Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ζουμπα λεμε τα ΚΟΝΤΑ
Ποντα λέμε το σημαδεφτήρι

Παλιά ήμουν με μια κοντούλα κοπέλα που την έλεγα χαϊδευτικά (sic) ζουμπά μου. Μετά που χωρίσαμε, το άλλαξα σε πόντα γιατί αυτή η σχέση με σημάδεψε. :grandpa:

Παλιά ήμουν με μια κοντούλα κοπέλα που την έλεγα χαϊδευτικά (sic) ζουμπά μου. Μετά που χωρίσαμε, το άλλαξα σε πόντα γιατί αυτή η σχέση με σημάδεψε. :grandpa:

ΘΕΟΣ!!!!!

http://www.wurth.gr/gr/products/?MG=2&Cid=76&Sid=08_02&sub1=1&sub2=&group_key=08&sc=ps&proid=11330

για σημαδευτηρι προτεινω αυτο...
ειναι με ελατηριο...πιεζεις την μυτη στην επιφανεια που θελεις να συμαδεψεις και οταν τερματισεις την διαδρομη του, εκτινασει την μυτη με δυναμη πανω στην επιφανεις και εχεις μια πολυ καλη ποντα...(ειδικο για λαμαρινα)

Nαι, εχω παρομοια ποντα με ελατηριο σε μπρουτζινο.
Το εχω στην μινι εργαλειοθηκη :)

Aριστερα απο το σφυρι.
DSC_8880.jpg

Aυτο ειναι το Maxpedition fatty. Το Maxpedition Beefy ειναι το μεγαλυτερο.
Η σειρα αυτη ειναι καταπληκτικη και δεν υπαρχει δυστυχως ανταγωνισμος.
Οσο κι αν εχω ψαξει, δεν εχω βρει τιποτα παραπλησιο, ουτε σε ποιοτητα αλλα ουτε σε εργονομια.

λοιον εγω εχω αυτο.
http://www.ebay.com/itm/3-PCS-HSS-T...562?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d2460021a

το πηρα για να μεγαλωνω τρυπες σε αλουμινενια εξαρτηματα φακων. 0,5-2μμ παχους.
Για αυτο και ψαχνω κοντο κατσαβιδι bits, για να εχω καλυτερο ελεγχο

αναμεσα στις δουλειες ειναι και το ανοιγμα της τρυπας του λεντ σε κατοπτρα (0,5-1μμ παχος) για να χωρεσει μεγαλυτερο.
orck,
αν πιστευεις οτι με το δικο σου γινεται πιο ακριβης και καθαρη δουλια (και σε γρεζι) το αγορασα σε χρονο dt....

Για την δουλεια που το θες, ενα dremel με τα ειδικα bits φρεζακια ειναι το ιδανικο εργαλειο!

Mπορεις να βρεις τετοια bits παμφθηνα στο διαδικτυο. Νομιζω οτι εχεις καποιο dremelοειδες.

http://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=704

Νομιζω οτι αγορασα το πλεον αχρηστο gadget/εργαλειο.. ενα αυτοματο σφυρι...:)))
Ηταν το τελευταιο τεμαχιο απο Amazon.de με εκπτωση. 75 ευρω μαζι με τα ταχυδρομικα.

autohammer.jpg

http://www.amazon.de/Ryobi-CHL12K-A...id=undefined&sr=8-2&keywords=ryobi+autohammer

Ειναι πολυ κοινο στην Αμερικη να δειχνουν τα εργαστηρια τους σε βιντεο στο YouTube. Τι θα ελεγες να γυρναγες καποιο τετοιο βιντεο να μας δειξεις ΟΛΑ τα εργαλεια σου.
Εσυ η οποιος αλλος θελει.
Φαντασου να ειμασταν γκομενες, θα δειχναμε τα παπουτσια και τα ρουχα μας. :) :) :) :)

Εφερε το Κεντρο βιδας, σημερα, το νεο Dremel Micro 8050.
Κοστος 107 ευρω, φτηνοτερο απο το Αmazon.de που το εχει στα 125. Το Αmazon.uk δεν το εχει φερει ακομα.

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7458

Dremel-Micro-packaging.jpg

51A0ivpF3-L.jpg

To led μπροστα και το μικρο μεγεθος/βαρος ειναι ολα τα λεφτα!

Αν μπορεσει να μου το στειλει αυριο, θα το παρουσιασω εδω, αμεσα!

Για την δουλεια που το θες, ενα dremel με τα ειδικα bits φρεζακια ειναι το ιδανικο εργαλειο!

Mπορεις να βρεις τετοια bits παμφθηνα στο διαδικτυο. Νομιζω οτι εχεις καποιο dremelοειδες.

http://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=704

αππαπαπαπα.......

για τηνδουελια αυτη θελει ταχυτητα σαλιγκριου......να φανταστεις εχω εξωτερικο ροοστατη στο ντρεμελ μου και το κοβω του θανατα. και παλυ δεν το ρισκαρω, γιατι αν φυγει, τελος το κατοπτρο.
Ασε τα γρεζια

Ειναι πολυ κοινο στην Αμερικη να δειχνουν τα εργαστηρια τους σε βιντεο στο YouTube. Τι θα ελεγες να γυρναγες καποιο τετοιο βιντεο να μας δειξεις ΟΛΑ τα εργαλεια σου.
Εσυ η οποιος αλλος θελει.
Φαντασου να ειμασταν γκομενες, θα δειχναμε τα παπουτσια και τα ρουχα μας. :) :) :) :)

Επαυξανω...

Πρέπει να δούμε ολα αυτά τα εργαλεία σε παράταξη...!!! :)

Aρα οντως θες εργαλειο χειρος.
Κριμα να μην μπορεις να εκμεταλευτεις τα dremel bits.

Οταν ασχολιομουν με μικροξυλουργικη ειχα αγορασει αρκετα εργαλεια για λεπτα τρυπανακια.
Το μπρουτζινο με το ελατηριο, τρυπανι του Αρχιμηδη, το πιεζεις και γυρναει.
Τα αλλα εχουν κεφαλη που ειναι ανεξαρτητη απο το σωμα και μπορεις να τα δουλεψεις με το ενα χερι.

Μεσα σε ολα αυτα, το κοκκινο που βλεπεις παιρνει ολα τα 8μμ dremel bits. Παρα πολυ χρησιμο.
Αν σε ενδιαφερει μπορω να κοιταξω απο που το πηρα. Δεν βρισκεται ευκολα.

P1120165.jpg

ευχαριστω, αλλα εχω κατι αναλογο....πηρα απο μαγαζι κοσμηματοποιας ενα στελχος σαν τα δικα σου που εχει 2 διπλα κολετα.

Aν θες να το ψαξεις, αυτα τα εργαλεια λεγονται pin vice.

l_79003.jpg

21104_R.jpg
pin_vise.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επαυξανω...

Πρέπει να δούμε ολα αυτά τα εργαλεία σε παράταξη...!!! :)

χαχα, αμα ποτε ανοιξω ιντερνετικο μαγαζι με εργαλεια/γκατζετς, βλεπουμε:))
Μεχρι τοτε, και οι φωτογραφιες ειναι μια χαρα.

Το να κανεις ενα αρτιο videoclip δεν ειναι τοσο ευκολο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αππαπαπαπα.......

για τηνδουελια αυτη θελει ταχυτητα σαλιγκριου......να φανταστεις εχω εξωτερικο ροοστατη στο ντρεμελ μου και το κοβω του θανατα. και παλυ δεν το ρισκαρω, γιατι αν φυγει, τελος το κατοπτρο.
Ασε τα γρεζια

Eχω αυτο το οποιο ειναι πολυ μαλακο σε σχεση με το dremel. Ειναι engraver/χαρακτης αλλα νομιζω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει για να ανοιξει η να καθαρισει τρυπες σε μη σιδηρουχα υλικα, οπως αλουμινιο/PVC. Εχει δυο bits και ειναι παμφθηνο. Δουλευει με ΑΑ.

http://www.banggood.com/Wholesale-E...Carve-Tool-Engraver-Pen-With-Tip-p-36713.html

Last edited:

απο αυτη την φωτο
http://www.micromark.com/RS/SR/Product/21104_R.jpg
εχω τον κωδικο 21104
για το αλλοκανω και κατι αλλο. εχω ενα παλιο τρυπανακι μπαταριας του Λιντλ που παιρνει εξαρτηματα Ντρεμελ. Οταν θελω λιγη ισχυ το δουλευω με 3 αντι 4 μπαταριες

Eπαιξα λιγο μαζι του και μπορω να πω οτι ειμαι ενθουσιασμενος!!
Εχει καταπληκτικη εργονομια, ειναι πολυ πιο αθορυβο απο ολα τα ροταρυ που εχω δοκιμασει και ειναι πραγματικα μικρο και ελαφρυ!

Περα απ´ολα αυτα, το vibration ειναι ελαχιστο. H λειτουργια του ειναι εξαιρετικα ομαλη/smooth σε ολες τις ταχυτητες.
Η Dremel εκανε πολυ καλυ δουλεια στον κινητηρα. Το εργαλειο αποπνεει ξεκαθαρα ποιοτητα.
Επισης, ανετα το κρατας σαν 'στυλο' για να κανεις λεπτομερεις εργασιες.

Τα 4 λεντακια που εχει μπροστα ειναι κορυφαια καινοτομια και μπορει να αποτελεσει μοναδικο λογο για να αγορασει καποιος το Micro.

Οι ταχυτητες αλλαζουν πιεζοντας τα κουμπια +/-. Πολυ βολικο απο το να σερνεις η να γυριζεις διακοπτες.
Οταν το αναβεις, απο default αρχιζει στις 15,000 στροφες και τα λεντακια αναβουν. Υπαρχει η δυνατοτητα να σβησεις τα λεντακια αν δεν τα χρειαζεσαι.

Το Μιcro ερχεται με μια κασετινα με τα βασικα bits, εναν φορτιστη/βαση και μια ωραια θηκη για το εργαλειο.

Δεν το δουλεψα αρκετα ακομα, απλα εκοψα ενα καρφι 4μμ και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα ισχυος/ροπης.
Μενει να δω την διαρκεια της μπαταριας του. Μου αρεσει το γεγονος οτι το τοποθετεις πισω στην βαση/φορτιστη μεταξυ των εργασιων που κανεις. Παντα μενει φορτισμενο.

Δεν το θεωρω ανταγωνιστικο των κανονικων και ισχυροτερων ροταρυ, απλα συμπληρωματικο -αλλα παρα πολυ ευχρηστο.

Εδω σε συγκριση με το αντιστοιχο cordless Dremel 8200. Bλεπουμε ποσο μικροτερο ειναι.
To βαρος του ειναι μονο 250 γραμμαρια ενω του 8200 ειναι 600 γραμμαρια. Τεραστια διαφορα!!

P1120180.jpg

Εδω τα λεντακια.
P1120185.jpg

Τι εχουν τα δικα μου και ειναι μια ζωη μεσα στην βρωμα και στην ξυλοσκονη; Τα καθαριζεις μετα απο καθε δουλεια;

Tο ενα μολις το παρελαβα, το αλλο το καθαρισα λιγακι για να το φωτογραφισω :))