Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν ξερω αν το εχετε δει αλλα ειναι νομιζω καταπληκτικο.

https://www.youtube.com/watch?v=hv160AGH0AE
Χθες το εβαλε καποιος καθως επισης εχει γεμισει το ιντερνετ με δαυτο.

Σωστα, γι αυτο στις μεγαλους μηκους κοπες χρειαζεται δισκοπριονο παγκου.
Για την ευκολια κοπης, εχω διαπιστωσει οτι οσο 'ακριβοτερος' ειναι ενας δισκος τοσο ευκολοτερη η κοπη.. καθως η ποιοτητα του δισκου παιζει τεραστιο ρολο.

Απο περιεργεια, τι δισκο χρησιμοποιεις και ποσα δοντια εχει?
Gks 190 με το μανισιο δισκο, δεν θυμαμαι αριθμο δοντιων.

Πρέπει να ανέβεις στο πενηντάρικο φίλε μου.

ακριβώς .. τουλάχιστον 50άρικο . Εγώ θα έπαιρνα την πράσινη της bosch χωρίς δεύτερη σκέψη για να μου μείνει κιόλας.

Οχι :)

Φτηνη και ισχυρη, με πολλα καλα στοιχεια, ειναι η parkside που την εχω και την χαιρομαι.
Αν δεν μπορεις να περιμενεις, απο τις φτηνες προσωπικα θα επελεγα την skil (~30ευρω) μονο λογω ονοματος, γιατι δεν την εχω δοκιμασει.

Πρέπει να ανέβεις στο πενηντάρικο φίλε μου.

Καλη περιπτωση είναι η kawasaki που πήρα. Την έχουν προσφορά στα 39.90[/QUOT

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αυτό το Parkside περιμένω αλλά πουν το; Δεν ξέρω αν είδατε αυτό που έχω και τη συμπεριφορά έχει:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

όπως καταλαβαίνεται δεν γίνεται να δουλέψει σε βάση.

Ηθελα νά ρωτήσω πρίν 15-20 χρόνια εβλεπα στα καταστήματα ηλεκτρικά εργαλεία stayer ,τώρα δέν υπάρχουν η αν υπάρχουν ελάχιστα ,γνωρίζετε τήν αξιοπιστία αυτής τής εταιρίας ? ,βγαίνει η πράσινη και κόκκινη σειρά.
Εχω ένα ηλεκτρικό εργαλείο stayer από τότε ,βέβαια η χρήση του ήταν σπάνια,καί έτσι δέν μπορώ να έχω ένα δείκτη αξιοπιστίας.

http://www.stayer.es/index.php

Έχεις δίκιο για τα Stayer, παλιά τα βλέπαμε πολύ συχνά, ενώ τώρα όχι. Η προσωπική μου εμπειρία αφορά φαλτσόδισκο με επαγγελματική χρήση επί 15 χρόνια. Απλά άριστος. Μάλιστα τώρα τελευταία επειδή είχε αποκτήσει κάποιους ελάχιστους τζόγους στο κάθετο κόψιμο, σκέφτηκα να τον αλλάξω. Τελικά όμως, με ένα σερβισάκι των 30 έγινε πάλι καινούργιος. Την έχω σε μεγάλη εκτίμηση λοιπόν την εταιρεία, λόγω του συγκεκριμένου εργαλείου. Είναι όμως τα σημερινά εργαλεία ανάλογα με τα τότε? Δεν το γνωρίζω, αλλά φαίνονται προσεγμένα, έχουν μεγάλη γκάμα και κατασκευή(ή έστω συναρμολόγηση) στην Ευρώπη.

http://www.youtube.com/watch?v=gfAKw_jVJqg#t=320

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3752

Αυτο

Ή
Αυτο?

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6770
Παντα μιλαμε για ετασιτεχνικη χρηση. Θα πηγαινα στο bosch, αλλα κοστιζει σχεδον το διπλασιο. Τη διαφορα ισως να την " εριχνα" σε καποιο αλλο ποιο σημαντικο εργαλειο.
Μήπως να κοίταξες για κανενα εκκεντρο στρογγυλό σε αυτά τα watt?
Φίλε νομίζω θα αφήνει καλύτερη την επιφάνεια από ότι το τανκς.
Έχω ένα Parkside που είχε βγάλει μια δόση με 600 watt ισχύος και είναι πραγματικά οδοστρωτηρας!

Βασικα το σκεφτομαι και δεν μπορω να καταληξω καν στο τυπο,νομιζω. Θελω να μπορω να βγαζω αρκετο υλικο, παντα στα πλαισια του τριψιματος, τοπικα ή σε μικρες επιφανειες αλλα να μπορω και με μεγαλυτερο νουμερο να κανω και φινιρισμα. Το τανκς καταλαβα οτι ειναι μεν τανκς, αλλα εχει καποιους περιορισμους οπως πχ η θεση λειτουργιας.

Στρογγυλο περιμενα και εγω αρκετο καιρο απο το Lidl, επειδη δεν το ειδα, βαρεθηκα και πηρα αυτο εδω, http://www.skroutz.gr/s/4311861/Einhell-TE-RS-40E.html
Πολυ προσφατη αγορα, εχω να πω καλα λογια αλλα δεν το εχω δουλεψει εκτενως για να πω εαν πραγματικα ειναι καλο.
Πιστευω οτι ο ταινιολειαντηρας αφαιρει πιο πολυ υλικο.

Ακριβως σαν αυτο ειναι και το θηριακι μου.
Μιλαμε κανει εξαιρετικη δουλεια και η εμπροσθια χειρολαβη δινει στροφες.
Εγω το εχω βολευτει και σε μεγαλες επιφανειες και εχεις και ανταλλακτικα γυαλοχαρτα σε οτι κοκκωση θελεις.
Αυριο θα αναλαβει να βγαλει το βερνικι απο ενα σουηδικο κρεβατι που θα αλλαξει χρηση.

Έχω και εγώ μια σέγα Stayer σε πράσινο χρώμα που με βγάζει κάθε φορά ασπροπρόσωπο. Από μια χαζομάρα πήγε ο πατέρας μου να μου την βγάλει άχρηστη αλλά την σώσαμε και δουλεύει ρολόι. Μοναδικό μειονέκτημα ο τρόπος αλλαγής των κοπτικών και το κάπως μεγάλο βάρος που έχει.

Στην Ελλάδα είναι πολύ πιό φτηνά όλα αυτά!.....στη θεωρία βέβαια γιατί δεν τα έχει κανείς ετοιμοπαράδοτα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

John, κατατοπιστικότατος!...λύσε μου τα εξής γιά να δω μήπως τελικά το κάνω το βήμα γιά Bosch.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι μπαταρίες που συνοδεύουν το εργαλείο είναι 2 τεμάχια?
Προφανώς, όταν τα πάρουμε μεμονωμένα δεν υπάρχει θήκη αποθήκευσης-μεταφοράς εε?
Οι μπαταρίες είναι τελευταίας γενιάς (κάτι είχε αναφερθεί γιά cool pack)?

Ευχαριστώ πολύ!

Υπάρχει και μια άλλη εναλλακτική πρόταση ως προς τις μπαταρίες και φορτιστή :

Ο καινούριος ταχυφορτιστής της Bosch o GAL3680 στα 8Α που φορτίζει όλες τις μπαταρίες από 14,4V έως 36V και δύο μπαταρίες CollPack 18V στα 6,0Ah στα 235 ευρώ + 12,93 μεταφορικά που είναι σε προσφορά.

=> http://www.amazon.de/gp/product/B00...rue&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=AR6PSHGDV5ST7

Οι τιμές των GBA 18V CoolPack και του φορτιστή AL1860 είναι :

1x GBA 18V 4,0 = 68-70 ευρώ + Μεταφορικά
1x GBA 18V 5,0 = 103 ευρώ + Μεταφορικά
1x GBA 18V 6,0 = 139,90 ευρώ + Μεταφορικά
1x AL1860 = 42-44 ευρώ + Μεταφορικά

Οπότε το πακέτο του 1x GAL3680 + 2x CollPack 18V 6,0Ah στα 235 ευρώ είναι όντως καλή προσφορά.

Η ερωτηση απευθυνεται στα........"ρεμάλια".................."καμικαζι"................"μηχανοβιους"........................(χαιδευτικα το λεω εεεε) συμφορουμιτες.
Εχει καποιος υποψην του εργαλειο κοπης - τοποθετησης συνδετηριου κρικου - κεφαλωματος πριτσινιων, καλο και σε λογικη τιμη;
Αν εχει και προσωπικη εμπειρια, ακομα καλυτερα. Λινκ και φωτο δεν βαζω, αυτοι που γνωριζουν ξερουν τι εννοω.

Η ερωτηση απευθυνεται στα........"ρεμάλια".................."καμικαζι"................"μηχανοβιους"........................(χαιδευτικα το λεω εεεε) συμφορουμιτες.
Εχει καποιος υποψην του εργαλειο κοπης - τοποθετησης συνδετηριου κρικου - κεφαλωματος πριτσινιων, καλο και σε λογικη τιμη;
Αν εχει και προσωπικη εμπειρια, ακομα καλυτερα. Λινκ και φωτο δεν βαζω, αυτοι που γνωριζουν ξερουν τι εννοω.

Kατσε ρε φιλε, και μεις μηχανοβιοι ειμαστε αλλα δεν εχω ιδεα τι εννοεις, βαλε καμμια φωτο γιατι απο κοψιμο παμε καλα :)))

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μη πάρεις φθηνό. Πεταμένα λεφτά. Έχω ένα τέτοιο και η σκληρότητα του (που χρειάζεται για να κεφαλώσεις τους πείρους του κρίκου) είναι για γέλια. Για να κόψεις την αλυσίδα καλά είναι όλα, αλλά για να κεφαλώσεις χρειάζεσαι καλό εργαλείο. Εγώ τελικά κεφάλωσα με μια βαμμένη πόντα που βρήκα στη δουλειά και το βαριοπουλάκι από πίσω για κόντρα στο κοπάνημα.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μη πάρεις φθηνό. Πεταμένα λεφτά. Έχω ένα τέτοιο και η σκληρότητα του (που χρειάζεται για να κεφαλώσεις τους πείρους του κρίκου) είναι για γέλια. Για να κόψεις την αλυσίδα καλά είναι όλα, αλλά για να κεφαλώσεις χρειάζεσαι καλό εργαλείο. Εγώ τελικά κεφάλωσα με μια βαμμένη πόντα που βρήκα στη δουλειά και το βαριοπουλάκι από πίσω για κόντρα στο κοπάνημα.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις ...

ΓŽΕΈΓβ€žΓŽΒΉ Γβ‚¬ΓŽΒ»ΓŽΒ·ΓΒΓΕ½ΓŽΒ½ΓŽΒ΅ΓŽΒΉ Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓŽΒ―ΓΒΓŽΒ½ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓβ€š.jpg

Δεν έχω πάρει ποτέ μου Impact bits ... οπότε κάνουμε έρευνα ...

Η Wera έχει βγάλει τα Impaktor
Η Wiha τα MaxxTor

Τι είδος Bit χρειαζόμαστε ? :

Phillips 1,2,3 ?
Pozidriv 1,2,3 ?
Torx T10, T5, T20, T25, T30, T40 ?

Κοντά 25mm με torsion αντάπτορα ?
Μακριά 50mm PowerBit ?