Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εχεις δίκιο Κυριάκο,θά τόν δοκιμάσω καί θά δώ άν δέν μείνω ευχαριστημένος,αργότερα θά πάω στόν άλλο.

Δεν το λεω να ισοπεδωσω την κουβεντα αλλα τι εννοειτε εγκαρσιες τομες_#?

Κανένα πρόβλημα Βαγγέλη,εγκάρσιες τομές εννοώ κατά μήκος τών ινών τού ξύλου,καί επειδή μιά φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις έχω σε πορτοκαλί κύκλο τί εννοώ

diskos11.jpg

THANKS!Περιμενω τελος του μηνα να πληρωθω και θα παρω BOSCH - GKS 190,απλα μπερδευτηκα γιατι ελεγα να παρω και ενα δισκο να τον αλλαξω κατευθειαν για καλυτερες τομες και ελεγα αυτονhttps://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8280
Εχεις να προτεινεις κατι αλλο??Υποψιν θα μπει και αναποδα σε παγκο(δεν ξερω αμα παιζει καποιο λογο αλλα το γραφω)

Το ίδιο έχω και εγώ!
Εργαλείο!
Βαγγο κόψε πρώτα με τον δικό του και μην μπεις σε έξοδα! Είναι πολύ ποιοτική κοπή του!
Ανάποδα στον πάγκο το έχω και εγώ μόνιμα και χειρός έχω το 18αρι της Dewalt!

Στα μαστορεματα εχω μπει εδω και λιγο καιρο απλα ειπα να παρω κατι καλο απο την αρχη!Θα κανω τις δοκιμες μου με το δικο του δισκο και θα δω αμα ειναι.Απλα σε μικροτερα κοματια σε παχος δεν θα ειναι πολυ καλυτερος ενας δισκος με περισοτερα δοντια?Στα βιντεακια που βλεπω ολοι εχουν πολλα δοντια στα παγκοπριονα γι αυτο και ρωταω!

Αυτόν λέω να πάρω κι εγώ για το MAKITA 5704R. Διστάζω όμως λίγο, δεν είμαι σίγουρος αν θα έχω πιο καθαρές κοπές απ´ότι με τον μαμίσιο της Makita που, αν και ελάχιστα δόντια (9 ή 12 δεν θυμάμαι ακριβώς), η κοπή του είναι εξεραιτική, ακόμα και σε μελαμίνη.

9738_Bosch_2608641188.jpg

Bαγγέλη ότι σού είπε ο Κυριάκος ισχύει,δοκίμασε τόν πρώτα τό δικό του καί άν δέν μείνης ευχαριστημένος τότε τόν αλλάζεις.

Μπάμπη,εμενα το ταπεινό μου δισκοπρίονο με τον 130 άρι δισκο με 9 δόντια κόβει έτσι μελαμίνη,εσένα ξεφλουδίζει λιγότερη μελαμίνη στο κοψιμο ? απλά έκανα δοκιμές γιαυτό και η στραβη ευθεία,απο τήν κάτω μεριά βέβαια η μελαμίνη είναι άψογη κομένη δέν έχει ξεφλουδίση καθόλου,έχω διαβάσει και το κόλπο μέ τήν χαρτοταινία.

melami10.jpg

για δίσκο με 9 δόντια , θα έλεγα ότι κόβει μια χαρά . Για πολύ καθαρές κοπές , δεν χρειαζόμαστε πάνω από 48 τουλάχιστον ? Ας διορθώσει κάποιος, αν κάνω λάθος.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μπάμπη,εμενα το ταπεινό μου δισκοπρίονο με τον 130 άρι δισκο με 9 δόντια κόβει έτσι μελαμίνη,εσένα ξεφλουδίζει λιγότερη μελαμίνη στο κοψιμο ? απλά έκανα δοκιμές γιαυτό και η στραβη ευθεία,απο τήν κάτω μεριά βέβαια η μελαμίνη είναι άψογη κομένη δέν έχει ξεφλουδίση καθόλου,έχω διαβάσει και το κόλπο μέ τήν χαρτοταινία.
[/IMG]

Έχω την εντύπωση οτι κόβει λίγο πιο καθαρά... Απ´την κάτω μεριά, όπως λές κι εσύ, κόβει άψογα.
Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να πάρουμε καθαρότερες κοπές απ´αυτή και με ποιό δίσκο ακριβώς.

Bαγγέλη από δίσκο με 40 δόντια και πανω οι κοπές είναι καθαρές θεωρητικά

Μπάμπη αυτό ψάχνω,αγόρασα έναν με 20 δόντια νά τόν δοκιμάσω νά δώ άν έχει διαφορές,μέ τόν 9 άρη.
Θεωρητικά από τά 40 δόντια και πανω οι κοπές είναι καθαρές,αλλά άς απαντηση καποιος συναδελφος με πριονοδίσκο 40 + δοντια και ας μας πει αν κοβει καθαρα και τις 2 πλευρές τίς μελαμινης.

Για καθαρές κοπές θέλει ειδικό δίσκο μελαμίνης με συγκεκριμένη γωνία δοντιών.. Οι υπόλοιποι είναι ημίμετρα..
Και το κόλπο με τη χαρτοταινία δε κάνει και πολλά πράγματα..
(εχω κόψει πάρα πολλά μέτρα μελαμίνης - εκτός των άλλων για δύο κουζίνες - κι έχω δοκιμάσει τρεις τέσσερις διαφορετικούς δίσκους. Την πιο καθαρή κοπή την είχα με ένα no name δίσκο για μελαμίνη όμως, που τον είχα πάρει από το e bay)

Για καθαρές κοπές θέλει ειδικό δίσκο μελαμίνης με συγκεκριμένη γωνία δοντιών.. Οι υπόλοιποι είναι ημίμετρα..
Και το κόλπο με τη χαρτοταινία δε κάνει και πολλά πράγματα..
(εχω κόψει πάρα πολλά μέτρα μελαμίνης - εκτός των άλλων για δύο κουζίνες - κι έχω δοκιμάσει τρεις τέσσερις διαφορετικούς δίσκους. Την πιο καθαρή κοπή την είχα με ένα no name δίσκο για μελαμίνη όμως, που τον είχα πάρει από το e bay)

το ίδιο μου είπε και ένας γνωστός μου μαραγκός, θέλει ειδικό δίσκο για μελαμίνη.

Eδω στα ντοπια εργοστασια/βιοτεχνιες για μελαμινες χρησιμοποιουν κινεζικους δισκους με 80 δοντια (δεν ειναι φτηνοι). Οι κοπες ειναι καθαροτατες πανω κατω.
Προφανως την διαφορα την κανουν και τα πολλα δοντια αλλα και η ειδικη γωνια των δοντιων οπως ειπε ο Μπαμπης παραπανω.

Πριν 2-3 σελίδες κουβεντιάζατε για σκούπες και εντελώς τυχαία σήμερα έπεσε στα χέρια μου η παρακάτω σκούπα. Έχει κανείς εμπειρία;

sb0oc4.jpg

maijhu.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εχει δίκιο ο Μπάμπης,σέ μιά δοκιμή πού έκανα σήμερα τόν δίσκο μέ τά 20 δόντια σέ σύγκριση μέ το δισκο τών 9 δοντιών,είδα μιά μικρή διαφορά καλύτερος ο 20 άρης,αλλά καί πάλι τήν ξεφλουδίζη τήν μελαμίνη αλλα λιγο λιγότερο,και από ότι κατάλαβα καί ο 40 άρης θά αφήνει τά σημάδια του στήν μελαμίνη.Βέβαια από τήν άλλη μεριά είναι άψογη η μελαμίνη καί μέ τούς δύο δίσκους.

testdi10.jpg

Με "απλό" δίσκο ξύλου ή multimaterial, η μελαμίνη βγαίνει σωστή με διπλό πέρασμα, ήτοι μία φορά από κάτω (με βάθος κοπής ίσα να περάσει το αρχικό στρώμα) και μια από την κανονική πλευρά για να κοπεί. Διπλός κόπος, προφανώς, αλλά για σωστό αποτέλεσμα αναγκαίος.

Επίσης καλό είναι να περνάς τη γραμμή κοπής με ένα κοπίδι (πριν την κοπή προφανώς χεχε).

Miscin είναι σκούπα υγρών (μπορεί και στερεών). Είναι για πλύσιμο χαλιών, καναπέδων. Με τέτοιες κάνουν βιολογικό καθαρισμό στο αμάξι. Αυτή πιθανότατα κάνει και το νερό ζεστό και είναι πολύ αποτελεσματικότερη και ακριβούτσικη προφανώς.

Miscin είναι σκούπα υγρών (μπορεί και στερεών). Είναι για πλύσιμο χαλιών, καναπέδων. Με τέτοιες κάνουν βιολογικό καθαρισμό στο αμάξι. Αυτή πιθανότατα κάνει και το νερό ζεστό και είναι πολύ αποτελεσματικότερη και ακριβούτσικη προφανώς.

Δυστυχώς παρόλο που είναι ολόκληρο μπούγιο, δε ζεσταίνει το νερό. Πρέπει να το βάλεις εσύ μέσα ζεστό. Καθαρίζει αλλά θέλει και καλά καθαριστικά να του ρίξεις μέσα. Στην ουσία αυτό που κάνει είναι να ψεκάζει νερό και να το ρουφάει μαζί με ότι βρώμα τραβήξει το νερό.

Miskin διάβασε τις οδηγίες καλύτερα. Άλλες ζεσταίνουν τον νερό σε άλλες πρέπει να βάλεις εσύ ζεστό νερό και σε άλλες όπως η δική μου δεν κάνει να βάλεις ζεστό νερό γιατί θα καεί η αντλία. Η δουλεία που κάνουν είναι φοβερή όσο αναφορά το αμάξι. Να φανταστεί σε ένα αμάξι μεταχειρισμένο που πήρε ο πατέρας μου πέρυσι νομίζαμε ότι το πάτωμα ήταν γκρι αλλά μετά το καθάρισμα καταλάβαμε ότι ήταν μπλε. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες για να καταλάβεις τη διαφορά. Βέβαια πρέπει να βάλεις και το ανάλογο καθαριστικό μέσα μαζί με το νερό. Εγώ χρησιμοποιώ Carpex ή κάπως έτσι ειδικό για σκούπες αν και κανονικά στο βιολογικό καθαρισμό βάζουν καθαριστικά που έχουν μέσα ένζυμα για να σκοτώνουν μικροοργανισμούς.

Miskin διάβασε τις οδηγίες καλύτερα. Άλλες ζεσταίνουν τον νερό σε άλλες πρέπει να βάλεις εσύ ζεστό νερό και σε άλλες όπως η δική μου δεν κάνει να βάλεις ζεστό νερό γιατί θα καεί η αντλία. Η δουλεία που κάνουν είναι φοβερή όσο αναφορά το αμάξι. Να φανταστεί σε ένα αμάξι μεταχειρισμένο που πήρε ο πατέρας μου πέρυσι νομίζαμε ότι το πάτωμα ήταν γκρι αλλά μετά το καθάρισμα καταλάβαμε ότι ήταν μπλε. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες για να καταλάβεις τη διαφορά. Βέβαια πρέπει να βάλεις και το ανάλογο καθαριστικό μέσα μαζί με το νερό. Εγώ χρησιμοποιώ Carpex ή κάπως έτσι ειδικό για σκούπες αν και κανονικά στο βιολογικό καθαρισμό βάζουν καθαριστικά που έχουν μέσα ένζυμα για να σκοτώνουν μικροοργανισμούς.

Υπάρχει βιντεο μαζί με τη σκούπα και είναι κατατοπιστικό.