Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εχει μερικες φοβερες προσφορες για αλυσοπριονα στο bmtools!
Πχ: http://www.bmtools.gr/Product/1942/el/
Φοβερο εργαλειο σε τιμη ΧΩΜΑ! Κανονικα ειναι κοντα στο 500αρικο!!

Εχει προσφορες και σε λιγο μικροτερα dolmar..

Άμα δεν τις εκφορτίζεις εντελώς (100%) ή τις φορτίζεις πολύ συχνά τότε επιτυγχάνεις 1500 με 2000 φορτίσεις άνετα.

4tm8.png

Όσο για την γήρανση των μπαταριών μέσα σε τρία-τέσσερα χρόνια πως η μπαταρία της φωτογραφικής της Nikon που έχω από τον Φεβρουάριο του 2004 που είναι Lithium-ion ακόμα λειτουργεί χωρίς να εφαρμόζω κάποιο ιδιαίτερο χρονοδιάγραμμα φόρτισης εκφόρτισης ?

Μήπως οι επώνυμες Μπαταρίες Nikon/Bosch/Makita κλπ δεν είναι ακριβές μόνο λόγο μάρκας/ονόματος που αναγράφουν επάνω τους ...

προσεξε τι γραφω ακριβως...Μιλαω για προφιλ χρησης.
Δεν υπαρχουν πολλοι που να φορτιζουν στο 80-90%, να χρησιμοποιουν την μπαταρια ως την μεση και να την αποθηκευουν στο 40%

Εισης πουθενα δεν ειπα οτι μια μπαταρια λιθιου θα παψει αποτομα να λειτουργει. Αλλα χανει την χωρητικοτητα της και την αντοχη στα φορτια (μεγαλυτερη εσωτερικη αντισταση). και στι ςμπαατριες των φωτογραφικων μηχανων οι πιθανοτητες προωρης γηρανσης αυξανονται (πειδη ειανι2 σε σειρα και φορτιζονται ετσι κτλ κτλ)

Eμενα μου αρεσει η αλουμινενια βαλιτσα, με το συρταρακι, της Μακιτα στη φωτο παραπανω!!

Εχω την ιδια που βγαζει η Dremel και ειναι αφανταστα βολικη. Πανω μπαινουν τα εργαλεια, προσαρτηματα και φορτιστες και στο συρταρακι ΟΛΑ τα bits, εξαρτηματα, τροχακια κλπ.

Ουτε να ψαχνεις ουτε να κουβαλας ξεχωριστα. Ολα σε ενα, νοικοκυρεμενα.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτήν την καταπληκτική alum βαλίτσα της Dremel μπορούμε να την βρούμε κάπου?

Ειναι οντως καταπληκτικη και τρομερα ευχρηστη. Χωραει τα παντα (τα παντα!)
Για να καταλαβει κανεις, μονο στο πανω μερος εχω 3 εργαλεια dremel, το γομαρι φορτιστη και πολλα προσαρτηματα!!
Και στο κατω συρταρι, ΟΛΑ τα εξαρτηματα/τροχακια/bits που υπαρχουν για τα dremel 4000/8100 και iδιως για το παλμικο πολυεργαλειο multimax, που εχει μεγαλα εξαρτηματα και αναλωσιμα (γυαλοχαρτα, τριβεια κλπ).

Δυστυχως δεν μπορεσα να την βρω πουθενα μονη της.
Για να την παρω, χρειαστηκε να τα σκασω για να παρω τo 'platinum' πακετο του dremel 4000...
Ποτε δεν το μετανιωσα ομως, λογω της τρομερης ευχρηστιας της βαλιτσας.

Σε καποια φαση θα ανεβασω μια φωτο για του λογου το αληθες.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το Σάββατο ήταν η μέρα του κλαδέματος. Εδώ μπορείτε να δείτε το πρίν και το μετά μιας απ´ τις μουριές που κλαδεύτηκαν. Για να τελειώςει η πρώτη χρειάστηκαν περίπου 45 λεπτά και τη "δουλειά" ανέλαβαν να εκτελέσουν η σπαθόσεγα της Parkside και, επικουρικά, το KEO της BOSCH.
Ωραίο εργαλείο το ΚΕΟ αλλά, οπως είχα πει και παλιότερα μετά την πρώτη μου επαφή μαζί του, είναι περισσότερο όμορφο παρά χρήσιμο. Φτιαγμένο για ελαφρές και σύντομες δουλειές.
Απ´ την άλλη μεριά, η σπαθόσεγα της Parkside είναι σκυλί μαύρο. Δεν κόλωσε ούτε στιγμή και, αν και δούλευε περίπου 4 ώρες χωρίς σταματημό, δεν ζεστάθηκε καν.
Σε τέτοιου είδους δουλειές, κλαδέματα δηλαδή, σε χοντρά κλωνάρια δεν κάνει την ίδια δουλειά μ´ ένα μικρό αλυσοπρίονο αλλά είναι πιο ελαφριά πιό ευέλικτη και τελικά σε βγάζει παληκάρι. Σε λεπτότερα κλαδιά είναι καλύτερη απ´ το αλυσοπρίονο, κόβει το ίδιο γρήγορα αλλά πιο "καθαρά".
Αν και στην αρχή δεν το υπολογίζεις, η περιστρεφόμενη χειρολαβή είναι τρομερά βολική όταν το κόψιμο έιναι σε περίεργα σημεία.
Δοκίμασα διάφορες λάμες, και κοντές και μακριές, και της Parkside και της Bosch. Διαφορά αξιοσημείωτη δεν είδα. ´Ολες έκαναν περίπου την ίδια δουλειά.
Για το ΚΕΟ τα είπαμε, πιο πολύ γκάτζετ παρά εργαλείο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    255.9 KB · Views: 316
  • image.jpg
    image.jpg
    222.5 KB · Views: 315
  • image.jpg
    image.jpg
    246.1 KB · Views: 315
  • image.jpg
    image.jpg
    185.2 KB · Views: 315
Last edited:

Μπαμπη δεν υπαρχει θεμα συγκρισης τους ενος με το αλλο.
Παντως εγω το ειδα πολυ θετικα και στο ξερο ξυλο της παλλετας οποτε στο χλωρο λογικα θα θεριζει.

Eγω παλι λεω οτι αν πιασεις ενα μικρο καλο βενζινοκινητο αλυσοπριονο , κλαδευτικο, σαν το Stihl MS150 TC-E η το MAKITA DCS232TC η καποιο παρομοι ΚΑΛΟ μικρακι κλαδευτικο, θα πεταξεις και την σπαθοσεγα και ολα τα πριονακια σου...Δανεισου μια μερα ενα τετοιο και δοκιμασε το... και θα δεις...
Προσοχη ομως.. ΜΟΝΟ τετοιο κλαδευτικακι, οχι απλα ενα μικρο αλυσοπριονο.. μιλαω για τα μικρα ΚΑΛΑ πριονακια...
Το 90% των καυσοξυλων για την σομπα και το 99% των κοψιματων-κλαδεματων τα κανω με το Stihl MS150 TC-E και τα ρεστα τα γαιδουρια (κορμοι ανω των 20εκ) τα κοβω με το γαιδουριν oleo mac Μου,,Ολα τα υπολοιπα, ΑΝΕΤΑ με το ενα χερι, σα να κρατας ηλεκτρικο μαχαιρι, και να κοβεις σα ΒΟΥΤΥΡΟ!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Eγω παλι λεω οτι αν πιασεις ενα μικρο καλο βενζινοκινητο αλυσοπριονο ...

Εντάξει, εδώ πάω πάσο... Εννοείται οτι συμφωνώ μαζί σου, άλλο πράγμα η λάμα - όσο καλή κι αν είναι - κι άλλο πράγμα η αλλυσίδα του αλυσοπρίονου. Κι άλλη δύναμη, έτσι;
Η σέγα όμως είναι πιο ελαφριά, πιό μανιτζέβελη. Σε μακρυνά σημεία που χρειάζεται να τεντωθείς δουλεύεται και πιο εύκολα με το ένα χέρι.
Δεν είναι αλυσσοπρίονο όμως σε καμία περίπτωση.

Μπαμπη δεν υπαρχει θεμα συγκρισης τους ενος με το αλλο.
Παντως εγω το ειδα πολυ θετικα και στο ξερο ξυλο της παλλετας οποτε στο χλωρο λογικα θα θεριζει.

Τώρα που είπες για ξερό ξύλο μου ήρθε κάτι στο μυαλό...
Θυμάμαι, όταν πρωτοπήτα το μικρό αλλυσοπρίονο της Husqvarna, μετά από λίγι διάστημα δεν ήμουν ευχαριστημένος, δεν έκοβα η αλυσσίδα όσα καλά θα ήθελα.
Πήγα να την τροχίσω σε κάποιον, (δεν είχα μηχανάκι τροχίσματος τότε), και μου είπε οτι με καινούρια αλυσσίδα απαγορεύεται να κόψεις για πρώτη φορά χλωρό ξύλο, την καταστρέφεις. Θα ξεκινήσεις με ένα-δυό ξερά για αρχή και μετά κόψε όσα χλωρά θέλεις. Ποτέ όμως δεν ξεκινάς με χλωρό.
Άχεις ακούσει κάτι τέτοιο; Γιατί αν ισχύει, σκέφτομαι οτι ίσως να ισχύει και στις λάμες.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Η σέγα όμως είναι πιο ελαφριά, πιό μανιτζέβελη. Σε μακρυνά σημεία που χρειάζεται να τεντωθείς δουλεύεται και πιο εύκολα με το ένα χέρι.
Δεν είναι αλυσσοπρίονο όμως σε καμία περίπτωση.
Χα μη το λες.. για αυτο σου λεω συγκεκριμενα μοντελακια αλυσοπριονων. τα ΠΟΛΥ μικρα, τα κλαδευτικα.. ειναι παναλαφρα, με φοβερο ζυγισμα, και τα δουλευεις κυριολεκτικα σαν ηλεκτρικο μαχαιρι!!
απλα κανε μια δοκιμη με καποιο τετοιο, δανεισου το η πηγαινε δες το εν λειτουργια και κοψε 3-4 ξυλακια.. θα με θυμηθεις!!..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Χα μη το λες.. για αυτο σου λεω συγκεκριμενα μοντελακια αλυσοπριονων. τα ΠΟΛΥ μικρα, τα κλαδευτικα.. ειναι παναλαφρα, με φοβερο ζυγισμα, και τα δουλευεις κυριολεκτικα σαν ηλεκτρικο μαχαιρι!!
απλα κανε μια δοκιμη με καποιο τετοιο, δανεισου το η πηγαινε δες το εν λειτουργια και κοψε 3-4 ξυλακια.. θα με θυμηθεις!!..

Καλά, είσαι σοβαρός; Δεν με λυπάσαι;:bigcry:

Με στέλνεις, με συνοπτικές διαδικασίες, στο ταμείο για καταβολή 360 :deal:

705df1c4cf6d57c01f377bb4f7938a88.jpg.jpg

Ωραιο το κλαδεμα της μουριας!
Οπως ακριβως το ειπες ειναι στην συγκεκριμενη περιπτωση: Το KEO χρειαζοταν εκει επικουρικα.

Η σπαθοσεγα της parkside ειναι οντως γερο και ακουραστοεργαλειο. Οι λαμες parkside ομως δεν ειναι ανταξιες του εργαλειου, ειδικα αυτες που ειναι για ξυλο.
Αν βαλεις τις 24αρες της bosch, η αποδοση θα ειναι σαν μερα με τη νυχτα.

Το KEO δεν δουλευει αποδοτικα με μεγαλυτερες λαμες. Το δοκιμασα. Προφανως η δυναμη μοιραζεται σε μεγαλυτερη επιφανεια μειωνοντας την αποτελεσματικοτητα κοπης.

Περι βενζινοκινητου τωρα, αν εχεις ρευμα κοντα για ηλεκτρικο αλυσοπριονο/σπαθοσεγα, το βενζινοκινητο το ξεχνας. Ετσι απλα. Sorry Σηφη :))

Περι βενζινοκινητου τωρα, αν εχεις ρευμα κοντα για ηλεκτρικο αλυσοπριονο/σπαθοσεγα, το βενζινοκινητο το ξεχνας. Ετσι απλα. Sorry Σηφη :))

Μπαα.. εγω οπου κοβω εχω κοντα και ρευμα και οτι θες.. αλλα το μικρακι μου δε τ αλλαζω με τιποτα!!.. ουτε με ηλεκτρικο πριονι ουτε με τιποτα!!..το bosch το ηλεκτρικο που χω , εχει παροπληστει εδω και δυο χρονια..στην προκειμενη περιπτωση μια δοκιμη θα πεισει τον καθε δυσπιστο!! χε χε χε...
μιλαμε για ελαφρυ βαρος,ζυγισμα,απουσια κραδασμων, νευρο, ταχυτητα κοπης κτλ κτλ..
μετα απο ενα εξαμηνο απραξιας, 5-6 τρομπαρισματα στην φουσκα, ανοιγμα τσοκ και κλειδωμα γκαζιου, πρωτο τραβηγμα στην κορδονιερα κανει να παρει, κλεισιμο τσοκ, δευτερο τραβηγμα και παιρνει!
κοστος καυσιμου? με δυο γεμισματα των 200 και κατι ml, δηλαδη ουτε μισο λιτρο καυσιμο, τεμαχισα μια ολοκληρη αμαξια, πανω απο 1 τονο καυσοξυλα ελιτικα, διαμετρου απο 4 εως 20cm (τα περισσοτερα 8-10cm)...:ADFADF1:

Οι λαμες parkside ομως δεν ειναι ανταξιες του εργαλειου, ειδικα αυτες που ειναι για ξυλο.
Αν βαλεις τις 24αρες της bosch, η αποδοση θα ειναι σαν μερα με τη νυχτα.

Καμιά μέρα που θα περάσω από Ντέτσικα θα πάρω 24αρες της BOSCH να δοκιμάσω.
Αυτό που δοκίμασα ήταν η 24άρα της Parkside και μετά η μικρή της BOSCH που είχε στη συσκευασία το ΚΕΟ. Επειδή έχουν την ίδια υποδοχή, τις δοκίμασα και τις δύο στη σπαθόσεγα. Αν και στην αρχή μου έδωσε την εντύπωση οτι η μικρή της BOSCH τα πάει καλύτερα στη συνέχεια είδα οτι ήταν σχεδόν μία ή άλλη.

Μπαμπη δεν το εχω ξανακουσει αυτο με το ξερο και το χλωρο ξυλο και την επιδραση του στην αλυσιδα.

Και εγω το λεω και σε εσενα και στον πατριωτη μου.
Θα ερθω μια μερα με το 338XPT Husqvarna να κανουμε μια δυο δουλιτσες και σιγουρα θα ενθουσιαστειτε!!!

Μπαμπη δεν το εχω ξανακουσει αυτο με το ξερο και το χλωρο ξυλο και την επιδραση του στην αλυσιδα.

Για ψάξτο λίγο... Κάτι γίνεται με τον αιθέρα της λάμας... Μπορεί και να μην ισχύει αλλά έτσι μου είπανε.

Ισως να ισχυε παλαιοτερα με τις λαμες/αλυσιδες εποχης. Και να εχει ξεμεινει σαν παραδοση.
Με τα σημερινα κραμματα και την επεξεργασια του ατσαλιου το βρισκω δυσκολο εως αδυνατο να ισχυει κατι τετοιο, τουλαχιστον για επωνυμες μαρκες.

Και εγω το λεω και σε εσενα και στον πατριωτη μου.
Θα ερθω μια μερα με το 338XPT Husqvarna να κανουμε μια δυο δουλιτσες και σιγουρα θα ενθουσιαστειτε!!!

Kαι γω πρωτη φορα τ ακουω αυτο για την αλυσιδα...
Φιλε μου το 338XPT ειναι μεγαλουτσικο για καθαρα κλαδευτικο. δε θα τους ενθουσιασει... τα μικρακια που λεω ειναι με την αλυσιδα και την λαμα και το καυσιμο/λαδι περιπου 3κιλα.. παραξενο που η husqvarna δεν εχει καθαροαιμο μικρακι κλαδευτικο... απτην αλλη ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα φθηνιαρικα κινεζακια ειναι αχρηστα... για μια δυο σαιζον και τελος..