Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλημερα!!!! Δε φανταζομουνα οτι ενα εργαλειο θα ζωντανευε ποτε αναμνησεις ...
Αν ειναι ετσι να ανεβασω το βραδυ και τα υπολοιπα λοιπον γτ απο αρχαια καλα πηγαμε..
Τιποτα χρησιμο μονο δε βρηκαμε :)

Ανέβασε τα όλα στο
http://avclub.gr/forum/showthread.php/142064-Εργαλεία-μιας-άλλης-Εποχής

εκεί που τους αξίζει.

Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα που με προβληματίζει από τότε που άρχισα να παρακολουθώ το forum. Διακρίνω τρομερό θαυμασμό (για να μην πω καλώς εννοούμενη εμμονή :hahaha:) με τα εργαλεία μπαταρίας. Βρίσκεστε τόσο συχνά σε χώρους χωρίς ρεύμα, ή σας περιορίζει τόσο πολύ την ελευθερία κινήσεων ένα κλασικό εργαλείο ρεύματος, που και δυνατότερο και φθηνότερο και πιο αξιόπιστο είναι;

και γω έτσι σκέφτομαι αλλά στην πράξη τα μπαταρίας είναι αρκετά καλά πλέον για τις περισσότερες δουλειές. πρόσφατα έκανα ολόκληρη σειρά εργασιών με το κρουστικό parkside σε εξωτερικό χώρο που θα ήταν μεγάλη ιστορία να φέρω μπαλαντέζες κλπ: τρύπημα βάθους 20cm με 8άρι τρυπάνι, 2 τρύπες 44mm για όδευση σωλήνα με ποτυροτρύπανο σε τσιμεντόλιθο και αρκετές τρύπες 5-6cm σε συμπαγές μπετό. όλα οκ με τη μικρή μπαταρία 1,5Ah! φυσικά δεν ήταν περίπατος και κλάταρε στην τελευταία τρύπα αλλά εν τέλει έβγαλα τη δουλειά ολόκληρης της μέρας χωρίς να κυνηγάω καλώδια ανάμεσα σε δέντρα, βάτα και πάνω από τοίχους... και αυτά με ένα φτηνό εργαλείο των 60! σίγουρα για πιο χοντρά πράγματα πάντα υπάρχει το ρεύματος. οπότε η ερώτηση γίνεται από "ποιό από τα 2", σε "γιατί όχι και το 2ο όταν το κόστος είναι τόσο μικρό και με καλύπτει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων;"

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα που με προβληματίζει από τότε που άρχισα να παρακολουθώ το forum. Διακρίνω τρομερό θαυμασμό (για να μην πω καλώς εννοούμενη εμμονή :hahaha:) με τα εργαλεία μπαταρίας. Βρίσκεστε τόσο συχνά σε χώρους χωρίς ρεύμα, ή σας περιορίζει τόσο πολύ την ελευθερία κινήσεων ένα κλασικό εργαλείο ρεύματος, που και δυνατότερο και φθηνότερο και πιο αξιόπιστο είναι;

Τα μόνα μπαταρίας που έχω είναι 2 δραπανοκατσάβιδα και το παλμικό, όλα Parkside συν 2 ηλεκτρικά 1 Skill μόνιμα πάνω στη βάση του Lidl και ένα Parkside. Το ηλεκτρικό είναι σχεδόν μόνιμα στο βαλιτσάκι του και το πολυεργαλείο Parkside που με έχει βολέψει αφάνταστα. Θα ήθελα βέβαια να είχα και το ηλεκτρικό.

Θέλεις να βάλεις κρυφές βίδες και θέλεις τρύπημα, βίδωμα.
Λύση α) έχεις 1 ηλεκτρικό και βάζεις-βγάζεις εναλλάξ τρυπάνι-bit;
Λύση β) έχεις 2 ηλεκτρικά, το ένα με bit και το άλλο με τρυπάνι και γίνεται χαμός με το μπέρδεμα των καλωδίων;
Λύση γ) έχεις 2 μπαταρίας, το ένα με bit και το άλλο με τρυπάνι και κάνεις άψογα την δουλεία σου;

Διαλέγεις και παίρνεις.

Απλά ή έχεις τα ηλεκτρικά μόνιμα στην πρίζα και ξεμπερδεύεις καλώδια ή έχεις εργαλείο μπαταρίας και το βουτάς για ένα γρήγορο κόψιμο, βίδωμα, κλπ.

Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα (οικονομική) και είχαμε ΚΑΙ τα μπαταρίας.

Εχω μια απορια... Το gsb 10.8 ειναι brushed τι διαρκεια ζωης έχει ενα τετοιο μοτερ? Ειναι επισκευασιμο? Εμειδη το gsr ec μου φαινεται καλυτερο απλα δεν εχει κρουση... Επισης πως ειναι δυνατον το gsb να εχει 30Nm ροπης και να βιδωνει στριφωνια με μεγαλυτερη δυσκολια απο το gsr brushless που ομως λεει οτι εχει 20Νm. Δηλαδη εκει που το gsb σταματαει το gsr συνεχιζει. (απο βιντεο στο youtube ειδα τη συγκριση)

Με ψύκτρες είναι (φαίνεται και από τις σπίθες που βγάζει όταν σταματάς να πατάς την σκανδάλη).
Επισκευάσιμο είναι (αν εννοείς την αλλαγή ψυκτρών) αλλά την διάρκεια ζωής δεν την ξέρω, ωστόσο θα πρέπει να είναι αυξημένη σε σχέση με ένα ερασιτεχνικό. Εγώ δεν έχω ακούσει καμία περίπτωση επαγγελματικά εργαλεία σε χέρια ερασιτέχνη να τα έχουν τινάξει σύντομα...

Νομίζω ότι το gsb και το gsr είτε με ψύκτρες είτε χωρίς έχουν μικρή διαφορά ή και καθόλου στην ροπή. Σίγουρα και τα 2 έχουν 30 Nm.

Ναι την αλλαγη ψυκτρων εννοουσα αλλα οντως το λογικο ειναι να μη χαλασει ποτε σε ερασιτεχνικη χρηση. Τη διαφορα στα Nm την εχει η bosch στο site της γι αυτο προβληματιστηκα.

Εργαλεια και ιδιοκτητριες εταιρειες!

Robert Bosch GmbH
Headquarters: Stuttgart, Germany
Bosch-Tool-Brands.jpg

Stanley Black & Decker
Headquarters: New Britain, CT, USA
Stanley-Black-and-Decker-Tool-Brands.jpg

Techtronic Industries (TTI)
Headquarters: Hong Kong, China
TTI-Tool-Brands.jpg

Snap-on Incorporated
Headquarters: Kenosha, WI, USA
Snap-on-Logo.jpg

Snap-on-Industrial-Brands.jpg

...more

συμπληρώνω ότι η Festool ανήκει στην TTI , και η Μetabo στην Hitachi .
A, και κάτι ψιλοάσχετο , η Bosch έκλεισε το εργοστάσιο στην Ελβετία , και μετέφερε όλη την παραγωγή στην Ουγγαρία από το περασμένο καλοκαίρι . Οπότε η παλιά καλή scintilla μας άφησε χρόνους .Άντε σιγά - σιγά όλα προς Κίνα πάνε . Ό,τι βρίσκετε σε Bosch Switzerland (μεγάλα τριβεία , δράπανα σειράς 21-2 re , πλάνες , σέγες 150 σειρά , δισκοπρίονα etc) είναι πλέον μόνο stock .

συμπληρώνω ότι η Festool ανήκει στην TTI , και η Μetabo στην Hitachi .
A, και κάτι ψιλοάσχετο , η Bosch έκλεισε το εργοστάσιο στην Ελβετία , και μετέφερε όλη την παραγωγή στην Ουγγαρία από το περασμένο καλοκαίρι . Οπότε η παλιά καλή scintilla μας άφησε χρόνους .Άντε σιγά - σιγά όλα προς Κίνα πάνε . Ό,τι βρίσκετε σε Bosch Switzerland (μεγάλα τριβεία , δράπανα σειράς 21-2 re , πλάνες , σέγες 150 σειρά , δισκοπρίονα etc) είναι πλέον μόνο stock .

Νομίζω ότι απλά η συναρμολόγηση γινόταν στην Ελβετία Βαγγέλη. Μέσα αν τα άνοιγες ήταν από διάφορες χώρες.
Δεν λέει κάτι αυτό για μένα, αλλά σκέψου μόνο ότι πριν από 3-4 χρόνια ήταν απλησίαστα σαν εργαλεία και τώρα οι τιμές τους έχουν πιάσει πάτο. Τα μπλε πλέον σε ορισμένες περιπτώσεις είναι φτηνότερα από τα αντίστοιχα πράσινα.

Θα συμφωνήσω ότι οι Κινέζοι μας έδωσαν την δυνατότητα να αγοράζουμε καλά πράγματα σε καλές τιμές , πράγμα αδύνατο παλιά .Όντως ο νίκος έχει δίκιο , το "made" έχει πλέον μόνο την έννοια της τελικής συναρμολόγησης , αλλά το εργοστάσιο της scintilla της Bosch στην Ελβετία ήταν κόσμημα , και η δουλειά που γινόταν εκεί πολύ υψηλού επιπέδου. Θα μείνουν τελικά καθαροί παραγωγοί κάτι Festool , Fein (όχι σε όλα τα προιόντα της ) , Mafell , με τιμές στο θεό .
Η Makita παίζει εντελώς μόνη της , όπου στον σειριακό αριθμό έχει Y είναι yapan , όπου Κ κίνα ,και όπου R Ρουμανία (νομίζω ) .

Θα συμφωνήσω ότι οι Κινέζοι μας έδωσαν την δυνατότητα να αγοράζουμε καλά πράγματα σε καλές τιμές , πράγμα αδύνατο παλιά .Όντως ο νίκος έχει δίκιο , το "made" έχει πλέον μόνο την έννοια της τελικής συναρμολόγησης , αλλά το εργοστάσιο της scintilla της Bosch στην Ελβετία ήταν κόσμημα , και η δουλειά που γινόταν εκεί πολύ υψηλού επιπέδου. Θα μείνουν τελικά καθαροί παραγωγοί κάτι Festool , Fein (όχι σε όλα τα προιόντα της ) , Mafell , με τιμές στο θεό .
Η Makita παίζει εντελώς μόνη της , όπου στον σειριακό αριθμό έχει Y είναι yapan , όπου Κ κίνα ,και όπου R Ρουμανία (νομίζω ) .

Αν ανοίξεις από μέσα Festool θα κλαψεις...

To θεμα δεν ειναι τοσο αν μια εταιρεια μενει μονη της η εχει απο κατω της και καποιες αλλες εταιρειες (απο εξαγορα η αλλο).
Το που, πως και απο ποιους φτιαχνονται τα προιοντα της ειναι περισσοτερο σημαντικο, κατα τη γνωμη μου.

Kαι η Victorinox αγορασε την Weger αλλα η ποιοτητα των προιοντων της ακομα βελτιωνεται.
Φτιαχνονται βεβαια ακομα στην Ελβετια, πουθενα αλλου..