Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οχι, απλα θα συμμετειχα και γω στη παραγγελια. Με αναφερει λογω κοντινης τοποθεσιας, αλλα τελικα δε θα συμμετεχω σε αυτη.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οχι, απλα θα συμμετειχα και γω στη παραγγελια. Με αναφερει λογω κοντινης τοποθεσιας, αλλα τελικα δε θα συμμετεχω σε αυτη.
Αν επιτρέπεται πόσο κοντά φίλε μου;;

χαχα, ολα τα εργαλεια μου αρεσουν, οχι μονο τα μπλε.
Το ρολογακι ειναι μια χαρα. Το φοραω καθημερινως στο εργοστασιο και μεχρι στιγμης δεν εχω δει καμμια γρατζουνια στο κρυσταλλο. Βεβαια ο χρονος θα δειξει.

Μιας και το ανεφερες το ρολοι, να πω οτι δεν ειναι αδιαβροχο (δεν κανει μεσα στο νερο δηλαδη) αλλα ειναι ενταξει σε υγρασιες, βροχες και πιτσιλισματα (δοκιμασμενο).
Για 25 ευρω παντως, φαινεται πολυ καλοφτιαγμενο και βαρυ! Το περιμενα πολυ τσιπικο αλλα τελικα ειναι ανταξιο του ονοματος της bosch :))

Απαράδεκτο να μην είναι αδιάβροχο όμως και πολύ κρίμα επειδή σκέφτομουν να το πάρω και εγώ.

Νομίζω ότι για 25 ευρώ και που είναι αδιάβροχο σε τυχαία επαφή με το νερό πολύ είναι... :BDGBGDB55:

Απαράδεκτο να μην είναι αδιάβροχο όμως και πολύ κρίμα επειδή σκέφτομουν να το πάρω και εγώ.

Θες να κολυμπας η να κανεις μπανιο με το ρολοι?
Αν οχι, τοτε το ρολοι ειναι μια χαρα. Ειναι χαρακτηρισμενο για αδιαβροχοτητα 3ΑΤΜ, και για να το εγγυαται η bosch, ετσι πρεπει να ειναι.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ρολόι αδιάβροχο 3ΑΤΜ σημαίνει:
Το ρολόι είναι αδιάβροχο μόνο σε τυχαίες επαφές με νερό όπως π.χ. κατά το πλύσιμο χεριών (όχι ολόκληρο το ρολόι κάτω από τη βρύση), τις σταγόνες βροχής αλλά και τον ιδρώτα των χεριών.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

3 atm ειναι 30 μετρα!!! ακαταλληλο για κολυμπι καταλληλο για τυχαια επαφη με το νερο http://el.wikipedia.org/wiki/Καταδυτικό_ρολόι
Για την ακρίβεια 20 μέτρα. Είναι κ σχεδόν μια ατμόσφαιρα η ατμοσφαιρική. Πάντως, όταν οι εταιρείες λένε 50 m κάνει μόνο για κολύμπι όχι για snorkeling. Για την κατάδυση πχ, δεν υπάρχει ρολόι ή computer με λιγότερα από 300m. Πάλι ξέφυγα ε;

Για υποθαλασσια μαστορεματα δεν κανει. Αυτο ειναι σιγουρο.
Ουτε για ντουζακι στην μπανιερα καθως η συνεχομενη πιεση του νερου μπορει να (τυχει να) εισχωρησει απο την κορωνα. Η κακια ωρα δηλαδη. Μπορει και να την γλυτωσει.

Απο κει και περα, το συγκεκριμενο ρολογακι ειναι μια χαρα για ολα τα υπολοιπα. Θα ενημερωσω αν παθει κατι, καθως το φοραω καθημερινα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για την ακρίβεια 20 μέτρα. Είναι κ σχεδόν μια ατμόσφαιρα η ατμοσφαιρική. Πάντως, όταν οι εταιρείες λένε 50 m κάνει μόνο για κολύμπι όχι για snorkeling. Για την κατάδυση πχ, δεν υπάρχει ρολόι ή computer με λιγότερα από 300m. Πάλι ξέφυγα ε;

υπαρχουν ρολογια για καταδυση με 200 μετρα π.χ εχω το citizen promaster agualand jp 1060 !!! το εχω κατεβαση στα 45 μ στο ναυαγιο ζηνοβια στην κυπρο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

υπαρχουν ρολογια για καταδυση με 200 μετρα π.χ εχω το citizen promaster agualand jp 1060 !!! το εχω κατεβαση στα 45 μ στο ναυαγιο ζηνοβια στην κυπρο.
Ναι, εγώ αναφερόμουν σε ρολόι computer. Τα Galileo πχ λένε 80atm. Έχω κατέβει κ εγώ με casio 40 κ 50 μέτρα χωρίς να κάνει κιχ. Όμως δεν ήταν το κύριο ρολόι. Είχα dc.

Και εμένα το Seiko Atlas diver είναι στα 200 και κάνω ψαροτουφεκο αλλά όχι πάνω από 18 μέτρα.
Να ξέρετε πάντως πως εχθρός όλων των αδιαβροχων ρολογιών ανεξάρτητα της ένδειξης βάθους είναι το ζεστό-καυτό νερό στο μπάνιο!!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασε

Ναι, εγώ αναφερόμουν σε ρολόι computer. Τα Galileo πχ λένε 80atm. Έχω κατέβει κ εγώ με casio 40 κ 50 μέτρα χωρίς να κάνει κιχ. Όμως δεν ήταν το κύριο ρολόι. Είχα dc.

φυσικα μια βουτια στα 40 -50 μετρα πρεπει να γινει με dc αν και με το citizen μπορεις να βαλεις χρονους βυθου κ.λ.π απο την στερια και να βουτηξεις .αλλα σε τετοιες βουτιες δεν βουτας συνηθως χωρις dc η με ενα ρολοι.

Πολύ σωστό Κυριάκο για το ζεστό νερό. Μάλιστα τα καταδυτικα με πολύ υψηλή αντοχή είναι κ πιο ευπαθή σε θερμοκρασίες. Αυτό επειδή μέσα έχουν λάδι -όχι αέρα- κ σε πιθανή διαστολή θα έχουμε βαροτραυμα εξοδου!! Καταλαβαίνετε κ εσύ κ ο βασιλης!!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

νομιζω ισως οτι βγηκαμε εκτος θεματος και λεω ισως γιατι και τα ρολογια ειναι κκαι gadgets και εργαλεια:drummer:

Καλησπερα. Μιας και τον τελευταιο καιρο ειπα να ασχοληθω με την οργανοποιια καταπιανομαι με κατασκευες που κανουν εφικτη την κατασκευη του οργανου. Μια απο τις κατασκευες που ειδα σε εικονες και και οχι απο κοντα, ηταν μια συσκευη χαραξης των ταστων. Μια διαδικασια που θελει ακριβεια και καλο πριονι με το χερι, αλλα ο οργανοποιος αυτος εχει κανει μια κατασκευη με 20 δισκοπριονακια κινουμενα απο ενα μοτερ πλυντηριου που προεξεχουν απο μια μελαμινη και περναει απο επανω το ξυλο της ταστιερας (εβενος) και εχει μεσα σε δευτερολεπτα χαραγμενη με ακριβεια την ταστιερα με 20 ταστα σε αντιθεση με τα 30 λεπτα που θελει καποιος εμπειρος να χαραξει "στον αερα".
Τι θα προτεινατε για μια τετοια κατασκευη για δισκοπριονακια; Το παχος των ταστων ειναι 0.5mm και συνηθως τα χαρασουν με fine πριονια με κοψιμο 0.3mm. Θα μπορουσε η δουλεια να γινει με καποιο μοτερ αλλο πιο μικρο σε διαστασεις; Εχω δει σε κατασκευες dyi με μοτερ 1/15Hp να κοβει αλουμινιο, οχι ξυλο , για πλακα με πριονι απο proxxon . Αλλα δεν ξερω αν αξιζει να αγορασω ενα τετοιο μοτερ σε σχεση με ενος πλυντηριου.
Δειτε εδω ενα diy mini δισκοπριονο παγκου . Θα μπορουσα με ενα τετοιο μοτερ να χαραξω την ταστιερα;

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπερα. Μιας και τον τελευταιο καιρο ειπα να ασχοληθω με την οργανοποιια καταπιανομαι με κατασκευες που κανουν εφικτη την κατασκευη του οργανου. Μια απο τις κατασκευες που ειδα σε εικονες και και οχι απο κοντα, ηταν μια συσκευη χαραξης των ταστων. Μια διαδικασια που θελει ακριβεια και καλο πριονι με το χερι, αλλα ο οργανοποιος αυτος εχει κανει μια κατασκευη με 20 δισκοπριονακια κινουμενα απο ενα μοτερ πλυντηριου που προεξεχουν απο μια μελαμινη και περναει απο επανω το ξυλο της ταστιερας (εβενος) και εχει μεσα σε δευτερολεπτα χαραγμενη με ακριβεια την ταστιερα με 20 ταστα σε αντιθεση με τα 30 λεπτα που θελει καποιος εμπειρος να χαραξει "στον αερα".
Τι θα προτεινατε για μια τετοια κατασκευη για δισκοπριονακια; Το παχος των ταστων ειναι 0.5mm και συνηθως τα χαρασουν με fine πριονια με κοψιμο 0.3mm. Θα μπορουσε η δουλεια να γινει με καποιο μοτερ αλλο πιο μικρο σε διαστασεις; Εχω δει σε κατασκευες dyi με μοτερ 1/15Hp να κοβει αλουμινιο, οχι ξυλο , για πλακα με πριονι απο proxxon . Αλλα δεν ξερω αν αξιζει να αγορασω ενα τετοιο μοτερ σε σχεση με ενος πλυντηριου.
Δειτε εδω ενα diy mini δισκοπριονο παγκου . Θα μπορουσα με ενα τετοιο μοτερ να χαραξω την ταστιερα;

αν δεν κανω λαθος ο μιχαλης (χιωτης )πηρε προσφατα ενα μινι δισκοπριονακη .