Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν θυμαμαι να ειδα parkside στην λιστα με τα συμβατα :))
Oμως αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν μπορει να ταιριαζει.

Εδω στην σελιδα 15 θα δεις τα ρουτερ που ειναι συμβατα http://mdm.boschwebservices.com/files/r00289v-1 r19004v2.pdf

Eδω ο παγκος ρουτερ της Skil http://www.amazon.com/Skil-RAS900-S...1439363061&sr=1-1&keywords=skill+router+table

Εδω ο παγκος ρουτερ της Ryobi http://www.amazon.com/Ryobi-ZRA25RT...1439363250&sr=8-1&keywords=router+table+ryobi

Άψογο για οργανοποιια! Αλλά δέχεται όλα τα ρουτερ ;

μόνο dremel για τα όργανα...έχω σβούρα τριφασική και δεν δούλεψα ποτέ τίποτα από όργανο πάνω της...ρούτερ για τις μεγάλες δουλείες dremel για τις πιο μικρές

το καράολο που είναι πιο φαρδύ από το μπράτσο δεν αφήνει να πας να τριμάρεις...σχεδον το ιδιο και το binding...ρούτερ ελεύθερο καλύτερα...δώσε τα χρηματα σου κάπου αλλού

το καράολο που είναι πιο φαρδύ από το μπράτσο δεν αφήνει να πας να τριμάρεις...σχεδον το ιδιο και το binding...ρούτερ ελεύθερο καλύτερα...δώσε τα χρηματα σου κάπου αλλού

α χωρίς οδηγούς λες? ε αυτό είναι το νόημα μιας τέτοιας αγοράς οι οδηγοί...ένα τραπέζι για ρούτερ έτσι ελεύθερο φτιάχνεις και μόνος σου από οτι βρεις ευκαιρο και τσαμπα

α χωρίς οδηγούς λες? ε αυτό είναι το νόημα μιας τέτοιας αγοράς οι οδηγοί...ένα τραπέζι για ρούτερ έτσι ελεύθερο φτιάχνεις και μόνος σου από οτι βρεις ευκαιρο και τσαμπα

Οχι, δυστυχως δεν φτιαχνεις μονος σου ετσι απλα ενα τραπεζι για ρουτερ απο οτι βρεις ευκαιρο και τσαμπα..
Ειναι ενα εργαλειο το οποιο χρειαζεται ουτως η αλλως μεγαλη προσοχη ιδιως οταν πας να το χρησιμοποιησεις πανω σε ερασιτεχνικη ιδιοκατασκευη.

Για ιδιοκατασκευη παγκου ρουτερ/δισκοπριονου χειρος πρεπει να ξερεις παρα πολυ καλα τι κανεις, γιατι το κανεις και φυσικα πως το υλοποιεις.

Εχω ενα πολυμηχανημα της skill που το χρησιμοποιω συνηθως πλεον ως τριβειο. Μετα ομως απο ελαχιστη σχετικα χρηση αρχιζουν και ξεκολλανε τα γυαλοχαρτα απο το βελκρο σχετικα γρηγορα. Παρατηρησα οτι μπαινει σκονη αναμεσα στο βελκρρο και το γυαλοχαρτο και χανεται η προσφυση.
Φταει γιαυτο η ποιοτητα των γυαλοχαρτων, που τα ειχα παρει " με το κιλο" απο αμαζον,ο τροπος χρησης ή το βελκρο του skill?
Να προσθεσω οτι τα γυαλοχαρτα ειναι λιγο μεγαλυτερα απο τη βαση που κολανε.

λογικά φταίει το velcro του skill...έχω ένα jcb παλμικό τριβείο και πέρνω μόνο από το leroy κατι παμφθηνα γυαλόχαρτα και δεν έχω θέμα ΑΚΟΜΑ...

Λογικα. Τα γυαλοχαρτα ειναινπαντα ποιο μεγαλα απο τη βαση? να ψαξω να βρω ανταλλακτικο βελκρο. Καποιος ειχε παρει για ενα μπλε bosch, αν θυμαμαι σωστα.

Eδω ενα παναλαφρο (και πανακριβο ~120 ευρω) ταινιολειαντηρακι της proxxon που ζυγιζει μονο 700 γραμμαρια!

http://www.proxxon.com/en/micromot/28526.php

28526.jpg
Proxxon-BBS-S-Belt-Sander_enl.jpg

Ενταξει χαριτωμενο δεν λεω, αλλα πρεπει να προσπαθησεις παρα πολυ για να βρεις επιχειρηματα γιατι αξιζει τα 120ευρω που ζηταει.

Ενταξει χαριτωμενο δεν λεω, αλλα πρεπει να προσπαθησεις παρα πολυ για να βρεις επιχειρηματα γιατι αξιζει τα 120ευρω που ζηταει.

E, τι να προσπαθησεις, το ειπες απο μονος σου: Χαριτωμενο, και καθε χαριτωμενο gadget, κοστιζει κατι παραπανω :))

Απλα ειναι το μικροτερο τυπου τανκ, μακραν το ελαφρυτερο και πλεον αθορυβο ταινιολειαντηρακι around. Ειναι και λειτουργικοτατο.

Ειναι μια ποιοτικη εναλλακτικη που πρεπει να υπαρχει στην αγορα για οσους δεν χρειαζονται heavy duty ταινιολειαντηρα αλλα μονο τα παραπανω πλεονεκτηματα.

Πολύ τίμια εταιρεία η Proxxon, αλλά αυτό το λαδί δεν το χωνεύω με τίποτα... Πολύ 50's επιλογή! Από την άλλη, για ρετρολάγνους ή ας πούμε για ένα γκαράζ/εργαστήρι εποχής είναι ιδανικά!

Εβγαλε και βαση ρουτερ για τα εργαλεία χειρός της βλεπω. Δείχνει καλη και μεταλλική. Και το μέγεθος της ιδανικό .λεει οτι προσαρμόζεται στα εργαλεία της με απλό κολάρο 20mm. Δηλαδή δεν ειναι βιδωτο; Απλα σφίγγει το εργαλείο με κάποιο τροπο;

Εβγαλε και βαση ρουτερ για τα εργαλεία χειρός της βλεπω. Δείχνει καλη και μεταλλική. Και το μέγεθος της ιδανικό .λεει οτι προσαρμόζεται στα εργαλεία της με απλό κολάρο 20mm. Δηλαδή δεν ειναι βιδωτο; Απλα σφίγγει το εργαλείο με κάποιο τροπο;

Το κολλαρο προσαρμοζεται/βιδωνει πανω στο λαιμο του εργαλειου οπως βλεπεις στην παρακατω φωτογραφια που ειναι τραβηγμενη απο αλλη γωνια.

prox-28566-oberfraesenvorsatz-0.jpg

Λογικα. Τα γυαλοχαρτα ειναινπαντα ποιο μεγαλα απο τη βαση? να ψαξω να βρω ανταλλακτικο βελκρο. Καποιος ειχε παρει για ενα μπλε bosch, αν θυμαμαι σωστα.

Έχω αλλάξει εγω 2 φορές την βάση για ένα Bosch πράσινο χωρις προβλήματα. Μάλιστα έχω παραγγείλει και τωρα για τριετή φορά αλλα καθυστερεί με ολα αυτα που έχουν γίνει, αν βρεις ετοιμοπαράδωτο προχώρα άφοβα στην αλλαγή