Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δεν ειναι το ιδιο με αυτο που ηθελες, της wurth.
Αυτο που εβαλες ειναι κοινο κατσαβιδι για καρυδακια.

Ο φιλος πιο πανω εχει δωσει το σωστο κατσαβιδι με την τρυπα 1/4" στην κεφαλη.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μάλλον, κάπου έχουμε μπερδευτεί Μιχάλη.

Το κατσαβίδι της Wurth στο post #7625 βλέπω ότι είναι για καρυδάκια, με καρέ 1/4 στη χειρολαβή για την καστάνια (κεφαλή), όπως και αυτό της Proxxon που έδωσε ο jagtm (post #7627). Κοιτάζοντας τα υπόλοιπα της Proxxon στο ίδιο site, βρήκα αυτό που έγραψα και έχει μεγαλύτερο μήκος στελέχους.

Edit
Βλέποντας πάλι την εικόνα, έχεις δίκιο, δεν έχει τρύπα.

Εν πάση περιπτώσει, ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοιο αλλά με μακρύτερο στέλεχος.

Παιδες, λαχταραω ενα τριβειο αλλιωτικο απο τα αλλα :))

02_produkt.jpg

http://www.amazon.de/gp/product/B00CS2NHHQ/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Εχει και πολλα και χρησιμα εξαρτηματα

maxresdefault.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αυτό είναι μεγαλύτερο απο dremel και μικρότερο απο γωνιακό τροχό.

Τι είναι;; χεχε

Αυτο μάλιστα ωραιότατο !

Επίσης αυτα τα γυαλόχαρτα με την μεγάλη επιφάνεια ειναι όλα τα λεφτα (που μοιάζουν με μασουράκια). Τέτοιου είδους εξαρτήματα παίρνουν και οι γωνιακού τροχοί; Γιατι δεν έχω δει.

Ωραίο εργαλείο. Αυτό για παλαίωση ξύλου θα είναι μάνα καημένη...!!!

Δεν ξερω αν παρατηρησατε οτι το παραπανω νεο δισκοπριονο της bosch διαθετει Flesh detection technology!! (Τεχνολογια Ανιχνευσης σαρκας!)

Γιαυτο και ο δισκος βυθιζεται ξαφνικα οταν το μηχανημα διακρινει οτι ο χρηστης παει να κοψει το χερι του απο απροσεξια.

Σαν το Saw stop των αμερικανων, θεωρω οτι η Bosch απλα ακολουθει, οπως κανουν οι κινεζοι. Στην Αμερικη εχουν ξεφυγει πολυ μπροστα.

Δεν ξερω αν παρατηρησατε οτι το παραπανω νεο δισκοπριονο της bosch διαθετει Flesh detection technology!! (Τεχνολογια Ανιχνευσης σαρκας!)

Γιαυτο και ο δισκος βυθιζεται ξαφνικα οταν το μηχανημα διακρινει οτι ο χρηστης παει να κοψει το χερι του απο απροσεξια.

Τι άλλο θα δούμε....

χμμμμμ το Saw stop λει οτι καταλαβαινει το δακυλο απο την διαφορετικη ηλεκτρικη αγωγιμοτητα της σαρκας.
Αλλα αν ο τεχνιτης φορα γαντια?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

χμμμμμ το Saw stop λει οτι καταλαβαινει το δακυλο απο την διαφορετικη ηλεκτρικη αγωγιμοτητα της σαρκας.
Αλλα αν ο τεχνιτης φορα γαντια?

Θα είναι το πρώτο εργαλείο που στο εγχειρίδιο θα γράφει με κεφαλαία bold γραμματοσειρά "ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΓΑΝΤΙΩΝ"
:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και εγω πως θα κοβω τις μπριζολες μου;;

Με τη σπαθοσέγα :flipout:

θα βγούνε γάντια εργασίας σαν και αυτά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τηλέφωνο όταν τα φοράς :ernaehrung004:

ο επόμενος τροχός μου παιδιά , https://www.fein.de/de_de/schleifen-normalfrequenz/compact-winkelschleifer/video-t400029/ , στα 99 ευρώ από amazon . Όταν είδα την τιμή , λέω, μπα λάθος θα κάνουν , αλλά πρέπει να είναι προσφορά .
Για όσους τυχόν δεν ξέρουν , ο Wilhelm Fein είναι ο πατέρας όλης της γερμανικής βιομηχανίας μηχανών . Αυτός συνέλαβε την ιδέα να βάλει ηλεκτρικό μότερ σε ένα δράπανο χειρός που είδε να δουλεύει ένας οικοδόμος το 1897 . Μη έχοντας λεφτά όμως έστειλε ένα γράμμα στον Αμερικανό Edisson (μεγάλη γάτα και στυγνός έμπορας ) και του ζήτησε συνεργασία στα ηλεκτρικά μοτέρ και ...´λεφτά. Ο Edisson αμέσως κατάλαβε ότι είχε χτυπήσει "φλέβα" χρυσού , και τον χρηματοδότησε . Τότε ήρθε στην Fein ένας μαθητευόμενος τεχνίτης , που ήταν η μεγάλη συμπάθεια του Fein, και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Robert Bosch , που σαν γάτος επίσης αφού έμαθα καλά την δουλειά , εγκατέλειψε την FEIN και ίδρυσε την δική του εταιρεία την γνωστή μας Bosch .
Να κάνουμε και λίγη ιστορία , καλό είναι .

ο επόμενος τροχός μου παιδιά , https://www.fein.de/de_de/schleifen-normalfrequenz/compact-winkelschleifer/video-t400029/ , στα 99 ευρώ από amazon . Όταν είδα την τιμή , λέω, μπα λάθος θα κάνουν , αλλά πρέπει να είναι προσφορά .
Για όσους τυχόν δεν ξέρουν , ο Wilhelm Fein είναι ο πατέρας όλης της γερμανικής βιομηχανίας μηχανών . Αυτός συνέλαβε την ιδέα να βάλει ηλεκτρικό μότερ σε ένα δράπανο χειρός που είδε να δουλεύει ένας οικοδόμος το 1897 . Μη έχοντας λεφτά όμως έστειλε ένα γράμμα στον Αμερικανό Edisson (μεγάλη γάτα και στυγνός έμπορας ) και του ζήτησε συνεργασία στα ηλεκτρικά μοτέρ και ...´λεφτά. Ο Edisson αμέσως κατάλαβε ότι είχε χτυπήσει "φλέβα" χρυσού , και τον χρηματοδότησε . Τότε ήρθε στην Fein ένας μαθητευόμενος τεχνίτης , που ήταν η μεγάλη συμπάθεια του Fein, και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Robert Bosch , που σαν γάτος επίσης αφού έμαθα καλά την δουλειά , εγκατέλειψε την FEIN και ίδρυσε την δική του εταιρεία την γνωστή μας Bosch .
Να κάνουμε και λίγη ιστορία , καλό είναι .

Νά 'σαι καλά Wagelis, που μας δίνεις τα ιστορικά γεγονότα πίσω από τέτοια μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας!

εδώ παιδιά , http://www.elektrowerkzeug-vergleich.de/geschichte-der-elektrowerkzeuge/ ολόκληρη η παγκόσμια ιστορία των ηλεκτρομηχανών , για όσους τυχόν ενδιαφέρονται . Προσέξτε την ίδρυση της Bosh to 1886 στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας , όπου ο πανέξυπνος Robert Bosch πουλούσε μηχανήματα της Fein . Πάντως δεν ήξερα ότι η Atlas Copco είναι τόσο παλιά , αν και πίσω από όλη την ιστορία των ηλεκτρομηχανών βρίσκονται οι Αμερικανοί , γιατί αυτοί είχαν την τεράστια αγορά από τότε και σε αυτούς πουλούσαν οι Γερμανοί .Ουσιαστικά οι Αμερικανοί βοήθησαν τους γερμανούς να στήσουν την σημερινή βιομηχανία τους . Λυπητερό η πτώχευση της Kress το 2012.

Εμεις τι καναμε τοτε, σπερναμε σιταρι για να θρεψουμε τιςπολυπληθεις οικογενειες μεσα στους πολεμους και τους διωγμους.

photo uploader

Εχετε να προτεινετε ανταπτορα για το καρυδακι αυτο ωστε να χρησιμοποιηθει με το κατσαβιδι αυτο?

Επειδη δεν εχω power tools περα απο το router του Lidl, δανειζομαι για ελαχιστες εργασιες εργαλεια απο αλλους ή μου κανουν αλλοι την δουλεια. Αυτο και καθυστερει τις εργασιες μου και με κανει να υποχρεωνομαι σε αλλους. Κοιταω για σεγα, δισκοπριονο και καποιο τρυπανι. Οχι για αμεση αγορα, απλα να κατασταλάξω σε καποιες επιλογες βαση αναγκων. Το ποστ ειναι για να μου λυσετε αποριες και οχι για προτασεις για αμεση αγορα.

1) Ενα εργαλειο bosch της πρασινης σειρας που κοστιζει οσο ενα εισαγωγικο της μπλε συμφερει απο αποψη χαρακτηριστικων ή ακομη και το εισαγωγικο της μπλε ειναι καλυτερο απο πρασινο;

2) Μπαταρια ή ρευμα ; Μιλαμε για περιστασιακη χρηση της σεγας(αν αγοραστει η βαση Neutechnik θα γινει βασικο εργαλειο ομως) αραιη χρηση δισκοπριονου(πιο πολυ να υπαρχει για σωστες ευθειες κοπες) και τρυπανι για χρηση κυριως σε ξυλο για ανοιγμα τρυπας σε μαονι και κεδρο ονδουρας για κλειδιερα οργανων. Γενικα το δίλημμα ειναι αν την προφανη ελευθερια που σου δινει ενα εργαλειο μπαταριας αξιζει την πληρωσεις για ενα εργαλειο μικροτερης ισχυος οταν στα ιδια χρηματα αγοραζεις δυνατοτερο ρευματος.

3) Αυτο το σετ; http://www.skroutz.gr/s/5701793/Bos...-2-LI-GKS-10-8-V-LI-L-Boxx-2x2-0-Ah-Lion.html

Θα ηθελα το τρυπανι να ειναι μπαταριας, δεν ειμαι τοσο σιγουρος για τα αλλα δυο αν τα χρειαζομαι σε μπαταρια. Επισης το δισκοπριονο αν και ελαφρυ , μικρο και μου γεμισε το ματι, μηπως το βαθος κοπης του ειναι λιγο; Νομιζω εχει και το lidl ενα τετοιο ρευματος , αν το φερει. Βασικα λιμπίστηκα το δισκοπριονο του [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Nektarios2015 , αλλα πολλα τα λεφτα...[/FONT] Καλυτερα ενα φτηνο ρευματος, αφου η χρηση του θα ειναι περιορισμενη ή το φτηνο θα το πληρωσω ακριβα σε χρονο, κοπο και ακριβεια μιας εργασιας; ( το βλεπω στα φτηνα εργαλεια που δανειζομαι).

Ωραια γενικα η μπλε σειρα της bosch αλλα μηπως ειναι too much για diy χρηση; (οπτικα τουλαχιστον μου αρεσουν σε σχεση με τα πρασινα και η ψυχολογια νομιζω παιζει και ρολο στο αν ευχαριστιεσαι την χρηση ενος εργαλειου).

Απλα , μπερδεμενος...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εμεις τι καναμε τοτε, σπερναμε σιταρι για να θρεψουμε τιςπολυπληθεις οικογενειες μεσα στους πολεμους και τους διωγμους.

photo uploader

Εχετε να προτεινετε ανταπτορα για το καρυδακι αυτο ωστε να χρησιμοποιηθει με το κατσαβιδι αυτο?

Για δές εδώ..

Milwaukee_48-32-5032.jpg

... κι εδώ

product_detailed_image_2077_1531.png