Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δημήτρη αν ξέρεις πρότεινε κάποιο ποιοτικό των 10 να υπάρχει στο θέμα για μελλοντικές αναζητήσεις!

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

WELLER
Αν και δεν κανει 10 ευρω ενα στα 25 βαττ αλλα 19 ειναι κορυφαια για εμενα.

2qjhw6f.jpg

και εγώ χρησιμοποιώ γενικώς για καλές κατασκευές αυτό

42350684.jpg

που μπορεί να κοντεύει τα 40

Υπαρχει ενα μπλε στα μαγαζια ηλεκτρολογικων με ρυθμιζομενη ενταση. Αλλαζουν οι μυτες αλλα δεν ξερω αν μπορεις να βρεις διαφορετικες.
Ερχεται με μια κωνικη μυτερη μυτη που ειναι καπως μεγαλη για SMD αλλα για τα αλλα πραγματα που κολλαμε εμεις οι φακοβιοι ειναι μια χαρα

Κοστος 7-8 ευρω...

Πιστευω οτι αν θες κατι καλυτερο πας αλλου (weller κτλ)

+1 για τα weller. έχω 2-3 μικρά που δουλεύουν πάνω από 15 χρόνια χωρίς πρόβλημα.

1+ για τα Antex. Ένα μικρούλι που έχω δουλεύει γύρω στα 10 χρόνια χωρίς πρόβλημα. Αυτό μάλιστα το έχω δώσει στη μάνα μου και τό χει βρώμικο αρκετό καιρό και η μύτη ακόμα δεν έχει χαλασει :)

+1 και για τα Ersa. Έχω πάρει το σταθμό που είχε σε προσφορά ο Κατουμάς πριν 2-3 χρόνια και είμαι υπέρ-ευχαριστημένος.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

42350684.jpg

Φαντάσου νάβλεπες κιόλας να κολλήσεις... :laugh:

42350684.jpg

αυτο ειναι Ε-Ρ-Γ-Α-Λ-Ε-Ι-Ο.... 15 χρονια το χω, του χω πιει το αιμα, το χω ξεχασει μεεεεερες αναμενο, τιποτα δε μασαει το ατιμο.. θεωρω οτι ειναι η καλυτερη προταση για σκετο κολητηρι all round..

το χω ξεχασει μεεεεερες αναμενο, τιποτα δε μασαει το ατιμο..

Τό χω κάνει και γώ 1-2 φορές με το σταθμό τους και η μύτη την άκουσε. Όχι ότι έχει σοβαρό θέμα. Απλά στράβωσε... :p

Τώρα ρύθμισα το auto-off και ησύχασα :p

αυτο ειναι Ε-Ρ-Γ-Α-Λ-Ε-Ι-Ο.... 15 χρονια το χω, του χω πιει το αιμα, το χω ξεχασει μεεεεερες αναμενο, τιποτα δε μασαει το ατιμο.. θεωρω οτι ειναι η καλυτερη προταση για σκετο κολητηρι all round..

Μια απ τα ίδια.

Το 25αρι έχει ξεχαστεί 15ήμερα αναμμένο. Το μικρό 15άρι έχει κόψει μέτρα πολυεστερικό ύφασμα και με την ίδια μύτη ακόμα κολλάει.

Αναντικαταστατα τα κολλητηρια ρευματος, δεν το συζηταμε, αλλα βρισκω τα cordless παρα πολυ βολικα.

D7K_1843.jpg
Το portasol το εχω πανω απο 10 χρονια και το θεωρω το κορυφαιο με αεριο.

D7K_1840.jpg
Το τσιπικο απο το lidl, παρολο που παιζει με 3χΑΑ μπαταριες, ειναι ικανοποιητικοτατο για ευκολες μικροκολλησεις. Ζεσταινει σε λιγοτερο απο μισο λεπτο.

Το φορητό μπαταρίας Μιχάλη το έχει το λιντλ την ερχόμενη Πέμπτη! Σε πράσινο χρώμα και ακόμη πιο φθηνό στα έξι ευρώ από οκτώ!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κι'εγω το ιδιο εχω ERSA εχω,μπορει και 15 χρονια και δουλευει μια χαρα(τι γινετε ολοι το ιδιο κολλητηρι εχουμε?)
αλλα ενα σταθμο με ρυθμιση θερμοκρασιας το σκεφτομαι να πω την αληθεια.

κατι τετοιο καλο ειναι η παμε σε ψηφιακο ?

http://www.banggood.com/HAKKO-936-Soldering-Station-907-Soldering-Handle+A1321-Heating-Element-p-90790.html

Last edited:

Το φορητό μπαταρίας Μιχάλη το έχει το λιντλ την ερχόμενη Πέμπτη! Σε πράσινο χρώμα και ακόμη πιο φθηνό στα έξι ευρώ από οκτώ!

Eγω το ειχα παρει οταν εκανε 10 ευρω..:))

Αν το πρασινο που βγαζει τωρα ειναι πιο βελτιωμενη εκδοση, θα το χτυπησω και παλι.

Απο οτι φαινεται ακυρωθηκε η διαθεση της 18αρας κατσαβιδιερας για την Πεμπτη 6-2, δεν υπαρχει στο ονλαιν φυλλαδιο...
Ειχα μερες που δεν το εβλεπα στο app τους στο κινητο αλλα ελεγα ειναι κολλημα...αλλα τελικα απο οτι φαινεται ακυρο...

!@)$%*%$_$#*$^#)$^#*$^#()$^#_***%*)@*@ τα νευρα μου...και το περιμενα πως και πως...

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...ww_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?id=135

Και για το δισκοπρίονο χειρός ΜΑΛΛΟΝ ισχύει το ίδιο πράμα.... αν και υπήρχε στο φυλλάδιο της εφαρμογής του ios, μετά ΔΕΝ.....

Σκεφτόμουν να πάρω να ρωτήσω στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά ίσως καλύτερα, να γλυτώσουμε κανά φράγκο...... :drummer:

Αστο μπας και μεινει κανα φραγκο...
θα ερθει καποια στιγμη...που θα παει...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το καρφωτικό, αν ξέρει κάποιος, αξίζει η αγορά του;
Για να χρησιμοποιηθεί σε τοποθέτηση ταβανιού, και θα δουλευει στα 5-6 bar, γιατί δεν νομίζω να πηγαίνει παραπάνω το κομπρεσεράκι μου.

Βρε παλικάρια, θα την κάνω τη χαζή ερώτηση και μη βαράτε ..
Εκτός από την χρήση σε ηλεκτρικά - ηλεκτρονικά κυκλώματα για κολλήσεις κλπ ποιες μπορεί να είναι οι χρήσεις που να δικαιολογούν την αγορά ενός ηλεκτρικού κολλητηριού για ένα χομπίστα ;

Αναλόγως το μέγεθος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υδραυλικά. Πχ σε κολλήσεις σωλήνων, ή στο μαλάκωμα/άνοιγμα/κόψιμο/τρύπημα πλαστικών.

Επίσης με τα ανάλογα εξαρτήματα και αν έχει την ισχύη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρογραφία (συνήθως μόνο τα αερίου)