Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στο δικάναλο άνοιξαν θέμα την Black Friday,Παρασκευή 28 Νοεμβρίου για προσφορές
απ'όλα τα σάιτ του κόσμου.Αν πέσει στην αντίληψη σας κάτι που αφορά την κατηγορία,
ας το δημοσιεύσει εδώ.
Ηδη άρχισε το άμαζον με ανανέωση κάθε 10 λεπτά.
http://www.amazon.co.uk/l/161428031...&pf_rd_t=101&pf_rd_p=556201147&pf_rd_i=468294

εγω οτι εργαλείο βρίσκω το πετάω εδω .Τώρα αν είναι προσφορά το βλέπουμε.

Dremel 8200 1/35
http://www.viking-bikes.com/products/Road/5996-Race.html
88.44 τελική εναντι 122.50 απο skroutz . Νομίζω αξιοσέβαστη διαφορά.

Last edited:
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αγαπητέ,

καλή η κούρσα δεν λέω, αλλά λαθος link εβαλες για το dremel.

20141124_173922.jpg20141124_173842.jpg20141124_173726.jpg20141124_173710.jpg20141124_173639.jpgΚαλησπέρα σε όλη την παρέα.Δεν ξέρω αν αυτό είναι το σωστό thread για να ρωτήσω οπότε αν δεν είναι ας μεταφερθεί η ερώτηση παρακαλώ.Λοιπόν θέλω να βιδώσω έναν σκληρό δίσκο σε ένα media player αλλά δυστυχώς έχασα τις βίδες που το συνόδευαν οπότε ψάχνω να βρω τί βίδες πρέπει να αγοράσω.Σας παραθέτω φωτογραφίες από το πορτάκι που θα βιδωθεί και από κάποιες βίδες που κάνουν στο μήκος αλλά η κεφαλή πρέπει να είναι ποιό πλακέ για να μην βρίσκει το πορτάκι.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημερα ανοιξε το lidl Σαμου επειτα απο ανακαινηση.. Ειδα το 14.4 επαναφορτιζομενο με 22.5ευρω! Λεω να τσιμπησω ενα ετσι για την πλακα.

View attachment 109119View attachment 109120View attachment 109121View attachment 109122View attachment 109123Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Δεν ξέρω αν αυτό είναι το σωστό thread για να ρωτήσω οπότε αν δεν είναι ας μεταφερθεί η ερώτηση παρακαλώ.Λοιπόν θέλω να βιδώσω έναν σκληρό δίσκο σε ένα media player αλλά δυστυχώς έχασα τις βίδες που το συνόδευαν οπότε ψάχνω να βρω τί βίδες πρέπει να αγοράσω.Σας παραθέτω φωτογραφίες από το πορτάκι που θα βιδωθεί και από κάποιες βίδες που κάνουν στο μήκος αλλά η κεφαλή πρέπει να είναι ποιό πλακέ για να μην βρίσκει το πορτάκι.

Εχω εκατοντάδες τέτοιες βίδες .. στείλε PM να βρεθούμε να σου δώσω όσες θέλεις ...

View attachment 109119Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Δεν ξέρω αν αυτό είναι το σωστό thread για να ρωτήσω οπότε αν δεν είναι ας μεταφερθεί η ερώτηση παρακαλώ.Λοιπόν θέλω να βιδώσω έναν σκληρό δίσκο σε ένα media player αλλά δυστυχώς έχασα τις βίδες που το συνόδευαν οπότε ψάχνω να βρω τί βίδες πρέπει να αγοράσω.Σας παραθέτω φωτογραφίες από το πορτάκι που θα βιδωθεί και από κάποιες βίδες που κάνουν στο μήκος αλλά η κεφαλή πρέπει να είναι ποιό πλακέ για να μην βρίσκει το πορτάκι.

Τέτοιες χρειάζεσαι ...

hdd_ΓŽβ€™ΓŽΒ―ΓŽΒ΄ΓŽΒ΅Γβ€š.jpg

Έπαθα την πρώτη μου ζημιά σε κάποιο από τα Bosch μου. Πρόκειται για το GSB 18-2-LI το οποίο μέχρι τώρα με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο (με μια μπαταρία 2,6Ah). Αυτή τη φορά όμως το ζόρισα πολύ, καθώς έπρεπε να ξεβιδώσει καμιά 300αριά σκουριασμένα/κολλημένα μπουλόνια από ράφια Dexion με 13άρι καρυδάκι. Κάπου προς το τέλος, τα έπαιξε ο "συμπλέκτης" της αργής ταχύτητας κι έτσι τώρα το μοτέρ γυρνάει ελεύθερα με το τσοκ σταθερό, όταν έχει φορτίο. Στη γρήγορη ταχύτητα είναι όλα καλά.

Ευτυχώς τα κεντρικά της Bosch είναι κοντά μου. :a0210: Θα ενημερώσω με τις εξελίξεις.

Ελπίζω να είναι μικρή η ζημιά.

Κατά την άποψή μου έκανες λάθος επιλογή εργαλείου δηλαδή δραπανοκατσάβιδο σε δουλεία μπουλονόκλειδου ...

Αγαπητέ,

καλή η κούρσα δεν λέω, αλλά λαθος link εβαλες για το dremel.
με πιάσατε πάτησα λάθος paste.. κοιταζα και την κούρσα η αλήθεια ειναι.
Οπως και να χει οσοι το πρόλαβαν ηταν συμπαθητική προσφορά.

Ελπίζω να είναι μικρή η ζημιά.

Κατά την άποψή μου έκανες λάθος επιλογή εργαλείου δηλαδή δραπανοκατσάβιδο σε δουλεία μπουλονόκλειδου ...

Έτσι είναι και το γνώριζα από πριν. Δυστυχώς όταν κλείνεις κατάστημα και πρέπει να το αδειάσεις asap - χωρίς παροχή ρεύματος - τα πράγματα δυσκολεύουν κάμποσο.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ναι εχει μια διαφορα !σαν εργαλειο τι λεει ομως ?

Δεν θυμαμαι να την εχει αγορασει κανεις.
Μου φαινεται μεγαλη, βαρια, τσιπικη και μη ισχυρη. Τα σχολια στο αμαζον ειναι απελπιστικα, αν τους δινεις σημασια.
Τι θες να κοβεις και μεχρι τι διαμετρο?

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

δοκαρακια 5-6 ποντους ,mdf ,κοντρα πλακε κλπ γενικα για ξυλοκατασκευες στο σπιτι και λεω να αρχισω μερικα επιπλακια για τον κηπο με παλετες απο τωρα για την ανοιξη .

Μολις τσιμπησα δυο parkside 14.4v λιθιου με 45ε και τα δυο! Ταμαμ.. Εργαλειο με δυο μπαταριες, και ενα εξτρα τρυπανι καβατζα... Δε ειν κακο...
Bill η κορδελα θελει δυναμη φιλε... Με 250watt δε κανεις δυστηχως τιποτα.. Θα κολωνει για πλακα...

Mηπως με μια καλη σεγα θα εκανες τη δουλεια σου πιο ευκολα και αποτελεσματικα? Η ακομα και με ενα φτηνο δισκοπριονο παγκου einhell των 70 ευρω που κοβει ανετα 8-9 ποντους.
Το να πας σε πριονοκορδελα για 5-6 ποντους, δε λεει και τοσο. Μεγαλο και βαρυ μηχανημα που ειναι χρησιμο για μεγαλυτερα παχη κοπης. Οχι βεβαια το συγκεκριμενο einhell των 250w.

Δες το παχυμετρο της tactix http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7383
Στην ιδια τιμη υπαρχει και μικρομετρο της ιδιας εταιρειας.

Θα ελεγα να προτιμησεις τα αναλογικα παχυμετρα, γιατι τα φτηνα digital (συμπεριλαμβανομενου αυτου που βγαζει το Lidl) ειναι αναλογα σε τι κομματι θα πεσεις.
Αν ομως εχεις προβλημα με την αναγνωση του αναλογικου παχυμετρου, το ψηφιακο ειναι μονοδρομος.

Τελικά πήρα ένα της INSIZE, το 1205-150 sld. Φαίνεται στιβαρό και αξιόπιστο και έρχεται και "αριθμημένο" για τους συλλεκτες ;-)

http://organametrisis.gr/παχύμετρα

Για ποιο λογο το χρειαζεσαι?
Υπαρχουν κοινα αλφαδια χωρις η με λειζερ (κουκιδας/γραμμικα/σταυρου) απο ελαχιστα ευρω εως 60+ ευρω τα καλα ερασιτεχνικα.

Ένα απλό αλφάδι αλλά καλό ψάχνω και εγώ.. έχω 2 της πολύ φτηνά της AMTECH αλλά δεν τα ποlυεμπιστέυομαι.. καλά έχω διαβάσει οτι είναι τα sola
(δεν θέλω να ξεπερναει όμως τα 30cm με 40cm για να χωράει στην εργαλειοθήκη μου..

*λειζερ δεν έχω δουλέψει ποτέ και μου φαίνεται 'μπελας'..

Ειναι το μοναδικο dremel που δεν εχω στην συλλογη διοτι πραγματικα δεν μπορω να βρω κατι καλο πανω του. Ειναι μεγαλο, βαρυ και οχι τοσο χρηστικο/ευχρηστο/βολικο.
Η τιμη ομως ειναι πραγματικα παρα παρα πολυ καλη.

Δεν έχεις δίκαιο. Είναι πολύ χρηστικό και βολικό. Σαφώς είναι για μικρου βαθους κοπες και παθαινει "κάτι" αν το θες σε κοπή μελαμινης (αν και το έχει στις προδιαγραφές) απλως με τις ρητινοκολλες κολλάει το δισκακι ξύλου και μαζί και το μηχάνημα. Όμως για σίδερο/μεταλο και μάρμαρο κάνει δουλειά. Πολυστροφο και έχει και το συστημα (όχι πολύ στιβαρό, δηλ. Η βίδα κρατηματος του δεν είναι πολύ ισχυρή) κοπής σε βάθος που σου λύνει τα χέρια σε μερικές δουλειέ και μερικές φορές λασκαρει ή εγώ δεν έχω βρει τον τρόπο...). Μικρό αλλά δυνάτο...! Και με τα έξτρα εξαρτήματα πολυ πολυχρηστικο. DreMel είναι και οσοι θα το παρουν ξέρουν τι περιμενουν και γιατί θα το παρουν

Βέβαια κοιταω να βρω και ένα μικρό Makita με ρυθμιζομενες στροφες αλλά όπου έχω χρειαστεί το κοφτακι της dremel με έχει βγάλει ασπροπροσωπο (με εξαίρεση την κοπή μελαμινης, όπου εκεί μέχρι κςι ο τεχνικοςς της dremel/Bosch σήκωσε τα χέρια ψηλά γιατί προφανώς δεν το ειχε χρησιμοποιησει).

Όποιος είναι Αθήνα και σκέφτεται να το πάρει, ας βρεθουμε (pm) να το δοκιμασει

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ένα απλό αλφάδι αλλά καλό ψάχνω και εγώ.. έχω 2 της πολύ φτηνά της AMTECH αλλά δεν τα ποlυεμπιστέυομαι.. καλά έχω διαβάσει οτι είναι τα sola
(δεν θέλω να ξεπερναει όμως τα 30cm με 40cm για να χωράει στην εργαλειοθήκη μου..

*λειζερ δεν έχω δουλέψει ποτέ και μου φαίνεται 'μπελας'..

Και εγώ θελω ένα αναλογικό της προκοπής. Για λέιζερ πας σε αρκετά ως πολύ ακριβό (κανα-δύο φτιανιαρικα που έχω είναι της πλάκας). Επίσης κάτι που είχα πάρει από το lidl (αν θυμάμαι καλά σε συσκευασία των τριών) είναι ότι ναναι και κάτι ακόμα φτηνά από δω και από κει είναι για να αναρωτιέσαι αν είναι αλφαδια ή αλφαδοχαλαστες. Το μόνο που εμπιστεύομαι είναι ένα mini, δεν ξέρω μαρκα (μάλλον ασιατικής προέλευσης) αλλα είναι κόκκινου χρωματος και ένα παλιοοοοο μεταλικου σκελετού που είχε ξεμείνει/ξεχαστει από κάποιον παλιό σοβατζη που είχε κάνει κάποιες δουλειές στο σπίτι πριν 25 χρονια. Καλό είναι και το mini της stanley.

Το καλοκαίρι που έβαλα κάτι μάρμαρα σε ένα πάγκο που έφτιαξα από τσιμεντοσανιδες, όλα δειχναν ότι ναναι και ήταν αρκετά τρεχούμενα μέτρα. Τελικά την δουλεια την εκάνα με το μάτι και με το μικρό κόκκινο.

Αν βρεις άκρη ενημερωσε