να κάνω.
Αν για παράδειγμα κάποιος αγοράσει ένα τέτοιο πολύ ποιοτικό σετ με τρυπάνια κοβαλτίου, θα μπορεί μετά να τα ξανακονίζει με κάποιο εργαλείο σαν αυτό που πούλαγε το lidl με 15-20 ευρώ αν θυμάμαι καλά και να τα διατηρεί "ετοιμοπόλεμα" πάντα?

Και γενικεύοντας τη συζήτηση πότε και για ποιες εφαρμογές έχει νόημα το ακόνισμα των τρυπανιών? Είναι για όλων των ειδών τα τρυπάνια (πχ. μέταλλο, ξύλο, μπετό κλπ)?

Σιγουρα, οι μπαταριες λιθιου ειναι δεν εχουν φαινομενο μνημης και αποφορτιζονται με αργους ρυθμους.

Ομως, σε νορμαλ θερμοκρασιες οι καλες μπαταριες καδμιου, οπως της μακιτα, αποφορτιζονται περιπου 10% το μηνα. Οποτε και μετα απο 3 μηνες να το χρησιμοποιησεις παλι θα εχεις αρκετη ενεργεια.

Ο φιλος το θελει κυριως για εργασια σε ξυλο. Γραφει για δραπανοκατσαβιδο χωρις αναφορα για κρουστικη χρηση.

Αν καποιος γνωριζει τα μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα καθε μπαταριας, μπορει να εκμεταλευτει καλες προσφορες οπως την παραπανω με το σετακι της Μακιτα. Το δραπανακι της οποιας, δεν παιζεται..!!

Πλεονεκτήματα Μπαταριών Λιθίου

Μικρότερο βάρος και μέγεθος. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι μέχρι και 40 % πιο ελαφριές από τις μπαταρίες νικελίου αφού το λίθιο είναι το πιο ελαφρύ μέταλλο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη διαφορετική δομή των μπαταριών λιθίου σε σχέση με τις συμβατικές, τις καθιστά ταυτόχρονα πιο ελαφριές και πιο συμπαγείς.

Υψηλότερη απόδοση. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου περιέχουν υψηλότερη πυκνότητα ενέργειας από τις μπαταρίες νικελίου με αποτέλεσμα να παρατείνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Πέρα από αυτό όμως έχουν τη δυνατότητα λόγω ποιοτικότερων χημικά συστατικών να επιτυγχάνουν υψηλότερες τάσεις. Οι μπαταρίες λιθίου διαθέτουν μια εσωτερική αντίσταση που διασφαλίζει την υψηλή ηλεκτρονική αγωγιμότητα των ηλεκτροδίων και με την υψηλή ταχύτητα παροχής ρεύματος στα κατιόντα λιθίου αποφεύγεται η δημιουργία κρυστάλλων, που αποτελούν σύνηθες πρόβλημα στις μπαταρίες νικελίου.

Αμελητέα αποφόρτιση. Για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου το ποσοστό αποφόρτισής τους (περίπου 1% / μήνα) είναι πραγματικά αμελεητέο αν αναλογιστεί κανείς ότι στις μπαταρίες Ni-Cd το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 1% ημερησίως!

Τσιπ “μνήμης”. Χρησιμοποιώντας μπαταρία λιθίου το εργαλείο σας είναι πάντα φορτισμένο και έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε. Αυτό συμβαίνει, γιατί όταν δε χρησιμοποιείται η μπαταρία ιόντων λιθίου κρατάει τη φόρτισή της 6 φορές περισσότερο από τις συμβατικές μπαταρίες.

Εξάλειψη του φαινομένου «μνήμης». Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου δεν παρουσιάζουν το φαινόμενο «μνήμης». Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορείτε να τις επαναφορτίζετε όποτε σας βολεύει χωρίς να καταστρέφετε τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Επίσης, δεν απαιτείται κάθε φορά πλήρης αποφόρτιση και έπειτα φόρτιση όπως στις μπαταρίες νικελίου προκειμένου να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι στη μπαταρία, οι οποίοι εμποδίζουν την πλήρη φόρτιση και εν τέλει μειώνουν την αυτονομία και την απόδοση της μπαταρίας. Το γεγονός ότι η μπαταρία δε «θυμάται», άρα δεν επηρεάζεται από προηγούμενες χρήσεις που έχει υποστεί εξασφαλίζει ότι θα σας παρέχει κάθε φορά τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

fig-4-gr.jpg

fig-7_jpg.jpg
fig-7_jpg.jpg

για την γηρανση των μπαταριων μεσα σε 3-4 χρονια, τσιμουδια βεβαια...
ουτε και για την ζωη των 500 φορτισεων με το αναμενομενο προφιλ χρησης (αρκετα βαθια εκφορτιση, πληρη φορτιση και παραμονη στον φορτιστη και μετα την φορτιση)

ουτε και για την ζωη των 500 φορτισεων με το αναμενομενο προφιλ χρησης (αρκετα βαθια εκφορτιση, πληρη φορτιση και παραμονη στον φορτιστη και μετα την φορτιση)

Tα μειονεκτηματα των μπαταριων καδμιου ειναι γνωστα. Δεν νομιζω να σηκωνει ιδιαιτερη συζητηση το θεμα, συμφωνουμε ολοι.

Ομως..
Οπως σε ολους τους τυπους μπαταριων υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες (εχουμε εκατονταδες αναλογα posts στα νηματα των φακων led), ετσι γινεται και στις καδμιου.

Δεν μπορω -με τιποτα- να βαλω στην ιδια θεση την γιαπωνεζικη τεχνογνωσια και ποιοτητα μπαταριων καδμιου της Makita με την ποιοτητα καδμιου της Black&Decker (ειχα και απο τα δυο εργαλεια).
Οπως δεν αντεχει καμμια συγκριση η ποιοτητα της γιαπωνεζικης Panasonic στις λιθιου με τις...χχχχfire.... ειτε η ποιοτητα των ΝιΜΗ Eneloop με οποιαδηποτε αλλη μαρκα.

Δεν θα εκανα αυτη την συζητηση αν δεν ειχα την προσωπικη εμπειρια με το δραπανο Μακιτα και τις μπαταριες καδμιου που ειχε, που διηρκησαν 15 χρονια, χωρις καμμια απολυτως υπερβολη.

Για τις 500 φορτισεις εχω να πω οτι αν χρησιμοποιεις το δραπανο 1 φορα τη βδομαδα, και προσεχεις σχετικα καλα την μπαταρια (πραγμα που εγω δεν το εκανα), αυτο σημαινει διαρκεια ζωης μπαταριας 10 ετων!!
Προφανως τα 10 χρονια ακουγονται πολλα για μπαταρια καδμιου, αλλα αν η μπαταρια και τα στοιχεια της ειναι ποιοτικα, ειναι πολυ πιθανο. Τουλαχιστον στην περιπτωση μου αυτο ισχυσε και με το παραπανω.

Για αυτο που εγω ειμαι πολυ περιεργος ειναι ποσα χρονια θα κρατησουν οι μπαταριες λιθιου που εχω στα εργαλεια μου, ειδικα στα ακριβα..

κατσε ρεσυ..πηρες τζαμπα φορα....Προφανως και το σχολιο μου κολλουσε στο "Πλεονεκτήματα Μπαταριών Λιθίου "

Και αυτα που ανεφερα ειναι τα μειονεκτηματα τους.

τωρα πως αυτα επηρεαζουν εναν ερασιτεχνη ή εναν επαγγελματία δεν ξερω.
Αλλα εχω τις αμφοβολιες μου αν ενας ερασιτεχνης αξιζει να αγορασει ακριβο μηχανημα που θα εχει και αντιστοιχα ακριβο κοστος αντικαταστασης μπαταριων.

Μια ακομα παρατηρηση εναι οιτ με τις μπαατριες IMR και αλλες που χρησιμοποιουν τα επαναφορτιζομενα δεν εχιαμε ακοαμ θεμα, ακοαμ και μςε τις φθηνες κινεζικες

Last edited:

χαχα, οντως τσαμπα φορα πηρα! Aπολογουμαι, νομιζα οτι μιλουσες για καδμιου...

Το καλο παντως ειναι οτι δοθηκε καποιο εναυσμα για προβληματισμο. Τιποτα δεν αποτελει πανακεια αναφορικα με τις μπαταριες, οποιουδηποτε τυπου.

...και οσο περισσοτερο ασχολουμαι τοσο επιβεβαιωνωι στο οτι οι μπαταριες ειναι οτι αρπαξεις απο την αρχη
Αναλωσιμες ειναι και με πεπερασμενη διαρκεια ζωης. Δουλεψε τις απο την αρχη και παρε οτι περισσοτερο μπορεις πριν σε αφησουν απο μονες τους

(χμμμ γιατι το τελυταιο μου θυμιζει τις γυναικες?)

Last edited:

To εργαλειο της ημερας!

Σημερα εκανα κατι ψιλοδουλιτσες και χρειαστηκε να γυρισω τις ακρες καποιων σκληρων συρματων για να δημιουργησω βρογχους (loops).

To πλεον καταλληλο εργαλειο (μινιατουρα εργαλειο για την ακριβεια) ηταν ενα το μικρο μυτοτσιμπιδο της φωτογραφιας με τα στρογγυλα ακρα.
Νομιζω οτι χρησιμοποιειται και για επιδιορθωση κοσμηματων.
Το μηκος του ειναι ακριβως 3 ιντσες!! Το εργαλειακι το ειχα ξεχασμενο. Μου φαινεται οτι θα παραγγειλω ολη τη σειρα. Η μαρκα ειναι Beadalon και βρισκεται και στο Amazon.uk

Στη φωτο βλεπουμε σαν παραδειγμα το ποσο ευκολα και καθαρα γυρισε τις ακρες ενος μεγαλου συνδετηρα.

11467506454_06a79bee92_c.jpg

Άμα δεν τις εκφορτίζεις εντελώς (100%) ή τις φορτίζεις πολύ συχνά τότε επιτυγχάνεις 1500 με 2000 φορτίσεις άνετα.

4tm8.png

Όσο για την γήρανση των μπαταριών μέσα σε τρία-τέσσερα χρόνια πως η μπαταρία της φωτογραφικής της Nikon που έχω από τον Φεβρουάριο του 2004 που είναι Lithium-ion ακόμα λειτουργεί χωρίς να εφαρμόζω κάποιο ιδιαίτερο χρονοδιάγραμμα φόρτισης εκφόρτισης ?

Μήπως οι επώνυμες Μπαταρίες Nikon/Bosch/Makita κλπ δεν είναι ακριβές μόνο λόγο μάρκας/ονόματος που αναγράφουν επάνω τους ...