Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Με τα αναλογα εξαρτηματα, κοβει απο ξυλο και μοκετες μεχρι πλαστικα και χαλκοσωληνες. Ξυνει (σαν σπατουλα) και τριβει απο ξυλα μεχρι τσιμεντα.

EDIT
Ενα βιντεο (το παραπανω) ισον χιλιες λεξεις :))

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Να υποθέσω ότι δε συμβαίνει το αντίστροφο, σωστά;

Σ' αυτό το Γαλλικό review, χρησιμοποιεί (στο Parkside) εξαρτήματα Bosch, χωρίς πρόβλημα!
(και κατόπιν το συγκρίνει με το "μπλε" Bosch σε κοψιμο ξύλου, οπου φαίνεται οτι η μόνη διαφορά (!) είναι στην λάμα!!!)

http://youtu.be/UgRdoKhaFzY

Last edited:

Δλδ μαγεια το εργαλειακι μας και μονο με 40 ευρωπουλα!!!!

Εγω θα ηθελα μια γνωμη για ενα μικρο αλοιφαδορο.

Με διαπετρο κεφαλης 5-7 εκατοστα.

Εχει καποιος κατι στα υποψην????

Και να προσαρμοζεται επανω του πολυ μαλακο υλικο για γυαλισμα ξυλου κατα προτιμηση.

Από ότι φαίνεται στο Βίντεο ειναι θέμα λάμας καθαρά...και σε τιμή ούτε που συγκρινονται...
Το προ της Bosch λογικά είναι ΙΚΑ πιο συχνή χρήση που χρειάζεται κάποιο σε παγγελματιας

Ρε παιδια αυτό το πολύ εργαλείο τι στο καλό κανει?
Μοιάζει με ένα που έχω που ειναι τριβειο και παιρνει τα τριγωνικα γιαλοχαρτα

http://youtu.be/nynD2SfyINU
Ειναι πραγματικά πολυεργαλείο
Δεν ειναι της ίδιας μάρκας αλλα δείχνει ότι με τα κατάλληλα προσαρτηματα μπορεί να κάνει λίγο από όλα...

Πέρασα σήμερα από τα Lidl του Πύργου μπας και βρω το πολυεργαλείο. Είχαν μείνει 5-6 κομμάτια, πολλά κατσαβίδια (και 18βολτά και τα άλλα τα μικρούλια), ταινιολειαντήρες, κομπρεσέρ αέρος, ποτηροτρύπανα και άλλα που δεν τα είχε ο κατάλογος. Περίεργο πάντως που διέθεσαν τόσα λίγα κομμάτια στα καταστήματα της Αθήνας.

Δεν πας να πάρει ένα και να to "πετάξεις" μέχρι τη Νέα Φιγαλεία ??? :D

Αν μπορείς να το κάνεις στείλε pm να επικοινωνήσουμε !!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

παιδιά τι είναι η κατσαβιδιέρα?

Γενικές Γνώσεις …

Έχουμε Τρεις βασικές εργασίες :

Τρύπημα
Βίδωμα
Σκάψιμο, Καλέμισμα

Αυτές τις βασικές εργασίες καλούμαστε να τις φέρουμε εις πέρας είτε με εργαλεία χειρός είτε με ηλεκτρικά εργαλεία είτε με πνευματικά (εργαλεία αέρος).

Ανάλογα με την κύρια εργασία τα εργαλεία ονομάζονται :

Για το Τρύπημα =>Δράπανα, χειρός, ηλεκτρικά ή πνευματικά.
Για το Βίδωμα =>Κατσαβίδια, χειρός, ηλεκτρικά ή πνευματικά
Για το Σκάψιμο, Καλέμισμα =>Πιστολέτα, ηλεκτρικά ή πνευματικά

Για το Σκάψιμο με το χέρι χρησιμοποιούμε το βελόνι/καλέμι/.. και σφυρί/βαριοπούλα/..

Στα ηλεκτρικά εργαλεία ανήκουν και τα εργαλεία μπαταρίας.

Οι εργασίες αυτές γίνονται κάνοντας χρήση την Περιστροφή ή την Κρούση ή και τα δύο μαζί του κοπτικού/εργαλείου δηλαδή :

Τρύπημα με περιστροφή
Τρύπημα με περιστροφή και κρούση
Βίδωμα με περιστροφή
Βίδωμα με περιστροφή και κρούση
Σκάψιμο, Καλέμισμα με κρούση

Η κρούση στο Τρύπημα, Σκάψιμο, Καλέμισμα γίνεται κατά μήκος του κοπτικού εργαλείου ενώ στο Βίδωμα γίνεται στην περιφέρεια και κάθετα.

Πολλά εργαλεία έχουν πέραν την μιας ταχύτητας περιστροφής (δύο ή τρείς ταχύτητες ) ή/ και βαθμιδωτή περιστροφή ή/και βαθμιδωτή ανάλογη Ροπή.

Ένα Εργαλείο όμως μπορεί, πέραν της κύριας εργασίας που προορίζεται, να κάνει και άλλη/ες έτσι έχουμε μικτά εργαλεία σε λειτουργία και ονομασία δηλαδή :

Δραπανοκατσάβιδα
Κρουστικά Δράπανα
Κρουστικά Κατσαβίδια
Περιστροφικά Πιστολέτα
Κρουστικά Δραπανοκατσάβιδα
Περιστροφικά Κρουστικά Κατσαβίδια
κλπ

Ανάλογα με την Χρήση τα εργαλεία χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες :

Ερασιτεχνικά (DIY)
Επαγγελματικά (Profesional)
Βιομηχανικά (Industrial)

Βιομηχανική χρήση ονομάζεται η χρήση του εργαλείου σε 24ωρη βάση.
Επαγγελματική χρήση ονομάζεται η χρήση του εργαλείου στο 8ωρη βάση.
Ερασιτεχνική χρήση ονομάζεται η περιστασιακή μη συνεχής χρήση του εργαλείου.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

IOANNISTSA, εξαιρετική ανάλυση - ευχαριστούμε!

Δεν πας να πάρει ένα και να to "πετάξεις" μέχρι τη Νέα Φιγαλεία ??? :D

Αν μπορείς να το κάνεις στείλε pm να επικοινωνήσουμε !!

Θα το έκανα ευχαρίστως, αλλά πρωτον είσαι κάπως μακριά και δεύτερον δεν έχει μείνει σάλιο μετά και από τη σημερινή κατάθεση στα Lidl. Πάντως θα είχε ένδιαφέρον να πει ο καθένας από εμάς πόσο χρήμα έχει ξοδέψει και τι έχει αγοράσει μιας και το τελευταίο καιρό, κάθε Πέμπτη που μπαίνω στα Lidl,νιώθω σαν παιδάκι σε ζαχαροπλαστείο. Μας έχει κάνει ζημία λέμε το forum.

Θα το έκανα ευχαρίστως, αλλά πρωτον είσαι κάπως μακριά και δεύτερον δεν έχει μείνει σάλιο μετά και από τη σημερινή κατάθεση στα Lidl. Πάντως θα είχε ένδιαφέρον να πει ο καθένας από εμάς πόσο χρήμα έχει ξοδέψει και τι έχει αγοράσει μιας και το τελευταίο καιρό, κάθε Πέμπτη που μπαίνω στα Lidl,νιώθω σαν παιδάκι σε ζαχαροπλαστείο. Μας έχει κάνει ζημία λέμε το forum.

Εγώ είμαι Αθήνα, αν το ήξερα πιο νωρίς θα έστελνα το θείο να το πάρει !!!

υ.γ. μακρυά από τον Πύργο ?? ένα τσιγάρο δρόμος είναι (για όσους καπνίζουν !!! ) :D

Τι ακριβως θα ηθελες αγαπητε; Το πολυεργαλειο η το δραπανοκατσαβιδο; Να ριξω και εγω μια ματια σημερα το πρωι στα μερη μου.

Το πολυεργαλειο αν δεν σου κάνει κόπο !!! Ευχαριστώ..

Υπαρχει και φτηνοτερο πολυεργαλειο απο το parkside! Το Krausmann! Για οσους εχασαν την προσφορα του parkside :)
http://www.ergaleia.net//polyergale...lti-krausmann-220w-9195.html?ref=bestprice.gr
Kαι 2 χρονακια εγγυηση.
9195.jpg

To ειχα παρει πριν 3-4 χρονακια γυρω στα 35 ευρω -προσφορα τοτε. Πλεον τωρα ειναι το backup του αντιστοιχου dremel μπαταριας.

Το πολυεργαλειο αν δεν σου κάνει κόπο !!! Ευχαριστώ..
Δυστυχως στο lidl που ηταν στο δρομο μου εχει τελειωσει. ειχαν μεινει μονο κανα δυο σετ εξαρτηματα.
Θα περασω και απο αλλο ενα μολις σχολασω το μεσημερι.
Σκεψου ομως οτι θα εχει τουλαχιστον 5-6 ευρω μεταφορικα να φτασει σε εσενα, εκτος αν εχεις συνεργασια εσυ με μεταφορικη.

Δυστυχως στο lidl που ηταν στο δρομο μου εχει τελειωσει. ειχαν μεινει μονο κανα δυο σετ εξαρτηματα.
Θα περασω και απο αλλο ενα μολις σχολασω το μεσημερι.
Σκεψου ομως οτι θα εχει τουλαχιστον 5-6 ευρω μεταφορικα να φτασει σε εσενα, εκτος αν εχεις συνεργασια εσυ με μεταφορικη.
Μολις γυρισα. Λυπαμαι αλλα ειχε οτιδηποτε αλλο απο εργαλεια, ακομα και πραγματα που δεν υπηρχαν στο φυλλαδιο, εκτος απο αυτο.
Το συγκεκριμενο λιντλ να σου δωσω να καταλαβεις ειχε ακομα και τα 3βολτο, 10βολτο, 18βολτο δραπανοκατσαβιδο, καθως και ενα περιστροφικο τριβειο αερος που δεν το ειχα δει σε φυλλαδιο.

Ευχαριστώ παίδες, ήταν τελικά πολύ λίγα τα κομμάτια που έβγαλαν...

Μολις γυρισα. Λυπαμαι αλλα ειχε οτιδηποτε αλλο απο εργαλεια, ακομα και πραγματα που δεν υπηρχαν στο φυλλαδιο, εκτος απο αυτο.
Το συγκεκριμενο λιντλ να σου δωσω να καταλαβεις ειχε ακομα και τα 3βολτο, 10βολτο, 18βολτο δραπανοκατσαβιδο, καθως και ενα περιστροφικο τριβειο αερος που δεν το ειχα δει σε φυλλαδιο.

Είχε ακόμα τη 18άρα κατσαβιδιέρα; Θέλω εγώ μία!

Επιτέλους μας έκανε την χάρη το lidl και την μεθεπόμενη εβδομάδα δεν θα τους τα ακουμπησουμε...έχει πράγματα για τρεκινγκ και τέτοια...

Μετα απο 15 μερες το 10.8 δραπανοκατσαβιδο στο πορτμπαγκαζ και αμφιβολίες τι θα κανω το ανοιξα πριν λιγο.
Η ποιότητα που αποπνέει είναι για πολυ περισσότερα και φυσικά θεωρώ το ίδιο θα είναι και το 18ρι.
Το πιάνεις και νομίζεις οτι είναι ένα κομμάτι βράχος.
Για τις δουλειές μου μου αρκεί αν σκεφτεί κανείς οτι έχω βγάλει δουλειές και με 3αρι του ικεα

Eτσι ειναι για το 10.8. Και η μπαταρια του ειναι ακομα καλυτερη και απο το ιδιο το εργαλειο!
Το εχω αρκετα χρονακια και δεν εχω καν σκεφτει να παρω το 18αρι που ειναι και σχετικα αβολο γομαρι.