Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ηθελα να ρωτήσω τα τρυπάνια HSS με κράμα τιτανίου είναι καλύτερα απο τα τρυπανια HSS με κράμα κοβαλτίου ?

Ηθελα να ρωτήσω τα τρυπάνια HSS με κράμα τιτανίου είναι καλύτερα απο τα τρυπανια HSS με κράμα κοβαλτίου ?

Νομίζω πως Ναι...για αυτό και πιο ακριβά. Εγώ χρησιμοποιώ κοβαλτίου και είμαι super ευχάριστημένος. Βέβαια όπως και σε όλα τα είδη, όλα τα κοβαλτίου ή και τιτανιου φαντάζομαι, δεν είναι της ίδιας ποιότητας. Προφανώς θα υπάρχουν κοβαλτίου της τάδε μάρκας καλύτερα από τιτανιου της δεινά μάρκας. Έχω δει σημαντικές διαφορές ανά μάρκα, στα κοβαλτίου που δουλεύω....

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Νομίζω πως Ναι...για αυτό και πιο ακριβά. Εγώ χρησιμοποιώ κοβαλτίου και είμαι super ευχάριστημένος. Βέβαια όπως και σε όλα τα είδη, όλα τα κοβαλτίου ή και τιτανιου φαντάζομαι, δεν είναι της ίδιας ποιότητας. Προφανώς θα υπάρχουν κοβαλτίου της τάδε μάρκας καλύτερα από τιτανιου της δεινά μάρκας. Έχω δει σημαντικές διαφορές ανά μάρκα, στα κοβαλτίου που δουλεύω....

Έχω από χρόνια αρκετά τρυπάνια Bosch HSS-CO και έχω δουλέψει μερικά απ' αυτά σε δύσκολες καταστάσεις.
Προ ημερών, χρησιμοποίησα το 7,5 για να ανοίξω τρύπες σε μάρμαρο για ούπατ και με δυσκολία τις άνοιξε και μόνο με το κρουστικό ρεύματος.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Έχω από χρόνια αρκετά τρυπάνια Bosch HSS-CO και έχω δουλέψει μερικά απ' αυτά σε δύσκολες καταστάσεις.
Προ ημερών, χρησιμοποίησα το 7,5 για να ανοίξω τρύπες σε μάρμαρο για ούπατ και με δυσκολία τις άνοιξε και μόνο με το κρουστικό ρεύματος.

Εχω την εντυπωση οτι το μαρμαρο οπως και τον τοιχο το τρυπαμε με διαμαντοτρυπανο, αυτο με την πλακε μυτη. Και ποτε κρουση σε πετρωματα που μπορει να ραγισουν.

Μεχρι να γραψω ποτε προλαβατε ολοι εσεις; Γρηγορα πληκτρολογια ειστε. :)

Τα διαμαντοτρύπανα βρίσκονται στη βάση μου (σε μεγάλη ποικιλία) αλλά εδώ που βρίσκομαι χρησιμοποίησα αυτά που έχω στο αυτ/το.

Απολογήθηκα, ... έλεος, συγχωρήστε με ...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τα διαμαντοτρύπανα βρίσκονται στη βάση μου (σε μεγάλη ποικιλία) αλλά εδώ που βρίσκομαι χρησιμοποίησα αυτά που έχω στο αυτ/το.

χα χα χα /..βρε εμεις τα μαστορια ειμαστε μεγαλα πειραχτηρια!!...

Λοιπον καποια στιγμη πρεπει να ανεβασουμε κανα εξειδικευμενο εργαλειο, απο την δουλεια του ο καθενας... χμμ..

Αντε να κανουμε εναν ερανο να σου κανουμε δωρο ενα φθηνο διαμαντοτρυπανο για το καρο !!!!

Αντώνη και Σήφη,
Θα με αναγκάσετε να πάω στη βάση μου, να φωτογραφίσω τα διαμαντοτρύπανα που έχω, για να εξιλεωθώ, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσετε ... το κράξιμο ...

Θα το σκεφτούμε, θα συν-σκεφτουμε Και θα αποφανθουμε....χιχιχιχι!!...

Αν εσύ έκανες την δουλειά σου, εγώ είμαι ευχαριστημένος.... Και για να πούμε την αλήθεια, εγώ για μάρμαρο έχω χρησιμοποιήσει τρυπάνι μετάλλου (όχι βέβαια στην κρουση) και μαζί με νεράκι έκανα την δουλειά μου χωρίς απώλειες...

Θα παω να δοκιμασω διαμαντοτρυπανο σε ξυλο να δω τι κανει και ξυλοτρυπανο σε τοιχο. :)

Ναι σωστα, να το ξεκαθαρισουμε αυτο, εγω προσωπικα εχω κανει πολυ χειροτερα πραγματα. Δεν ξερω για τους υπολοιπους. Οποιο αστειο γινεται ειναι φιλικο πειραγμα και τιποτε αλλο.