Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν ξερω που θα βρεις τοσο λεπτα φρεζακια 3μμ με στελεχος ειτε 6 ειτε 8μμ.
Eγω τα εχω παρει απο εδω και εχει και 3μμ μεσα. http://www.amazon.de/gp/product/B00VR6Z3DU?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o05_s00

Να σου πω ομως οτι οποτε εχω σπασει φρεζακι, ξερω οτι ηταν δικο μου λαθος. Ειτε ζοριζα το ρουτερ ειτε πιεζα το φρεζακι υπο λαθος γωνια σε σχεση με το ρουτερ.
Δεν εχω σπασει ποτε φρεζακι οταν δουλευα το εργαλειο οπως επρεπε.

Το πρώτο που έσπασα ήταν από παρόμοια κασετίνα και το δεύτερο ήταν από ιμπέη παρόμοιας ποιότητας.
Το ρούτερ μου είναι σε πάγκο οπότε δε γίνεται να έκοψα υπό γωνία. Επίσης το βάθος φρεζαρίσματος ήταν πολύ μικρό, άρα ούτε αυτό νομίζω φταίει.
Πιθανολογώ ότι φταίει η (κακή) ποιότητά τους σε συνδυασμό με τη μικρή διάμετρό τους.
Κι εμένα τα μοναδικά που έχω σπάσει, αυτά τα λεπτά είναι.
Γι αυτό και ψάχνω καλύτερης ποιότητας, μιας και είναι πολύ χρήσιμα για γκινησιές για πλάτη επίπλων ή ντουλαπιών με χάρμποτ 3άρι.

Υ.Γ. Τα φαναράκια που φτιάχνω είναι αυτά

attachment.php

με πηχάκια από μαλακό ξύλο

Attachments

• DSC02893.jpg
    DSC02893.jpg
    57.5 KB · Views: 394
Αφου ουτε το βαθος ειναι μεγαλο για να εξασκειται μεγαλη πιεση αλλα ουτε υπαρχει το θεμα της λανθασμενης γωνιας, τοτε σημαινει οτι μαλλον το πας γρηγορα.
Το θεμα μικρης διαμετρου φρεζας ερχεται σε δευτερη μοιρα μιας και δουλευεις μαλακο ξυλο.

Το θεμα της ποιοτητας ομως θα μπορουσε να βοηθησει. Σιγουρα πιο κοντο κοπτικο επισης θα βοηθουσε. Εχω δει σε bosch αλλα δεν θυμαμαι που.

Καλη δουλεια βλεπω, μπραβο!

Ενα εξαρτημα για δραπανοκατσαβιδα αλλα και καστανιες με υποδοχη εξαγωνη. Ειναι αρκετα χρησιμο και μπορει να αναπληρωσει ολοκληρο σετ καρυδακια (απο 7 εως 19μμ).
Το ειχα χρησιμοποιησει τωρα τελευταια για να μονταρω τον παγκο εργασιας. Πολυ βολικο για δυσκολα σημεια. Δεν νομιζω ομως να αντεχει την ροπη ενος παλμικου κατσαβιδιου. Για κανονικα δραπανα μια χαρα ειναι.

19016947681_811e2b2ff0_b.jpg

http://www.banggood.com/As-Seen-On-...s-Universal-Repair-Tools-7-19mm-p-978581.html

Μιχάλη το πήρα και εγώ αυτό πριν από κανα 2-3 εβδομάδες αλλά ακόμα δεν φάνηκε...
Το περιμένω πως και πως και αν αποδειχθεί ότι κάνει δουλειά πιστεύω ότι θα κάνουμε σίγουρα ομαδική!!!

Τα Bench cookies δεν θα μπορουσαν αντικατασταθουν με ενα στρογγυλο ξυλο με κολλημενες τις δυο επιφανειες λεπτο αφρωδες, σαν αυτο που βαζαμε το ποντικι παλια; Κανουν κατι καλυτερο απο αυτο;

ΟΚ ξερω για τα πυδαμιδακια για το βαψιμο.

Τα Bench cookies δεν θα μπορουσαν αντικατασταθουν με ενα στρογγυλο ξυλο με κολλημενες τις δυο επιφανειες λεπτο αφρωδες, σαν αυτο που βαζαμε το ποντικι παλια; Κανουν κατι καλυτερο απο αυτο;

ΟΚ ξερω για τα πυδαμιδακια για το βαψιμο.

Oχι Παναγιωτη, καμμια σχεση.
Ειχα φτιαξει διαφορους τυπους 'bench cookies' στο παρελθον, καποια τα εχω ανεβασει παλαιοτερα σε φωτο, αλλα αυτα τα εικονιζομενα παραπανω ειναι αλλο πραμα.
Να φανταστεις παρηγγειλα αλλη μια τετραδα, μολις παρελαβα και ειδα απο κοντα την πρωτη!!

Πού είναι καλύτερα Μιχάλη? Στην "πρόσφυση", στην αντοχή, στην εμφάνιση? All of the above?

Πού είναι καλύτερα Μιχάλη? Στην "πρόσφυση", στην αντοχή, στην εμφάνιση? All of the above?

Προφανως και η εμφανιση δεν με ενδιεφερε καθολου, οπως και η αντοχη, καθως αν υπηρχε θεμα θα τα ξαναφτιαχνα στην στιγμη.

Μιλαμε λοιπον ξεκαθαρα για προσφυση και συνεπως σταθεροτητα, περα απο την σωστη εργονομια και βαρος. Πολυ χρησιμα επισης ειναι τα προαιρετικα παρελκομενα τους παρακατω.

benchcookie_cones.jpg

http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_no...search-alias=aps&field-keywords=bench+cookies

Τι βαρος εχει το καθενα; Δηλαδη πιστευεις οτι μια επιφανεια σαν το mousepad που ειναι αντιολισθητικο δεν θα ειχε το ιδιο αποτελεσμα;
Εχω δει αρκετους να βαζουν πανω στον παγκο ενα αντιολισθιτικο διχτυ σαν και αυτα που βαζουμε για τα χαλια. Πανω εκει κανουν δουλεια χωρις bench dogs και χωρις σφικτηρες.

Τι βαρος εχει το καθενα; Δηλαδη πιστευεις οτι μια επιφανεια σαν το mousepad που ειναι αντιολισθητικο δεν θα ειχε το ιδιο αποτελεσμα;
Εχω δει αρκετους να βαζουν πανω στον παγκο ενα αντιολισθιτικο διχτυ σαν και αυτα που βαζουμε για τα χαλια. Πανω εκει κανουν δουλεια χωρις bench dogs και χωρις σφικτηρες.

Aν το mousepad ειναι αντιολισθητικο πανω σε πριονιδια και σκονες, ισως ειναι οκ.
Ειναι η υφη και το υλικο που κανει την διαφορα. Εγω ειχα χρησιμοποιησει αντιολισθητικα ταπακια για καρεκλες κλπ. Το βαρος ειναι 70 γραμμαρια.

Αναφορικα με τα διχτυα, κατα τη γνωμη μου ειναι αβολα και μπλεκεις.. Βεβαια ειναι και το τι εξυπηρετει τον καθενα.

Συναδελφοι καλημερα!
Εχει κανεις γνωμη για τριβειο τοιχου?

Βρηκα την καμηλοπαρδαλη της EINHELL σε προσφορα -50 ευρω απο το e-shop και ενοψη της μετακομισης που εχω μεχρι τελος της χρονιας και σπατουλαρισματα βαψιματα κλπ λεω να την τσιμπησω!

http://www.e-shop.gr/tribeio-toixoy-kamilopardali-einhell-tc-dw-225-4259930-p-TLS.050979

TLS.050979.jpg

Αντιπαλος του το Bulle παρακατω με σημαντικα μικροτερο βαρος.
http://www.cheap-tools.gr/index.php...art_product_id=1948&virtuemart_category_id=21

63419.jpg

Last edited:
Πόσες φορές θα χρειαστεί να τρίψεις τοίχους για βάψιμο (αν δεν είσαι μπογιατζής δηλαδή);
Εγώ δε θα το αγόραζα γιατί το κόστος για κάτι που θα το χρησιμοποιήσεις για τρεις μέρες για εμένα δεν αξίζει.
Πάρε ένα καλό παλμικό τριβείο (αν δεν έχεις ήδη) και τη σκάλα σου και είσαι κομπλέ..

Συμφωνώ με τον φίλο Μπαμπη , αφού έχεις και το μεγάλο Parkside Κυριάκο .

Ενα καλοκαιρι παιδια σπατουλαρισα ολοκληρο το εξοχικο 95τμ τοιχους και ταβανια.
Μετα κυκλοφορουσα σαν τον Σταλονε στην παραλια με τις πλατες που ειχα κανει....
Περα απο το αστειο ημουν κομματια....
Και επειδη καταλαβαινετε το μεγεθος ενος σπιτιου 95 τμ σε τοιχοποιια και βεραντες δεν θελω να την ξαναπατησω για 150 ευρω και για ενα εργαλειο που θα μου μεινει.

Ηλια το Parkaside πολυ καλο αλλα για α τριψω τοιχο δε το επειχειρω με το βαρος του και τις κινησεις που θα θελει για να τριψει τοιχο με την ελλεψη του κονταριου.

έχε υπόψη ότι και με το μακρυνάρι την σκόνη που θα φας δεν την γλυτώνεις , άσε που θα σου πιαστούν τα χέρια , όχι μόνο από το βάρος αλλά και τους κραδασμούς .
Συμφωνώ και γω με τον Babis , ένα παλμικό , σκαλίτσα , φραπέ και ......υπομονή .Εγώ τουλάχιστον μια ένα δωμάτιο έτσι τοκανα.

Ηλια το Parkaside πολυ καλο αλλα για α τριψω τοιχο δε το επειχειρω με το βαρος του και τις κινησεις που θα θελει για να τριψει τοιχο με την ελλεψη του κονταριου.
Δεν το κατέχω το άθλημα , το εξοχικό έχω κανει και εγω εσωτερικά με το Parkside μονο . Δεν έχω ξανασχοληθει , αλλα μου φαίνεται πιο δύσκολο να κουμανταρεις ενα τριβειο με κοντάρι και πιο απίθανο να ειναι πιο γρηγορη η εργασία . Αγνοια...θα ήθελα ειναι η αλήθεια να το δοκιμάσω...