Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εχει ελάχιστη παραγγελία 15 ευρώ . Αυτο μου βγάζει τώρα.

Σκέφτηκα να πάρω 60άριδες . Καλά δεν είναι; ή να πάω σε 75ριδες;

εγω πηρα ενα ζευγαρι απο ολους...για να βολευουν αναλογα την δουλεια...

Πόσο σου ηρθαν τα μεταφορικά θυμάσαι; Γιαιτι κάτι βγάζει να τους καλέσεις για τον υπολογισμό..

Πόσο σου ηρθαν τα μεταφορικά θυμάσαι; Γιαιτι κάτι βγάζει να τους καλέσεις για τον υπολογισμό..

Εκανα παραγγελια για 50 κατι ευρω, οποτε ηρθαν δωρεαν με μεταφορικη...

είναι πλαστικοί?

Έχω μια απορία... ένα 10.8v εργαλείο με πόσα watt ίδιου εργαλείου ρεύματος αντιστοιχεί ;

ανοίγεις μεγάλο θέμα , και πολύ σημαντικό σαν κριτήριο αναζήτησης μιας σωστής συσκευής. Χονδρικά ένα 10,8v μηχάνημα με μια 2.0Ah μπαταρία επάνω είναι (10,8 Χ 200) = απόδοση 210W ,αν το έχω καταλάβει και καλά .Δυστυχώς οι κατασκευαστές δεν δίνουν πλέον (με εξαίρεση την dewalt ) την απόδοση σε watt , για να έχεις μια σύγκριση με τα εργαλεία ρεύματος . Από την άλλη και στα εργαλεία ρεύματος η τιμή που δίνουν σε watt είναι ονομαστική , η πραγματική είναι στο μισό περίπου .Έτσι ένα εργαλείο 600w , δίνει στην πράξη περίπου 300 .Οπότε ένα 10,8v δράπανο με διάρα μπαταρία αντιστοιχεί περίπου σε απόδοση 350-400W ενός ηλεκτρικού . Πιο ειδικοί ίσως σε βοηθήσουν καλύτερα .

Δεν σκαμπάζω απο φυσική , βάση την διάρκεια χρησης με μια μπαταρία 2000 amp , πχ για το δισκοπριονο 10.8v 26 λεπτά αν θυμάμαι έλεγε σε ενα video της Bosch , ισως κάποιος να κανει έναν υπολογισμό.

Δεν έχει σχέση η χωρητικότητα της μπαταρίας με τα Amper που "τραβάει" το εργαλείο . Στην ουσία την σύγκριση θα την κάνεις με την ροπή που δίνει το εργαλείο. Η ροπή εξαρτάται από την ισχύ. Επομένως βρες αντίστοιχο ηλεκτρικό ενσύρματο εργαλείο που σου δίνει παρόμοια ροπή για να κάνεις την αντιστοίχηση.

Μπορεις να βγαλεις αντιστοιχο εργαλειο βαση ισχυς (watt) αλλα και βαση ροπης (Nm). Εαν υποθεσουμε οτι ενα εργαλειο με μια μπαταρια 10.8V χωρητικοτητας 2Αh κραταει με συνεχη λειτουργια 26 λεπτα (πολυ μεγαλος χρονος μου φαινεται αυτο, μηπως ειναι να γυρναει στον αερα και οχι να κοβει πραγματικα; ). Με τα παραπανω δεδομενα εχουμε καταναλωση περιπου 4,5Α καθε στιγμη λειτουργιας. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι το εργαλειο μας αποδιδει καθε στιγμη 48W.
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αυτο το δισκοπριονο δεν μπορει να κοψει τιποτα με 48W ισχυ, εκτος απο μπαλσα. Εαν η υποθεση μου ειναι σωστη και απλα γυρναει για 26 συνεχομενα λεπτα, τοτε δεν υπαρχει περιπτωση να αντεξει σε κοπη τον ιδιο χρονο. Οι μπαταριες αυτες μπορουν πολυ ευκολα να δωσουν 10 φορες την χωρητικοτητα τους, δηλαδη για την μπαταρια του παραδειγματος 20A. Σε μια κοπη ο κινητηρας τραβαει πολυ ρευμα στην εκκινηση, και οταν αρχισει να κοβει το υλικο, οσο πιο πολυ δυσκολευεται τοσο περισσοτερο ρευμα.
Καταληγω οτι καλυτερα να το ψαξεις βαση της ροπης στρεψης η την δυναμη κρουσης.

Έχω μια απορία... ένα 10.8v εργαλείο με πόσα watt ίδιου εργαλείου ρεύματος αντιστοιχεί ;

Ενα 10βολτο εργαλειο μπορει να σου δωσει απο 180 εως 260 watt ισχυ , αναλογα με τα στοιχεια που αποτελειται το battery pack του εργαλειου και ειδικοτερα την μεγιστη ικανοτητα αποφορτισης της μπαταριας σε Αμπερ.
Δεν νομιζω ομως οτι κανεις κατασκευαστης θα βγαλει 10βολτο με ισχυ 260watt, καθως αυτο το εργαλειο θα ρουφαει την μπαταρια ταχυτατα.

Οι επι μερους μπαταριες που αποτελουν το battery pack των εργαλειων ειναι τεχνολογιας λιθιου και μεγεθους 18650. Η samsung παραγει τις περισσοτερες μπαταριες για power tools.
Γινεται πολεμος για το ποια εταιρεια θα βγαλει στοιχειο 18650 με την μεγαλυτερη χωρητικοτητα και ταυτοχρονα με την μεγαλυτερη ικανοτητα αποφορτισης. Να δινει δηλαδη πολλα amber για περισσοτερη ωρα.

Πως ειναι ενα battery pack
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://www.samsungsdi.com/lithium-ion-battery/power-tool

Παιδιά καλημέρα, όσοι έχετε πάρει σφιγκτήρες από το http://www.tool4you.gr/index.php/ergaleia10051005/sfigktires10052107 μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι είναι πλαστικοί?

Ειναι πλαστικοι εκτος της μακρυας ραβδου ναι φιλε μου.

Φθηνα ρε..! Κυρ ποσο σου ηρθανε τα μεταφορικα..?

Τα ειχε παραγγειλει ο Ευγενιος διπλα τις γιορτες και ετσι μου εδωσε τα μισα.
Νομιζω τα εστειλαν δωρεαν εφοσον ηταν πανω απο τα 50 ευρω.
Για τα λεφτα τους ειναι πολυ καλοι.

Α οκ. μαλλον θα παραγγειλω κανα 4αρι.. πολυ καλες τιμες. Απο αντοχη καλη κατασκευη ε..;

Επειδή τους χρησιμοποίησα αρκετά το τελευταίο διάστημα, δεν έχω κανένα παράπονα.
Πολύ χρήσιμοι είναι οι μικροί κίτρινοι, να τους έχει ακόμα.

Τα ειχε παραγγειλει ο Ευγενιος διπλα τις γιορτες και ετσι μου εδωσε τα μισα.
Νομιζω τα εστειλαν δωρεαν εφοσον ηταν πανω απο τα 50 ευρω.
Για τα λεφτα τους ειναι πολυ καλοι.

~15 εχει ο 750 της wolfcraft που πηρα και 4 ο hilka. Ή οι γερμανικοι ειναι πανακριβοι για τη ποιοτητα τους ή οι hilca ειναι ψευτικοι και τους δινουν στο κοστος. Σας πιστευω οτι ειναι πολυ καλοι αλλα δεν εχω τι δυνατοτητα να τους συγκρινω να δω αν στους wolfcraft πληρωνω καιντο ονομα ή πραγματι εχουν κατινπαραπανω.

Επειδή τους χρησιμοποίησα αρκετά το τελευταίο διάστημα, δεν έχω κανένα παράπονα.
Πολύ χρήσιμοι είναι οι μικροί κίτρινοι, να τους έχει ακόμα.

Αυτους λες φιλε aegean32..;

http://www.tool4you.gr/index.php/er...s-maragkoy-typoy-amerikis-MM5205604061548shop

5205604061548.jpg

σε διπλανό νήμα, είχε γίνει κουβέντα σχετικά με την αγορά κολωνάτου δράπανου ή ηλεκτρικού δράπανου και βάσης.
Μπορεί κάποιος να προτείνει κάποια τέτοια βάση που να είναι της προκοπής? ή να κοιτάξω για κολωνάτο από τώρα?

Λιγο που το εψαξα, σε τιμη γυρω στο 50 ρικο αξιολογη ειναι η "μεγαλη" της wolfcraft. Ακριβη φαινεται αλλα απο κει και πανω πας σε κολωνατη. Προσωπικα μεχρι ειτε θανπαρω του lidl ή αν δεν βγεινμεχρι την ωρα που θα το αποφασισω θα παρω της wolfcraft.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.amazon.de/Wolfcraft-5027...e=UTF8&qid=1428579030&sr=8-1&keywords=5027000