Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Την επόμενη φορά να της πάρεις mitsuko !!!! Άκου εκεί casadei !!!:flipout:

Απο "mi", σε MIUMIU παμε Αντωνη. Δεν την γλυτωνω απο πουθενα :p

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλως ορισες στην παρεα μας Κωστα!

Δυναμικη εισοδο εκανες με το φαλτσοπριονο!!

Εργαλεια/εξαρτηματα ερμητικα κλειστα στη συσκευασια τους εχω και γω μπολικα και καποια απο αυτα για πολλους μηνες!!

Σημασια εχει να υπαρχουν :))

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

... Το πρωτο πραγμα που πρεπει να εχουν ολοι ειναι γυαλια ασφαλειας. Εχω παρει της 3Μ μασκα η οποια ειναι καταλληλη για οσους φορανε γυαλια ορασεως. Κανει και για βαψιμο με χημικους διαλυτες, κοστισε 15ευρω. Τα ματια μου κοστιζουν παραπανω.
Όταν χρησιμοποιείται αργαλείο με πολλές στροφές τα γυαλιά προστασίας είναι 100% απαραίτητα. Όταν κόβεις π.χ. με σέγα όχι, αλλά με δισκοπρίονα, δράπανα, ρούτερ κ.λ.π. είναι κουτό να αφήνει κανείς τα μάτια του εκτεθειμένα.

Καλως ορισες στην παρεα μας Κωστα!

Δυναμικη εισοδο εκανες με το φαλτσοπριονο!!

Εργαλεια/εξαρτηματα ερμητικα κλειστα στη συσκευασια τους εχω και γω μπολικα και καποια απο αυτα για πολλους μηνες!!

Σημασια εχει να υπαρχουν :))

Καλώς σας βρήκα.

Σιγά σιγά, κατάφερα μέσα σε 3-4 χρόνια και συγκέντρωσα αρκετά εργαλεία (δράπανο, τροχούς, τριβεία κλπ B&D και Βosch). Τελευταίο μου απόκτημα ήταν αυτό το δισκοπρίονο χειρός της B&D http://www.blackanddecker.gr/powertools/productdetails/catno/KS1300/
Δεν έχω καμία εμπειρία αλλά μου φαίνεται πολύ σοβαρή κατασκευή. Κάποιες φορές που χρειάστηκε και έκοψα κάποια MDF πάχους 3,5cm και χρησιμοποιώντας ως οδηγό κάποιες σανίδες και σφικτήρες ξυλουργού έμεινα πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Όμως για λεπτοδουλειές δεν κάνει μιας και είναι αρκετά βαρύ και ογκώδες ενώ με την Σέγα της B&D ποτέ δεν κατάφερα να κόψω κάτι αξιοπρεπώς.
Ήθελα λοιπόν ένα τέτοιο μηχάνημα για κάτι ψιλοprojectάκια που έχω στο μυαλό μου τώρα που καλοκαίριασε. Αν δεν είναι της πλάκας τελείως το parkside πιστεύω θα μείνω ικανοποιημένος. Θα δείξει.
Α ναι, τον χειμώνα που πέρασε αφιέρωσα μερικά σαββατοκύριακά και κατάφερα επιτέλους να κάνω λίγο χώρο στο γκαράζ όπου έφτιαξα με κατι MDF και ντίζες έναν πάγκο εργασίας. Το σχέδιο δεν λέει και πολλά μιας και έπρεπε να προσαρμοστεί αφενός στον διαθέσιμο χώρο, αφετέρου στις Α ύλες που ήδη είχα, αλλά είναι κυριολεκτικά ακλόνητος και το σημαντικότερο έχω εναν χώρο να δουλέψω.

Καλώς σας βρήκα και πάλι.

Με εμας εδω κανεις κακες παρεες ομως.
Προβλεπω να γεμιζει το σπιτι εργαλεια!
Εγω μεχρι προχθες ειχα την MIG TELWIN στο σαλονι.....

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Όταν χρησιμοποιείται αργαλείο με πολλές στροφές τα γυαλιά προστασίας είναι 100% απαραίτητα. Όταν κόβεις π.χ. με σέγα όχι, αλλά με δισκοπρίονα, δράπανα, ρούτερ κ.λ.π. είναι κουτό να αφήνει κανείς τα μάτια του εκτεθειμένα.

Η σεγα(!) ηταν η αιτια που αρχισα να φοραω προστατευτικα γυαλια, πριν μολις λιγα χρονια, οταν εσπασε η λαμα της και συνειδητοποιησα που αλλου μπορει να ειχε καταληξει το θραυσμα εκτος απο τον τοιχο...

Περα απο αυτο, οταν κοβεις μεταλλα με τη σεγα, δημιουργουνται ρινισματα (ενιοτε μεγαλουτσικα) που μπορουν να κανουν ζημια.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

... Τελευταίο μου απόκτημα ήταν αυτό το δισκοπρίονο χειρός της B&D http://www.blackanddecker.gr/powertools/productdetails/catno/KS1300/
...
Ήθελα λοιπόν ένα τέτοιο μηχάνημα για κάτι ψιλοprojectάκια που έχω στο μυαλό μου τώρα που καλοκαίριασε. Αν δεν είναι της πλάκας τελείως το parkside πιστεύω θα μείνω ικανοποιημένος. Θα δείξει ...
Αν δεν μείνεις ικανοποιημένος ακολουθείς τη συμβουλή που δόθηκε πιο πάνω, άλλο δίσκο κοπής κατάλληλο για το υλικό. Έχω 7-8 χρόνια ένα δισκοπρίονο χειρός της Parkside από το lidl. Τις πρώτες μοριοσανίδες που έκοψα τότε τις ξεφτούσε. Πήγα σε ειδικό, τροχιστή εργαλείων ξυλουργού, και μόλις είδε το δίσκο μου εξήγησε γιατί αυτός προορίζεται για κοπή κορμών και όχι για κάτι άλλο. Με αγορά ενός δίσκου με βίντι, περίπου 30 ευρώ, οι κοπές στις μοριοσανίδες είναι ξυράφι.

Για οσους χρησιμοποιουν συχνα καστανια/ καρυδακια

Universal wrench socket. Ενα εξαρτημα βιδωνει και ξεβιδωνει σχεδον τα παντα!

4485.gif

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Νομιζω οτι αυτο ειναι gadget παρα εργαλειο. Στο βιντεο ειναι γελοιο πως δειχνουν τον παραδοσιακο τροπο με τον τυπο να ψαχνει μεσα σε 10 καστανιες τα καρυδακια.

χαχαχα, η πλακα ειναι οτι και γω ψαχνω αρκετες φορες να βρω το καταλληλο καρυδακι και το video -αν και υπερβολικο-, μου το θυμισε !!

Επειδη ομως το εργαλειακι εχει αρκετες χρησεις και μπορει να σου γλυτωσει κοπο και χρονο θα το παραγγειλω για να δω αν ειναι εργαλειο η γκατζετ.
Νομιζω ομως οτι θα ειναι και τα δυο :))

Καλοριζικo σε ολους το super power tool!!!

Τι εγινε βρε παιδια σχεδον ολοι το πηρατε και γω ακομα το σκεφτομαι?? :)))

Η αληθεια ειναι οτι βλεπω τις τελευταιες μερες μια αλλη εναλλακτικη, πιο φορητη, ευελικτη και κυριως πιο κοντα στα μεγεθη (παχος κυριως) που συνηθως κοβω και χρειαζομαι και φαλτσογωνια.
Και ακομα δεν εχω καταληξει..

Μιλαω για την πολυμορφικη βαση σεγας της bosch με αρκετα μεγαλο μηκος κοπης >30εκ. που κανει για ολες τις πρασινες σεγες bosch.
Το μειονεκτημα της ειναι οτι εχει λιγο τζογο στο διακενο που κινειται η σεγα, αλλα αυτο λυνεται με μια πατεντουλα. Αλλο μειονεκτημα ειναι οτι κοστιζει οσο περιπου το φαλτσοπριονο parkside..

Eδω με το εξαρτηματακι κοπης πλακιδιων.
bosch-pls300-ptc1-akcia-0603B04100-v.jpg

http://www.bosch-do-it.com/gr/el/ερασιτέχνες/εργαλεία/pls-300-3165140534055-199901.jsp

Το συγκεκριμένο έχει πάρει πάρα πολλές αρνητικές κριτικές, οι περισσότερες στο 1 στην κλίμακα 1 έως 5, στο internet.

Δεν ειναι και τοσο ασχημα τα reviews αλλα εχει καποια θεματακια η βαση που αν τα γνωριζεις εκ των προτερων -και μπορεις να ζησεις με αυτα η/και να τα βελτιωσεις- τοτε εισαι οκ.

Το προβλημα με τον τζογο στη ραγα/οδηγο λυνεται με απλη επεμβαση ειτε στη ραγα ειτε στη βαση της σεγας.

Αυτη τη στιγμη το μεγαλυτερο θεμα για μενα ειναι το κοστος που ξεπερνα κατα πολυ το κοστος των σεγων για τις οποιες θεωρειται συμπληρωμα..

Δεν ειναι και τοσο ασχημα τα reviews αλλα εχει καποια θεματακια η βαση που αν τα γνωριζεις εκ των προτερων -και μπορεις να ζησεις με αυτα η/και να τα βελτιωσεις- τοτε εισαι οκ.

Το προβλημα με τον τζογο στη ραγα/οδηγο λυνεται με απλη επεμβαση ειτε στη ραγα ειτε στη βαση της σεγας.

Αυτη τη στιγμη το μεγαλυτερο θεμα για μενα ειναι το κοστος που ξεπερνα κατα πολυ το κοστος των σεγων για τις οποιες θεωρειται συμπληρωμα..

56ys.png

Aυτη η κριτικη ειναι διαφορετικη απο την αλλη του Amazon. Eτσι ειναι.
Δεν σου κανει ομως εντυπωση που εδω, οι μισοι δωσαν 5 & 4 αστερια και οι αλλοι μισοι 1 & 2 ? Παραξενη κατανομη που χρειαζεται να την αξιολογησεις διαφορετικα.
Γιατι ειναι δυσκολο να πιστεψεις οτι οι μισοι ειναι εντελως ασχετοι και οι αλλοι μισοι ειδημονες. Ειδα αρνητικη κριτικη επειδη η βαση μιας σεγας δεν ταιριαζε στην βαση της bosch..

Καλες οι κριτικες και πρεπει να λαμβανονται υπ'οψη, αλλα σαφως δεν (πρεπει να) αποτελουν απαραβατο μπουσουλα για ολους και για ολα.

Το σημαντικο ειναι να μπορεις να κρινεις σωστα τις κριτικες και να μπορει κανεις να διακρινει το ουσιαστικο απο το υποκειμενικο -και ενιοτε το βλακωδες.

Σήμερα δοκίμασα πιο εκτεταμένα το δράπανο και το φαλτσοπρίονο. Έχοντας πάντα υπόψιν μου τα χρήματα που έδωσα και την περιστασιακή χρήση που θα τους κάνω, μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος. Μπορεί να υστερούν στο φινίρισμα σε σχέση με τα επώνυμα, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου την απόδοσή τους. Το λέω αυτό γιατί και εγώ π.χ. είχα τις αμφιβολίες μου όταν έπιασα στα χέρια μου την σπαθοσέγα, .αλλά μετά από εκτεταμένη χρήση που της έκανα το σαββατοκύριακο, άλλαξα γνώμη. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα για να διαπιστώσω την μακροζωία τους. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο καλό και φτηνό δίσκο για κοπή ακριβείας σε mdf ,νοβοπάν, ξύλο, ίσως από e-shop.gr που με βολεύει , θα του είμαι υπόχρεος.

Eδω και περιπου 3 χρονια που αρχισα να αγοραζω parkside, δεν εχει χρειαστει ποτε να γυρισω πισω εργαλειο, ειτε ηλεκτρικο ειτε μπαταριας.
Η χρηση που τους κανω, γενικοτερα, ειναι μαλλον σκληρη και αρκετες φορες τα ζοριζω εν γνωση μου για να δω αντοχες.

Για τον δισκο που λες παραπανω, καλυτερα να σου απαντησουν πιο ειδικοι απο εμενα, αλλα η γνωμη μου για κοπη ακριβειας ειναι δισκος με πολλα δοντια, >60. Και αυτοι ειναι ακριβοι.
Στο e-shop βλεπω αυτον http://www.e-shop.gr/product?id=TLS.050362. Δεν ξερω αν κανει στο parkside, δες τα νουμερα.
Καλο θα ηταν να τον δοκιμασεις να εχεις αποψη για κοπη ακριβειας. Αν δεν σου κανει, πρεπει να πας σε ακριβους δισκους με περισσοτερα δοντια.

Ριξε μια ματια και σε αυτο τον οδηγο της bosch, εχει χρησιμες θεωρητικες και πρακτικες πληροφοριες.
http://www.bosch-pt.gr/download/ACC_CUTTING_GRINDING_BRUSHING_GR-el.pdf

Πήγα το πρωί να κόψω κανά ξύλο και παρατήρησα μια μικρή (........) ρωγμή και σπασμένα πλαστικά στο κάλυμμα του μοτέρ του φαλτσοπρίονου.... γρρρρρρρρρρρρρρ :AFADF0:

Αύριο πάει στο service για αντικατάσταση...

Ωχ, πανω που επλεκα το εγκωμιο των parkside, παραπανω...

Παντως η ζημια αυτη δεν εγινε κατα την χρηση, προφανως εγινε κατα τη συσκευασια στο εργοστασιο.

Κρίμα. Σίγουρα έγινε κατά τη μεταφορά τους στις παλέτες.

Και εγώ είμαι της άποψης πως θέλει περισσότερα δόντια ο δίσκος για πιο καθαρές κοπες.
210 Χιλιοστά με τρύπα 30 και 2,6 πάχος είναι ο δίσκος μας.
Με μόλις εικοσιενα δόντια.