Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

050358 αυτός ο κωδικός μας κάνει με 48 δόντια στα δύο χιλιοστά πλάτος.
Αν δε βρω κανένα Dewalt θα παραγγείλω αυτόν.

Για πιο καθαρες κοπες τα πολλα δονται ειναι δεδομενα, το θεμα μας ειναι ποσο αγρια κοβει ενα δοκαρι 45Χ95 με τον υπαρχον δισκο, δοκιμασε κανεις; Η ολοι το πηραμε για διασκοσμητικο; :)

Κρίμα. Σίγουρα έγινε κατά τη μεταφορά τους στις παλέτες.

Και εγώ είμαι της άποψης πως θέλει περισσότερα δόντια ο δίσκος για πιο καθαρές κοπες.
210 Χιλιοστά με τρύπα 30 και 2,6 πάχος είναι ο δίσκος μας.
Με μόλις εικοσιενα δόντια.

Ένα ενδιαφέρον φυλλάδιο της Bosch για «πριόνισμα με δισκοπρίονο» με αρκετές χρήσιμος τεχνικές πληροφορίες.

http://www.bosch-pt.com/gr/media/el/ac_professional/files_4/AC_13_14_SK4_GREL.pdf

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το σταθερό φαλτσοπρίονο τους που έχω εγω, με 48 δοντια ο δίσκος κόβει πεντακάθαρα και σωστα στις 45 μοίρες μελαμίνη, που βέβαια δεν θα κοπεί εκει, απλά το δοκίμασα.
Σε δοκάρι δεν είδα να φύγει φλέτζα πουθενά (45 μοιρες). Ολα αυτα με τον 48άρι δίσκο της Parkside.

Στο μεν δισκοπρίονο Black & Decker KS-1400-L χρησιμοποιώ το μαμίσιο δίσκο, με βίντια και 20 δόντια. Δοκίμασα και έναν με περισσότερα (νομίζω 48) χωρίς βίντια και δεν έμεινα ικανοποιημένος. Κόβει αισθητά πιο αργά, ζορίζεται με κόντρα πλακέ φαρδύτερο από 10-12mm και η κοπή δεν θα έλεγα ότι είναι αισθητά καθαρότερη.
Στο φαλτσοπρίονο Bosch PCM 8 S επίσης χρησιμοποιώ τον μαμίσιο δίσκο, επίσης με λίγα δόντια και βίντια. Όταν έρθει η ώρα να αλλάξω πριονόδισκο, πάλι ίδιου τύπου θα πάρω.

Για πιο καθαρες κοπες τα πολλα δονται ειναι δεδομενα, το θεμα μας ειναι ποσο αγρια κοβει ενα δοκαρι 45Χ95 με τον υπαρχον δισκο, δοκιμασε κανεις; Η ολοι το πηραμε για διασκοσμητικο; :)

Αυτο εκοψα εγω αλλα δυστυχως δε το κοβει καθαρα στην κατω και πισω επιφανεια!

Ναι και ηδη τσιμπησα 2 τμχ ενα με 60 για ξυλο και ενα με 80 δοντια κοπης για προφιλ αλουμινιου.
:BDGBDGB53:

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ναι και ηδη τσιμπησα 2 τμχ ενα με 60 για ξυλο και ενα με 80 δοντια κοπης για προφιλ αλουμινιου.
:BDGBDGB53:

Φίλε enduras1 καλημέρα. Να κόψεις αλουμίνιο με το φαλτσοπρίονο δεν είναι λίγο επικίνδυνο;;;; Η ταχύτητα περιστροφής του δίσκου είναι μεγάλη για τέτοια δουλειά, εκτός και αν διαθέτει ρυθμιζόμενες στροφές.....

Να πω την μαυρη μου αληθεια τον χτυπησα πριν δω οτι προοριζεται για αλουμινιο.
Εκει η ταχυτητα περιστροφης πεφτει στις 4.000 στροφες.

Να πω την μαυρη μου αληθεια τον χτυπησα πριν δω οτι προοριζεται για αλουμινιο.
Εκει η ταχυτητα περιστροφης πεφτει στις 4.000 στροφες.

Πρόσεχε........

Ναι, θα το εβλεπα κατα την αφιξη βεβαια.
Η δημοσιευση ηταν στα γερμανικα και δε το προσεξα.
Ετσειλα μυνημα αν γινεται και δε τα εχει στειλει ηδη να μου στειλει 2 εξηνταριδες για ξυλο.

Αλλο ένα ΠΡΟΣΕΧΕ για το φαλτσοπρίονο!

Να συγκρατιούνται και τα δύο κομμάτια που θα προκύψουν απ την κοπή. Καλύτερα όχι με χέρια ειδικά αν είναι κοντά στον δίσκο.

Πρόσφατη εμπειρία με το μικρό φαλτσοπρίονο της parkside.
Καδρονάκι 5Χ5 και κοπή στα ~5 εκατοστά, το τελευταίο εκσφενδονίστηκε κάπου στο εργαστήριο αφού πρώτα κατάφερε να σπρώξει το πλαστικό προστατευτικό του δίσκου το οποίο δάγκωσε ο δίσκος και ...

Τρόμος!

Κι ένα τελευταίο, μην σταματάτε το εργαλείο ενώ είναι μέσα στο κομμάτι.

Για τον λογο αυτον εχει δυο σφικτηρες που κατουν τα κομματια στην θεση τους.
Επισης μολις ειδα πως ο δισκος αλουμινιοκοπης εχει μεγιστο οριο περιστροφης τις 7000 στροφες οποτε μας κανει.

Εγώ πάντως πιστεύω πως το εγχείρημα κοπής δοκού προφίλ αλουμινίου είναι ιδιαίτερα επισφαλές και επικίνδυνο.

Για τον λογο αυτον εχει δυο σφικτηρες που κατουν τα κομματια στην θεση τους.
Επισης μολις ειδα πως ο δισκος αλουμινιοκοπης εχει μεγιστο οριο περιστροφης τις 7000 στροφες οποτε μας κανει.

Το μικρό έχει μόνο ένα. Ασε που το έχει στην άκρη μακριά απ τον δίσκο και δεν πιάνει μικρό κομμάτι.

Και σε αυτο που ειχε τωρα τα δυο σφικτηρακια ειναι στις δυο ακρες, μακρια απο το κεντρο. Ισως να μπορουν να πιαστουν με ξεχωριστο σφικτηρα με την πλατη του φρακτη του. Προσωπικα εχοντας δει μερικα βιντεο θεωρω οτι πιο σημαντικο ειναι ο χωρος δεξια-αριστερα να ειναι στο ιδιο επιπεδο με το εργαλειο, να καθονται τα ξυλα απο μονα τους στην σωστη θεση.

Ακριβος δεν ειναι ο δισκος με 13ευρω; Οταν και εαν τον φερουν στο Lidl θα τον δινουν 6ευρω.

Πήγα το πρωί να κόψω κανά ξύλο και παρατήρησα μια μικρή (........) ρωγμή και σπασμένα πλαστικά στο κάλυμμα του μοτέρ του φαλτσοπρίονου.... γρρρρρρρρρρρρρρ :AFADF0:

Αύριο πάει στο service για αντικατάσταση...

update από το μέτωπο: αναφορικά με την αντικατάσταση του ελαττωματικού φαλτσοπρίονου, η διαδικασία έγινε χωρίς προβλήματα και πολύ γρήγορα στο κατάστημα αγοράς. Άψογα θα έλεγα!!
:SFGSFGSF:
Παρεπιπτόντως, υπήρχε αρκετό στοκ από φαλτσοπρίονα, δράπανα, σπαθοσέγες... άραγες βάλανε μυαλό???!!! :grandpa:

Μπράβο...αυτή ειναι η αντιμετώπιση που πρέπει να εχει ο πελάτης...