Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για το δραπανακατσάβιδο αν στον αέρα πας φουλ ταχύτητα και μετά απότομα το αφήσεις βλέπεται σαν λάμψη στο μοτέρ μέσα στο πίσω μέρος από τις γρίλιες αερισμού?

Nαι, το εχω δει και στο 10αρι, οταν φρεναρει, νορμαλ μου φαινεται.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

και όταν ξεκινάει στο φουλ το κάνει, νορμάλ κατάσταση..

Στην αναγκη, χρησιμευει εναλλακτικα και σαν ανιχνευτης υγραεριου. Πολυεργαλειο κυριολεκτικα.

Στην αναγκη, χρησιμευει εναλλακτικα και σαν ανιχνευτης υγραεριου. Πολυεργαλειο κυριολεκτικα.

Ναί, κι όταν βρεί το υγραέριο μ´ένα και μόνο "μπούμ" ανοίγει τεράστια τρύπα σε χρόνο dt. Δηλαδή τι τρύπα, κρατήρα ολόκληρο.
Εργαλειάρα λέμε... :music-smiley-005: :grinning-smiley-043

Η μεγαλη διαρροη φαινεται, την 'μυριζεις', δεν θες ανιχνευτες.
Το πολυεργαλειο ειναι για προληπτικο ελεγχο :)

Κυκλοφορούσε παλιότερα και πακέτο μαζί με ειδικά εκπαιδευμένες καμικάζι μαϊμούδες

Βρε σεις η σχαστρα του τουρμπο ειναι!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ναί, κι όταν βρεί το υγραέριο μ´ένα και μόνο "μπούμ" ανοίγει τεράστια τρύπα σε χρόνο dt. Δηλαδή τι τρύπα, κρατήρα ολόκληρο.
Εργαλειάρα λέμε... :music-smiley-005: :grinning-smiley-043

Και σε άλλα γίνεται, αλλά απλά έχει πλαστικό στην περιοχή εκείνη το μηχάνημα και δεν το βλέπεις...

Ειχε απαγορευτει η εισαγωγη αυτου του πακετου στην Ευρωπη. Aν θυμαμαι καλα.

Βρε σεις η σχαστρα του τουρμπο ειναι!

Σχαστρα! Αγνωστη λεξη!

Εχει καμμια σχεση ετυμολογικα με τη λεξη 'σχαση' (διασπαση, σπαω)?
(Σχαση των πυρηνων ατομων των υλικων τριβης με ταυτοχρονη απελευθερωση ενεργειας σε μορφη σπιθων στο δραπανανι parkside? Λεω εγω, μηπως? :))

Δηλαδη εσεις που το δοκιμασατε λετε οτι ειναι καλο γιατι εγω δεν εχω την καταληλη εμπειρια για να κρινω σωστα δεν εχω δοκιμασει κατι αναλογο να το κρατησω λοιπον να μην το παω πισω

Κράτα το, μια χαρά δραπανοκατσάβιδο είναι και δεν θα βρεις ανάλογης ποιότητας σε αυτή την τιμή..

Δηλαδη εσεις που το δοκιμασατε λετε οτι ειναι καλο γιατι εγω δεν εχω την καταληλη εμπειρια για να κρινω σωστα δεν εχω δοκιμασει κατι αναλογο να το κρατησω λοιπον να μην το παω πισω

Το ρυθμισες σε μεγαλυτερη βαθμιδα? Το εβαλες πανω απο 7?

Σχαστρα! Αγνωστη λεξη!

Εχει καμμια σχεση ετυμολογικα με τη λεξη 'σχαση' (διασπαση, σπαω)?
(Σχαση των πυρηνων ατομων των υλικων τριβης με ταυτοχρονη απελευθερωση ενεργειας σε μορφη σπιθων στο δραπανανι parkside? Λεω εγω, μηπως? :))
Μιχάλη,ο Σήφης το είπε...κυριλέ!Σκάστρα,κοινώς δοχείο διαστολής του τούρμπο,θάλαμος εκτόνωσης των καυσαερίων που γυρίζουν τη φτερωτή.Αν έχεις ακούσει subaru impreza ή mitsubishi evo να αλλάζουν ταχύτητες στους κόφτες καταλαβαίνεις τι είναι η σκάστρα!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μετα απο ψαξιμο στην αγορα αλλα και βοηθεια απο γνωστο που ξερει καλα απο αυτα πηρα το http://www.mcculloch.com/gr/products/trimmers-brushcutters/b28-ps/

Σε ενα μηνα παιρνω και το πριονι που δεχετε και ειμαι κομπλε.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μετα απο ψαξιμο στην αγορα αλλα και βοηθεια απο γνωστο που ξερει καλα απο αυτα πηρα το http://www.mcculloch.com/gr/products/trimmers-brushcutters/b28-ps/

Σε ενα μηνα παιρνω και το πριονι που δεχετε και ειμαι κομπλε.

Νομιζω οτι πηρες το καλυτερο πολυ-εργαλειο κηπου! Το ειχα θαυμασει σε μια εκθεση. Βενζινοκινητο victorinox :))

Κομπλε ομως θα εισαι μονο οταν παρεις ολα τα εξαρτηματα, ποσα ειναι? 5-6?, που μπορει να παρει το εργαλειο και μετατρεπεται απο φυσητηρα μεχρι σκαπτικο.

Νίκο δεν είναι εκτόνωση των καυσαερίων αλλά του ατμοσφαιρικου αέρα που πάει στη πολλαπλή εισαγωγής.

Eμενα μου φαινεται οτι ειναι σπιθες τριβης απο τα 'τακακια' που περιβαλλουν το μοτερ κατα το αποτομο φρεναρισμα και κατα την αποτομη εκκινηση.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Η σκάστρα μπορεί να είναι ανοικτού ή κλειστού τύπου. Η δεύτερη δεν ακούγεται σε αντίθεση με την πρώτη και τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα που έχουν τούρμπο έχουν σκάστρα κλειστού τύπου.
Οι φλόγες από την εξάτμιση μπορούν να προέλθουν αν ουσιαστικά η εξάτμιση είναι μια σωλήνα απευθείας από την έξοδο του κινητήρα χωρίς καταλύτες, σιγαστήρες κλπ και το μοτέρ έχει αναβαθμιστεί ανάλογα.
Σκάσιμο από την εξάτμιση όταν αφήσεις πχ απότομα το γκάζι συνήθως είναι από τη διαφορά πίεσης καυσαερίων στην εξάτμιση.

Μιλουσα παραπανω για τις σπιθες και το μοτερ του parkside. Για σκαστρες δηλωνω αγνοια :)