Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παρελαβα σημερα την Ταμπακιερα organizer STANLEY Fatmax Xtreme 1-92-976 - http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?cPath=75_106_361&products_id=13642

απογοητευτικα... την περιμενα πολυ ποιο στιβαρη... εχω την εντυπωση πως αμα την φορτωσω και κανει ενα τσακ και μου πεσει μια φορα θα σπασει.,. δε το περιμενα να ναι τελειως πλαστικουρα.. αλλο κακο ειναι οτι απο πανω εχει πλαστικο κλιπ που κραταει τα πλαινα φτερα να μην ανοιξουν. εκει θελει οποσδηποτε πιστευω ιμαντα γιατι αμα φορτωθει και την μεταφερω απο δω και απο κει, μου φαινεται επιφοβο να ανοιξει...
Την εχει μηπως κανενας αυτη να μου πει πωε τα χει παει με την αντοχη στον χρονο?

Η συγκεκριμένη δεν μου φαίνεται για πολλά-πολλά, (.....σούρτα φέρτα) μιας και δεν μου γεμίζει το μάτι για βαρέως τύπου. Εν αντιθέσει με τις παρακάτω που τις έχω δει από κοντά και πρόκειται για πολύ στιβαρές κατασκευές που έχουν φάει από γνωστούς μου πολύ κακομεταχείριση.

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5670

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5669

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

εμ fat max extreme ειδα, λεω καλη θα ναι.. αμ δε..
τελοσπαντων θα δειξει...

Αυτη η stanley που πηρε ο Σηφης δεν χαρακτηριζεται ως 'επαγγελματικη' σε αντιθεση με τις παραπανω stanley.
Προφανως το "Xtreme" που γραφει διπλα στο fatmax δεν σημαινει και πολλα. Αν και δεν την εχω δει απο κοντα, πιστευω τα σχολια του σηφη.

Δυστυχώς δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αυτή που πήρε ο Σίφης, την έχω δει από κοντά και δεν γεμίζει μάτι με τίποτα..

Είναι για να μένει σταθερή κάπου και να μην μετακινείται.

Ακριβως... Εγω ομως δε την ηθελα σταθερη... Τεσπα, ισως την πουλησω.. Θα δω..

Κράτα τη για σταθερή μια χαρά είναι και πάρε fatmax ή RAACO (έχει μία με συρόμενο σκληρό πλαστικό κλείστρο).

Μου έχει βγει καλή μία PRO MANO που την είχα πάρει σε ώρα ανάγκης από πρακτικερ. Την έχω στο αυτοκίνητο μόνιμα γεμάτη βίδες και παξιμάδια..

Κ αυτη fatmax ειναι... Θα δω...αμα μου κατσει στραβα ενα εργαλειο δε θελω να το βλεπω..

Κ αυτη fatmax ειναι... Θα δω...αμα μου κατσει στραβα ενα εργαλειο δε θελω να το βλεπω..

Αυτές είναι πραγματικά fatmax.... Καμία σχέση με τις άλλες. Trust me :a0210::a0210::a0210:

Έχω και γω 5-6 από τις κίτρινες για τα ηλεκτρονικά εξαρτήματά μου. ΠΟΛΥ καλή ποιότητα. και αντέχουν και ξύλο.
Τώρα οκ αν τις πετάς από δω κι από κει σε οικοδομές θα φθαρούν.

Για όποιον ενδιαφέρεται...
Einhel σπαθοσεγα κόκκινη σειρά 59κατι ... Praktiker...

Αν και ίσως βγάλει την μεθεπόμενη εβδομάδα το lidl μιας και έβγαλε νέο Βίντεακι στο ¨σωληνα¨ όπως είχε κάνει και με σέγα κτλ κτλ πριν τα βγάλει στο κατάστημα...

θυμάται κανείς πόσο πάει περίπου η σπαθόσεγα του λιδλ;

-Η σπαθοσεγα που ειχα παρει πριν 2 χρονια εκανε 59 η 49 ευρω. 750watt.

-Aν η Einhell η κοκκινη κανει 59 ευρω, νομιζω στα 1050watt, τοτε ειναι πολυ καλη τιμη.

Βαλε κανα λινκ απο το praktiker.

η σπαθοσεγα θελει προσοχη ομως και οπωσδηποτε να εχετε γυαλια μαζι σας στη χρηση της

Θελει την προσοχη της, οπως ολα τα power tools.

Ποια σπαθοσεγα εχεις?

Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

-Η σπαθοσεγα που ειχα παρει πριν 2 χρονια εκανε 59 η 49 ευρω. 750watt.

-Aν η Einhell η κοκκινη κανει 59 ευρω, νομιζω στα 1050watt, τοτε ειναι πολυ καλη τιμη.

Βαλε κανα λινκ απο το praktiker.

Οχι δεν πρέπει να ειναι 1050w...

http://www.praktiker.gr/p/segatsa-einhell-th-ap650e-37217

650w ειναι...

Επίσης εικάζω ότι θα εχει σπαθοσεγα την μεθεπόμενη εβδομάδα το Lidl...δεν ειναι σίγουρο...
αν και την Κυριακή θα ξέρουμε... ;)

Καλησπέρα.

Ποιον τρόπο προτείνετε για την αφαίρεση σπειρώματος που έχει κοπεί οριακά με την επιφάνεια όπου ήταν βιδωμένο και δεν υπάρχει πρόσβαση από το πλάι ;

Σταδιακό τρύπημα με αυξανομένου μεγέθους τρυπάνια και αφαίρεση των ρινισμάτων ;

Δημιουργία μικρότερου σπειρώματος ;

Υπάρχει κάποιος άλλος πιο εύκολος και ενδεδειγμένος τρόπος ;

Ευχαριστώ.

Αν ειναι δυνατον να ανεβασεις μια φωτο με την επιφανεια και το σπασμενο σπειρωμα θα βοηθουσε πολυ.
Ειναι ελαχιστες οι πληροφοριες για να δωθει μια χρησιμη αποψη.

Αν η επιφανεια που εχει σπασει η βιδα στο επιτρεπει, μπορεις να χαραξεις με dremel την κεφαλη του σπειρωματος και να κανεις ενα βαθυ αυλακι και να το ξεβιδωσεις.

Ποσα χιλιοστα ειναι το σπειρωμα?

Καλησπέρα.

Ποιον τρόπο προτείνετε για την αφαίρεση σπειρώματος που έχει κοπεί οριακά με την επιφάνεια όπου ήταν βιδωμένο και δεν υπάρχει πρόσβαση από το πλάι ;

Σταδιακό τρύπημα με αυξανομένου μεγέθους τρυπάνια και αφαίρεση των ρινισμάτων ;

Δημιουργία μικρότερου σπειρώματος ;

Υπάρχει κάποιος άλλος πιο εύκολος και ενδεδειγμένος τρόπος ;

Ευχαριστώ.

Όπως λέει κι ο Μιχάλης χρειάζονται λίγες λεπτομέρειες παραπάνω.

Υπάρχουν ειδικοί εξωλκείς γί αυτή τη δουλειά πάντως.

http://www.stereotiki.gr/store/index.php?target=products&product_id=2423

Αν ειναι δυνατον να ανεβασεις μια φωτο με την επιφανεια και το σπασμενο σπειρωμα θα βοηθουσε πολυ.
Ειναι ελαχιστες οι πληροφοριες για να δωθει μια χρησιμη αποψη.

Αν η επιφανεια που εχει σπασει η βιδα στο επιτρεπει, μπορεις να χαραξεις με dremel την κεφαλη του σπειρωματος και να κανεις ενα βαθυ αυλακι και να το ξεβιδωσεις.

Ποσα χιλιοστα ειναι το σπειρωμα?

Σαφώς και μια φωτογραφία θα βοηθούσε αλλά δυστυχώς δεν έχω τώρα διαθέσιμη.

Παρόλη τη δυσκολία της περιγραφής έδωσες πολύ καλή λύση που δεν είχα σκεφτεί και ευχαριστώ.

Είναι ένα πολύ δύσκολο λόγω χώρου σημείο δίπλα στον άξονα γεώτρησης (στο σημείο που τοποθετείται η σαλαμάστρα για όσους γνωρίζουν).

Για εξωλκείς ή οτιδήποτε άλλο σχετικό θα χρειαστώ γωνιακό τσοκ μιας και ο "αέρας" από πάνω είναι 15-20 εκατοστά.

Με τον μικρό τροχό του Dremel όμως θα μπορέσω νομίζω εύκολα να χαράξω το σπείρωμα και δε θα υπάρξει πρόβλημα αν χαραχθεί και η βάση του.

Θα το δοκιμάσω αύριο αν προλάβω και θα επανέλθω και με φωτογραφίες.

Ευχαριστώ.

Εδω η διαδικασια με τρυπανι και κολαουζο...προσφατα εμαθα οτι λεγεται ετσι στα Ελληνικα :))

http://www.avclub.gr/forum/showthre...ι-αλλα?p=1056931858&viewfull=1#post1056931858

Edit
Tωρα ειδα το ποστ παραπανω.
Οκ, αν το dremel βοηθα θα εισαι πολυ τυχερος, γλυτωνεις πολλα..