Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

To μπλε σετακι που εχεις βαλει ειναι ονειρεμενο! Και με δυο μπαταριες θα μπορεις να κανεις αξιοπρεπεστατη δουλεια απο αποψη χρονου.
Εμενα μου κοστισε παραπανω καθως τα αγοραζα μεμονωμενα.

Αυτο που θα σου προτεινα ειναι, μονο για την μπλε σεγα, να πας να την δεις ζωντανα και να την πιασεις στα χερια σου διοτι ειναι λιγο μεγαλουτσικη.
Η σεγα σε σχεση με την πρασινη ειναι πολυ ισχυροτερη, αλλα η πρασινη με βολευει στο κρατημα περισσοτερο απο την μπλε!

Το δισκοπριονο μπαταριας ειναι αριστο. Εαν σε βολευει το μαξ. βαθος κοπης (νομιζω 4εκ.) και το γεγονος οτι παιρνει μονο δισκους bosch, τοτε συνισταται ανεπιφυλακτα.

Εαν θα παρεις την βαση που λες, την οποια θα την χρησιμοποιεις σαν βασικο εργαλειο, τοτε θα πρεπει να εχεις μια σεγα μονιμα πανω της, γιατι το βαλε βγαλε εχει μανουρα.
Εγω εχω πανω μια οικονομικη σεγα parkside και ειμαι σουπερ ευχαριστημενος.

Η μπλε 10βολτη σειρα ΔΕΝ ειναι too much για DIY και εαν σε ευχαριστει τοτε δεν το συζηταμε. Παντως και τα πρασινα εργαλεια ειναι ερωτευσιμα!

Συνοψιζοντας, αν καταλαβαινω σωστα τις αναγκες σου, θα σου προτεινα να αγορασεις σεγα και δραπανακι μπαταριας (ειτε μπλε ειτε πρασινη σειρα -ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και απο τις δυο σειρες) και δισκοπριονο ρευματος.

Ευχαριστω. Καπως ετσι το σκεφτομαι. Και επειδη το δισκοπριονο δεν ειναι ενα εργαλειο που το εχω αμεση αναγκη ισως διαλεξω την ωρα της αγορας ρευματος ή αν εχω ηδη μπαταριας bosch να παρω αυτο το μικρο. Νομιζω το βαθος κοπης ειναι 2.65cm στις 90 μοιρες παντως.

Ευχαριστω. Καπως ετσι το σκεφτομαι. Και επειδη το δισκοπριονο δεν ειναι ενα εργαλειο που το εχω αμεση αναγκη ισως διαλεξω την ωρα της αγορας ρευματος ή αν εχω ηδη μπαταριας bosch να παρω αυτο το μικρο. Νομιζω το βαθος κοπης ειναι 2.65cm στις 90 μοιρες παντως.

Εχε υπ'οψη οτι σε καποια στιγμη συντομα θα κυκλοφορησει και το νεο 10βολτο δισκοπριονακι μπαταριας -πρασινη σειρα- που ανακοινωσε προσφατα η bosch.

1-PT-20957.jpg

Oχι, δεν ειναι συμβατες. Πρασινη και μπλε σειρα χρησιμοποιουν διαφορετικες μπαταριες που κουμπωνουν διαφορετικα πανω στα εργαλεια.

Εαν ομως εχεις μπαταριες για τα dremel, αυτες ειναι συμβατες με την πρασινη 10βολτη σειρα της bosch.
Καθως και ο φορτιστης της dremel φορτιζει τις 10βολτες πρασινες bosch. Και το αντιστροφο.

Χρήσιμη πληροφορία για τα dremel αλλά δεν έχω. Είναι ένα + πάντως σε περίπτωση που σκεφτώ να αποκτήσω και dremel μπαταρίας η πράσινη σειρά να γίνει δελεαστική. Αλλά δεν με παίρνει οικονομικά να έχω δύο σειρές εργαλείων μπαταρίας ασυμβατες.

Nαι, δυο σειρες με ασυμβατες μπαταριες δεν λεει.

Εργαλεια dremel με 10βολτη μπαταρια ειναι δυο. Το rotary tool και το πολυεργαλειο.

Ομως, η μπλε σειρα bosch βγαζει το δικο της rotary tool το οποιο ειναι το ισχυροτερο 10βολτο rotary εργαλειο στην πιατσα. Καλο να το ξερεις αν πας σε μπλε σειρα
gro_10_8_v-li_(06019c5001)_2.jpg

Εχε υπ'οψη οτι σε καποια στιγμη συντομα θα κυκλοφορησει και το νεο 10βολτο δισκοπριονακι μπαταριας -πρασινη σειρα- που ανακοινωσε προσφατα η bosch.

1-PT-20957.jpg
Τωρα αυτο μπορει να κοψει αυτα που κοβει ενα ρευματος? αν εξαιρεσουμε το βαθος, απο δυναμη τι να λεει?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι αποψη εχετε για τα ακονιστηρια τρυπανιων?

Αυτο πως το βλεπετε, αξιζει τα γκαφρα του?

https://www.stereotiki.gr/store4/multisharp.html

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Χρήσιμη πληροφορία για τα dremel αλλά δεν έχω. Είναι ένα + πάντως σε περίπτωση που σκεφτώ να αποκτήσω και dremel μπαταρίας η πράσινη σειρά να γίνει δελεαστική. Αλλά δεν με παίρνει οικονομικά να έχω δύο σειρές εργαλείων μπαταρίας ασυμβατες.

Φιλε ασχολεισαι με οργανα; Ξυλα απο που αγοραζεις; Θελω κατι κ δε ξερω που να δω...

Φιλε ασχολεισαι με οργανα; Ξυλα απο που αγοραζεις; Θελω κατι κ δε ξερω που να δω...
Οπως αναφερθηκε ο sofianos και το dimizparts.gr Ειναι σχετικα κοντα μου τα φυσικα καταστηματα οποτε παω και διαλεγω απο κοντα τα ξυλα. Ακομη στην κατασκευη του πρωτου οργανου ειμαι. Αργα και σταθερα...

Είμαι σε αναζήτηση πολύμετρου κατά κύριο λόγο για παιχνίδι με τους φακούς οπότε χρειάζεται να μετρά και Α σε συνεχές (αυτό που έχω τώρα έχει ένδειξη μόνο για εναλλασσόμενο στα Αμπέρ).

Περιμένω τις προτάσεις σας.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εχει και η ελληνική αγορά αρκετά - δεν έγραψες σε τι κόστος όμως...
πχ αυτό μέχρι 20Α, σου κάνει?

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εχει και η ελληνική αγορά αρκετά - δεν έγραψες σε τι κόστος όμως...
πχ αυτό μέχρι 20Α, σου κάνει?
Τα 20Α με καλύπτουν για την χρήση που το θέλω οπότε είναι οκ.

Τώρα για χρήματα στην παρούσα περίπτωση δεν θα ήθελα να χαλάσω πολλά οπότε κάτι κοντά στα 20 με 30 θα ήταν μια χαρά.

Για να μετρήσω τα Α που καταναλώνει ο φακός είδα ότι προτείνεται να αλλάξουμε τα καλώδια του πολύμετρου με άλλα πιο κοντά και χοντρά, πια είναι κατάλληλα γι αυτό;

Επειδη δεν εχω power tools περα απο το router του Lidl, δανειζομαι για ελαχιστες εργασιες εργαλεια απο αλλους ή μου κανουν αλλοι την δουλεια. Αυτο και καθυστερει τις εργασιες μου και με κανει να υποχρεωνομαι σε αλλους. Κοιταω για σεγα, δισκοπριονο και καποιο τρυπανι. Οχι για αμεση αγορα, απλα να κατασταλάξω σε καποιες επιλογες βαση αναγκων. Το ποστ ειναι για να μου λυσετε αποριες και οχι για προτασεις για αμεση αγορα.

1) Ενα εργαλειο bosch της πρασινης σειρας που κοστιζει οσο ενα εισαγωγικο της μπλε συμφερει απο αποψη χαρακτηριστικων ή ακομη και το εισαγωγικο της μπλε ειναι καλυτερο απο πρασινο;

2) Μπαταρια ή ρευμα ; Μιλαμε για περιστασιακη χρηση της σεγας(αν αγοραστει η βαση Neutechnik θα γινει βασικο εργαλειο ομως) αραιη χρηση δισκοπριονου(πιο πολυ να υπαρχει για σωστες ευθειες κοπες) και τρυπανι για χρηση κυριως σε ξυλο για ανοιγμα τρυπας σε μαονι και κεδρο ονδουρας για κλειδιερα οργανων. Γενικα το δίλημμα ειναι αν την προφανη ελευθερια που σου δινει ενα εργαλειο μπαταριας αξιζει την πληρωσεις για ενα εργαλειο μικροτερης ισχυος οταν στα ιδια χρηματα αγοραζεις δυνατοτερο ρευματος.

3) Αυτο το σετ; http://www.skroutz.gr/s/5701793/Bos...-2-LI-GKS-10-8-V-LI-L-Boxx-2x2-0-Ah-Lion.html

Θα ηθελα το τρυπανι να ειναι μπαταριας, δεν ειμαι τοσο σιγουρος για τα αλλα δυο αν τα χρειαζομαι σε μπαταρια. Επισης το δισκοπριονο αν και ελαφρυ , μικρο και μου γεμισε το ματι, μηπως το βαθος κοπης του ειναι λιγο; Νομιζω εχει και το lidl ενα τετοιο ρευματος , αν το φερει. Βασικα λιμπίστηκα το δισκοπριονο του [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Nektarios2015 , αλλα πολλα τα λεφτα...[/FONT] Καλυτερα ενα φτηνο ρευματος, αφου η χρηση του θα ειναι περιορισμενη ή το φτηνο θα το πληρωσω ακριβα σε χρονο, κοπο και ακριβεια μιας εργασιας; ( το βλεπω στα φτηνα εργαλεια που δανειζομαι).

Ωραια γενικα η μπλε σειρα της bosch αλλα μηπως ειναι too much για diy χρηση; (οπτικα τουλαχιστον μου αρεσουν σε σχεση με τα πρασινα και η ψυχολογια νομιζω παιζει και ρολο στο αν ευχαριστιεσαι την χρηση ενος εργαλειου).

Απλα , μπερδεμενος...

H μπλέ επαγγελματική σειρά υπερτερεί σχεδόν σε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και μη έναντι της πράσινης ερασιτεχνικής και λόγο προσφορών και ζήτησης είναι σε πολλά εργαλεία και πιο φτηνή σε σχέση με την πράσινη (π.χ. τα μπλέ 10,8ολτα από Amazon.de).

Πριν αγοράσεις ένα εργαλείο καλό είναι να διαβάζεις τα χαρακτηριστικά του (ροπή, ικανότητα διάτρησης κλπ) να δεις εάν καλύπτουν τις τωρινές ή/και τις μελλοντικές σου ανάγκες και μετά να κάνεις έρευνα εύρεσης καλύτερης τιμής, δηλαδή επιλέγουμε εργαλείο βάση χαρακτηριστικών.

Ποιος φακος τραβαει τοσα πολλα αμπερ που χρειαζεται αλλαγη καλωδιων σε ενα πολυμετρο που μετρα ενταση DC εως 20Α?!