Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα
για την γηρανση των μπαταριων μεσα σε 3-4 χρονια, τσιμουδια βεβαια...
ουτε και για την ζωη των 500 φορτισεων με το αναμενομενο προφιλ χρησης (αρκετα βαθια εκφορτιση, πληρη φορτιση και παραμονη στον φορτιστη και μετα την φορτιση)
Tα μειονεκτηματα των μπαταριων καδμιου ειναι γνωστα. Δεν νομιζω να σηκωνει ιδιαιτερη συζητηση το θεμα, συμφωνουμε ολοι.
Ομως..
Οπως σε ολους τους τυπους μπαταριων υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες (εχουμε εκατονταδες αναλογα posts στα νηματα των φακων led), ετσι γινεται και στις καδμιου.
Δεν μπορω -με τιποτα- να βαλω στην ιδια θεση την γιαπωνεζικη τεχνογνωσια και ποιοτητα μπαταριων καδμιου της Makita με την ποιοτητα καδμιου της Black&Decker (ειχα και απο τα δυο εργαλεια).
Οπως δεν αντεχει καμμια συγκριση η ποιοτητα της γιαπωνεζικης Panasonic στις λιθιου με τις...χχχχfire.... ειτε η ποιοτητα των ΝιΜΗ Eneloop με οποιαδηποτε αλλη μαρκα.
Δεν θα εκανα αυτη την συζητηση αν δεν ειχα την προσωπικη εμπειρια με το δραπανο Μακιτα και τις μπαταριες καδμιου που ειχε, που διηρκησαν 15 χρονια, χωρις καμμια απολυτως υπερβολη.
Για τις 500 φορτισεις εχω να πω οτι αν χρησιμοποιεις το δραπανο 1 φορα τη βδομαδα, και προσεχεις σχετικα καλα την μπαταρια (πραγμα που εγω δεν το εκανα), αυτο σημαινει διαρκεια ζωης μπαταριας 10 ετων!!
Προφανως τα 10 χρονια ακουγονται πολλα για μπαταρια καδμιου, αλλα αν η μπαταρια και τα στοιχεια της ειναι ποιοτικα, ειναι πολυ πιθανο. Τουλαχιστον στην περιπτωση μου αυτο ισχυσε και με το παραπανω.
Για αυτο που εγω ειμαι πολυ περιεργος ειναι ποσα χρονια θα κρατησουν οι μπαταριες λιθιου που εχω στα εργαλεια μου, ειδικα στα ακριβα..