Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ειναι το κολλητηρι βουτανιου της dremel.

dremel_F0132000JA_versaTip_2000_6_strato.jpg

http://www.skroutz.gr/s/3044119/Dremel-2000JA-Versa-Tip-2006-6.html

δεν θελω να υπονοήσω συγκρίσεις, αλλά το άλλο του lidl με τις 3 ΑΑ μπαταρίες κάνει δουλειά?
πχ τρώει 3 μπαταρίες για 2 κολλήσεις?
πως ανταποκρίνεται?
είναι παιχνίδι ή απλώς υπάρχει για όσους βαριούνται να βγάζουν καλώδια ?

Δεν θα ελεγα οτι ειναι παιχνιδι.
Ζεσταινει σε 20 δευτερολεπτα και οι μπαταριες διαρκουν για καμμια εικοσαρια κολλησεις. Μπορει και παραπανω.
Κοινες κολλησεις καλωδιων και αποσυναρμολογηση εξαρτηματων απο πλακετες τις κανω πλεον με αυτο.

αν το σκεφτείς, με 3 μπαταρίες 1.5V ζεσταίνει σε 10'' ώστε να λιώνει το καλάι. Λογικό είναι να μην κρατάνε οι μπαταρίες.
Αν κάνεις πολλές κολλήσεις και οχι περιστασιακά, παίρνεις βουτανίου.

Πάντως και εγώ πια κάνω όλες τις προχείροκολλήσεις με αυτό πια. Καλώδια, γρήγορες επισκευές κτλ.

Παιδιά επειδή εδώ στη Λιβαδειά μάλλον δε θα έρθουν, μήπως μπορεί να μου πάρει κάποιος ένα λιθίου 18βολτο και να του το πληρώσω; Θέλω πολύ ένα δυνατό φορητό λιθίου αλλά εδώ οι επιλογές που μου δίνουνείναι πανάκριβες. Δεν λέω, φοβερό το makita lxt και το πράσινο το bosch αλλά 400 δεν μου πάει να δώσω για κάτι που σίγουρα θα χρησιμοποιήσω αλλά σπάνια.

αν το σκεφτείς, με 3 μπαταρίες 1.5V ζεσταίνει σε 10'' ώστε να λιώνει το καλάι. Λογικό είναι να μην κρατάνε οι μπαταρίες.
Αν κάνεις πολλές κολλήσεις και οχι περιστασιακά, παίρνεις βουτανίου.

Πάντως και εγώ πια κάνω όλες τις προχείροκολλήσεις με αυτό πια. Καλώδια, γρήγορες επισκευές κτλ.

Με 40 που κάνει το βουτανιου παιρνω φτηνο αξιοπιστο σταθμο σχεδον

Επειδή ακομα δεν ξεπακεταρισα καν το 10.8 ας μου πει κάποιος τι παραπάνω παιρνω με το 18ρι εκτός από ροπή

Για ολες τις δουλειες που θα χρειαστεις στο σπιτι, το 10αρι ειναι μια χαρα.

Το 18αρι σου δινει ροπη και ογκο που ισως να μην χρειαστεις ποτε. Εκτος αν βιδωνεις 8+ εκατοστων βιδες σε ξυλο και τρυπας μπετον με τρυπανι 8μμ+

Προσωπικα δεν δινω τοσα λεφτα για 18αρι για την εξτρα ροπη. Τη βαρεια δουλεια αυτη, αν χρειαστει, την κανει καλυτερα και το φτηνοτερο ηλεκτρικο.

Πανω κατω αυτό πιστεύω και εγώ.
Μαλλον θα το ανοίξω να κανω μερικές τρύπες και αν μου αρκεί. ..μένει

Με 40 που κάνει το βουτανιου παιρνω φτηνο αξιοπιστο σταθμο σχεδον

Είναι για διαφορετική χρήση. Αν πχ χρειάζεσαι την έξτρα θερμοκρασία. Πχ για χοντρά καλώδια ή για πυρογραφία κλπ

Το βουτανίου από την άλλη είναι ακατάλληλο για ηλεκτρονικά μιας και δεν έχεις αίσθηση ρύθμισης θερμοκρασίας με το χύμα διακόπτη

Καλησπέρα. Σήμερα χρειάστηκε να ανοίξω ένα πολύμπριζο και χρειάστηκε να καταφύγω σε πατέντες με το dremel και ένα κοινό κατσαβίδι για να ξεβιδώσω τις βίδες ασφαλείας. Είπα λοιπόν να πάρω ένα σετάκι με bits ασφαλείας για την επόμενη φορά που θα μου χρειαστεί. Τυχαία είδα αυτό http://www.e-shop.gr/product?id=TLS.240027&sid=1 αλλά μου φάνηκε λίγο ακριβό. Αξίζει το συγκεκριμένο; Έχει να προτείνει κανείς κάτι άλλο ;

Δεν είναι και καμιά τρελή προσφορά....

Προσωπικά, για λέπτο-δουλειές, έχω βολευτεί πολύ το ακόλουθο

υπάρχει στο ebay, Jackly set το ψάχνει κανείς. ΠΡΟΣΟΧΗ: κυκλοφορούν πολλά χαμηλής ποιότητας (κοιτάχτε να έχει ένα μικρό αυτοκόλλητο αυθεντικότητας). Έχει φέρει και το e-shop πριν μερικούς μήνες, πήρα αλλά το μετάνιωσα μιας και τελικά ήταν κακής ποιότητας....

Last edited:

Το έχω συναντήσει και γω αυτό αλλά όπως είπες είναι για λεπτοδουλειές . Επιπλέον καλό είναι τα bits να έχουν μακρύ λαιμό γιατί καμιά φορά οι βίδες είναι μέσα σε βαθιές τρύπες και η πρόσβαση με ένα κοντό bit είναι αδύνατη.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για ολες τις δουλειες που θα χρειαστεις στο σπιτι, το 10αρι ειναι μια χαρα.

Το 18αρι σου δινει ροπη και ογκο που ισως να μην χρειαστεις ποτε. Εκτος αν βιδωνεις 8+ εκατοστων βιδες σε ξυλο και τρυπας μπετον με τρυπανι 8μμ+

Προσωπικα δεν δινω τοσα λεφτα για 18αρι για την εξτρα ροπη. Τη βαρεια δουλεια αυτη, αν χρειαστει, την κανει καλυτερα και το φτηνοτερο ηλεκτρικο.

το 18αρι του lidl εχει κρουστικο?

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

το 18αρι του lidl εχει κρουστικο?

Υπάρχει αλλο που ειναι κρουστικό αλλά έχει SDS τσόκ

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

μιλας για δραπανο ,εγω αναφερομαι στο δραπανοκατσαβιδο εαν εχει κρουστικο.
γιατι εδωσα το δικο μου(Bosch PSB 18 LI-2) σε ενα φιλο και θελει κατι παρομοιο,επειδη ομως εγω ξερω οτι θα το δουλευει ελαχιστα(μαλλον δεν θα χρειαστει και το κρουστικο) θελω να του βρω κατι ποιο φτηνο.

oooo ωραια θα περιμενω να το βγαλουν τοτε και θα τον στειλω να το παρει.(το bosch ειναι ποιο δυνατο αλλα εχει διπλασια + τιμη με μια μπαταρια)

http://www.lidl-pageflip.com/grgr.html?kid=jyjTbp

εδω παντος στο φυλλαδιο δεν γραφει για κρουστικο,
και δευτερο δεν το βγαζει στο δικο τ.κ μαλλον στην αθηνα θα το εχουν την πεμπτη.

Last edited:

δεν εχει κρουστικο η 18αρα κατσαβιδιερα του lidl
ουτε η 10αρα

Last edited:

χμ..και εγω αυτο σκεφτομαι,γιατι εαν ειχε δεν θα το διαφημιζε με μεγαλα γραμματα?.

Αν το κρουστικο θεωρειται σκαπτικο, τοτε δεν ειναι.

Εγω το εννοω οτι περα απο βιδωμα κανει και διατρηση. Τα παραπανω δραπανα ειναι 2 βαθμιδων, για βιδωμα και για διατρηση. Με τον κοκκινο διακοπτη που εχουν στην πλατη.