Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

την επομενη Πεμπτη βγαζει αυτη την "θαυματουργη" αλοιφη για αφαιρεση μουτζουρας απο χερια κτλ κτλ...
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=9787

Εκτος του οτι ειναι σε παρα πολυ καλη τιμη...(αν και η συσκευασια ειναι αρκετα μικρη...αλλα για τον ερασιτεχνη αρκετη) κανει πραγματικα πολυ καλη δουλεια...!!!

Για οποιους ειναι μουτσουροφαγοι...

την επομενη Πεμπτη βγαζει αυτη την "θαυματουργη" αλοιφη για αφαιρεση μουτζουρας απο χερια κτλ κτλ...
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=9787

Εκτος του οτι ειναι σε παρα πολυ καλη τιμη...(αν και η συσκευασια ειναι αρκετα μικρη...αλλα για τον ερασιτεχνη αρκετη) κανει πραγματικα πολυ καλη δουλεια...!!!

Για οποιους ειναι μουτσουροφαγοι...

Είναι εφάμιλλο του κλασσικού βιονόλ ή καλύτερο?
Η τιμή του πάντως δεν νομίζω οτι είναι και φοβερή σε σχέση με το βιονολ όπου με λίγο γρέζι από τεφλόν ή λίγο πριονίδι κάνει θαύματα!

Η τιμή του πάντως δεν νομίζω οτι είναι και φοβερή σε σχέση με το βιονολ όπου με λίγο γρέζι από τεφλόν ή λίγο πριονίδι κάνει θαύματα!

To βιονολ ειναι ειδικο καθαριστικο αποκλειστικα για τα χερια οπως το W5?

Γιατι αν ειναι τυπου απορρυπαντικο γενικοτερα, σαν το Tide, ισως να μη λεει και πολλα σε σχεση με κατι το πιο εξειδικευμενο.. ιδιαιτερα αν πρεπει να εχεις πριονιδι η στουπι διπλα σου για να λειτουργει καλυτερα :))

Αναφερομαι σε ερασιτεχνικη χρηση να μην παρεξηγηθω...
σε περιβαλλον οικοδομης πχ χρησιμοποιουσαμε αμμο (κανονικη) με AVA ή οτιδηποτε υγρο απορυπαντικο...ή Tide/OMO κτλ

δλδ ενα καθαριστικο και ενας κοκκος το οποιο με την τριβη θα επετρεπαι να φυγουν οι δυσκολοι λεκκεδες πχ απο νυχια κτλ κτλ...

το συγκεκριμενο λογο μικρης συσκευασιας δεν θεωρω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει απο επαγγελματια...ο οποιος θα βρει μεγαλυτερες συσκευασιας με αντλια για να βολευει στην δοσολογια με πιο εξυδικευμενα υλικα για καλυτερη δραση πλεον που υπαρχουν πλεον ευρυτερα στην αγορα, με μυρωδια πορτοκαλι βιταμινες και πολλα αλλα...

Αν πιάνω σωστά το ύφος των απαντήσεών σας, μάλλον δεν γνωρίζετε το βιονολ...αν έχω δίκιο κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και βρείτε το οπωσδήποτε...πιο πιθανά σε συνοικιακά sm..

Αρχικά να πω ότι όχι δεν είναι ειδικό καθαριστικό για τα χέρια, είναι σε μορφή κρέμας αλλά με αραίωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ρούχα ας πούμε...

Βέβαια για ερασιτεχνική χρήση μιλάω και εγώ...εμένα τουλάχιστον αν και το χρησιμοποιώ σκέτο μου φαίνεται υπεραρκετό...τις πατέντες με το πριονίδι και το σφουγγάρι από τεφλον τις έχω δει σε μηχανουργεία κυρίως, όπου οι απαιτήσεις είναι πιο μεγάλες...

Σας προτείνω να το δοκιμάσετε και να μας γράψετε την γνώμη σας!

και μια φωτο για να το βρείτε πιο εύκολα...

Attachments

• IMAG0258.jpg
    IMAG0258.jpg
    93.7 KB · Views: 220
Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μια ερωτηση στους εμπειρους, πως ξεκαρφωνω παλετες που εχουν χοντρο ξυλο, πηρα πολλες και θελω να φτιαξω διαφορες κατασκευες αλλα για αρχη θα ξεκινησω με παγκο εργασιας. Θελω να ξηλωσω μονο το τμημα που πατα στο εδαφος η παλετα για να τα κανω ποδια για των παγκο αλλα μερικα μου εχουν σπασει στην προσπαθεια να τα βγαλω αλλα απλα δεν λενε να ξηλωθουν. Καμια ιδεα;

Καλα εκανες και ανεβασες φωτο και λεπτομερειες, χρησιμο ειναι οτι μαθαινουμε.

Αν καποιος το χρειαζεται καθημερινα ισως αυτη ειναι πιο οικονομικη λυση, δεν ξερω αν ειναι η καλυτερη και πως συγκρινεται με το W5 που ειναι αποκλειστικα για τα χερια. Ουτε για ρουχα ουτε για κουζινα ουτε για τιποτα.

Θυμαμαι μηχανικους στα βαπορια που χρησιμοποιουσαν ειδικη σκονη καθημερινα για τα χερια (μεσα σε βαρελακι ηταν) και αρκετοι απο αυτους ανεπτυξαν προβλημα δερματοπαθειας απο την συχνη χρηση.

Δεν ισχυει για τους ερασιτεχνες αυτο αλλα και παλι νομιζω οτι το W5, αν και ακριβοτερο, ειναι καταλληλοτερο. Θεωρητικα παντα μιλωντας..

Ισως πρεπει να το δοκιμασεις και εσυ το W5 μιας που εχεις και την εμπειρια του Βιονολ και να μας πεις εντυπωσεις. Μπορει να εντυπωσιαστεις. Διαβασα πολυ καλα σχολια στο διαδικτυο για το W5.

Εγω, οποτε καταπιανομαι με γρασσα και λαδια, εχω αποθεμα απο ενα τσουβαλακι σκονη που εχει φερει ο πατερας μου απο τα βαπορια. Ειμαι καλυμμενος για μια ζωη :))

Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αν πιάνω σωστά το ύφος των απαντήσεών σας, μάλλον δεν γνωρίζετε το βιονολ...αν έχω δίκιο κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και βρείτε το οπωσδήποτε...πιο πιθανά σε συνοικιακά sm..

Αρχικά να πω ότι όχι δεν είναι ειδικό καθαριστικό για τα χέρια, είναι σε μορφή κρέμας αλλά με αραίωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ρούχα ας πούμε...

Βέβαια για ερασιτεχνική χρήση μιλάω και εγώ...εμένα τουλάχιστον αν και το χρησιμοποιώ σκέτο μου φαίνεται υπεραρκετό...τις πατέντες με το πριονίδι και το σφουγγάρι από τεφλον τις έχω δει σε μηχανουργεία κυρίως, όπου οι απαιτήσεις είναι πιο μεγάλες...

Σας προτείνω να το δοκιμάσετε και να μας γράψετε την γνώμη σας!

και μια φωτο για να το βρείτε πιο εύκολα...

Το γνωρίζω το βιονολ...Τυχαίνει στην πρώτη εταιρία που δούλεψα στην Ελλάδα να έβγαζε και συνεχίζει φυσικά να βγάζει το βιονολ...

Με βιονολ καθαρίζω το μπάρμπεκιου αστραφτερό με την μια...

Σε αρκετές παλέτες χρησιμοποιούν καρφιά που μοιάζουν με βίδες, είναι δηλαδή σαν να έχουν βόλτες. Εκεί είναι πολύ δύσκολο να ξηλωθουν τα ξύλα, το έχω προσπαθήσει αλλά στο τέλος κουράστηκα και τα παράτησα. Αν καταφέρεις και τις λασκάρεις λίγο, ίσως μπορέσεις με μια σιδερόλαμα να τις κόψεις αντί να τις βγάλεις.

Σε αρκετές παλέτες χρησιμοποιούν καρφιά που μοιάζουν με βίδες, είναι δηλαδή σαν να έχουν βόλτες. Εκεί είναι πολύ δύσκολο να ξηλωθουν τα ξύλα, το έχω προσπαθήσει αλλά στο τέλος κουράστηκα και τα παράτησα. Αν καταφέρεις και τις λασκάρεις λίγο, ίσως μπορέσεις με μια σιδερόλαμα να τις κόψεις αντί να τις βγάλεις.

http://youtu.be/jkKFGIjPSvI

Ρίξε μια ματιά μήπως αξίζει να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο

Ή ακολούθησε την μέθοδο του χρυσοχερη Κύπριου σαββα

http://youtu.be/ZtPmUZ-k3aI

Παρεμπιπτόντως ο Σάββας εχει κάνει πολλά και ανδιαφεροντα πρότζεκτ ξυλουργικης

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μια ερωτηση στους εμπειρους, πως ξεκαρφωνω παλετες που εχουν χοντρο ξυλο, πηρα πολλες και θελω να φτιαξω διαφορες κατασκευες αλλα για αρχη θα ξεκινησω με παγκο εργασιας. Θελω να ξηλωσω μονο το τμημα που πατα στο εδαφος η παλετα για να τα κανω ποδια για των παγκο αλλα μερικα μου εχουν σπασει στην προσπαθεια να τα βγαλω αλλα απλα δεν λενε να ξηλωθουν. Καμια ιδεα;

Χρειαζεσαι μια βαριοπουλα, (ενα λοστο μεγαλο προαιρετικα αλλα ειναι χρησιμος) και εναν προκοβγαλτη (σφυρι που εχουν οι οικοδομοι). Και μια σανιδουλα.

Γυρνας την παλετα αναποδα και με τη βαριοπουλα χτυπας τα χοντρα ξυλα εχοντας αναμμεσα την σανιδα για να μη χαλασει το ξυλο.
Μετα χτυπας τα καρφια που φανερωθηκαν για να βγουν προς τα πισω. Τα καρφια θα ειναι στραβα η θα στραβωνουν οποτε τα ισιωνεις χτυπωντας τα στο πλαι τους με τη βαριοπουλα κοντρα και τον προκοβγαλτη.
Οταν εχουν φανερωθει οι προκες απο την αλλη μερια, τις βγαζεις με τον προκοβγαλτη. Τωρα ειναι η σειρα του λοστου. Αν δεν εχεις χτυπας προσεκτικα τις σανιδες με τον προκοβγαλτη με μια σανιδα αναμεσα παλι.

Προσεχε πολυ τα καρφια.

χαχαχα, τσαμπα εγραφα, τωρα ειδα το παραπανω ποστ :))))))

Πολυ καλο!! Eνα βιντεο= χιλιες λεξεις!!!!

...και εναν προκοβγαλτη (σφυρι που εχουν οι οικοδομοι)...

Σκεπαρνι ειναι το "όνομα" που θα το ζητήσεις...

SKEPARNI_464.jpg

Χιωτης εγω είμαι παραδοσιακός χεχεχεχεχε

Last edited:

Μπραβο και ετσι να παραμεινεις. Εχουμε πηξει στα high end εργαλεια χειρος!! :)))

Βασικά έχω διάφορα σκεπάρνια απο τον μακαρίτη παππού μου, οικογένεια χτισταδων γαρ...τα πρώτα θα ειναι πάνω απο 50 ετών...

Last edited:

Εγώ πάντως που έπεσα πάνω σε αυτά τα καρφιά http://kltintl.en.alibaba.com/product/733248287-200732078/Screw_Shank_Bulk_Pallet_Nails.html δυσκολεύτηκα πολύ. Το σκερπάνι και το σφυρί μαραγκού (σαμούτσα νομίζω το λένε) ήθελε πολύ δύναμη και συνήθως με το ξεπρόκιασμα μου έσπαγε και το ξύλο. Γενικά θέλει υπομονή.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μα δεν εννοω σκεπαρνι, που δε βολευει τοσο.

Προκοβγαλτης ειναι αυτο το σφυρι που εχει τη διχαλα.

Εχω κανει αυτα που λες ποιο πανω αλλα οχι με σανιδι με αποτελεσμα να καταστρεψω αρκετα ξυλα... Τεσπα τα εχω τα εργαλεια που λετε απλα με αυτο που λες δεν γινεται σωστα η δουλεια σε σχεση με το σκεπαρνι ναι μεν θελουν δυναμη αλλα το σκεπαρνι οχι τοσο πολυ οσο ο προκοβγαλτης που λες. Ασε που ο προκοβγαλτης μου εσπασε το κεφαλι σε αρκετες προκες με αποτελεσμα να μεινουν στο ξυλο...

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εχω κανει αυτα που λες ποιο πανω αλλα οχι με σανιδι με αποτελεσμα να καταστρεψω αρκετα ξυλα... Τεσπα τα εχω τα εργαλεια που λετε απλα με αυτο που λες δεν γινεται σωστα η δουλεια σε σχεση με το σκεπαρνι ναι μεν θελουν δυναμη αλλα το σκεπαρνι οχι τοσο πολυ οσο ο προκοβγαλτης που λες. Ασε που ο προκοβγαλτης μου εσπασε το κεφαλι σε αρκετες προκες με αποτελεσμα να μεινουν στο ξυλο...

την σανιδα την χρησιμοποιεις μονο και μονο για να μην χαλας τα ξυλα...