Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

MEGA BAZAAR στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά. Έχει κι εργαλεία. Βλέπω τη βάση του δράπανου με 5 ευρώ, σετ 9 ποτηροτρύπανα με 5, σετ τρυπάνια σπυρτόμους με 5, πιστόλι βαφής αέρος PDFP 500 A1 με 10, πολυεργαλείο αέρος PDMT 6.2 A1 με 15 έκκεντρο τριβείο αέρος PDEXS 150 A1 με 15, πολυεργαλείο PMFW 280 A2 με 15.

Από 8/5 έως 10/5 Πανδώρας 9 και Λάζαρου Τσάμη, Πυλαία, στα Κωνσταντινουπολίτικα.

Ενδιαφέρεται κανείς;;

Καλημέρα στην παρέα. Κυριακή προχθές ωραία μέρα, ανοιχτά τα μαγαζιά και με το κουπονακι 10% στα Leroy. πήγαμε μια βολτίτσα....
Πήρα το εξάρτημα για τις καβιλιες και δύο μεγάλες συσκευασίες καβιλιες! Για να δούμε τι ψάρια πιάνει αν και είμαι βέβαιος ωντας Wolfcraft πως θα είναι εξαιρετικό.
Θέλω να παραγγείλω και το εξάρτημα συνδέσεων με κρυφές βίδες!
Ενδιαφέρεται κανείς για ομαδική από τον Χιώτη με το toolhouse.gr???

Kαλημερα!!
Το εξαρτημα για τις κρυφες βιδες ειναι παρα πολυ χρησιμο για οσους ασχολουνται.
Εγω βλεπω ενα πολυ φτηνο απο την silverline που δεν εχει καμμια (ποιοτικη σχεση) το wolfcraft. Για να δω κατ'αρχας αν βολευει η ιδεα γενικοτερα σε διαφορετικες διαμετρου βιδες.

Αν αποφασισετε μπορω να τσεκαρω με το μαγαζι του φιλου μας για καλυτερη τιμη και μεταφορικα.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εγώ απλά, θα τα έπαιρνα όλα αυτά. Δεν έχουν online καταλογο προιόντων για αυτά τα πανηγύρια;
Στο MEGA BAZZAR αναφέρομαι.

Δεν εχουν online καταλογο δυστυχως.
Μονο ενα εντυπο φυλλαδιο το οποιο ομως μοιραζεται περιξ της περιοχης του μπαζαρ.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

sto site δεν βλέπω τίποτε σχετικό....

Κρίμα... εγώ θα λείπω στο εξωτερικό 7-11/5. Αν πάει κάποιος από τη Θεσσαλονίκη, θα ήθελα, αν μπορεί κι επιθυμεί να πάρει κάτι για μένα και να του το πληρώσω τη Δευτέρα.

Λογικα θα γινει οτι εγινε και στην Αθηνα οταν εγινε κατι τετοιο. Ηταν ο κοσμος στην ουρα γυρω απο το οικοδομικο τετραγωνο και μπαιναν απο τους υπαλληλους ασφαλειας με δοσεις μεσα στο καταστημα, ενας εξω, ενας μεσα. Οποιος ενδιαφερθει για αυτο ας παει πρωι, οσο πιο νωρις τοσο καλυτερα.

Ερώτηση κρίσεως....

Πήρα από το λιτλ (σικ!) τον μεγάλο διαμαντόδισκο.. γραφεί ότι είναι κατάλληλος για μπετόν, ορυκτά, κεραμίδια, τούβλα...

Για πέτρα κάνει, σωστά??? :grandpa:

Δεν πιστευω οτι θα κανεις δουλεια σε πετρα. Εξαρταται βεβαια τι πετρα και σε τι εκταση/παχος θελεις να κανεις κοπη.
Αν ηταν, θα το εγραφε. Αλλο πετρα αλλο τουβλο/μπετον/πλακιδια/κεραμιδια. Επισης οι λιγες max. στροφες που δινει δεν μου κανουν τοσο για δισκο κοπης πετρας.

το dremel-οειδές που θα βάλει την επόμενη βδομάδα το λιδλ αξίζει λέτε για low budget λύση; έχει καθόλου δύναμη;

το dremel-οειδές που θα βάλει την επόμενη βδομάδα το λιδλ αξίζει λέτε για low budget λύση; έχει καθόλου δύναμη;

Αξιζει με τα χιλια! Αν δεν εχεις, παρ'το. Μαζι με το σετ bits.
Μακαρι να εβγαζε και το αντιστοιχο με την μπαταρια λιθιου.

Δεν πιστευω οτι θα κανεις δουλεια σε πετρα. Εξαρταται βεβαια τι πετρα και σε τι εκταση/παχος θελεις να κανεις κοπη.
Αν ηταν, θα το εγραφε. Αλλο πετρα αλλο τουβλο/μπετον/πλακιδια/κεραμιδια. Επισης οι λιγες max. στροφες που δινει δεν μου κανουν τοσο για δισκο κοπης πετρας.

Μιχάλη έχω αγοράσει τους μαύρους (κεραμικούς??) που είναι κατάλληλοι για πέτρα και οι μέγιστες στροφές που αναγράφουν είναι περίπου το ίδιο (άλλωστε, οι περισσότεροι γωνιακοί τροχοί έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες στροφές).

Με προβληματίζει το ότι δεν αναφέρει για πέτρα πάνω....

Μπορεις να τον δοκιμασεις Ορεστη, αυτο θα εκανα και εγω αν με ενδιεφερε κοπη σε πετρα/μαρμαρο κλπ. Φτηνος ειναι ουτως η αλλως.
Αν κανει εχει καλως, μπορεις να τους χρησιμοποιεις ως τετοιους με μικρο κοστος. Αξιζει η δοκιμη, διοτι οι τροχοι για πετρες κλπ, περαν των υγρης κοπης, ειναι ακριβουτσικοι.

Μιχάλη έχω αγοράσει τους μαύρους (κεραμικούς??) που είναι κατάλληλοι για πέτρα και οι μέγιστες στροφές που αναγράφουν είναι περίπου το ίδιο (άλλωστε, οι περισσότεροι γωνιακοί τροχοί έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες στροφές).

Με προβληματίζει το ότι δεν αναφέρει για πέτρα πάνω....

Δεν ορίζουν οι Χ στροφές εάν κάνει ή δεν κάνει για πέτρα.

Εφόσον δεν το αναφέρει δεν κάνει για πέτρα.

Θα το δοκιμάσω Μιχάλη, απλά έχω ένα (μικρό.... :argue:) φόβο μη γίνει καμιά στραβή και σπάσει κανάς δίσκος... έχω ήδη 3 ράμματα στο δάκτυλο από γωνιακό τροχό (παλιά.... πάθαμε και μάθαμε... :grandpa:) και τώρα προσέχω όσο μπορώ, τουλάχιστον μην την πατήσω από βλακεία...

Έχω κατά νου μια ωραία κατασκευή.. μια πέτρινη γούρνα για να πίνει η σκυλίτσα νερό... έχω μία μικρή γούρνα από την γιαγιά (σμιλεμένη στο χέρι προφανώς και είναι καταπληκτική). Οπότε, σκέφτομαι, να κάνω τα ΠΟΛΛΑ κοψίματα με τον τροχό και την τελευταία πινελιά να την κάνω με το χέρι, ώστε να φαίνεται όληηηη χειροποίητηηηηηη (... ναι ξέρω... θα τρίζουν τα κόκκαλα του παππού...... :slapface:)

(Ioannistsa: έχεις ένα δίκιο...)

Last edited:

Θα το δοκιμάσω Μιχάλη, απλά έχω ένα (μικρό.... :argue:) φόβο μη γίνει καμιά στραβή και σπάσει κανάς δίσκος... έχω ήδη 3 ράμματα στο δάκτυλο από γωνιακό τροχό (παλιά.... πάθαμε και μάθαμε... :grandpa:) και τώρα προσέχω όσο μπορώ, τουλάχιστον μην την πατήσω από βλακεία...

Έχω κατά νου μια ωραία κατασκευή.. μια πέτρινη γούρνα για να πίνει η σκυλίτσα νερό... έχω μία μικρή από την γιαγιά (σμιλεμένη στο χέρι προφανώς και είναι καταπληκτική). Οπότε, σκέφτομαι, να κάνω τα ΠΟΛΛΑ κοψίματα με τον τροχό και την τελευταία πινελιά να την κάνω με το χέρι, ώστε να φαίνεται όληηηη χειροποίητηηηηηη (... ναι ξέρω... θα τρίζουν τα κόκκαλα του παππού...... :slapface:)

(Ioannista: έχεις ένα δίκιο...)

χαχα, ωραιοτατο προτζεκτακι!!
Ομως εδω χρειαζεσαι ξεκαθαρα τροχο για πετρα/μαρμαρο και μη σου πω υγρης κοπης. Εκτος αν θες να κανεις κανα ελαφρυ σχεδιακι πανω στην πετρα.

Για το αλλο, εχω χρησιμοποιησει (καταχρηστικα) δισκους σαν τον δικο σου σε μαρμαρο παλαιοτερα. Δεν σπαει ο δισκος αν τον χρησιμοποιεις σωστα, απλα δεν κανει δουλεια και φθειρεται.

Καλά, με πείσατε... θα χρησιμοποιήσω τους μαύρους (ας τους πούμε "κεραμικούς") που γράφουν πάνω stone.... προφανώς αυτοί θέλουν νεράκι, σωστά??

Επειδή βλέπω πολύ ενδιαφερον για αγορά δισκοπρίονου πως θα σας φαινοταν bosch pks 40 με 38,5 ;
Καινουργιο φυσικά...

Καλά, με πείσατε... θα χρησιμοποιήσω τους μαύρους (ας τους πούμε "κεραμικούς") που γράφουν πάνω stone.... προφανώς αυτοί θέλουν νεράκι, σωστά??

Aν δεν γραφει επανω, δες αν ειναι λειος ο δισκος. Αν ειναι λειος χωρις εγκοπες στο πλαι, τοτε μαλλον ειναι υγρης κοπης.
Δεν ανεβαζεις καμμια φωτο για σιγουρια? :))

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Επειδή βλέπω πολύ ενδιαφερον για αγορά δισκοπρίονου πως θα σας φαινοταν bosch pks 40 με 38,5 ;
Καινουργιο φυσικά...

Εμένα μια χαρά μου φαίνεται, που υπάρχει τόσο;