Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ευχαριστω.
Oπως παντα φιλε Xιωτης ψαγμενος!
Witte ή Wera? Στο συγκεκριμενο eshop βλεπω πολλα πραγματα WITTE. Ειναι αξιοπιστα, γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει κατι δικο τους.

Καλησπερα.
Εχω καποιες βιδες σε μεντεσεδες ξυλινων παντζουριων με τετραγωνη οπή. Θελω δηλαδη μυτη κατσαβιδιου με τετραγωνη αποληξη για να τις ξεβιδωσω.
Αυτες λεγονται μυτες Robertson? Η αριθμησή τους ειναι S1,S2... ή R1,R2... ή SQ1,SQ2...?
Λιγο μπερδεμενα τα βλεπω στα διαφορα σκουτζομαγαζα.

Τα Νούμερα είναι #00, #0, #1, #2, #3, #4 ... ασχέτως ποιο γράμμα χρησιμοποιεί ο καθένας ( το S ή SQ είναι από το Square =Τετράγωνο, το R είναι από το Robertson )

Παιδιά ξεκινάει απο σήμερα το βράδυ το black friday σε FR και IT και 9:30 το πρωί στο Γερμανικό
Οπότε το νου μας θα μπουν και εργαλεία που αφορά και την κατηγορία μας.

Ευχαριστω.
Oπως παντα φιλε Xιωτης ψαγμενος!
Witte ή Wera? Στο συγκεκριμενο eshop βλεπω πολλα πραγματα WITTE. Ειναι αξιοπιστα, γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει κατι δικο τους.

Θα ελεγα να πας με το πιο οικονομικο. Δεν φαινεται να εχει πολυ ζορι η συγκεκριμενη εργασια που θες να κανεις.
Εκτος και εαν ειναι η δουλεια σου οποτε το επωνυμο εργαλειο/αναλωσιμο ειναι μονοδρομος.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παιδιά ξεκινάει απο σήμερα το βράδυ το black friday σε FR και IT και 9:30 το πρωί στο Γερμανικό
Οπότε το νου μας θα μπουν και εργαλεία που αφορά και την κατηγορία μας.

Για Amazon μιλάς?

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για Amazon μιλάς?
Ναι amazon και ήδη βλέπω στο γαλλικό να έχει βάλει το δραπανοκατσαβιδο της Bosch το 18 v. Lith. Και ακολουθεί το Makita.

Γυρίζει αλλά μέχρις ενός σημείου, μετά κολλάει και εν τω μεταξύ δεν έχει σφίξει καθόλου την μπιλια. Μάλλον είναι ελλατωματικό, όπως λες.
Ευχαριστώ.

Πήγα σήμερα και μου την άλλαξαν. Άψογη εξυπηρέτηση στο kentrovidas.gr.

Αντί να πάρεις το Bosch PSR 18 LI-2 με μια μπαταρία 2Ah και φορτιστή 90min (60min για 1,5Ah) στα 131,14 ευρώ

Bosch PSR 18 LI-2.jpg

μήπως να πάρεις το Bosch GSR 18-2-LI 38Nm με δύο μπαταρίες 1,5Ah και φορτιστή 60min AL1820 στα 151,93 ευρώ

Bosch GSR 18-2-LI.jpg

η καλύτερα GSR 18V-LI 67Nm solo + μια μπαταρία 18V 1.5Ah και φορτιστή 30min AL1860 στα 164,22 ευρώ

GSR_18v-li_1x18v_1-5Ah_1860.jpg
(οι τιμές είναι με μεταφορικά από Amazon.de)

Last edited:

Πολυ καλες εναλλακτικες οι παραπανω Γιαννη!!

Αμα δειτε σε καλη τιμη το impact driver της Bosch GDR 10,8 (με μπαταρια και φορτιστη), let me know.
Tο εχω ηδε βρει με 142 ευρω απο amazon.de αλλα τωρα με τα black fridays μπορει να υπαρχει κατι καλυτερο.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/...R6B9PB0PS&pf_rd_i=161428031&pf_rd_p=559703427

θα βάλει σε προσφορά (θα δείξει αν θα ναι) το αλυσοπρίονο πετρελαίου της einhel . δεν εχω ιδέα αν είναι καλό ή οχι.
τι γνώμη εχετε για τέτοιου είδους αλυσοπρίονα ;

http://www.amazon.co.uk/gp/product/...R6B9PB0PS&pf_rd_i=161428031&pf_rd_p=559703427

θα βάλει σε προσφορά (θα δείξει αν θα ναι) το αλυσοπρίονο πετρελαίου της einhel . δεν εχω ιδέα αν είναι καλό ή οχι.
τι γνώμη εχετε για τέτοιου είδους αλυσοπρίονα ;

Ασχέτως εάν είναι καλό ή όχι στο Amazon.de είναι πιο φτηνό ... στα 146,80ευρώ με τα μεταφορικά ενώ στο Amazon.co.uk έχει £164,71 περίπου 207.92 ευρώ

=> Amazon.de Einhell BG-PC 4040

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολυ καλες εναλλακτικες οι παραπανω Γιαννη!!

Αμα δειτε σε καλη τιμη το impact driver της Bosch GDR 10,8 (με μπαταρια και φορτιστη), let me know.
Tο εχω ηδε βρει με 142 ευρω απο amazon.de αλλα τωρα με τα black fridays μπορει να υπαρχει κατι καλυτερο.

Γιατί δεν παίρνεις το Solo με 69,99 ευρώ και μια μπαταρία 2,0Ah με 19,64 ευρώ αφού, εάν δεν κάνω λάθος, η μπαταρία φορτίζεται με τον υπάρχον φορτιστεί που έχεις από την πράσινη σειρά ?

Έπαθα την πρώτη μου ζημιά σε κάποιο από τα Bosch μου. Πρόκειται για το GSB 18-2-LI το οποίο μέχρι τώρα με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο (με μια μπαταρία 2,6Ah). Αυτή τη φορά όμως το ζόρισα πολύ, καθώς έπρεπε να ξεβιδώσει καμιά 300αριά σκουριασμένα/κολλημένα μπουλόνια από ράφια Dexion με 13άρι καρυδάκι. Κάπου προς το τέλος, τα έπαιξε ο "συμπλέκτης" της αργής ταχύτητας κι έτσι τώρα το μοτέρ γυρνάει ελεύθερα με το τσοκ σταθερό, όταν έχει φορτίο. Στη γρήγορη ταχύτητα είναι όλα καλά.

Ευτυχώς τα κεντρικά της Bosch είναι κοντά μου. :a0210: Θα ενημερώσω με τις εξελίξεις.

Γιατί δεν παίρνεις το Solo με 69,99 ευρώ και μια μπαταρία 2,0Ah με 19,64 ευρώ αφού, εάν δεν κάνω λάθος, η μπαταρία φορτίζεται με τον υπάρχον φορτιστεί που έχεις από την πράσινη σειρά ?

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ο πρασινος φορτιστης φορτιζει την μπλε μπαταρια. Δεν εχω δει κατι στο διαδικτυο.
Οπως δεν ειχα δει πουθενα οτι η μπαταρια των dremel κανει για τα (πρασινα) 10βολτα bosch. Τελικα διαπιστωσα στην πραξη οτι κανει, αλλιως δεν θα ειχα παρει μπαταριες bosch για τα 10βολτα μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έπαθα την πρώτη μου ζημιά σε κάποιο από τα Bosch μου. Πρόκειται για το GSB 18-2-LI το οποίο μέχρι τώρα με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο (με μια μπαταρία 2,6Ah). Αυτή τη φορά όμως το ζόρισα πολύ, καθώς έπρεπε να ξεβιδώσει καμιά 300αριά σκουριασμένα/κολλημένα μπουλόνια από ράφια Dexion με 13άρι καρυδάκι. Κάπου προς το τέλος, τα έπαιξε ο "συμπλέκτης" της αργής ταχύτητας κι έτσι τώρα το μοτέρ γυρνάει ελεύθερα με το τσοκ σταθερό, όταν έχει φορτίο. Στη γρήγορη ταχύτητα είναι όλα καλά.

Ευτυχώς τα κεντρικά της Bosch είναι κοντά μου. :a0210: Θα ενημερώσω με τις εξελίξεις.

Εξαιρετικο παραδειγμα που δειχνει την διαφορα μεταξυ των επαγγελματικων και ερασιτεχνικων εργαλειων!!!
Καλα εκανες και το ανεφερες. Πες μας τι εγινε τελικα με το service.

Last edited:

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ο πρασινος φορτιστης φορτιζει την μπλε μπαταρια. Δεν εχω δει κατι στο διαδικτυο.
Οπως δεν ειχα δει πουθενα οτι η μπαταρια των dremel κανει για τα (πρασινα) 10βολτα bosch. Τελικα διαπιστωσα στην πραξη οτι κανει, αλλιως δεν θα ειχα παρει μπαταριες bosch για τα 10βολτα μου.

HowTo: Interchange Your Bosch & Dremel 12V Max Li-Ion Batteries ~8220 Multi-Max 8200 PS41

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://www.amazon.de/dp/B0073R1F0M/...413SB6D9RWDX8VMR&pf_rd_i=20&pf_rd_p=554404487

στα 100 ευρώ για λίγο τελική .. Τώρα κατα πόσο αξίζει είναι μια άλλη κουβέντα αλλά είναι 30+ ευρώ κάτω απο το φθηνότερο του σκρουτζ.

http://www.amazon.de/dp/B0073R1F0M/...413SB6D9RWDX8VMR&pf_rd_i=20&pf_rd_p=554404487

στα 100 ευρώ για λίγο τελική .. Τώρα κατα πόσο αξίζει είναι μια άλλη κουβέντα αλλά είναι 30+ ευρώ κάτω απο το φθηνότερο του σκρουτζ.

Ειναι το μοναδικο dremel που δεν εχω στην συλλογη διοτι πραγματικα δεν μπορω να βρω κατι καλο πανω του. Ειναι μεγαλο, βαρυ και οχι τοσο χρηστικο/ευχρηστο/βολικο.
Η τιμη ομως ειναι πραγματικα παρα παρα πολυ καλη.

κι εγώ προσπαθώ να βρώ ένα λόγο να το αγοράσω αλλά δεν βρίσκω. Εχω την αίσθηση οτι μπορείς να κάνεις την ίδια δουλεια με το dremel και τους δίσκους.
Φαίνεται σταθερό αλλα δεν πρέπει να έχει μεγάλο βάθος κοπής.Στο επίσημο site της dremel πάντως δεν βρίσκω το βάθος κοπής του.

Γιαννη φαινεται οτι αφου ο μπλε φορτιστης δεχεται και την μπαταρια dremel, τοτε και ο πρασινος φορτιστης θα δεχεται και την μπλε μπαταρια bosch.

Η μονη διαφορα των φορτιστων ειναι προφανως η ταχυφορτιση, πραγμα που δεν με ενδιαφερει καθολου. Ισα ισα την αποφευγω διοτι καταστρεφει μακροπροθεσμα τις μπαταριες.
Ειδαμε ξεκαθαρα οτι ολες οι bosch μπαταριες μαζι και οι dremel ειναι ουσιαστικα οι ιδιες. Η διαφορα ειναι μονο στην χωρητικοτητα και στο κελυφος (μονο των μπλε). Ενδιαφερον.

Αρα δεν θα αγορασω αρχικα μπλε φορτιστη και βλεπουμε...thanks man!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στο δικάναλο άνοιξαν θέμα την Black Friday,Παρασκευή 28 Νοεμβρίου για προσφορές
απ'όλα τα σάιτ του κόσμου.Αν πέσει στην αντίληψη σας κάτι που αφορά την κατηγορία,
ας το δημοσιεύσει εδώ.
Ηδη άρχισε το άμαζον με ανανέωση κάθε 10 λεπτά.
http://www.amazon.co.uk/l/161428031...&pf_rd_t=101&pf_rd_p=556201147&pf_rd_i=468294