Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μετα παω σε pts10 bosch αλλα ειναι σχεδον τα διπλασια χρηματα και δεν ξερω αν αντεχω οικονομικα και αξιζει.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μετα παω σε pts10 bosch αλλα ειναι σχεδον τα διπλασια χρηματα και δεν ξερω αν αντεχω οικονομικα και αξιζει.

Κέντρο βίδας με δόσεις.... Ψάχνοντας στο νετ θα βρεις και καλές και κακές κριτικές. Η απόφαση δική σου. Αλλά απ' οτι λένε, το ψάχνω (έψαχνα) και εγώ, αν δεν τα σκάσεις χοντρά για παγκοπρίονο, μην περιμένεις τελειότητες. Όλα λιγο πολύ έχουν τα κουσούρια τους. Οπότε ένα καλό φαλτσοπρίονο για κοψίματα και φάλτσα και ... ίσως ένα δισκοπρίονο με οδηγό για κοπές κατά μήκος. Παγκοπρίονο DIY...

Υ.Γ. Υπάρχουν και άλλα μοντέλα της SCHEPPACH 100s 105

Με βλεπω να κανω οικονομια και να παω σε bosch .μου φαινεται και μενα πιο σιγουρη λυση.

Eπειδη ψαχνω ολες τις ενναλακτικες μου ηρθε και η ιδεα του Master cut 150 στα 230 που θα το χρησιμοποιησω και στα αλλα εργαλεια)να κρατησω και το bosch που ειναι καλο).Γιατι ενας πολυ_παγκος που προσπαθω να κανω δεν παει και πολυ καλα....:bigcry:Καποιος το εχει σιγουρα εδω μεσα αλλα δεν θυμαμαι ποιος απο ολους!!!

Είδα από κοντά το Maktec. Μου κάνει και σαν μέγεθος και σαν ισχύ. Με χαλάει λίγο το μη αυτόματο τσοκ.
Το Felisati δεν το έχω δει από κοντά. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι, "ξέρει κανείς αν το Felisati (που έχει και αυτόματο τσοκ) είναι ίδιο ή μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Maktec"?

Attachments

• image.jpeg
    image.jpeg
    95.5 KB · Views: 324
  • image.jpeg
    image.jpeg
    77.7 KB · Views: 323
Εγω ςχω δει το maktec και με αυτοματο και μαλιςτα σε μαςτορα που εχει και τα δυο. Μηπως το καταστημα που το ειδες εχει παλιο στοκ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βασικα τωρα που τα βλεπω, δεν ξερω μηπως ηταν λιγο ποιο μεγαλα σε μεγεθος τα δραπανα maktec.

Ακριβώς. Το συγκεκριμένο είναι μικρό σε μέγεθος!......θυμίζει επαναφορτιζόμενο 10,8V στο πιάσιμο του, γι'αυτό και θέλω να το αγοράσω!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στο praktiker είδα το Maktec.

Aπο την ιστοσελιδα της Felisatti, φαινεται οτι αυτη η Ιταλικη εταιρεια που εξαγοραστηκε το 2009 απο μια Ισπανικη (Ιnterscol), παραγει καποια εργαλεια επεξεργασιας ξυλου για μεγαλες μαρκες οπως metabo, bosch, etc. (Οπως κατασκευαζει η Εinhell για την parkside). Ενδιαφερον αυτο. Φαινεται οτι ειναι αξιοπιστη εταιρεια, δεν την ειχα καν υποψη.

2001: Felisatti starts working more actively at a European scale. The brand produces machines for working wood for, among others, METABO, FLEX, FEIN, Kress, BOSCH, TREND, Porter Cable, ROTHENBERGER.

http://www.felisatti.es/?ap=empresa

Εχει τριβειο Felisatti ο πατερας μου. Αγνωστης ηλικιας, αλλα σιγουρα πανω απο 10 χρονια που προσφατα χαλασε η βαση που κολλας τα γυαλοχαρτα, αλλα το φτιαξαμε. Εχει βγαλει απειρη δουλεια απο επαγγελματια πριν απο τον πατερα μου. Το χειριζεται η μητερα μου τωρα. Προσφατα μου εδειξε ενα τραπεζι που ετριψε και εβαψε μονη της :p

Τα Felisatti είναι πολύ καλά , παλιά εταιρεία . Το μικρό mactek 651 το έχω εγώ για προτρυπήματα κυρίως . Δεν παίζει , να είναι και πολύ μεγαλύτερο (αν είναι ) , ίσως βαρύτερο από το mactek , αλλά το αυτόματο τσόκ σε αυτή την κατηγορία , δεν ξέρω αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα , λόγω της μικρής ισχύος του μηχανήματος . Εδώ και στα μεγάλα δράπανα το αυτόματο μπορεί να σου βγάλει πολύ πιο εύκολα πρόβλημα ,(έκκεντρο , χαλαρά κρατήματα , λύσιμο , φθορά κλπ ) πόσο μάλλον στα μικρά . Προσωπικά το κλασσικό τσόκ το προτιμώ πολύ περισσότερο , αλλά έλα που δεν το βρίσκεις έύκολα πλέον.

Hθελα νά ρωτήσω άν έχει κάποιος χειροκίνητο φαλτσοπρίονο σάν τό Stanley π.χ,η λάμα πού φοράει κόβει εύκολα καδρονάκια η είναι μόνο γιά πηχάκια γιά κορνίζες αυτό τό εργαλείο ? γιατί βλέπω στήν φωτό καί έχει πολύ ψηλά δόντια η λάμα σάν σιδεροπρίονο,βέβαια γράφει

• Μέγιστο πλάτος κοπής στις 90°: 165mm
  • Μέγιστο πλάτος κοπής στις 45°: 103mm
  • Μέγιστο ύψος κοπής: 114mm

αλλά κόβει η λάμα σάν τα καλά πριόνια πού έχουμε χειρός η θά μάς βγάλει τήν ψυχή νά κοψουμε ένα καδρόνι 5 cm ύψος μέ 5 cm πλάτος που μέ καλο πριόνι χειρός τό κόβουμε μέ 15 κινήσεις πήγαινε-έλα

http://www.skroutz.gr/c/959/prionia-tsekouria.html?keyphrase=stanley+1-20-800

Last edited:
Αμα το κοιταξεις στο αμαζον αν θυμαμαι εχει και λαμες για ξυλο.τωρα για ελλαδα δεν ξερω.χρησιμο εργαλειο
..

Θελω ενα οικονομικο δισκοπριονο που θα μπει κατω απο τον παγκο οποτε οσο πιο μεγαλο βαθος κοπης εχει τοσο καλυτερο για τους ποντους που θα χασω απο το παχος του παγκου.
Ειδα απο κοντα στο praktiker το Maktec-MT582. Εχετε καποια αποψη; Αυτο το by makita εχει νοημα; Δεν νομιζω να ειναι καποιο makita σε φτηνη εκδοση παντως.. Απο δισκους μπορω να βρω ευκολα; Αλλου το λενε 185mm και αλλου 190mm . Τι ισχυει;

Θελω ενα οικονομικο δισκοπριονο που θα μπει κατω απο τον παγκο οποτε οσο πιο μεγαλο βαθος κοπης εχει τοσο καλυτερο για τους ποντους που θα χασω απο το παχος του παγκου.
Ειδα απο κοντα στο praktiker το Maktec-MT582. Εχετε καποια αποψη; Αυτο το by makita εχει νοημα; Δεν νομιζω να ειναι καποιο makita σε φτηνη εκδοση παντως.. Απο δισκους μπορω να βρω ευκολα; Αλλου το λενε 185mm και αλλου 190mm . Τι ισχυει;

=> http://avclub.gr/forum/showthread.php/146097-gks-190-bosch

Αυτό το Maktec δείχνει να έχει τα ίδια χαρακτηρηστικά με το δικό μου, το Makita 5704R, αλλά στα μισά λεφτά. Αν είναι κοντά σε επιδόσεις με το Makita, και πόσο, δεν γνωρίζω.
Στη θέση σου, και ζητάω συγνώμη που επεμβαίνω, με κάποια λεφτά παραπάνω θα έπαιρνα το Bosch που πουλάει ο Βαγγέλης (vagos08), δεν το συζητάω.

Φιλε μου το ειδα, αλλα δεν εχω την δυνατοτητα να δωσω τωρα 100 + μεταφορικα, μετρητα. Το συγκεκριμενο bosch το εβλεπα στα 140 μηνες πριν και το σκεφτομουν. Ηταν η πρωτη μου επιλογη για δισκοπριονο.Τωρα.... Αν εβγαζε το Lidl θα επερνα του Lidl. Τωρα θα παω στο praktiker θα το βαλω σε δυο δοσεις και δεν θα μου φανει το maktec ή οποιοδηποτε αλλο.