Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παιδες, απο που παιρνετε ποιοτικα bits για ρουτερ; Θελω ενα για στρογγυλεμα εξωτερικης γωνιας/διαμορφωσης ακμης radius 10μμ και ενα 5mm... Aξονας 6 η 8..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Ευχαριστω,εχεις δουλεψει και επαναφορτιζομενα skil masters ?

Όχι σε επαναφορτιζόμενο δεν έχω κάποιο της skil. Έχω σέγες (3 σε αριθμό), δισκοπρίονο, και δράπανα. Όλα είναι skil masters, αυτά που έχω.

Ναι υπαρχει, λεγεται... rip fence jig
Ουσιαστικα ειναι δυο κομματια απο καποιο σταθερο ξυλο (μελαμινη, mdf, κοντρα πλακε, οχι μασιφ ξυλεια) ενα στενο κομματι που μπορει να ειναι 4-5εκατοστα και ενα πιο φαρδυ περιπου 15εκατοστων. Μηκος θα εχουν οσο το μηκος που θες να κοβεις. Κολας το μικρο πανω στο μεγαλο. Η πρωτη κοπη που θα κανεις θα βγαλει απο την μεση το αχρειαστο κομματι. Μετα εισαι ετοιμος να κανεις οτι κοπη θες.
Εαν σε μπερδεψα δες εδω απο το 1:30 https://www.youtube.com/watch?v=n-1XKctLrAU
Το ξερω αυτο.
Αλλα δεν εννοω αυτο, το οποιο βοηθαει σε ισιες κοπες απο μεγαλα τεμαχια. Εγω θελω πχ μια σανιδα πλατους. 7 εκ να τη κοψω στη μεση. Πρωτη σκεψη ειναι δισκοπριονο παγκου. Ψαχνω αν γινετε καπως με δισκοπριονο χειρος.

πιανεις το rip fence jig, το κομματι σου στα 3,5 εκατοστα, και τον παγκο με σφικτηρες και προχωρας?

Για πολυ μικρα κομματια θεωρω οτι το δισκοπριονο χειρος ειναι επικινδυνο. Τα περισσοτερα εργαλεια εχουν την φορητη εκδοση τους και την επιτραπεζια (σεγα, δραπανο, δισκοπριονο, ρουτερ). Ο κανονας που πρεπει να τηρουμε ειναι τα μικρα κομματια τα επεξεργαζεσαι στα σταθερα/επιτραπεζια εργαλεια και τα μεγαλα με τα φορητα εργαλεια. Εχω κανει κατι ασχετα κατα καιρους...

Φυσικα εαν πιασεις το κομματι που θες στο παραδειγμα να προεξεχει 33 χιλιοστα (προσεξε οχι ο δισκος ειναι 3,2χιλ, 1/8 ιντσας) θα κανεις την κοπη σου αλλα πιο δυσκολα απο το παγκοπριονο. Αντιστοιχα κατι καδρονια τερατα για στεγη δεν μπορεις να τα χειριστεις πανω στο παγκοπριονο οποτε πρεπει να κοψεις με το χειρος.

Μαστορια μου , θελω δυο κοπτικα γι ρουτερακι με αξονα 8χιλ αλλα να ειναι ποιοτικουλια.. Θελω την ακμη Α του παρακατω σχεδιου, με radius 8mm και radius 5mm.. Που κοιτατε; Παντου βλεπω μονο σετ.. Εγω θελω μονο αυτα τα δυο σε καλη ποιοτητα. Το mdf τα φτηνιαρικα κοπτικα τα σκιζει μετα απο λιγη χρηση..
router%2Bprofiles.jpg

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μαστορια μου , θελω δυο κοπτικα γι ρουτερακι με αξονα 8χιλ αλλα να ειναι ποιοτικουλια.. Θελω την ακμη Α του παρακατω σχεδιου, με radius 8mm και radius 5mm.. Που κοιτατε; Παντου βλεπω μονο σετ.. Εγω θελω μονο αυτα τα δυο σε καλη ποιοτητα. Το mdf τα φτηνιαρικα κοπτικα τα σκιζει μετα απο λιγη χρηση..
router%2Bprofiles.jpg

Τι ενοείς "μονο σετ;" Αυτά εδώ δεν σου κάνουν;
Δεν ξέρω βέβαια και τι ακριβώς ζητάς, δεν βλέπω δυστυχώς τη φωτογραφία και προσπαθώ να μαντέψω. Υπάρχουν όμως μεμονωμένα bits για όλες τις δουλειές, αρκεί να ψάξεις καλά. Κάποια μάλιστα κοστίζουν 3 φορές περισσότερο απ´το router σου...:flipout:

Sτο ιντερνετ δε τα χει ολα προφανως... Υπαρχει καταλογος bosch να δω και να ζητησω κατι συγκεκριμενο;

Xμμμ..... Εχει 6 και 10mm radius.. Εγω θελω 5 και 8.. Το 6 μου κανει , αλλα το 10 ειναι πολυ.. Αλλες μαρκες παιζει να χουν;

router%2Bprofiles.jpg
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8131 radius 8
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8130#texnika radius 6 Και τα δυο με στελεχος 8mm

Για να καταλαβω, σε αυτο ο bit απλα δε το κατεβαζουμε τελειως, ετσι ωστε να κανει μονο το στρογγυλεμα, διχως το δοντι, σωστα;
9481_2608628340_2.jpg

Ναι Σηφη το δουλεύεις και έτσι . Δεν ειναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς όλο το κοπτικό μέρος .

Δοκιμη σε ρεταλι. Μολις φτασεις στο επιθυμητο βαθος ρυθμιζεις το ρουτερ να μην κατεβαινει πιο κατω απο αυτο και εισαι ετοιμος για το κυριως κομματι.

Ξέρει κανείς που μπορούμε να βρούμε ''γέμισμα'' για το ρούτερ....έχω ρούτερ με κόλετ μισής ίντσας αλλά τα εργαλεία μου είναι 8 χιλιοστά τα περισσότερα...