Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Aπλο αλφαδι, για να κανεις σωστη δουλεια, πρεπει να ειναι μεγαλο >40εκ.
Ολα εχουν καποια αποκλιση αλλα στα μεγαλυτερα η αποκλιση γινεται μικροτερη.

Θα προτεινα ενα stanley digital των 40εκ. Το ειχα δει σε μαραγκο και αν θυμαμαι καλα χτυπαγε καμπανακι οταν ευθυγραμιζοταν.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5745

Προσωπικα χρησιμοποιω μονιμα τωρα τελευται ενα μικρο bosch που εχει και μαγνητη αλλα και λειζερ (που ειναι πολλαπλα χρησιμο). Εξαιρετικα βολικο.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6453

bosch_pll_1_p_lezeres_vizmertek_3.jpg

Μιχαλη καλο φαινεται το boschακι...αλλα στον τοιχο πως στηριζετε...???
ή πρεπει να εχεις παντα εναν δευτερο ανθρωπο μαζι σου?

H βαση εχει και υποδοχη για να μπαινει σε τριποδο, και εσοχη για να κρεμιεται. Εγω με τριποδο το χρησιμοποιω οποτε χρειαζομαι χρηση λειζερ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν έχεις δίκαιο. Είναι πολύ χρηστικό και βολικό. Σαφώς είναι για μικρου βαθους κοπες και παθαινει "κάτι" αν το θες σε κοπή μελαμινης (αν και το έχει στις προδιαγραφές) απλως με τις ρητινοκολλες κολλάει το δισκακι ξύλου και μαζί και το μηχάνημα. Όμως για σίδερο/μεταλο και μάρμαρο κάνει δουλειά. Πολυστροφο και έχει και το συστημα (όχι πολύ στιβαρό, δηλ. Η βίδα κρατηματος του δεν είναι πολύ ισχυρή) κοπής σε βάθος που σου λύνει τα χέρια σε μερικές δουλειέ και μερικές φορές λασκαρει ή εγώ δεν έχω βρει τον τρόπο...). Μικρό αλλά δυνάτο...! Και με τα έξτρα εξαρτήματα πολυ πολυχρηστικο. DreMel είναι και οσοι θα το παρουν ξέρουν τι περιμενουν και γιατί θα το παρουν

Aγαπητε φιλε δεν ξερεις ποσο πολυ προσπαθω, ακομα και τωρα, να δω το συγκεκριμενο εργαλειο ειτε σαν χρηστικο ειτε σαν βολικο ειτε σαν gadget!
Ενα απο τα τρια παραπανω θα ηταν αρκετο για να καμψει την μηδαμινη μου αντισταση, ιδιαιτερα οταν προκειται για εργαλειο dremel τα οποια και συλλεγω.
Δυστυχως ΔΕΝ βλεπω καμμια απο τις τρεις προυποθεσεις :)))

Ελπιζω οτι στην τριτη του αναβαθμιση θα το κανουν μικροτερο, ελαφρυτερο και με μεγαλυτερο βαθος κοπης κατα 1 τουλαχιστον εκατοστο.

Τους εχω στειλει email εδω και πολυ καιρο για το τι θελω, συμπεριλαμβανομενης και μιας εκδοσης μπαταριας/cordless. Aυτην θα την αγοραζα με την μια :))

Δωρακι για τα Χριστουγεννα!

Δραπανακι παλμικο (impact driver) Βοsch GDR 10.8 ροπης 105Νm. Moνο σωμα 69 ευρω απο Amazon.de.
gdr-10-8-li-24265.jpg

Kαι επειδη χρειαζομουν και μπαταρια παρηγγειλα μια καλη 10βολτη των 2Αμπερ ...που συνοδευοταν τυχαιως απο ενα γωνιακο δραπανακι Bosch GWI 10.8v :D
0601360U01.jpg

Nεο (stubby screwdriver) κατσαβιδακι νανος με καστανια απο την Milwakee. Πρεπει να ειναι το μικροτερο της αγορας με καστανια.

Milwaukee-Compact-Multi-Bit-Screwdriver.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δωρακι για τα Χριστουγεννα!

Δραπανακι παλμικο (impact driver) Βοsch GDR 10.8 ροπης 105Νm. Moνο σωμα 69 ευρω απο Amazon.de.
gdr-10-8-li-24265.jpg

Kαι επειδη χρειαζομουν και μπαταρια παρηγγειλα μια καλη 10βολτη των 2Αμπερ ...που συνοδευοταν τυχαιως απο ενα γωνιακο δραπανακι Bosch GWI 10.8v :D
0601360U01.jpg
Link please
Τα σαλια μου

Εδω τα λινκς.
Για φορτιστη δεν εχω λινκ επειδη θα χρησιμοποιησω τον φορτιστη των πρασινων 10.8 bosch. Yπαρχουν ομως σετακια μπαταριων/φορτιστων.

Impact driver Bosch GDR 10.8

Angle driver Bosch GWI 10.8v

Aπο Ελλαδα με μπαταρια 1.3A χωρις φορτιστη. Πολυ καλη τιμη.
http://www.ebw.gr/el/product/546838/Bosch-GWI-10-8-V-LI
http://www.ebw.gr/el/product/548132/Bosch-GDR-10-8-LI

το bosch είναι πολύ ωραίο πραγματικά . Μεγειά!

Μια ερώτηση γρήγορη. Βρήκα εναν σφιγκτήρα της Stanley για γωνίες http://toolshouse.gr/εργαλεια/σφιγκτήρες/stanley-0-83-121-σφιγκτήρας-για-ελαφριές-εργασίες αλλά εχει βάθος μόλις 15mm αλλά φτάνει στα 75mm στην σύσφιξη..

Με τέτοιο βάθος κρατάει σταθερά 2 ξύλα ας πουμε χοντρά ράφια των 4 εκατοστών..;
Εχει και τον stanley heavy duty για γωνίες με βάθος 30mm αλλά διπλασια τιμή. Αξίζει ; ή κάνω την δουλειά μου και με τον πρώτο;

Για "μανταλάκια" θα πάρω 4χ 60άρια της wolfcraft αλλλά για γωνία δεν είμαι σίγουρος..

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

σιφη και χιωτη ευχαριστω για τις αποψεις σας για την πριονοκορδελα της einhell θα ληφθουν υπ οψιν παντα καιριες και εμπερισταστομενες !!

Μια ερώτηση γρήγορη. Βρήκα εναν σφιγκτήρα της Stanley για γωνίες http://toolshouse.gr/εργαλεια/σφιγκτήρες/stanley-0-83-121-σφιγκτήρας-για-ελαφριές-εργασίες αλλά εχει βάθος μόλις 15mm αλλά φτάνει στα 75mm στην σύσφιξη..

Εχει και τον stanley heavy duty για γωνίες με βάθος 30mm αλλά διπλασια τιμή. Αξίζει ; ή κάνω την δουλειά μου και με τον πρώτο;

Για "μανταλάκια" θα πάρω 4χ 60άρια της wolfcraft αλλλά για γωνία δεν είμαι σίγουρος..

O μικρος σφιγκτηρας της stanley ειναι ψευτοπραμα και ειναι και μικρος για τα παχη που θες. Παρε τον heavy duty που ειναι σαφως ποιοτικοτερος και καλυτερος.

Για τους σφιγκτηρες ελατηριου wolfcraft τι σε απασχολει? Μια χαρα ειναι.

Να πάρει, το λιγουρεύομαι καιρό τώρα αυτό το παλμικό της Bosch... Λες?

Να πάρει, το λιγουρεύομαι καιρό τώρα αυτό το παλμικό της Bosch... Λες?

Αν θυμαμαι, καηκε το πρασινο bosch σου με τα 300 πανωτα ζορικα ξεβιδωματα.. λογικο και αναμενομενο.

Ε, με αυτο το παλμικο, ποτε ξανα :))

Μπλε, όχι πράσινο. GSB είναι, όχι PSB.

Γι'αυτό παραξενεύτηκα περισσότερο. Ήταν όμως πολύ ζόρι.

Από πράσινα έχω μόνο μια σέγα και ένα μπορντουροψάλιδο. Όλα τα άλλα μπλε (το αγαπημένο μου χρώμα χεχε).

Έχω βέβαια και Elu, AEG, και παλιά B&D (από τότε που ήταν εργαλειάρες).

Τα παλια καλα AEG και Β&D. Oντως, ακομα εχει τετοια αθανατα δραπανα ο πατερας μου και κανει δουλειες βαρβατες με δαυτα τα ηλεκτρικα.

Απο περιεργεια, ποσες μπαταριες χρειαστηκε το GSB για να ξεβιδωσει τα σκουριασμενα παξιμαδια?

Παρεμπιπτοντως ακουγεται περιεργο να χαλασει το μπλε, αλλα στην πραγματικοτητα χρησιμοποιησες το λαθος εργαλειο για την συγκεκριμενη δουλεια. Παντως και εγω το ιδιο θα εκανα στη θεση σου!!

1 μπαταρία παρά κάτι ψιλά. 18βολτη 2,6Ah. :2thumb22sup:

Εντάξει δεν ήταν όλα σκουριασμένα, κάποια ξεβίδωναν κάπως πιο εύκολα. Γύρω στα 50 ήταν κολλημένα όμως, τα είχα αφήσει για το τέλος, εκεί κάπου ο συμπλέκτης του είπε "όχι άλλο".

Λογικά αύριο θα με ενημερώσουν από το service.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

αν ειχες βαλει καποιο αντισκωριακο ισως το γλυτωνες το κακο.

Νομιζα οτι ηταν το 10βολτο GSB των 30Νm ..!!

Aλλα το 18βολτο ειναι αλλο πραμα ειτε το V ειτε το VE, πολυ ισχυρα και τα δυο!! Τωρα μου κανει μεγαλη εντυπωση και εμενα που παρεδωσε πνευμα!!

Παντως η μπαταρια..αστερι. Αντε, και στην 4Αh :)

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

αν ειχες βαλει καποιο αντισκωριακο ισως το γλυτωνες το κακο.

Ισχύει, πιθανώς. Όπως ανέφερα και νωρίτερα, επρόκειτο για ράφια στο ένα κατάστημά μου, το οποίο έκλεισα, οπότε έπρεπε άμεσα να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη. Πού μυαλό για τέτοια...

Μεχρι 2cm που το έχω χρησιμοποιήσει είναι ΟΚ. Το heavy είναι σαφώς ανώτερο (έχει και σφίξιμο με ένα χέρι) αλλά επειδή είναι πιο "γκουμούτσα" δεν ξέρω αν θα σε βολέψει ως προς την τοποθέτηση του (χωροταξικά μιλώντας) σε κάποιες περιπτώσεις. Αν θυμάμαι καλά, τα δυο τους έχουν και μια διαφορά : στο "πού" δημιουργούν την γωνία...εννοώ ότι το μικρό σου δίνει την δυνατότητα πχ, να βιδώσεις ψηλά/ακρη-ακρη στην γωνία, το μεγάλο "οχι". Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά γραπτώς. Καλό θα ήταν να τα δεις και τα 2 από κοντά.
Για συνεχή, ποικίλη και βάθος χρόνου πάντως χρήση, εγώ θα πρότεινα το αγορά και των 2.

Εδω τα λινκς.
Για φορτιστη δεν εχω λινκ επειδη θα χρησιμοποιησω τον φορτιστη των πρασινων 10.8 bosch. Yπαρχουν ομως σετακια μπαταριων/φορτιστων.

Impact driver Bosch GDR 10.8

Angle driver Bosch GWI 10.8v

Aπο Ελλαδα με μπαταρια 1.3A χωρις φορτιστη. Πολυ καλη τιμη.
http://www.ebw.gr/el/product/546838/Bosch-GWI-10-8-V-LI
http://www.ebw.gr/el/product/548132/Bosch-GDR-10-8-LI
καλημερα ευχαριστω
το gdr για βιδωματα ξεβδωματα που το θελω τι διαφορες εχει με το GSR?