Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Γενικά το made in κάπου , δεν προσδιορίζει την ποιότητα (κακή , καλή ή αρσιτη) ενός προϊόντος. Υπάρχει περίπτωση ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εξαρτημάτων που χρειάζονται για ένα προϊόν να κατασκευάζονται εκτός την χώρας που αναγράφεται ότι κατασκευάζεται το προϊόν και την ουσία σχεδόν μόνο να συναρμολογείται στην χώρα (βλέπε θέμα με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Γερμανία). Παρόλα αυτά θα μου πείτε ότι τα εξαρτήματα έχουν τις προδιαγραφές που ζητάει η εταιρεία. Σωστό.
Τότε όμως γιατί το made in Germany να είναι ποιοτικότερο του made in China??

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Η Makita παίζει εντελώς μόνη της , όπου στον σειριακό αριθμό έχει Y είναι yapan , όπου Κ κίνα ,και όπου R Ρουμανία (νομίζω ) .

Βαγγέλη αυτό δεν ξέρω αν είναι σωστό, ή μπορεί να μην ίσχυε παλιά και να ισχύει από φέτος.
Έχω 3 εργαλεία με το Y στο σειριακό τους που είναι Made in China αλλά έχω κι άλλα 2, πάλι με Y, που είναι Japan.
Ενα άλλο που έχει στο σειριακό του το Α είναι U.S.A. και 3 άλλα με το γράμμα G είναι United Kingdom.
Δεν ξέρω αν αυτό που λές ισχύει από φέτος γιατί τα 3 εργαλεία που είναι Made in China είναι παραγωγής του 2015, ενώ τα άλλα 2 που είναι Made in Japan είναι του 2014.

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο πλέον το made in των επωνύμων εργαλείων και μη , αλλα αυτο που μπορω να πω με βεβαιότητα ειναι το εξής . Έχω μια μπλε πλάνη Bosch την gho 31-82 κάπως αρχαίο μοντέλο , ελβετικό . Την συγκρινα με μια αλλη μπλε Bosch πολυ πιο "σύγχρονο" μοντέλο . Εκτός το θεμα βάρους που ψιλοχανει θεωρώ την παλιά πολυ πιο στιβαρη , ποιοτική και αποτελεσματική . Το ίδιο έχω συναντήσει και σε άλλες αντίστοιχες συγκρίσεις .
Νομίζω πλέον ότι τα εργαλεια (επαγγελματικά ή μη ) έχουν γίνει πιο "αναλώσιμα" απο κατασκευής...

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο πλέον το made in των επωνύμων εργαλείων και μη , αλλα αυτο που μπορω να πω με βεβαιότητα ειναι το εξής . Έχω μια μπλε πλάνη Bosch την gho 31-82 κάπως αρχαίο μοντέλο , ελβετικό . Την συγκρινα με μια αλλη μπλε Bosch πολυ πιο "σύγχρονο" μοντέλο . Εκτός το θεμα βάρους που ψιλοχανει θεωρώ την παλιά πολυ πιο στιβαρη , ποιοτική και αποτελεσματική . Το ίδιο έχω συναντήσει και σε άλλες αντίστοιχες συγκρίσεις .
Νομίζω πλέον ότι τα εργαλεια (επαγγελματικά ή μη ) έχουν γίνει πιο "αναλώσιμα" απο κατασκευής...

Ηλία, το αυξημένο βάρος δεν προμηνύει ότι είναι και καλύτερο. Πλέον υπάρχουν ισχυρότερα και ελαφρύτερα κράματα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται μικρότερα μοτέρ αλλά ταυτόχρονα πιο αποδοτικά. Σίγουρα με τέτοια καταιγιστική εξέλιξη στην τεχνολογία, όλα έχουν γινει ψιλοαναλώσιμα αλλά και πάλι όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό θα έλεγα..
Μην ξεχνάς ότι κάποτε έπαιρνες ένα εργαλείο για μία φορά αλλά δεν μπορούσες και με το κόστος που είχε να το πάρεις και 2η...

Γενικά το made in κάπου , δεν προσδιορίζει την ποιότητα (κακή , καλή ή αρσιτη) ενός προϊόντος. Υπάρχει περίπτωση ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εξαρτημάτων που χρειάζονται για ένα προϊόν να κατασκευάζονται εκτός την χώρας που αναγράφεται ότι κατασκευάζεται το προϊόν και την ουσία σχεδόν μόνο να συναρμολογείται στην χώρα (βλέπε θέμα με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Γερμανία). Παρόλα αυτά θα μου πείτε ότι τα εξαρτήματα έχουν τις προδιαγραφές που ζητάει η εταιρεία. Σωστό.
Τότε όμως γιατί το made in Germany να είναι ποιοτικότερο του made in China??

Αυτό που μετράει δεν είναι το “Made in Κάπου» αλλά Who/ποιος δηλαδή η Bosch/Makita κλπ έχουν μεταφέρει τα εργοστάσια παραγωγής τους δεν τα έδωσαν φασόν π.χ. σε κάποια εταιρία στην China/Malaysia κλπ.

Το ίδιο λέμε για το βάρος Νικόλα , σαν μειονεκτημα το εθεσα , η δικη μου η "αρχαία" σχετικά ειναι αρκετα πιο βαρια .

Βαγγέλη αυτό δεν ξέρω αν είναι σωστό, ή μπορεί να μην ίσχυε παλιά και να ισχύει από φέτος.
Έχω 3 εργαλεία με το Y στο σειριακό τους που είναι Made in China αλλά έχω κι άλλα 2, πάλι με Y, που είναι Japan.
Ενα άλλο που έχει στο σειριακό του το Α είναι U.S.A. και 3 άλλα με το γράμμα G είναι United Kingdom.
Δεν ξέρω αν αυτό που λές ισχύει από φέτος γιατί τα 3 εργαλεία που είναι Made in China είναι παραγωγής του 2015, ενώ τα άλλα 2 που είναι Made in Japan είναι του 2014.

Αυτό με την προέλευση του εργαλείου, εξ´ού και το πρώτο γράμμα, μπορεί να ανεβάσει κάποιος ένα συγκεντρωτικό πινακάκι αν είναι εύκαιρο; Δηλαδή γράμμα (A, B, C, D...), και χώρα προέλευσης αντίστοιχα...

Γιαυτό έγραψα ότι με την Makita ειδικά δεν βγαίνει άκρη και παίζει μόνη της .Παλιά που είχα ρωτήσει ίσχυε το γράμμα προέλευσης .Αν το αλλάξανε τώρα δεν ξέρω . Βέβαια θα μου πείς , ότι η Μakita τα επαγγελματικά κλαδευτικά της Dolmar τα βγάζει στην Ιαπωνία και τα ηλεκτρικά γενικής χρήσης τα βγάζει στο Αμβούργο . Πιασ´τ´αυγό και κούρευτο δηλαδή . Είναι τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός στο χώρο που κοιτάνε να κάνουν παντού οικονομίες κλίμακος . Το θέμα τουλάχιστον είναι να τα βγάζουν μόνοι τους και να μην τα δίνουν φασόν . Να η Metabo δεν άντεξε , και πουλήθηκε στη Hitachi . Η Kress ουσιαστικά έχει πτωχεύσει .

Ευχαριστούμε φίλε Μιχάλη γιά τήν ενημέρωση

Πολύ σωστά τό είπες φίλε Βαγγέλη,πιάστο αυγό καί κούρευτο είναι,σήμερα το 90 % είναι made in china και σέ κανα-δυό τό πολύ χρόνια θά είναι τό 100%.
Επισης συμφωνώ απόλυτα τό θέμα είναι νά τά βγάζουν μόνοι τους,και νά μήν τά δίνουν φασόν,αλλά και άν τά δίνουν φασόν νά έχει δώσει εντολή η εταιρία να γίνει σωστή δουλειά,και νά κάνει ποιοτικούς ελέγχους συνέχεια.

Λοιπόν, λέω να αποφύγω την σκουπα του lidl, κύριος λόγο του ότι λεει οτι αντέχει μέχρι 1400w η πρίζα, και λέω να πάω σε κάτι καλύτερο! Είμαι ανάμεσα σε αυτές κατά σειρά προτίμησης. .

http://www.skroutz.gr/s/4455321/Karcher-MV6-P-Premium.html

http://www.skroutz.gr/s/4403149/Nilfisk-Aero-26-21-PC.html

http://www.skroutz.gr/s/3550198/Einhell-TE-VC-2230-SA.html

Το πιο πιθανό είναι να πάω στην karcher (εφόσον πέσει η τιμή όπως είπε ο Νικος αλλά) γλυκό κοιτάζω και την Nilfisk λόγο τιμής και το ότι βγάζει μόλις 64db θορυβο!

Η Karcher και η Nilfisk είναι κορυφαίες επιλογές για σκούπες γενικής χρήσης.
Δεν θα κοιτούσα καν την Einhell καθώς είναι ίδια με την Parkside και κοστίζει σχεδόν τα διπλά λεφτά.

Μέχρι στιγμής είστε 2 πάντως που θέλετε την WD 6 και πληθύνεστε συνεχώς!!! :)

Λες να πάω στην Nilfisk; 125 ειναι πολύ καλή τιμή! Στο site λέει 1000w γιατί είναι η πραγματική της απόδοση (στα άλλα site λέει 1250w)! Όπως στην mv6 λέει 2000w αλλά στην πραγματικότητα είναι 1350w...

Λες να πάω στην Nilfisk; 125 ειναι πολύ καλή τιμή! Στο site λέει 1000w γιατί είναι η πραγματική της απόδοση (στα άλλα site λέει 1250w)! Όπως στην mv6 λέει 2000w αλλά στην πραγματικότητα είναι 1350w...
Δεν πιστευω να κοιτας το πρωτο site στη nilfisk. Δεν υπαρχει περιπτωση ειτε να ισχυει ειτε να μην ειναι πουστια. Το δευτερο site κοιτας

Γιατί το λες Νεκταριε; Το pc1 είναι από ότι ξέρω ίδιο με το e-shop.gr αλλά με άλλο όνομα! Εχω ψωνίζει παμπ όλες φορές και από τα δύο καταστήματα και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα!

Δηλαδη ειναι λινκ με σκουπα σε αυτη τη τιμη? ε τοτε τα αλλα καταστηματα δεν εχουν λογω υπαρξης...μηπως συμβαινει κατι αλλο?

Ίσως και να είναι και μουφα. .. δεν είναι όμως 100% σίγουρο. .. στο eshop.gr πχ γράφει "ακριβώς" τα ίδια χαρακτηριστικά και την έχει 159 νομίζω!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Λοιπόν, λέω να αποφύγω την σκουπα του lidl, κύριος λόγο του ότι λεει οτι αντέχει μέχρι 1400w η πρίζα, και λέω να πάω σε κάτι καλύτερο!

Που το διαβασες οτι αντεχει μονο μεχρι 1400 watt η μπριζα της σκουπας του lidl ?? 2200 watt γραφει επανω

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=44195

από το site της Karcher

WD 6 P Premium *EU-I (WD6 (wet/Dry, είναι ή MV6)
Περιγραφή

Η Κορυφαίας κατηγορίας σκούπα πολλαπλών εφαρμογών WD6 Premium εντυπωσιάζει με την υψηλή αναρροφητική ισχύ της με απόδοση 2000watt αλλά κατανάλωση ρεύματος μόνο 1300watts. Η σκούπα είναι εξοπλισμένη και καινοτόμο τεχνολογία αφαίρεσης του πτυχωτού φίλτρου με αποσπώμενη κασέτα. Το φίλτρο μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα χωρίς να έρχεστε σε καμία επαφή με τη βρωμιά. Το φίτρο είναι κατάλληλο και για υγρή και για ξηρή αναρρόφηση χωρίς να χρειάζεται να το αλλάξετε. Χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία καθαρισμού του φίλτρου το φίλτρο καθαρίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού επαναφέροντας τη μέγιστη ισχύ αναρρόφησης. Η υποδοχή της πρίζας με τον διακόπτη επιτρέπει την σύνδεση ηλεκτρικών εργαλείων. Η αναρροφητική ισχής ρυθμίζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Επιπλέον περιλαμβάνονται : ανοξείδωτος κάδος 30L , νέα αξεσουάρ για καλύτερα αποτελέσματα καθαρισμού, αποσπώμενη λαβή με προστασία στατικού ηλεκτρισμού , μεγάλη βίδα για εύκολο άδειασμα φίλτρου, θέση στάθμευσης και πολλά ακόμα.

Γιατί το λες Νεκταριε; Το pc1 είναι από ότι ξέρω ίδιο με το e-shop.gr αλλά με άλλο όνομα! Εχω ψωνίζει παμπ όλες φορές και από τα δύο καταστήματα και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα!

σχεδόν οι μισοί πελάτες έχουν παράπονα
http://www.skroutz.gr/m/670/PC1#js_shop_reviews