Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Προφανώς κάποια διαφορά έχουν στο κράμα κατασκευής (-> άρα και στην αντοχή).

Η διαφορά τους είναι πως είναι εξήντα τεμάχια παραπάνω στα ακριβά νούμερα 10.5 11 11.5 12 12.5 13 και έτσι εκτινάσσεται η τιμή. Κατασκευαστικά Είναι το ίδιο.

Αφού και τα 2 έχουν 230 ή δεν είδα καλά
Λέω για τα 2 που έβαλα εγώ.

Last edited:

Η διαφορά πρέπει να είναι το "mit höherer Beanspruchung und einer höheren Rundlaufgenauigkeit und somit geringeren Toleranzen" (που έχει το ακριβότερο σετ)

και το οποίο το google το μεταφράζει σε "with higher stress and greater concentricity and thus lower tolerances". Κατά τ'άλλα, τα κομμάτια (αριθμητικά αλλά και ως μεγέθη) είναι ίδια.

9 του μήνα βγαίνουν και αυτά και μάλλον θα τα χτυπήσω...
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=3881

το δράπανο με 19,9 λέει τίποτε, θα μπορεί να δουλέψει κανείς με αυτό ή θα είναι για μια δυο χρήσεις; Ξέρει κανείς;

Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Όλα τα εργαλεία του lidl έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση...οπότε δεν πιστεύω ότι είναι για 2-3 χρήσεις...

Ακριβώς, και τα συγκεκριμένα πολύγωνα είναι αξιόπιστα.

το δράπανο με 19,9 λέει τίποτε, θα μπορεί να δουλέψει κανείς με αυτό ή θα είναι για μια δυο χρήσεις; Ξέρει κανείς;

To συγκεκριμένο δεν ξέρω, αλλά με τα άλλα δράπανα του ~50άρικου έχω αντικαταστήσει bosch πράσινα του 100άρικου. Όχι απλά αντικαταστήσει... Ψάχνω τρόπο να τα ξεφορτωθώ τα ρεζίλια.

Όπως και νά χει, 3 χρόνια εγγύηση και δυνατότητα επιστροφής χρημάτων είναι αυτά... Το παίρνεις δοκιμάζεις και βλέπεις... άποψή μου ότι τα parkside έχουν ποιότητα αρκετά πιο πάνω από τα επώνυμα entry level και άριστο VFM.

Aνετα κανεις καλη δουλεια στο σπιτι με αυτο.
Αν δεν εχεις, παρε το αφοβα. Παρε και το σετακι με τις συρματοβουρτσες.

Τα αντιστοιχα 500w δραπανακια (Β&D, einhel, skil etc.) κανουν ιδια δουλεια αλλα ειναι ακριβοτερα, απο 50%+ και πανω.
Μπορεις και να βιδωσεις επειδη η σκανδαλη εχει variable speed. Πατας λιγο γυριζει λιγο, πατας πολυ γυριζει περισσοτερο.

Αν ειναι να χαλασει σε λιγες χρησεις, κρατας την αποδειξη και το πας πισω -μεσα σε 3 χρονια.
Εμενα δεν μου εχει χαλασει ποτε εργαλειο parkside με την νορμαλ προς (ενιοτε) σκληρη χρηση που τους κανω.

Έχει κάποιος κάτι αντίστοιχο...???
Νομίζω καλή ιδέα...
http://www.neutechnik-toolshop.com/...ecision-jigsaw-table/#cc-m-product-5179353364

Μου φαινεται πολυ τσιπικο για τοσα λεφτα που κανει.

Αν ξερεις οτι θα κοβεις επιφανειες ξυλου μεχρι 1.8 εκατοστα, καλυτερα να παρει κανεις το Dremel ΜS20 (~110 ευρω) που εχει και τη σεγα και το τραπεζακι.

http://www.amazon.co.uk/Dremel-F013MS20JB-Moto-Saw/dp/B009M38CNI/ref=pd_sim_sbs_diy_1
dremel-moto-saw-ms20-1-5-inklusive-5-saegeblaetter.jpg

Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ψάχνω να βρω μια φθηνή αλλά σχετικά αξιόπιστη λύση για να μην προβώ σε αγορά δισκοπριονου...που ίσως για την ώρα είναι too much για τα πρότζεκτακια που έχω στο μυαλό, να χρεισιμοποιησω και το δυνατόν περισσότερο την σέγα μου...
Δεν θα ειναι δισκοπρίονο αλλά ίσως με βόλευε κάτι τέτοιο...όσο μεγαλώνουν τα πρότζεκτ ίσως μεγαλώσουν και τα εργαλεία...
Ειδομεν ίσως πάω και σε κάποια ιδιοκατασκευη και βλέπουμε...
http://youtu.be/FY8kjAlkFuA

Last edited:

Aνετα κανεις καλη δουλεια στο σπιτι με αυτο.
Αν δεν εχεις, παρε το αφοβα. Παρε και το σετακι με τις συρματοβουρτσες.

Τα αντιστοιχα 500w δραπανακια (Β&D, einhel, skil etc.) κανουν ιδια δουλεια αλλα ειναι ακριβοτερα, απο 50%+ και πανω.
Μπορεις και να βιδωσεις επειδη η σκανδαλη εχει variable speed. Πατας λιγο γυριζει λιγο, πατας πολυ γυριζει περισσοτερο.

Αν ειναι να χαλασει σε λιγες χρησεις, κρατας την αποδειξη και το πας πισω -μεσα σε 3 χρονια.
Εμενα δεν μου εχει χαλασει ποτε εργαλειο parkside με την νορμαλ προς (ενιοτε) σκληρη χρηση που τους κανω.

σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Είμαι έτοιμος πλέον και περιμένω να ανοίξουν τις πόρτες....

Έχει κάποιος κάτι αντίστοιχο...???
Νομίζω καλή ιδέα...
http://www.neutechnik-toolshop.com/...ecision-jigsaw-table/#cc-m-product-5179353364

Μου φαίνεται πανάκριβο για τόσο απλή (και πλαστική) κατασκευή. Στο βιντεάκι με την ιδιοκατασκευή που έβαλες είναι η λύση για μένα και στα άμεσα σχέδια για τον "πολυπάγκο" που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μου φαινεται πολυ τσιπικο για τοσα λεφτα που κανει.

Αν ξερεις οτι θα κοβεις επιφανειες ξυλου μεχρι 1.8 εκατοστα, καλυτερα να παρει κανεις το Dremel ΜS20 (~110 ευρω) που εχει και τη σεγα και το τραπεζακι.

http://www.amazon.co.uk/Dremel-F013MS20JB-Moto-Saw/dp/B009M38CNI/ref=pd_sim_sbs_diy_1
dremel-moto-saw-ms20-1-5-inklusive-5-saegeblaetter.jpg

Έχω τη γνώμη ότι 1.8cm είναι πολύ μεγάλος περιορισμός (για τόσα λεφτά κιόλας). Ουσιαστικά αφορά μόνο μοντελισμό και ψιλοκατασκευές (εκτός αν κάτι τέτοιο εννοεί ο φίλος λέγοντας "προτζεκτάκια").
Και το τραπεζάκι είναι και εδώ πλαστικό. Καλής ποιότητας μεν, αλλά... πλαστικό. Έχω την αντίστοιχη βάση της Dremel που μετατρέπει το 4000 σε επιτραπέζιο ρούτερ και εκτός του ότι είναι πολύ μικρή, έχει και τζόγο περισσότερο από αυτόν που θα σου επέτρεπε να κάνεις σοβαρή δουλειά.

Κανε το 100% φιλε Μαλικ.
Ειναι για χρηση σε μεταλλο και πλαστικο.
High Speed Steel με επικαλυψη τιτανιου ειναι.

Τα πιο γνωστά Τρυπάνια είναι HSS-R, HSS-G, HSS-TiN, HSS-Co

«HSS» σημαίνει «High Speed Steel», Ταχυχάλυβας

Ο Ταχυχάλυβας είναι κράμα χάλυβα με βολφράμιο ή/και Μολυβδαίνιο σε διάφορες αναλογίες.
Προσθήκη και άλλων στοιχείων βελτιώνουν περεταίρω τις ιδιότητες του όπως Κοβάλτιο Βανάδιο, Μαγγάνιο, Χρώμιο, Πυρίτιο, Άνθρακας.

«R» σημαίνει ρολοέλαση, Ο τρόπος που δημιουργήθηκε η ελίκωση του τρυπανιού.
«G» σημαίνει (Grinding) λείανση/γυάλισμα, Στέλεχος τρυπανιού γυαλισμένο
«DIN 338» Γερμανικές Προδιαγραφές
«TiN» σημαίνει Νιτρίδια Τιτανίου. Το στέλεχος του τρυπανιού έχει υποστεί επιφανειακή θερμική κατεργασία μέσω επίστρωσης νιτριδίου τιτανίου
«Co» σημαίνει Κοβάλτιο, Το στέλεχος του τρυπανιού είναι κράμα ταχυχάλυβα με κοβάλτιο

Το «118°» ή το «135°» αναφέρεται στην γωνία που σχηματίζουν οι δύο ακμές κοπής

8759.jpg

Το «DIN 1412 C» αναφέρεται στον τρόπο τροχίσματος των ακμών και σημαίνει σταυρωτό τρόχισμα

HSS-R, χρώμα τρυπανιού: Μαύρο
HSS-TiN χρώμα τρυπανιού: Χρυσαφί
HSS-Co χρώμα τρυπανιού: Μπρούτζινο

Άρα η λέξη HSS/ταχυχάλυβας δεν μας λέει κάτι για την ποιότητα του ταχυχάλυβα που είναι φτιαγμένο το στέλεχος του τρυπανιού. Υπάρχουν τουλάχιστον 24 standard ποιότητες ταχυχάλυβα σύμφωνα με την ASTM (American Society for Testing and Materials).

Oντως το dremel ειναι για 'προτζεκτακια' γιαυτο ανεφερα ρητα το μεγιστο παχος κοπης των 1.8 εκατοστων.

Αυτο που ειπες για την βαση ρουτερ της dremel το συμμεριζομαι. Εχω παρομοια εντυπωση/αντιληψη, παρ'ολο που δεν το εχω, και γιαυτο δεν εχω προχωρησει στην αγορα του.

Την σεγα με την βαση δεν την εχω αγορασει επειδη δεν κανω μοντελισμο και τα προτζετς μου ειναι κατα κανονα μεγαλυτερα. Νομιζω ομως οτι το συγκεκριμενο ειναι ενα σταθερο συνολο.

By the way...ξερεις ποτε αρχιζει ο νεος κυκλος του Sherlock?

Μου φαίνεται πανάκριβο για τόσο απλή (και πλαστική) κατασκευή. Στο βιντεάκι με την ιδιοκατασκευή που έβαλες είναι η λύση για μένα και στα άμεσα σχέδια για τον "πολυπάγκο" που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έχω τη γνώμη ότι 1.8cm είναι πολύ μεγάλος περιορισμός (για τόσα λεφτά κιόλας). Ουσιαστικά αφορά μόνο μοντελισμό και ψιλοκατασκευές (εκτός αν κάτι τέτοιο εννοεί ο φίλος λέγοντας "προτζεκτάκια").
Και το τραπεζάκι είναι και εδώ πλαστικό. Καλής ποιότητας μεν, αλλά... πλαστικό. Έχω την αντίστοιχη βάση της Dremel που μετατρέπει το 4000 σε επιτραπέζιο ρούτερ και εκτός του ότι είναι πολύ μικρή, έχει και τζόγο περισσότερο από αυτόν που θα σου επέτρεπε να κάνεις σοβαρή δουλειά.

Λέγοντας προτζεκτακια εννοώ όχι πολύ χοντρά ξύλα κτλ κτλ...
Το 1,8 μέγιστο του ντρεμλερ ειναι πιστεύω πολύ μικρό...αν τελικά ανεβώ σε πολύ μεγαλύτερα πρότζεκτ κτλ τότε ένα δισκοπρίονο θα ειναι επιβεβλημένο...αλλά για την ώρα θα πρέπει να δώ πως μπορώ να κάνω καλύτερη χρήση της σέγας που ήδη έχω και βλέπουμε...

By the way...ξερεις ποτε αρχιζει ο νεος κυκλος του Sherlock?

Άσε τα εργαλεία και βάλε μπρος τα κατεβαστηρια! :-P

Μα αφου λεμε ειναι HSS Tin.

Και αυτη η [ποσοτητα σε αυτα τα χρηματα δεν υπαρχει.
Πατριωτακι ψηνεσαι να το τριτωσουμε μαζι με τον Μαλικ?