Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εγω εχω κανει χειροτερα αλλα επειδη δεν θελω να πω καθοτι αγιος.... προτεινω για τιμωρία να τον βαλουμε να ανοιξει οπες 100 χιλιοστων σε ξυλο καρυδιας με το διαμαντοτρυπανο που θα του κανουμε δωρο !!!!

Ναιιιιι.. Εχω και ενα κοματι μασαρατουμπα αμα θες... Θα χει ενδιαφερον η διατρηση του με διαμαντοτρύπανο! :-Ρ

Εγώ πάντως όταν ήμουν πολύ άπειρος ακόμα, χρησιμοποίησα το πνευματικό του Lidl για να ανοίξω τρύπα σε γραφείο χαρτί... Περιττό να πω ότι έβαλα και κρούση (τόσο άσχετος) αλλά τρύπα άνοιξα (κατάφερα να του κάνω και μία καλή ρωγμή βέβαια!!!! :p

Καλημέρα. Υπάρχει κάποιο δισκοπρίονο ρεύματος που να έχει παρόμοια τιμή και χαρακτηριστικά με το μπαταρίας του lidl? Δηλαδή 150mm δίσκο και βάθος κοπής περίπου 50mm.

Δεν θυμαμαι κανενα γνωστο μοντελο που να βγαινει με 150μμ δισκο.

Τι ακριβως θελεις? Ανταλλακτικους δισκους κοπης?

Απλά επειδή με βολεύουν καλύτερα τα ρεύματος, κοιτάω να δω αν υπάρχει κάποιο με 150mm δίσκο. Με ένα ψάξιμο που έκανα δεν βρήκα κάτι..

Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω. Κάτι άλλο, για έκκεντρο τριβείο μέχρι 50 , τι προτείνετε;

Εχετε ακουσει περι Skil Masters ? ειναι τα επαγγελματικα εργαλεια της Skil,να υποθεσω κατι μεταξυ μπλε σειρα και πρασινη σειρα Bosch.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εχετε ακουσει περι Skil Masters ? ειναι τα επαγγελματικα εργαλεια της Skil,να υποθεσω κατι μεταξυ μπλε σειρα και πρασινη σειρα Bosch.

Είναι εγγυημένα πολύ καλά για τα χρήματά τους, προχώρα άφοβα. Έχω 4-5 από αυτά και δεν έχουν κάνει κίχ, Το ίδιο και με φίλους στους οποίους τα έχω προτείνει.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Είναι εγγυημένα πολύ καλά για τα χρήματά τους, προχώρα άφοβα. Έχω 4-5 από αυτά και δεν έχουν κάνει κίχ, Το ίδιο και με φίλους στους οποίους τα έχω προτείνει.

Ευχαριστω,εχεις δουλεψει και επαναφορτιζομενα skil masters ?

Tα εργαλεια Skil νομιζω οτι ειναι υποτιμημενα γενικοτερα. Προκειται για παρα πολυ καλα εργαλεια σε πολυ καλη τιμη για την ποιοτητα κατασκευης και την αξιοπιστια τους.
Εδω και καποια χρονια υπαρχει και η σειρα masters που ειναι η επαγγελματικη σειρα της skil. Οπως τα πρασινα και τα μπλε bosch.

Παντως και πριν την σειρα Masters, τα εργαλεια Skil ηταν γερα και αξιοπιστα. Ο πατερας μου εχει ακομα ηλεκτρικα δραπανα skil ηλικιας 40+ ετων, πληρως λειτουργικα μεχρι τωρα που μιλαμε.

Το κεντρο βιδας εχει απ'οτι θυμαμαι σχεδον ολα τα εργαλεια skil, και τα απλα και τα masters

Υπαρχει καποιος τροπος, πατεντα, ιδεα ή jig ωστε να κοβουμε απλα και γρηγορα με δισκοπριονο χειρος σανιδια κατα μηκος?

Υπαρχει καποιος τροπος, πατεντα, ιδεα ή jig ωστε να κοβουμε απλα και γρηγορα με δισκοπριονο χειρος σανιδια κατα μηκος?

Νέκταριε δεν έχει μέσα οδηγό για παράλληλες κοπές?

Εχει, αλλα αν εχω μια σανιδα ποιο στενη δεν βολευει. Επισης θελω ας πουμε να κοψω μια πλευρα που δεν ειναι παραλληλη/ευθεια. Δεν μπορω οποτε να βασιστω στον οδηγο αυτο.

Εχει, αλλα αν εχω μια σανιδα ποιο στενη δεν βολευει. Επισης θελω ας πουμε να κοψω μια πλευρα που δεν ειναι παραλληλη/ευθεια. Δεν μπορω οποτε να βασιστω στον οδηγο αυτο.

Θες δακτυλοκόφτη τότε...
Θα πάρεις τα ρίσκα σου!!!!

Ναι υπαρχει, λεγεται... rip fence jig
Ουσιαστικα ειναι δυο κομματια απο καποιο σταθερο ξυλο (μελαμινη, mdf, κοντρα πλακε, οχι μασιφ ξυλεια) ενα στενο κομματι που μπορει να ειναι 4-5εκατοστα και ενα πιο φαρδυ περιπου 15εκατοστων. Μηκος θα εχουν οσο το μηκος που θες να κοβεις. Κολας το μικρο πανω στο μεγαλο. Η πρωτη κοπη που θα κανεις θα βγαλει απο την μεση το αχρειαστο κομματι. Μετα εισαι ετοιμος να κανεις οτι κοπη θες.
Εαν σε μπερδεψα δες εδω απο το 1:30 https://www.youtube.com/watch?v=n-1XKctLrAU