Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κυριακο πολυ ενδιαφερον φυλλαδιο.Τα εργαλεια της Kawasaki τι λενε ρε παιδια;Μου γυαλισε το 18v δραπανο με τις 2 μπαταριες στα 99..

Επισης Νικο με την ροπη στα 35 Νμ ενα GSR 10.8 ειναι καλυτερο...

Ευχαριστώ Δημήτρη. Θα σε εξυπηρετήσει πολύ θα δεις. Και το πάχος είναι το πιο κατάλληλο.
Κανε του και μια μεγάλη τρύπα σε μια πλευρά για να μπορείς να το κρεμάς αλλά και να το μεταφέρεις περνώντας ένα δάχτυλο μέσα χωρίς να κινδυνέψει να σου πέσει και να σημαδευτεί σε καμιά γωνία.

Σχετικα με τις σκουπες, οτι καλυτερο εχει πεσει στα χερια μου ηταν μια Hilti. Η σκουπα ηταν απλα απιστευτη. Οταν την προτοεβαλα μπροστα βεβαια μετα απο λιγο, μου εφυγε το κοματι που εκοβα απο τα χερια, οταν δουλεψε το αυτοματο τιναγμα φιλτρου (ο ιδιοκτητης της ειχε πεσει κατω απο τα γελια).
Η σκουπα μπορει να δουλεψει απ'ευθειας σαν κλασικη, μπορει να δουλευει οταν παιρνει ρευμα το εργαλειο απο την μπριζα που εχει επανω της, ενεργοποιουμενη αυτοματα απο την λειτουργια του εργαλειου, και τελος καθε τοσο ακους και ενα "μπουπ-μπουπ" που ειναι το τιναγμα που κανει στο φιλτρο για να μην μπουκωνει.
Απο οτι ειδα τωρα εχει βγαλει και με μπαταριες, υβριδικη τη λεει. Για τιμη οποιος εχει κουραγιο ας την δει, εγω δεεεεν.........

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτη η πατεντα ειναι της bosch με το τιναγμα, δες gas 35. Ειναι κορυφη και τη χαλβαδιαζω για καιρο. Αλλα εκτος του αρχικου κοστους, σκεφτομαι για την αξιοποιηση της και την αποσβεση της να πω καπως. Καθως επισης και λογω του μηχανισμου της για συντηρηση και τυχον βλαβες. Δεν ειναι οτι φτηνοτερο οταν πχ μονο για τα δυο μεταλλικα στοιχεια σωληνα υπαρχουν ως ανταλλακτικα με τιμη πανω απο 50 .

Εχω το πρωτο κυκλωνικο της εταιριας και μεχρι στιγμης δινει ρεστα, εκτος απο τη διαρκεια σκουπισματος λογω μπαταριων. ΧΩρις να το δω, ανετα θα το επαιρνα αν χρειαζοταν και θα το συνιστουσα.

Τι σημαίνει κυκλωνικό;
Κοιτα σε μια σκουπα Dyson πως λειτουργει κυκλωνικα.
dc16b._V45455211_.jpg

Δηλαδή το σκουπάκι που έχω είναι κυκλωνικό;

http://www.blackanddecker.gr/homeproducts/productdetails/catno/PV1820L/

Δεν έχω καταλάβει κάτι το ιδιαίτερο, πέρα που με εκνευρίζει που γυρίζει τα σκουπίδια γύρω-γύρω και θα χαλάσει το διαφανές πλαστικό...
Τι πλεονέκτημα έχει το κυκλωνικό; Δεν λερώνει εύκολα το φίλτρο; (που ούτως ή άλλως το βγάζεις και το πλένεις)

Διαχωρίζει τα βαριά αντικείμενα από τη σκόνη. Τα βαριά μένουν στον πάτο του κάδου ενώ η σκόνη πάει στη σακούλα.

Σήμερα αγόρασα ένα πριονοδίσκο optiline της Bosch είχε μέσα καί τόν δακτύλιο (ροδέλα) πού μειώνει τήν εσωτερική τρύπα απο 20 σε 16 mm
Ακούμπησα τόν πριονοδίσκο στόν πάγκο καί πίεσα από πάνω τήν ροδέλα καί μπήκε μέσα σφηνωτά,μετά κοιτώντας τίς οδηγίες προσεκτικά γιατί δέν κατάλαβα καλά τό σχέδιο είχε φωτογραφία πού έδειχνε όταν βάζουμε τόν εσωτερικό δακτύλιο νά πατάει ο δίσκος όχι όλος στόν πάγκο (ειχε ενα χ δηλαδη λαθος στην φωτο) αλλά πάνω σέ ένα τάκο μόνο στό κέντρο του (ειχε ενα v δηλαδη σωστός τρόπος) ,γιατί τά δόντια στήν άκρη κάνουν μιά μικρή επέκταση (ίσως καί λιγότερο τού χιλιοστού) πρός τόν πάγκο καί αφήνουν ένα μικρό κενό στό κέντρο του δίσκου.
Τό ερώτημα μου είναι μπορεί νά χαλασα το ζύγισμα του δίσκου η κάτι άλλο ? η δέν έχει πρόβλημα

Last edited:
Eυχαριστώ Κυριάκο,εργοστασιακό δίσκο είχε μέ 9 δόντια speedline γιά γρήγορες κοπές,καί τού έβαλα μέ 20 δόντια optiline,ακόμα δέν τόν δοκίμασα,αλλά πιστεύω νά δώ κάποια διαφορά μέ τά διπλά δόντια,άν καί στήν φωτό δέν δείχνη να κάνει καθαρές κοπές ο 20 αρης πάνω απο 36 δόντια δείχνη νά κάνει καθαρές κοπές ο optiline.Εντύπωση μού κάνει πού ενδεικτική τιμή έχει η bosch πιό ακριβό τόν 9 άρη,βέβαια άλλη μορφή δοντιών έχει ό ένας ,άλλη ο άλλος.
Aπό τήν πείρα σου πώς τό βλέπεις θά δώ διαφορές από τόν παλιό μέ τά 9 δόντια ? διαβάζοντας τό αποτέλεσμα κοψίματος ο 9 άρης έχει 1 βαθμολογία,και ο 20 άρης 2 ,αλλά δέν καταλαβαίνω πόσο αναλογικά πάει αυτό,στήν πράξη θά τό δώ βέβαια.

Κυριάκο γιά δύο λόγους,ό ένας οικονομικος,ο 20 άρης optiline είχε 13,30 καί ο 40 άρης multimaterial 33,80,καί ο δεύτερος λόγος όταν κοίταζα τό εξώφυλλο τού δίσκου πού θά αγόραζα έδειχνε σε φωτό τα διαφορα υλικά που κοβουν οι speedline,optiline,multimaterial,construct wood,καί έδειχνε ότι οι optiline πανω απο 36 δόντια,και οι multimaterial,δέν κάνουν εγκάρσιες τομές στό ξύλο
Σου παραθέτω καί μιά φωτό γιά τού λόγου τό αληθές.

diskos10.jpg

Δεν το λεω να ισοπεδωσω την κουβεντα αλλα τι εννοειτε εγκαρσιες τομες_#?